NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Kinderen

2News.be / Trefwoorden / Kinderen

Donderdag, 00:06 Volkskrant
Scholen willen groene speelplaatsen: ?Kinderen maken dan minder ruzie.?
19 Mei, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Vergeet old school speelplaatsen met een stenen ondergrond. Vandaag moet een speelplaats groen zijn. Veel scholen weten echter niet hoe ze dat moeten aanpakken. Daarom zetten scholen met een groene speelplaats woensdag de poorten open zodat collega?s er inspiratie konden opdoen. Zoals de Rozenkransschool in Wilrijk.
12 Mei, 00:08 Volkskrant
Kinderen gewond bij voetbalderby in Rijnsburg door brandende fakkels
21 April, 00:07 NOS nieuws

Zo'n tien kinderen zijn gisteravond gewond geraakt bij een incident tijdens een voetbalwedstrijd. Bij de regionale derby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys in Rijnsburg bekogelden supporters elkaar met brandende fakkels. Daarbij liepen kinderen die naar de wedstrijd keken brandwonden op, meldt de politie.

Toen de spelers van beide eerste elftallen het veld op kwamen voor aanvang van de wedstrijd, werden door supportersgroepen van beide verenigingen fakkels aangestoken, schrijft Omroep West. Op videobeelden is te zien hoe vanuit het Rijnsburgse kamp een eerste brandende fakkel naar de supporters van de tegenstander werd gegooid. Al snel vloog het vuurwerk over en weer.

Beelden van het vuurwerk:

Zowel jeugdige fans van Rijnsburgse Boys als van Quick Boys raakten gewond. Drie kinderen zijn met hoofdwonden naar de dokterspost overgebracht, de anderen hebben volgens de politie lichte verwondingen opgelopen.

Burgemeester: dit is onacceptabel

De voorzitter van Quick Boys noemt het voorval 'te zot voor woorden'. De voorzitter van Rijnsburgse Boys kondigde maatregelen aan tegen de daders: "Het mag duidelijk zijn dat de getroffen bezoekers gisteravond een verschrikkelijke ervaring hebben gehad. Wat een heus voetbalfeest had moeten worden, is letterlijk en figuurlijk in rook opgegaan."

Ook burgemeester Cornelis Visser van Katwijk reageert verontwaardigd: "Vuurwerk gooien en dan zelfs in de vakken. Daar staan onze kinderen en ouders, dit kan echt niet. Er zijn zelfs kinderen gewond geraakt, dit is echt onacceptabel."

Wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys worden voorlopig zonder uitpubliek gespeeld.
21 April, 00:07 Volkskrant
Biden ontvangt voor het eerst kinderen in de tuin van het Witte Huis voor paaseirollen
19 April, 00:02 HLN.BE
De Amerikaanse president Joe Biden en zijn echtgenote Jill hebben maandag duizenden kinderen ontvangen in de tuin van het Witte Huis voor het traditionele paaseirollen. Voor de 79-jarige president was dat de eerste keer: vorig jaar kon de ?Easter Egg Roll? niet doorgaan door het coronavirus.


Epic Games haalt 2 miljard dollar op voor bouwen metaverse voor kinderen
12 April, 00:17 NU.NL - Tech
Epic Games heeft tijdens een investeringsronde 2 miljard dollar (ruim 1,8 miljard euro) opgehaald, meldt het bedrijf maandag op zijn website. De gameontwikkelaar gaat met dat geld een metaverse voor kinderen bouwen.


25 Maart, 00:06 Volkskrant
Ajax gaat 'gestolen' shirt van Antony veilen: opbrengst naar ernstig zieke kinderen
22 Maart, 00:04 NU.NL - Sport
Ajax gaat het 'gestolen' shirt veilen waarin Antony zondag het winnende doelpunt in De Klassieker tegen Feyenoord maakte. De opbrengst gaat naar Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis, die zich inzet voor ernstig zieke kinderen.


Acht Amerikaanse staten starten onderzoek naar invloed TikTok op kinderen
8 Maart, 00:16 NU.NL - Tech
Openbaar aanklagers uit acht Amerikaanse staten beginnen een onderzoek naar TikTok. Ze gaan kijken welke mogelijke schadelijke effecten de populaire videoapp op kinderen heeft.


Hoe leg je kinderen de oorlog uit? ?Je hoeft niet te verzwijgen dat je ook niet weet hoe het afloopt?
4 Maart, 00:10 Volkskrant
Wat vertel je kinderen over een oorlog waarover ook volwassenen zich zorgen maken? De redactie van het Jeugdjournaal probeert moeilijke vragen niet te ontwijken. Praten over mogelijke oplossingen is daarbij essentieel, menen deskundigen.


Gouverneur van Texas wil transzorg voor kinderen strafbaar stellen
25 Februari, 00:12 Volkskrant
Ouders en medici die in de Amerikaanse staat Texas specialistische zorg verlenen aan transgender kinderen kunnen binnenkort mogelijk worden vervolgd voor kindermisbruik, als het aan de gouverneur ligt.


Zeven kinderen in Niger "per vergissing" gedood bij luchtaanval Nigeriaans leger
21 Februari, 00:04 Skynet Buitenland
Bij een luchtaanval van het Nigeriaanse leger op "gewapende bandieten" in de regio van Maradi in het zuiden van buurland Niger zijn vrijdag zeven kinderen "per vergissing" gedood. Dat heeft de gouverneur van deze regio verklaard.


Rechter verplicht Donald Trump en twee kinderen te getuigen over mogelijke fraude
18 Februari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump en zijn kinderen Ivanka en Donald Jr. moeten getuigen in het burgerlijke onderzoek naar hun zakelijke praktijken. Dat heeft een rechter donderdag beslist.
Tjeerd Oosterhuis krijgt gouden plaat bij vertrek Kinderen voor Kinderen
17 Februari, 01:33 NU.NL - Muziek
Tjeerd Oosterhuis heeft afgelopen weekend tijdens zijn vertrek bij Kinderen voor Kinderen een gouden plaat ontvangen voor het album Worden wat je wil. De muzikant verlaat het kinderkoor na elf jaar als producent te hebben gewerkt.


Seksuele weerbaarheid bij kinderen
8 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De gemeente organiseert met OLO op 10 februari een gratis vormingsavond ?Seksuele weerbaarheid bij kinderen? in GC Den Boomgaard in Ranst.
Coronavirus - Meer tijdelijke werkloosheid door schoolsluitingen en quarantaine van kinderen
4 Februari, 00:05 Skynet Economie
Eind december zat zes procent van de Belgische werknemers thuis door tijdelijke werkloosheid. Dat is een verdubbeling in vergelijking met het dal in september 2021 (3,1 procent). Dat heeft HR-dienstverlener Acerta zondag bekendgemaakt in een persbericht. De oorzaak zijn de talrijke schoolsluitingen en quarantaines van kinderen.


Alle kinderen boven de 10 jaar kunnen prik krijgen tegen hpv, een virus dat kanker kan veroorzaken
1 Februari, 00:07 Volkskrant
Alle 180 duizend meisjes en jongens van 10 jaar krijgen vanaf maandag een uitnodiging zich te laten vaccineren tegen hpv, het seksueel overdraagbare virus dat kanker kan veroorzaken.


Weer aanpassing aan regels: kinderen moeten in quarantaine bij besmetting in gezin
17 Januari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De quarantaineregels voor kinderen jonger dan 12 jaar die gelden wanneer er een besmetting is binnen het gezin, worden weer aangepast. De kinderen moeten dan in quarantaine, tenzij ze onlangs zelf het coronavirus hebben gehad. Dat zegt het gezondheidsinstituut Sciensano zondag.
Overbroekse kinderen schenken ruim 5.600 euro aan welzijnsschakel De Kar
10 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Een recordbedrag van ruim 5.600 euro bracht O?Broek for Life op tijdens de Warmste Week op. De cheques werden vanmiddag aan welzijnsschakel De Kar overhandigd aan de kerststal van Overbroek.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn