NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Kinderen

2News.be / Trefwoorden / Kinderen

Chinese versie van TikTok beperkt gebruik voor kinderen onder de veertien jaar
Woensdag, 00:08 NU.NL - Tech
Douyin, de Chinese versie van de videoapp TikTok, heeft een nieuwe modus uitgerold voor gebruikers onder de veertien jaar. Moederbedrijf ByteDance wil de tijd die kinderen online doorbrengen inperken en "hen beschermen tegen schadelijke inhoud".


Chinese videoapp laat kinderen maximaal veertig minuten per dag kijken
Woensdag, 00:08 NU.NL - Tech
ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, brengt een videoapp uit voor kinderen, schrijft Bloomberg maandag. De app komt uit voor de Chinese markt en kan tot maximaal veertig minuten per dag worden gebruikt.


?Kinderen naast de Umicore-fabriek, dat gaat niet?
Zaterdag, 00:03 De Tijd
00:40 Umicore gaat in beroep tegen strengere normen voor lood in het bloed van kinderen die vlak bij de recyclagefabriek in Hoboken wonen. Een beslissing die verbazing oproept en volgens critici een enorme ...


Coronavirus - Ook Britse kinderen vanaf 12 jaar krijgen coronavaccin aangeboden
14 September, 00:04 Skynet
Ook Britse kinderen van 12 tot en met 15 jaar worden uitgenodigd voor een coronavaccin. De regering in Londen neemt een unanieme aanbeveling over van medische adviseurs die stellen dat zo'n vaccinatie verstoring van het onderwijs kan helpen voorkomen.


Lewis Hamilton beantwoordt vragen van kinderen: 'Ik wilde vroeger superman of astronaut worden'
4 September, 00:03 NOS nieuws

Formule-1-fan en Jeugdjournaalverslaggever Joanke Dijkstra heeft via zoom een half uur gesproken met coureur Lewis Hamilton. Een bijzonder moment, want Hamilton geeft meestal geen lange interviews. Wat hem over de streep trok was dat de vragen waren ingestuurd door kinderen.

Na een oproep op sociale media kwamen er meer dan 500 vragen binnen van kinderen. De leukste vragen werden door de vragenstellers zelf aan hem voorgelegd.

Zo wilden twee kinderen weten of Hamilton wel eens een stroopwafel had gegeten.

Joanke vroeg hem of hij zin heeft in de race op Zandvoort:

En een jongetje vroeg zich af of hij altijd al F1-coureur wilde worden:

Het volledige interview wordt morgen om 13.00 uur gepubliceerd op alle Jeugdjournaalplatforms.
Deltavariant veroorzaakt geen ernstigere coronagevallen bij kinderen
4 September, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De deltavariant veroorzaakt geen ernstigere gevallen van COVID-19 bij kinderen en adolescenten in vergelijking met andere varianten, aldus de eerste gegevens van een onderzoek die vrijdag zijn vrijgegeven door de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten.
Kinderen in China mogen nog maar drie uur per week online gamen
1 September, 00:09 NU.NL - Tech
De Chinese autoriteiten hebben nieuwe regels ingevoerd waardoor kinderen voortaan niet langer dan drie uur per week online mogen gamen, schrijft Bloomberg op basis van Chinese staatsmedia. De regels zijn ingevoerd uit bezorgdheid over gameverslaving.


Consumentenbond sleept TikTok voor rechter om schending van privacy kinderen
1 September, 00:09 NU.NL - Tech
De Consumentenbond en de stichting Take Back Your Privacy (TBYP) dagen TikTok voor de rechter, omdat ze vinden dat de app onrechtmatig gegevens van kinderen verzamelt en verhandelt.


?Ik ga onze kinderen niet vertellen dat hun vader voor niets is gestorven?
21 Augustus, 00:07 Volkskrant
Het chaotische vertrek uit Afghanistan komt president Biden in de VS op zware kritiek te staan. Familieleden van gesneuvelde soldaten volgen bedroefd de ontwikkelingen. Ze willen een onderzoek naar het vertrek. ?Ik ga niet onze kinderen vertellen dat hun vader voor niets is gestorven.?


Conflict Afghanistan - Duits legervliegtuig in Kaboel geland voor evacuatiemissie
17 Augustus, 00:03 Skynet
Op de luchthaven van Kaboel is daarnet een A400M transportvliegtuig van de Duitse luchtmacht geland om te beginnen met de evacuatie van Duitse burgers uit Afghanistan. Dat hebben veiligheidsbronnen gemeld aan het Duitse persagentschap dpa.


Ouders kunnen foto's van kinderen uit zoekmachine van Google laten halen
11 Augustus, 00:06 NU.NL - Tech
Google neemt verschillende maatregelen die de veiligheid van minderjarigen op Google en YouTube beter moet waarborgen. Het bedrijf schrijft in een blogbericht dat ouders voortaan onder meer een verzoek kunnen indienen om beeldmateriaal van hun kinderen uit de zoekmachine te laten verwijderen.


RS4-rijder op de bon geslingerd vanwege kinderen in kofferbak
10 Augustus, 00:02 AutoBlog

Hij had misschien toch beter een Zafira OPC kunnen kopen. Een dikke Audi RS rijden en toch zeven personen vervoeren? Dat kan normaalgesproken helaas niet. De enige Audi met een derde zitrij is de Q7 en die is er niet als RS. Toch kun je een Audi RS4 Avant wel degelijk als zevenpersoonsauto gebruiken. Je […]

The post RS4-rijder op de bon geslingerd vanwege kinderen in kofferbak appeared first on Autoblog.nl.
Audacity verwijdert tekst in privacybeleid die gebruik door kinderen ontmoedigt
25 Juli, 00:00 Tweakers
Het team achter Audacity heeft een nieuw privacybeleid gepubliceerd. Onder andere heeft de nieuwe eigenaar van de audiosoftware een passage verwijderd die kinderen jonger dan dertien jaar opriep de app niet te gebruiken.


Boete van 750.000 euro voor TikTok om schenden van privacy kinderen
24 Juli, 00:05 Volkskrant
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft videoapp TikTok een boete van 750.000 euro wegens het schenden van privacy van jonge kinderen.


Meer verdrinkingen in 2020, maar aantal verdronken kinderen neemt af
24 Juli, 00:05 Volkskrant
In 2020 verdronken in totaal 107 Nederlanders, 31 meer dan een jaar eerder. Maar er is ook goed nieuws: het aantal kinderen dat verdrinkt wordt steeds minder.


Wereldwijd liepen miljoenen kinderen basisvaccins mis door coronapandemie
15 Juli, 00:00 HLN.BE
Wereldwijd hebben 23 miljoen kinderen vorig jaar hun basisvaccins via routinevaccinaties gemist, 3,9 miljoen meer dan het jaar voordien. Het gaat om het hoogste aantal sinds 2009. Dat deelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag mee.


Kinderen in Mol en Boechout in thuisquarantaine door hoogrisicocontact
7 Februari, 18:22 Gazet v. Antwerpen

Tachtig kinderen uit de gemeente Mol verblijven sinds zaterdagavond in thuisquarantaine. Op vier kinderen na kwamen ze allemaal in contact met een besmet leeftijdsgenootje in de buitenschoolse opvang van kinderclub Pardoes in deelgemeente Sluis en kinderclub Timon in deelgemeente Wezel. De vier overige kinderen waren klasgenootjes in de vrije basisschool van Wezel.
Lea Witvrouwen uit ?Benidorm Bastards? is mantelzorger voor haar autistische zonen: ?Maar wat gebeurt er met mijn kinderen als ik er niet meer ben??
7 Februari, 15:22 HLN.BE
Tien jaar nadat het programma met een Emmy Award werd bekroond, zendt VTM Benidorm Bastards opnieuw uit. Een van de opvallende senioren is de nu 70-jarige Lea Witvrouwen. Zij houdt zich tegenwoordig vooral bezig met de mantelzorg voor haar zonen met autisme, al blijft de acteermicrobe kriebelen.


Snottebellenbeleid scholen aangepast: kinderen (4-12 jaar) met klachten moeten thuisblijven
5 Februari, 23:39 NOS nieuws

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar die naar het primair onderwijs gaan, moeten vanaf komende maandag thuisblijven en getest worden als ze klachten hebben. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het zogeheten snottebellenbeleid in een nieuw advies aangepast.

Ouders moeten bij hun kinderen letten op coronasymptomen, maar ook op verkoudheidsklachten zoals een loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn. Ze hoeven niet thuis te blijven als ze af en toe hoesten of als ze bekende chronische luchtwegklachten zoals astma of hooikoorts hebben zonder koorts en benauwdheid. Kinderen van 0 tot 4 jaar mogen wel met verkoudheidsklachten naar de dagopvang en gastouderopvang.

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar moeten thuisblijven in afwachting van hun testuitslag. Ook mogen ze niet naar school als ze bij iemand in huis wonen die besmet is of naast coronaklachten ook koorts heeft en/of benauwd is.

Een kind met klachten dat niet is getest, mag weer naar de kinderopvang of school als het 24 uur volledig klachtenvrij is. Als een kind met milde klachten zeven dagen na de eerste ziektedag nog steeds dezelfde klachten heeft, mag het ook weer naar school.

Het OMT heeft zijn advies gewijzigd ten opzichte van de eerdere situatie vanwege de opmars van de Britse variant van het coronavirus. Komende maandag mogen de basisscholen in het hele land weer open, voor het eerst dit kalenderjaar.
Snottebellenbeleid scholen aangepast: kinderen (4-12 jaar) met klachten moeten thuisblijven
5 Februari, 23:39 NOS nieuws

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar die naar het primair onderwijs gaan, moeten vanaf komende maandag thuisblijven en getest worden als ze klachten hebben. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het zogeheten snottebellenbeleid in een nieuw advies aangepast.

Ouders moeten bij hun kinderen letten op coronasymptomen, maar ook op verkoudheidsklachten zoals een loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn. Ze hoeven niet thuis te blijven als ze af en toe hoesten of als ze bekende chronische luchtwegklachten zoals astma of hooikoorts hebben zonder koorts en benauwdheid. Kinderen van 0 tot 4 jaar mogen wel met verkoudheidsklachten naar de dagopvang en gastouderopvang.

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar moeten thuisblijven in afwachting van hun testuitslag. Ook mogen ze niet naar school als ze bij iemand in huis wonen die besmet is of naast coronaklachten ook koorts heeft en/of benauwd is.

Een kind met klachten dat niet is getest, mag weer naar de kinderopvang of school als het 24 uur volledig klachtenvrij is. Als een kind met milde klachten zeven dagen na de eerste ziektedag nog steeds dezelfde klachten heeft, mag het ook weer naar school.

Het OMT heeft zijn advies gewijzigd ten opzichte van de eerdere situatie vanwege de opmars van de Britse variant van het coronavirus. Komende maandag mogen de basisscholen in het hele land weer open, voor het eerst dit kalenderjaar.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn