NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Kinderen

2News.be / Trefwoorden / Kinderen

'We weten wat werkt om kinderen beter te laten lezen, maar die kennis stroomt onvoldoende door'
17 Mei, 00:00 De Tijd
20:49 Om het kelderende leesniveau van Vlaamse basisschoolkinderen op te krikken, volstaat het naar Ierland te kijken. Daar ging het leesniveau de voorbije jaren fors omhoog. 'Als Ierland ons iets leert, is...


Dani Alves krijgt in gevangenis bezoek van ex-vrouw en kinderen voor 40ste verjaardag: ?Hij is onschuldig, maar van zijn vrijheid beroofd?
8 Mei, 00:00 HLN.BE
Dani Alves mocht gisteren 40 kaarsjes uitblazen, maar veel reden tot feesten was er niet. De Braziliaanse voetballer zit al meer dan drie maanden in de gevangenis omdat hij beschuldigd wordt van aanranding. Naar aanleiding van zijn verjaardag kwamen zijn ex-vrouw en kinderen gisteren op bezoek in zijn Spaanse cel.


3 Mei, 00:04 Volkskrant
Luchtvervuiling doodt jaarlijks 1.200 kinderen en jongeren in Europa
24 April, 00:00 HLN.BE
Luchtverontreiniging veroorzaakt naar schatting elk jaar ruim 1.200 vroegtijdige sterfgevallen bij minderjarigen in Europa. Dat stelt het Europees Milieuagentschap (EMA) vandaag in een nieuw rapport. Het EMA-rapport heeft betrekking op ongeveer 30 landen op het continent, waaronder de 27 lidstaten van de Europese Unie.


NU+ | Ouders schenden op sociale media vaak onbewust privacy van kinderen
23 April, 00:06 NU.NL - Tech
Veel ouders vinden het leuk om foto's en video's van hun kinderen op sociale media te delen. Sommige ouders gaan een stap verder en zetten hun kinderen in als influencer. Daarbij denken ouders vaak niet goed na over wat goed is voor de kinderen - of wat hun privacyrechten zijn.


Kinderen van doodgeschoten barones Ullens stellen zich burgerlijke partij
12 April, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De twee kinderen van de vermoorde barones Myriam Ullens, geboren als Myriam Lechien, hebben zich burgerlijke partij gesteld in het dossier. Dat heeft hun advocaat Laurent Kennes dinsdag meegedeeld.
Indoctrineer je kinderen met een grote BMW grille
8 April, 00:01 AutoBlog

Groot is goed. Leer je kinderen dat een grote BMW grille acceptabel is. Opgroeiende kinderen van nu weten niet beter. BMW’s hebben een grote grille toch? De groep mensen met […]

Dit artikel Indoctrineer je kinderen met een grote BMW grille verscheen eerst op Autoblog.nl.
Asiel en migratie - Canadese politie meldt acht doden, onder wie twee kleine kinderen, aan grens met VS
2 April, 00:01 Skynet Buitenland
De Canadese autoriteiten hebben vrijdag de dood gemeld van acht mensen die probeerden via een moerassig grensgebied de Verenigde Staten binnen te komen. Onder de slachtoffers zijn twee kleine kinderen. Het gaat om families van Roemeense en Indiase afkomst.


Eerste staat in VS remt gebruik van TikTok en Instagram door kinderen
29 Maart, 00:53 NU.NL - Tech
In de Amerikaanse staat Utah is donderdag een wet ondertekend die het gebruik van TikTok en Instagram door jongeren en kinderen drastisch inperkt. Dit gebeurde ondanks tegenstand van de techindustrie en experts op het gebied van burgerrechten.


UZA stelt kunstwerkjes tentoon van kinderen die in ziekenhuis verbleven
26 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

In het UZA kon je vandaag terecht voor kunst van kinderen die in het ziekenhuis hebben verbleven. Om hen wat af te leiden en hen even de zorgen te doen vergeten, mogen de kinderen knutselen. En al die werkjes worden nu tentoongesteld. Het was de eerste keer sinds corona dat ze in het ziekenhuis een groot evenement konden organiseren zonder mondmaskers.
Wat doen Vlaamse comedians als er jonge kinderen in de zaal zitten? Alex Agnew: ?Ik waarschuw ouders met een grappige noot?
26 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vanaf welke leeftijd kan je een kind meenemen naar een comedy show? Moeten organisatoren jonge kinderen aan de ingang weren of ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders? En wat doet dat met een comedian? Na het incident waarbij Theo Maassen een driejarige uit zijn show zette, spreken organisatoren en comedians zich uit. ?Een kind van tien is veel erger dan een kind van drie.?
Torenhoge moordcijfers in Zuid-Afrika, met ook veel kinderen als slachtoffer
19 Maart, 00:06 NOS nieuws

Om de zoveel tijd kent Zuid-Afrika een tragedie, zo gruwelijk, dat het land zich weer even afvraagt hoe het zo gewelddadig is geworden. De laatste was ruim vijf maanden geleden, toen de 4-jarige Bokgabo Poo uit een speeltuin verdween.

Haar moeder Tsholofelo Poo vertelt het verhaal vanaf de bank in haar woonkamer in de township Wattville vlak bij Johannesburg. Hoe haar dochtertje aan het spelen was met een vriendje in de speeltuin om de hoek en hoe een man het jongetje geld gaf om een snoepje te kopen en achterbleef met haar dochter, die vervolgens verdween.

Nog geen 24 uur later werd een been van een kind half begraven gevonden in een tuin. Tsholofelo ging kijken en realiseerde zich dat het om haar dochter ging. "Ik keek naar het been en een van de teennagels was een beetje gebogen. Ik wist dat het om Bokgabo ging. Ik viel op de grond neer."

Later werd meer van haar lichaam gevonden. Op beelden van een veiligheidscamera in de buurt werd een man samen met haar dochter gezien. Hij werd opgepakt en onder meer ontvoering, verkrachting en moord ten laste gelegd. De man was op borgtocht vrij in een zaak waarin hij verdacht wordt van de verkrachting van een 9-jarig meisje.

De Zuid-Afrikaanse krant The Sowetan publiceerde na de moord op Bokgabo een voorpagina-artikel met daarop de gezichten van negentien kinderen en de kop: 'Hoeveel moeten er nog sterven?'

Volgens de misdaadcijfers werden er het laatste kwartaal van 2022 ruim 7500 Zuid-Afrikanen vermoord, van wie 1100 vrouwen en 315 kinderen. Shanaaz Mathews, deskundige op het gebied van kindermoord in Zuid-Afrika, zegt dat bijna alle kinderen hun moordenaar kennen. "Vaak gaat het om geweld door een ouder of bekende, om fataal kindermisbruik", zegt ze op haar kantoor van The Children's Institute van de Universiteit van Kaapstad. "Ook lopen tienerjongens veel gevaar om te sterven door bendegeweld."

Bij een veel kleiner deel, maar alsnog tientallen slachtoffertjes per jaar, gaat het om kinderen die worden meegenomen door vreemden waarbij vaak ook verkrachting een rol speelt, zoals bij Bokgabo. "Het verkrachten en vermoorden van kinderen is in veel landen ongebruikelijk, maar hier niet", zegt Mathews. "En het aantal zaken waarbij de dader onbekend is, neemt toe."

Volgens Mathews kan kindermoord niet los worden gezien van de algehele geweldsspiraal waar Zuid-Afrika in zit, waar heel veel oorzaken voor zijn. Bij iedere grote tragedie zoals de moord op Bokgabo wijst ook de regering snel naar de sociaal-economische problemen in Zuid-Afrika, een land met een gewelddadig verleden, met veel alcohol- en drugsmisbruik, werkloosheid en frustratie.

Bezuinigingen op politie

Het zijn factoren die allemaal een rol spelen, maar daarmee schuift de regering ook verantwoordelijkheid af, zeggen experts en oppositieleden. Want de stijging zou deels ook te verklaren zijn door de achteruitgang van de politie, iets waar de overheid juist wel iets aan kan doen. Want ondanks de hoge misdaadcijfers wordt er bezuinigd op de politie en onvoldoende nieuwe agenten gerekruteerd. Volgens oppositiepartij DA heeft Zuid-Afrika zo'n 100.000 agenten en zijn er zo'n 90.000 meer nodig.

Onderzoeker David Bruce van het Instituut van Veiligheidsstudies becijferde dat de politie tussen 2012 en 2021 55 procent minder moorden heeft opgelost. Er zijn niet genoeg agenten en rechercheurs en de kwaliteit van hun onderzoek is achteruitgegaan, stelt hij. De motivatie is laag.

Ook wordt minder dan 10 procent van de verkrachtingszaken opgelost. "De politie stelt niet de juiste vragen", ziet ook Mathews. "Steeds meer zaken worden cold cases. Dat betekent dat daders wegkomen met geweld en we constant daders om ons heen hebben die een bedreiging zijn voor onze kinderen."

De moeder van Bokgabo maakt zich zorgen over het bewijs tegen de verdachte van de moord op haar kind. Hij is dan wel op veiligheidsbeelden met haar gezien, maar is dat genoeg? De verdachte ontkent dat hij de dader is. Ook blijft het moeilijk voor haar om te verkroppen dat hij op borgtocht vrij was. "Mannen komen met te veel weg in Zuid-Afrika", zucht ze. "Dit moet stoppen."
Miljoen Nederlanders, onder wie 230.000 kinderen, onder armoedegrens in 2024
11 Maart, 01:20 NU.NL - Economie
Als de laagste inkomens het in 2024 moeten stellen zonder de tijdelijke toeslagen (zoals die voor energie) belanden veel Nederlanders in de armoede. Volgens een schatting van het Centraal Planbureau (CPB) zitten volgend jaar 995.000 Nederlanders, onder wie veel kinderen, onder de armoedegrens.


Kinderen kunnen met hulpprogramma naaktfoto's van internet verwijderen
3 Maart, 00:09 NU.NL - Tech
Kinderen van wie naaktbeelden online staan, kunnen die foto's laten verwijderen met behulp van Take It Down. Dat programma is bedoeld om kindermisbruik en -uitbuiting op sociale media aan te pakken.


Vier kinderen omgekomen bij ongeluk met migrantenboot bij Grieks eiland
6 Februari, 01:13 HLN.BE
Een jonge vrouw en vier kinderen zijn zondag omgekomen nadat een boot met meer dan 40 migranten aan boord voor het Griekse eiland Leros was gezonken. De Griekse kustwacht zette een grote reddingsoperatie op voor de opvarenden van de opblaasbare boot, maar werd gehinderd door sterke wind.


Man doodt vrouw en twee kinderen in Pelt - Verdachte dood aangetroffen
6 Februari, 00:44 Skynet
In een appartement aan de Houtmolenstraat in Pelt heeft een man zondagavond zijn vrouw en haar twee kinderen gedood, waarna hij op de vlucht is geslagen. De lokale politie van de zone HANO (Hamont-Achel-Neerpelt-Overpelt) ging ter plaatse voor de eerste vaststellingen. Intussen is de verdachte van het familiedrama dood aangetroffen. Dat heeft het parket van Limburg zondagavond gemeld.


Man doodt vrouw en twee kinderen in Pelt - Verdachte dood aangetroffen
6 Februari, 00:44 Skynet
In een appartement aan de Houtmolenstraat in Pelt heeft een man zondagavond zijn vrouw en haar twee kinderen gedood, waarna hij op de vlucht is geslagen. De lokale politie van de zone HANO (Hamont-Achel-Neerpelt-Overpelt) ging ter plaatse voor de eerste vaststellingen. Intussen is de verdachte van het familiedrama dood aangetroffen. Dat heeft het parket van Limburg zondagavond gemeld.


NU+ | Hoe help je kinderen zich te wapenen tegen online afpersing?
31 Januari, 00:11 NU.NL - Tech
Vorige week startte de rechtszaak tegen de 24-jarige Gianni de W., die sinds 2014 meer dan honderd meisjes online zou hebben afgeperst. Niet alleen een nachtmerrie voor het slachtoffer, maar ook voor de ouders. Hoe kun je je kinderen wapenen tegen online pesterijen en afpersing?


Razzies sluiten kinderen uit van nominatie voor slechtste acteur
31 Januari, 00:09 NU.NL - Film
Voor de Razzies, de prijzen voor de slechtste films en acteurs van het jaar, worden geen kinderen meer genomineerd. Dit heeft de organisatie besloten nadat er ophef ontstond over de nominatie van de twaalfjarige actrice Ryan Kiera Armstrong. Er kan niet langer op haar worden gestemd.


Tien kinderen laten het leven bij schipbreuk in Pakistan
30 Januari, 00:14 Skynet Buitenland
Bij een schipbreuk op het meer Tanda Dam in het noordwesten van Pakistan zijn zondag tien kinderen om het leven gekomen. Dat is vernomen van de lokale politie. De slachtoffers zijn tussen 7 en 14 jaar oud.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn