NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Klm


KLM maakt ondanks luchthavenchaos opnieuw winst
1 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Ondanks vele problemen heeft KLM in het tweede kwartaal opnieuw winst gemaakt. Ook moederbedrijf Air France-KLM wist voor het eerst sinds de coronacrisis weer winst te maken. Maar de problemen bij de luchtvaartmaatschappij zijn nog niet voorbij, verwacht KLM-topvrouw Marjan Rintel.


KLM zoekt dagen na storing nog naar onbekend aantal koffers
25 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Nog niet alle koffers die deze week op Schiphol achterbleven door een storing bij het bagagesysteem zijn weer terecht bij de eigenaren. Luchtvaartmaatschappij KLM is nog bezig om alle koffers op de juiste bestemming te krijgen. Het is onduidelijk om hoeveel koffers het gaat.


Meer loon en afspraken over werkdruk voor grondpersoneel van KLM
18 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
Het grondpersoneel van KLM krijgt in twee stappen 4 procent meer loon, hebben vakbonden FNV en CNV donderdag met de luchtvaartmaatschappij afgesproken. Aan de salarisverhoging zit bovendien een ondergrens van tweemaal 80 euro. Verder zijn er ook afgesproken gemaakt over het verlagen van de werkdruk.


KLM schrapt tot eind augustus elke dag tien tot twintig extra vluchten
11 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
KLM schrapt tot en met 28 augustus dagelijks tussen de tien en twintig extra retourvluchten binnen Europa. Ook wordt de verkoop van nog niet bezette stoelen fors beperkt. Dat maakt de luchtvaartmaatschappij vrijdag bekend.


KLM annuleert beperkt aantal vluchten, easyJet ontziet vakantiegangers
27 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
KLM annuleert deze zomer een beperkt aantal vluchten. Gedupeerde reizigers krijgen een "acceptabel alternatief" aangeboden. Omdat Schiphol het aantal reizigers per dag heeft beperkt, moeten alle vliegmaatschappijen ingrijpen. Prijsvechter easyJet schrapt volgende maand ook vluchten, maar ontziet daarbij grotendeels de vakantiegangers.


KLM mag nieuwe piloten niet vragen naar coronavaccinatie
6 Juni, 00:06 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappij KLM mag nieuwe piloten niet vragen of ze gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam bepaald in een kort geding dat was aangespannen door pilotenvakbond VNV.


KLM heeft al twee derde van coronasteun terugbetaald aan overheid
6 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft vrijdag 350 miljoen euro overgemaakt naar de Nederlandse Staat, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTL Z. Door die betaling is ondertussen zo'n twee derde van de staatssteun die het bedrijf ontving om de coronacrisis door te komen terugbetaald. Er moet nog 277 miljoen euro afbetaald worden.


KLM kan nog niet alle gestrande reizigers terugbrengen naar Schiphol
6 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
KLM streeft ernaar om alle elders in Europa gestrande reizigers zondag weer op weg te helpen door een nieuwe vlucht voor ze te regelen. Of dat gaat lukken, durft de luchtvaartmaatschappij nog niet te zeggen. De eerste gedupeerden zijn alweer terug naar Nederland gevlogen, maar er wordt halverwege de dag nog gewerkt aan het omboeken van vluchten.


KLM vliegt met lege toestellen terug naar Schiphol vanaf Europese bestemmingen
KLM vliegt passagiers niet meer naar Schiphol vanaf Europese bestemmingen. Dat gebeurt vanwege de drukte op de luchthaven. De zogenoemde cityhoppers van de luchtvaartmaatschappij vliegen leeg terug naar Schiphol.


KLM schrapt in pinksterweekend tot 50 vluchten per dag wegens drukte
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM annuleert dit verlengde pinksterweekend tot vijftig vluchten per dag. Het bedrijf verwacht opnieuw grote drukte op de luchthaven van Schiphol en zegt zich genoodzaakt te voelen de stap te zetten "om bij te dragen aan een beheersbare situatie op de luchthaven" en in de eigen organisatie.


KLM verwacht zondag terug normaal te kunnen opereren
5 Juni, 00:06 Skynet
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM verwacht zondag "de operatie weer uit te kunnen voeren zoals eerder gepland", dus zonder lege vliegtuigen richting de Amsterdamse luchthaven Schiphol vanuit Europese bestemmingen zoals op zaterdag. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij zaterdagavond gemeld.


Minder tickets voor KLM-vluchten vanaf Schiphol, luchthaven komt met actieplan
30 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
KLM vermindert de verkoop van tickets voor vluchten die de komende dagen vertrekken vanaf Schiphol. Dat doet de luchtvaartmaatschappij vanwege de grote drukte op de luchthaven. Het gaat om KLM-vluchten tot en met aanstaande zondag. Schiphol heeft donderdag een actieplan tegen de drukte aangekondigd. Eerder werd gemeld dat KLM de verkoop van alle tickets tot en met zondag zou schrappen. Dat bleek onjuist.


Air France-KLM wil half miljard euro ophalen om Franse schulden af te betalen
23 Mei, 00:04 NU.NL - Economie
De gesprekken tussen Air France-KLM en de Amerikaanse investeerder Apollo over een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro zijn in een vergevorderd stadium. Met dat geld hoopt het luchtvaartconcern een deel van zijn leningen die de Franse overheid als noodhulp verstrekte tijdens de coronacrisis terug te kunnen betalen.


Vertrekkend KLM-topman Elbers wordt baas van Indiase vliegmaatschappij IndiGo
19 Mei, 00:07 NOS nieuws

Vertrekkend KLM-topman Pieter Elbers gaat per 1 oktober aan de slag als nieuwe bestuursvoorzitter van de Indiase luchtvaartmaatschappij IndiGo. Elbers (52 jaar) treedt af per 1 juli bij KLM en volgt IndiGo-topman Ronojoy Dutta (71 jaar) op, omdat deze met pensioen gaat.

"We zijn verheugd om de aanstelling aan te kondigen van de heer Pieter Elbers als bestuursvoorzitter van het bedrijf", aldus IndiGo in een persverklaring. "Gegeven de diepgaande kennis van de luchtvaartwereld van de heer Elbers, zijn legendarische leiderschap gekoppeld aan zijn energie en passie hebben we het volste vertrouwen dat onder zijn leiding IndiGo een doorslaggevende rol kan spelen in de groeiambities."

IndiGo is de grootste luchtvaartmaatschappij op de binnenlandse markt van India, met een marktaandeel van meer 50 procent. Het is, anders dan KLM, een lagekostenmaatschappij. IndiGo beschikt over bijna 280 vliegtuigen voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Dagelijks worden er 1500 vluchten uitgevoerd.

Uitgerekend vorige week sloot KLM nog een overeenkomst met IndiGo over de uitwisseling van vluchten en passagiers in India. Volgens een woordvoerder van KLM staat de benoeming van Elbers los van deze deal met IndiGo. "De samenwerking was al al in 2020 beklonken, maar door covid werd de aankondiging en dus de start uitgesteld."

Elbers kwam in 1992 bij de KLM en werd in 2014 president-directeur van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Begin dit jaar werd bekend dat hij vertrekt en geen nieuwe termijn krijgt.

De opvolger van Elbers bij KLM is Marjan Rintel, de huidige president-directeur van de NS. Zij werkte vroeger ook al bij KLM.
KLM schrapt dit weekend 47 vluchten, 3.500 minder passagiers naar Schiphol
Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt dit weekend zeker 47 vluchten vanwege de verwachte drukte op Schiphol. De luchthaven riep luchtvaartmaatschappijen donderdag op maatregelen te nemen om extreme drukte tegen te gaan. Schiphol kampt met drukte vanwege de meivakantie en een tekort aan personeel.


Boos grondpersoneel KLM staakte vanwege arbeidsomstandigheden en werkdruk
25 April, 00:03 NU.NL - Economie
De groep van zo'n 150 platformmedewerkers van KLM die zaterdag staakten, is ontevreden over de arbeidsomstandigheden, de werkdruk en het plan van KLM om een deel van het werk dat de medewerkers uitvoeren uit te besteden aan een andere afhandelaar. Dat zegt een vakbondsman van FNV Schiphol zaterdag. De stakingsactie is inmiddels voorbij.


'Wilde staking' van afhandelingspersoneel KLM op Schiphol
Personeel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM staakt zaterdagochtend op Schiphol. Volgens vakbond FNV gaat het om een 'wilde staking' van medewerkers op de platformen die onder andere verantwoordelijk zijn voor het laden en lossen van bagage in de luchthaven. De term 'wilde staking' wijst op een staking die niet door de vakbond is georganiseerd.


Salaris van KLM-topman Elbers in 2021 bijna de helft lager dan voor pandemie
12 April, 00:06 NU.NL - Economie
Het salaris van KLM-topman Pieter Elbers over 2021 is met 47 procent verlaagd ten opzichte van dat over 2019, het laatste jaar voor de coronacrisis. De luchtvaartmaatschappij mag geen bonussen uitkeren aan bestuurders zolang het bedrijf nog gebruikmaakt van overheidssteun. Ook stelde het kabinet als voorwaarde voor de miljardenleningen dat de loonkosten bij KLM omlaag zouden gaan.


Reclame Code Commissie noemt 'CO2-vrij vliegen' bij KLM misleidend
12 April, 00:06 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft misleidende reclame gemaakt door te stellen dat klanten CO2-vrij kunnen vliegen. Dat heeft de Reclame Code Commissie (RCC) vrijdag bepaald in een uitspraak die is ingezien door NU.nl. Een vliegtuig stoot namelijk wel CO2 uit, maar klanten kunnen die uitstoot tegen betaling compenseren. Met dat geld neemt KLM deel aan herbebossingsprojecten.


Ondanks miljardenverlies Air France-KLM miljoenen aan bonussen voor topman
5 April, 00:03 NU.NL - Economie
Terwijl Air France-KLM in 2021 een jaarverlies van bijna 3,3 miljard euro leed, zal topman Ben Smith van het luchtvaartconcern miljoenen euro's aan bonussen ontvangen. Dat staat in het jaarverslag van Air France-KLM.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn