NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Kinderen

2News.be / Trefwoorden / Kinderen

Voor 200.000 kinderen in ons land ligt armoede op de loer
Maandag, 00:02 NU.NL - Economie
Zo'n 891.000 mensen maakten afgelopen jaar deel uit van een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Bijna een kwart van hen (209.000) was in 2021 minderjarig. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van statistiekbureau CBS.


Consumentenbond: games zetten kinderen onder druk om aankopen te doen
28 November, 00:09 NU.NL - Tech
Gratis games voor smartphones maken het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om zonder aankopen binnen het spel verder te komen. Dat concludeert de Consumentenbond donderdag na een steekproef onder populaire games voor kinderen.


Consumentenbond: gratis games zetten kinderen onder druk om aankopen te doen
25 November, 00:00 Tweakers
De Nederlandse Consumentenbond heeft vier smartphonegames onder de loep genomen die populair zijn bij kinderen. Volgens de organisatie zetten de makers van deze games kinderen onder druk om in-game aankopen te doen en moet de toezichthouder ingrijpen.


School in Brasschaat beschadigd door brand: ?Kinderen kunnen donderdag niet naar school, er wordt in noodopvang voorzien?
17 November, 00:01 Gazet v. Antwerpen

In Brasschaat is woensdagavond even voor 20u brand uitgebroken in een gebouw van het gemeentelijk basisonderwijs Gilo De Kaart. Dat bevestigt waarnemend burgemeester Philip Cools (N-VA). ?Kinderen kunnen donderdag niet naar school, er wordt in noodopvang voorzien?, meldt schepen voor Onderwijs Inez Ven. De brandweer had het vuur al snel onder controle. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is in handen van het parket.
Vroege Sint warm onthaald: joelende kinderen op de kade, speelkastelen op Marktplein en villa in shoppingcenter
3 November, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Hij wachtte nog even Halloween en Allerheiligen af, maar vandaag, woensdag, zette Sinterklaas koers naar ons land om voet op Belgische bodem te zetten in Wijnegem. De schepenen Maarten Janssens (N-VA), Juul Liekens (N-VA) en 750 kinderen gaven de hoge gast een warm onthaal in uitstekende weersomstandigheden.
Bijna 57.000 kinderen en jongeren kwamen in 2021 in contact met jeugdhulp
3 November, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vorig jaar zijn 56.671 kinderen en jongeren in contact gekomen met jeugdhulp. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het agentschap Opgroeien. Bijna alle cijfers zitten in stijgende lijn, gaande van pleegzorg (+ 5,2%) tot de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (+ 8,8%). Het aantal kinderen en jongeren in een leefgroep van een jeugdhulpvoorziening daalde wel licht, maar dat kan deels verklaard worden door de coronacrisis.
Elf blinde kinderen dood na brand in Oegandese school: vluchten onmogelijk door vensters met tralies
26 Oktober, 00:00 HLN.BE
In Oeganda zijn elf kinderen om het leven gekomen nadat 's nachts brand uitbrak in een slaapzaal van een school voor blinden. Zes andere leerlingen bevinden zich nog in kritieke toestand.


Apps van de week: Smartphonegebruik van je kinderen beperken
25 Oktober, 00:06 NU.NL - Tech
Het smartphonegebruik van je kinderen in de gaten houden en nieuwe functies voor klanten van bunq. Dit zijn de apps van de week.


Deze maatregelen nemen sociale media voor de veiligheid van kinderen
18 Oktober, 00:09 NU.NL - Tech
Uit Brits onderzoek bleek dinsdag dat een op de drie kinderen liegt over de eigen leeftijd bij het aanmaken van een account op sociale media. Deze - niet altijd even effectieve - maatregelen nemen platforms om de veiligheid van kinderen te beschermen.


Zeven kinderen dood bij legeraanval op school in Myanmar
22 September, 00:07 NOS nieuws

Bij een aanval op een schoolgebouw in Myanmar zijn dertien doden gevallen, onder wie zeven kinderen. De school in het dorp Let Yet Konm in het midden van het land, werd vanuit de lucht door gevechtshelikopters onder vuur genomen, meldt het schoolhoofd aan The Guardian. Het leger beweert dat rebellen het gebouw gebruikten voor aanvallen.

Volgens de directeur werd de school, waar 240 leerlingen op zitten, beschoten met zware wapens. Ze zegt dat de militairen een uur lang onophoudelijk vuurden op het gebouw.

Na de helikopteraanval trokken circa tachtig militairen het dorp binnen, aldus de schooldirecteur. Ze vielen de tempel binnen waar de school deel van uitmaakt en begonnen te schieten.

Een lokaal radiostation meldt op basis van ooggetuigen dat de doden zijn meegenomen door de militairen. Zo'n 7 kilometer verderop zouden de lichamen zijn verbrand of begraven. Zeker 2000 mensen zijn gevlucht vanwege de geweldsuitbarsting.

Scholen als uitvalsbasis

Het leger meldt dat opstandige milities het dorp gebruikten om wapens te verspreiden naar omliggende gebieden.

De schaduwregering van het land, bekend als de National Unity Government, roept het leger op om de twintig leerlingen en leraren die gearresteerd zijn na de aanval, vrij te laten.

Sinds het leger begin vorig jaar de macht greep in Myanmar zijn er geregeld gewapende confrontaties tussen het regeringsleger en regionale milities. Daarbij zijn inmiddels duizenden doden gevallen.

Volgens de hulporganisatie Safe the Children worden scholen in Myanmar vaker gebruikt als uitvalsbasis door zowel het leger als de rebellen. De Verenigde Naties zeggen dat er 260 aanvallen op scholen zijn geweest sinds de coup.
Twee moeders richten school op voor hoogbegaafde kinderen: ?Vooral persoonlijke uitdagingen aanbieden?
22 September, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Twee mama?s van hoogbegaafde kinderen hebben zelf een school opgericht voor kinderen met hoogbegaafdheid. Volgens hen krijgen dergelijke kinderen te weinig uitdagingen in het gewone onderwijs, ook de scholen zelf beamen dat. Het is niet de bedoeling dat de kinderen extra leerstof krijgen in de nieuwe plusklas, zoals ze het noemen. De kinderen zullen vooral persoonlijke uitdagingen krijgen.
Video | Deze kinderen herkennen zich in nieuwe Disney-prinses
19 September, 00:06 NU.NL - Film
Disney deelde vorige week de trailer van een nieuwe versie van De Kleine Zeemeermin. Op sociale media worden video's gedeeld van zwarte kinderen die de trailer voor het eerst zien. De kinderen kijken vol bewondering naar de zwarte prinses.


8 September, 00:06 Volkskrant
Reddingsbrigade waarschuwt: kinderen raken snel zoek vanwege drukte op strand
11 Augustus, 00:06 NOS nieuws

Vanwege de warmte is het druk op de Nederlandse stranden. Verschillende parkeerplaatsen zijn vol en kinderen raken snel zoek in de drukte, waarschuwen reddingsbrigades.

Op het Noorderstrand en Zuiderstrand van Scheveningen wappert sinds ongeveer 14.00 uur de gele vlag vanwege de sterke stroming. Dat betekent dat zwemmen of baden wordt afgeraden.

Kinderen zoek

De reddingsbrigade in de regio Haaglanden waarschuwt dat kinderen snel zoek raken vanwege de drukte. Daarom geldt het advies om kinderen een polsbandje om te doen met een naam en telefoonnummer erop. Die zijn gratis te krijgen bij de reddingsbrigade. Rond 13.15 uur was een 3-jarig meisje op het Noorderstrand van Scheveningen vermist. Ze werd snel weer gevonden.

Verschillende toegangswegen naar parkeerterreinen in Scheveningen zijn sinds 14.00 uur afgesloten vanwege de drukte. Met het openbaar vervoer naar het strand komen, kan nog wel. De parkeerplaatsen in Noordwijk waren al om 13.00 uur vol, meldt Omroep West.

De Reddingsbrigade in Wassenaar is vandaag vooral bezig met mensen met hitteverschijnselen en kinderen die hun ouders kwijt zijn.
Paus: "Behandeling inheemse kinderen op katholieke internaten in Canada was genocide"
31 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
Paus Franciscus heeft vandaag op zijn terugvlucht van een reis door Canada erkend dat de tragedie van de katholieke internaten voor de inheemse kinderen in het Noord-Amerikaanse land neerkomt op "genocide". Op zijn zesdaagse reis had hij de inheemse bevolking al verschillende keren om vergiffenis gevraagd.


Paus door het stof om misstanden met inheemse kinderen in Canada
26 Juli, 00:01 HLN.BE
Paus Franciscus heeft in Canada zijn berouw geuit over de omgang van zijn Rooms-Katholieke Kerk met kinderen van de oorspronkelijke inheemse bevolking van het land. Hij sprak ook over schaamte en pijn over de rol van de kerk bij de misstanden op de internaten waar deze kinderen werden geplaatst. De paus bood excuses aan voor het gedrag van de christenen die de "koloniserende mentaliteit" van de vroegere Canadese regeringen hadden gesteund.


?Ecovandalen? strippen steeds meer speelbomen, gemeente zoekt tips: ?Kinderen komen in gevaar?
21 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

?Dit moet stoppen!? In Houthulst kijkt men lijdzaam toe hoe steeds meer bomen in de ?mooiste speelzone van de gemeente? voor het derde jaar op rij gestript worden, waardoor ze afsterven en een gevaar vormen voor spelende kinderen. Nu dit ?ecovandalisme? uitbreidt naar een nieuwe speelzone, doet de gemeente een oproep naar tips. ?Nooit eerder was het zo erg.?
Apps van de week: Op afstand een band met je kinderen opbouwen
18 Juli, 00:09 NU.NL - Tech
Van grote afstand een band met je kinderen opbouwen, een spelletje spelen met emoji en jezelf uit een gesprek verwijderen op Twitter. Dit zijn de apps van de week.


Zo zien de kinderen van Nicole Kidman en Tom Cruise er nu uit
12 Juli, 00:02 HLN.BE
Ooit waren Nicole Kidman (55) en Tom Cruise (60) een droomkoppel. In de jaren 90 adopteerden ze dan ook twee kinderen: dochter Isabella Cruise en zoon Connor Cruise. In tegenstelling tot hun ouders, blijven de twee voornamelijk uit de schijnwerpers. Hoe gaat het met de kinderen van het iconische ex-koppel?


Zuid-Afrikaanse kinderen jonger dan 10 mogen niet meer zelfstandig gamen
11 Juli, 00:09 NU.NL - Tech
Zuid-Afrikaanse kinderen die jonger zijn dan tien jaar mogen alleen nog gamen als een volwassene toezicht houdt, meldt Business Insider woensdag. De nieuwe regels gaan volgende maand in.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn