NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Klm


KLM wil rapport toch wel openbaar maken over krimp Schiphol
KLM en brancheorganisatie Barin hebben toch toestemming gegeven om een rapport te openbaren waarin staat dat een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief is voor de krimp van Schiphol. Dat kan het verdienmodel van KLM flink onderuit halen.


Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM
27 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten. Dat meldt AVV zaterdagavond. Het salaris van 150 vrachtvliegers stijgt dit jaar met 33 procent. Ook krijgen de piloten ontslagbescherming tot april 2026.


KLM en Prijsvrij blijven consument misleiden met te scherpe aanbiedingen
27 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Reisaanbieders maken zich nog steeds schuldig aan misleidende aanbiedingen door verplichte kosten achterwege te laten. Zo komt geen enkele onderzochte reisaanbieding bij Prijsvrij Vakanties, KLM Holidays en Expedia overeen met de daadwerkelijke kosten, meldt de Consumentenbond.


Staking vrachtpiloten KLM mag doorgaan, maar niet ten koste van Valentijnsdag
6 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
De voormalige Martinair-vrachtpiloten mogen doorgaan met hun staking bij KLM. De luchtvaartmaatschappij had de rechter gevraagd de werkonderbreking te verbieden, maar die ziet daar geen reden voor. Alleen de vrachten met bloemen moeten tot Valentijnsdag gewoon doorgaan, stelt de rechter.


Gegevens van KLM-klanten waren door lek simpel te achterhalen
22 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Telefoonnummers, e-mailadressen en soms ook paspoortgegevens waren door een datalek bij KLM simpel te achterhalen, blijkt uit onderzoek van de NOS. Of het lek is misbruikt, is onbekend.


EU-hof haalt streep door miljarden euro's coronasteun voor Air France-KLM
22 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De staatssteun die Air France en moedermaatschappij Air France-KLM tijdens de coronapandemie hebben gekregen, had de Europese Commissie niet zomaar mogen goedkeuren. Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie woensdag bepaald in een zaak die was aangespannen door budgetmaatschappij Ryanair.


KLM schrapt ruim zestig vluchten vanwege mist op Schiphol
8 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
KLM heeft donderdag 66 retourvluchten geschrapt vanwege de zware mist op Schiphol. Dat komt neer op zo'n 130 heen- en terugvluchten.


Air France-KLM krijgt groen licht voor overname vliegmaatschappij SAS
24 November 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Air France-KLM wordt deels eigenaar van de noodlijdende Scandinavische branchegenoot SAS. Een rechtbank in New York heeft een reddingsplan met daarin een investering van AF-KLM goedgekeurd.


Inchecken bij KLM op Schiphol korte tijd onmogelijk door IT-storing
9 November 2023, 00:02 NU.NL - Economie
KLM kampte dinsdagmiddag met een IT-storing in het inchecksysteem op Schiphol. Door de storing konden passagiers op de luchthaven niet inchecken voor KLM-vluchten.


Dwangsom voor KLM vanwege gebruik van vervuilende motoren op Schiphol
2 November 2023, 00:03 NU.NL - Economie
KLM heeft een dwangsom opgelegd gekregen, omdat het bedrijf te vaak een vervuilende hulpmotor gebruikt. De vliegmaatschappij moet voortaan elke keer 2.500 euro betalen als ze zo'n motor ongeoorloofd gebruikt. Dat bedrag kan oplopen tot maximaal 50.000 euro.


Air France-KLM wordt mede-eigenaar van Scandinavische maatschappij SAS
4 Oktober 2023, 00:01 NU.NL - Economie
De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS komt deels in handen van Air France-KLM. Ook de Deense staat en twee investeringsmaatschappijen nemen een aandeel in de luchtvaartmaatschappij, maken de bedrijven dinsdag bekend.


Air France-KLM bestelt vijftig schonere vliegtuigen bij Airbus
27 September 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Air France-KLM heeft een overeenkomst gesloten voor de levering van vijftig nieuwe vliegtuigen van Airbus. Het gaat om het type A350, dat volgens KLM geldt als "het zuinigste en stilste model van zijn generatie".


Nog eens duizenden werknemers Amerikaanse auto-industrie leggen werk neer
23 September 2023, 00:02 NOS nieuws

De staking bij de drie grootste Amerikaanse autoconcerns breidt zich uit. In 38 fabrieken, verspreid over twintig staten, legden werknemers vandaag hun werk neer.

De staking begon vorige week. Op de eerste dag van de staking legden 13.000 werknemers hun werk neer uit onvrede over het salaris en de arbeidsomstandigheden. Inmiddels doen bijna 19.000 mensen mee.

De staking wordt georganiseerd door vakbond UAW. Die vertegenwoordigt bijna 150.000 werknemers in de auto-industrie, dus daarvan neemt nu 13 procent deel aan de staking.

'Big Three'

De stakers werken bij de 'Big Three': Ford, General Motors (GM) en Stellantis (het moederbedrijf van Chrysler).

De bond eist een loonsverhoging van ten minste 36 procent in vier jaar. Andere eisen zijn automatische prijscompensatie en een vierdaagse werkweek.

Elektrische auto's

Gesprekken met de autobedrijven leverden deze week geen doorbraak op. "We erkennen dat Ford serieus is over het bereiken van een overeenkomst," zegt vakbondsleider Shawn Fain. "Bij GM en Stellantis is het een ander verhaal." Ook zei hij toch "nog niet klaar te zijn bij Ford".

De bedrijven zeggen dat ze niet kunnen voldoen aan de eisen, omdat ze de komende jaren veel moeten investeren in de transitie naar elektrische auto's. Wel boden ze alle drie een salarisverhoging van rond de 20 procent aan, maar zonder aangepaste arbeidsvoorwaarden zoals de werknemers eisen. "Zoals we al weken zeggen, gaan we niet eeuwig wachten op eerlijke contracten bij The Big Three", zegt Fain.

Steun van Biden

De stakingen hebben nu al economische en politieke gevolgen. Zo ontsloeg Ford deze week 600 mensen als gevolg van de staking. Volgens Ford was dat nodig omdat er geen materiaal was en daardoor ook niet genoeg werk.

De Amerikaanse president Biden koos meteen de kant van de stakers. Hij wees op de recordwinsten die de bedrijven maken en stuurde afgevaardigden van het Witte Huis naar de fabrieken om in gesprek te gaan met werknemers.

Vakbond UAW nodigde Biden vandaag uit om langs te komen. De president liet op X weten komende dinsdag af te reizen naar Michigan, een staat met veel auto-industrie, om zijn solidariteit met de stakers te betuigen. Volgens persbureau AP heeft geen enkele Amerikaanse president dat in de afgelopen honderd jaar gedaan.
KLM en andere vliegmaatschappijen vechten krimp van Schiphol nog eens aan
26 Juli 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Vliegmaatschappijen accepteren niet dat Schiphol mag krimpen. Een groot aantal maatschappijen gaat in cassatie tegen een uitspraak van de rechter die Schiphol toestaat het aantal vluchten op de luchthaven flink te beperken.


KLM-vliegtuig na landing in Ecuador ontruimd wegens bommelding
26 Juni 2023, 00:07 HLN.BE
Een KLM-vliegtuig dat afkomstig was uit Amsterdam is zondagmiddag na landing in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito ontruimd en doorzocht wegens een bommelding.


KLM wil overlast rond Schiphol verminderen met stillere vliegtuigen
18 Juni 2023, 00:05 NU.NL - Economie
KLM en andere luchtvaartmaatschappijen hebben een alternatief plan ingediend om de overlast van vliegtuigen rondom Schiphol te verminderen. Ze willen de geluidsoverlast voor omwonenden terugdringen door nieuwe, stillere toestellen in te kopen om 's nachts mee te vliegen. Maar Schiphol zelf wil in de nacht juist dicht.


Luiten zakt uit top tien KLM Open: 'Maar ik geloof absoluut nog in goed resultaat'
28 Mei 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Joost Luiten is zaterdag op de derde dag van het KLM Open uit de top tien gezakt. De Zuid-Hollander noteerde in Cromvoirt een ronde van 72 slagen en staat nu vijftiende. Rowin Caron steeg twee plaatsen en staat op gelijke hoogte met Luiten.


KLM-reizigers krijgen bij boeking ook keuze voor non-binair als aanspreekvorm
21 Mei 2023, 00:06 NU.NL - Economie
Klanten van KLM die liever niet als man of vrouw aangesproken willen worden, kunnen dat voortaan aangeven bij hun boeking. Ze kunnen aangeven dat ze zich identificeren als non-binair of ervoor kiezen de aanspreekvorm helemaal weg te laten.


Ook KLM moet in de zomer vluchten schrappen door technische problemen
14 Mei 2023, 00:03 NU.NL - Economie
KLM moet de komende maanden vluchten schrappen. Het gaat om een "beperkt aantal" vluchten met de Cityhopper-toestellen, die binnen Europa vliegen.


KLM in de rode cijfers ondanks vollere vliegtuigen
7 Mei 2023, 00:02 NU.NL - Economie
KLM vervoerde in de eerste drie maanden van dit jaar meer reizigers dan vorig jaar en wist ook zijn ticketprijzen op te voeren. Toch moest de vliegmaatschappij een operationeel verlies van 128 miljoen euro in de boeken zetten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn