NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Klm


Nog eens duizenden werknemers Amerikaanse auto-industrie leggen werk neer
Vandaag, 00:02 NOS nieuws

De staking bij de drie grootste Amerikaanse autoconcerns breidt zich uit. In 38 fabrieken, verspreid over twintig staten, legden werknemers vandaag hun werk neer.

De staking begon vorige week. Op de eerste dag van de staking legden 13.000 werknemers hun werk neer uit onvrede over het salaris en de arbeidsomstandigheden. Inmiddels doen bijna 19.000 mensen mee.

De staking wordt georganiseerd door vakbond UAW. Die vertegenwoordigt bijna 150.000 werknemers in de auto-industrie, dus daarvan neemt nu 13 procent deel aan de staking.

'Big Three'

De stakers werken bij de 'Big Three': Ford, General Motors (GM) en Stellantis (het moederbedrijf van Chrysler).

De bond eist een loonsverhoging van ten minste 36 procent in vier jaar. Andere eisen zijn automatische prijscompensatie en een vierdaagse werkweek.

Elektrische auto's

Gesprekken met de autobedrijven leverden deze week geen doorbraak op. "We erkennen dat Ford serieus is over het bereiken van een overeenkomst," zegt vakbondsleider Shawn Fain. "Bij GM en Stellantis is het een ander verhaal." Ook zei hij toch "nog niet klaar te zijn bij Ford".

De bedrijven zeggen dat ze niet kunnen voldoen aan de eisen, omdat ze de komende jaren veel moeten investeren in de transitie naar elektrische auto's. Wel boden ze alle drie een salarisverhoging van rond de 20 procent aan, maar zonder aangepaste arbeidsvoorwaarden zoals de werknemers eisen. "Zoals we al weken zeggen, gaan we niet eeuwig wachten op eerlijke contracten bij The Big Three", zegt Fain.

Steun van Biden

De stakingen hebben nu al economische en politieke gevolgen. Zo ontsloeg Ford deze week 600 mensen als gevolg van de staking. Volgens Ford was dat nodig omdat er geen materiaal was en daardoor ook niet genoeg werk.

De Amerikaanse president Biden koos meteen de kant van de stakers. Hij wees op de recordwinsten die de bedrijven maken en stuurde afgevaardigden van het Witte Huis naar de fabrieken om in gesprek te gaan met werknemers.

Vakbond UAW nodigde Biden vandaag uit om langs te komen. De president liet op X weten komende dinsdag af te reizen naar Michigan, een staat met veel auto-industrie, om zijn solidariteit met de stakers te betuigen. Volgens persbureau AP heeft geen enkele Amerikaanse president dat in de afgelopen honderd jaar gedaan.
KLM en andere vliegmaatschappijen vechten krimp van Schiphol nog eens aan
26 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
Vliegmaatschappijen accepteren niet dat Schiphol mag krimpen. Een groot aantal maatschappijen gaat in cassatie tegen een uitspraak van de rechter die Schiphol toestaat het aantal vluchten op de luchthaven flink te beperken.


KLM-vliegtuig na landing in Ecuador ontruimd wegens bommelding
26 Juni, 00:07 HLN.BE
Een KLM-vliegtuig dat afkomstig was uit Amsterdam is zondagmiddag na landing in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito ontruimd en doorzocht wegens een bommelding.


KLM wil overlast rond Schiphol verminderen met stillere vliegtuigen
18 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
KLM en andere luchtvaartmaatschappijen hebben een alternatief plan ingediend om de overlast van vliegtuigen rondom Schiphol te verminderen. Ze willen de geluidsoverlast voor omwonenden terugdringen door nieuwe, stillere toestellen in te kopen om 's nachts mee te vliegen. Maar Schiphol zelf wil in de nacht juist dicht.


Luiten zakt uit top tien KLM Open: 'Maar ik geloof absoluut nog in goed resultaat'
28 Mei, 00:04 NU.NL - Sport
Joost Luiten is zaterdag op de derde dag van het KLM Open uit de top tien gezakt. De Zuid-Hollander noteerde in Cromvoirt een ronde van 72 slagen en staat nu vijftiende. Rowin Caron steeg twee plaatsen en staat op gelijke hoogte met Luiten.


KLM-reizigers krijgen bij boeking ook keuze voor non-binair als aanspreekvorm
21 Mei, 00:06 NU.NL - Economie
Klanten van KLM die liever niet als man of vrouw aangesproken willen worden, kunnen dat voortaan aangeven bij hun boeking. Ze kunnen aangeven dat ze zich identificeren als non-binair of ervoor kiezen de aanspreekvorm helemaal weg te laten.


Ook KLM moet in de zomer vluchten schrappen door technische problemen
14 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
KLM moet de komende maanden vluchten schrappen. Het gaat om een "beperkt aantal" vluchten met de Cityhopper-toestellen, die binnen Europa vliegen.


KLM in de rode cijfers ondanks vollere vliegtuigen
7 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
KLM vervoerde in de eerste drie maanden van dit jaar meer reizigers dan vorig jaar en wist ook zijn ticketprijzen op te voeren. Toch moest de vliegmaatschappij een operationeel verlies van 128 miljoen euro in de boeken zetten.


KLM schendt volgens toezichthouder afspraken rond steunpakket
24 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
KLM houdt zich niet aan de afspraken over noodsteun die het bedrijf in 2020 met de Nederlandse Staat heeft gemaakt. Dat concludeert Jeroen Kremers, die namens het kabinet toezicht op KLM houdt, in een rapportage. Zo snijdt de luchtvaartmaatschappij dit jaar en de komende jaren onvoldoende in de kosten. Ook leveren de piloten te weinig geld in.


KLM kijkt naar genderneutrale uniformen voor cabinepersoneel
19 Februari, 00:31 NU.NL - Economie
Luchtvaartmaatschappij KLM wil een inclusiever bedrijf zijn en past daarom dingen aan. Dat kunnen kleine dingen zijn, maar ook de uniformvoorschiften zijn onderwerp van gesprek. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd naar aanleiding van een verhaal in het AD.


Personeelstekort nekt Schiphol: 77 miljoen euro verlies
19 Februari, 00:27 NU.NL - Economie
De aanhoudende personeelsproblemen op Schiphol hebben geleid tot een flink financieel verlies voor het bedrijf. Weliswaar verdubbelde het aantal reizigers vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder, maar nog altijd was er een tekort van 77 miljoen euro.


KLM en Air France waarschuwen voor datalek in Flying Blue-spaarprogramma
15 Januari, 00:07 NU.NL - Tech
Hackers hebben toegang gehad tot de systemen van het Flying Blue-spaarprogramma van KLM en Air France. De luchtvaartmaatschappijen waarschuwen getroffen gebruikers in een mail dat hun persoonlijke gegevens mogelijk zijn buitgemaakt.


Vierhonderd in Singapore gestrande KLM-passagiers weer naar huis
8 Januari, 02:24 Skynet Buitenland
De laatste van de vierhonderd in Singapore gestrande KLM-passagiers kunnen dit weekend weer naar huis. "Alle passagiers zijn inmiddels omgeboekt. Ze vliegen uiterlijk zondag weer terug", laat een woordvoerster van KLM weten aan het Nederlandse persagentschap ANP na berichtgeving door De Telegraaf.


KLM treft extra coronamaatregelen aan boord van vluchten uit China
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
KLM neemt op verzoek van het vliegend personeel extra maatregelen aan boord van vluchten vanuit China naar Nederland. Ook houdt de maatschappij het overleg in Brussel nauwlettend in de gaten. De lidstaten van de Europese Unie bespreken daar mogelijke nieuwe eisen voor reizigers die vanuit China deze kant op komen.


Baby geboren in vliegtuig KLM dat vanuit Ecuador kwam
11 December 2022, 00:01 Skynet Buitenland
In een KLM-vliegtuig dat onderweg was vanuit Guyaquil in Ecuador naar Amsterdam is eerder deze week een baby geboren. Een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij zegt zaterdagavond dat medische professionals geholpen hebben bij de bevalling, "waarvoor wij hen zeer erkentelijk zijn. Moeder en kind maken het goed." KLM kan om privacyredenen verder geen informatie geven.


Problemen op Schiphol kostten KLM in derde kwartaal 175 miljoen euro
1 November 2022, 00:06 NU.NL - Economie
De problemen op Schiphol hebben KLM zo'n 175 miljoen euro gekost in het derde kwartaal. De luchthaven kampt met een groot tekort aan personeel, waardoor onder meer KLM een flink aantal vluchten moest schrappen. De inkomsten vielen daardoor terug. Ook dochterbedrijf Transavia speelde nog eens 55 miljoen euro kwijt.


Air France-KLM heeft interesse in belang Portugese maatschappij TAP
1 November 2022, 00:05 NU.NL - Economie
Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft interesse om een belang te nemen in de Portugese maatschappij TAP. Topman Ben Smith zegt dat zijn bedrijf "een partnerschap of overname wil als de omstandigheden goed zijn".


KLM annuleert weer 34 vluchten op verzoek Schiphol, vliegtuigen stijgen leeg op
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
KLM is begonnen met het annuleren van vliegreizen van passagiers die van Schiphol zouden vertrekken om onhoudbare drukte te voorkomen. Zaterdag gaan 34 vluchten niet door, KLM zoekt nog uit hoeveel reizen zondag en maandag worden getroffen.


KLM annuleert 34 vluchten na oproep Schiphol
18 September 2022, 00:06 Skynet Buitenland
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM is begonnen met het annuleren van vliegreizen van passagiers die van Schiphol zouden vertrekken om onhoudbare drukte te voorkomen. Zaterdag gaan 34 vluchten niet door, voor zondag en maandag zoekt KLM nog uit hoeveel reizen worden getroffen.


KLM maakt ondanks luchthavenchaos opnieuw winst
1 Augustus 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Ondanks vele problemen heeft KLM in het tweede kwartaal opnieuw winst gemaakt. Ook moederbedrijf Air France-KLM wist voor het eerst sinds de coronacrisis weer winst te maken. Maar de problemen bij de luchtvaartmaatschappij zijn nog niet voorbij, verwacht KLM-topvrouw Marjan Rintel.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn