NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Kinderen

2News.be / Trefwoorden / Kinderen

?Opvoedgoeroe? Ruby Franke veroordeeld tot minstens 4 jaar achter tralies voor mishandeling van haar kinderen
21 Februari, 00:03 HLN.BE
Een rechter in Utah heeft dinsdag een gevangenisstraf van 4 tot 60 jaar opgelegd aan Ruby Franke (42), een YouTube-ster die haar miljoenen volgers opvoedingstips gaf maar achter de schermen haar kinderen mishandelde. Haar zakenpartner Jodi Hildebrandt (54), die betrokken was bij de mishandeling van Ruby?s twee jongste kinderen, kreeg dezelfde veroordeling.


Schietpartij Kansas ontstond na ruzie, ook tientallen kinderen gewond
16 Februari, 00:02 NOS nieuws

Aan de schietpartij gisteren bij het inhuldigingsfeest in de VS van Super Bowl-winnaar Kansas City Chiefs lijkt een ruzie vooraf te zijn gegaan, zegt de Amerikaanse politie. Van een terroristisch motief zou geen sprake zijn.

Wie de schoten heeft gelost, is nog niet duidelijk. De politie heeft drie verdachten aangehouden, waaronder twee minderjarigen. De politie hoopt dat meer getuigen zich melden.

Bij de schietpartij kwam een 43-jarige vrouw om het leven. Daarnaast raakten 22 mensen gewond. Twee van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Onder de gewonden zijn ook kinderen. De helft van de gewonden is jonger dan 16, aldus de Amerikaanse politie.

De schietpartij vond plaats bij het Union Station in Kansas City, waar tienduizenden fans zich hadden verzameld. De parade voor het winnende Americanfootballteam liep op dat moment op zijn eind.
Zuckerberg zegt sorry voor mentale schade bij kinderen door sociale media
6 Februari, 00:11 NU.NL - Tech
Mark Zuckerberg heeft zijn excuses aangeboden aan kinderen die schade hebben opgelopen door het gebruik van zijn sociale media. Dat deed de Facebook-oprichter woensdag in een hoorzitting voor de Amerikaanse Senaat.


KIJK. Zware vechtpartij in jeugdkantine van Eendracht Aalst: kinderen getuige van geweld
31 Januari, 00:01 HLN.BE
In de jeugdkantine van Eendracht Aalst is dinsdagavond na de training een zware vechtpartij ontstaan. Verschillende personen gingen er met elkaar op de vuist. Ook een aantal kinderen zagen het geweld gebeuren en waren in shock. ?Ik kom morgen niet naar de training", klinkt het in een video.


Iran voert raket- en droneaanvallen uit in Pakistan: twee kinderen omgekomen volgens autoriteiten
17 Januari, 00:03 HLN.BE
Iran heeft naar eigen zeggen raket- en droneaanvallen uitgevoerd op doelwitten in buurland Pakistan. De aanval was gericht tegen de jihadistische groep Jaish al-Adl, bericht het Iraanse persbureau Tasnim. Twee belangrijke bases van de extremisten zijn vernietigd. De soennitische rebellengroep eiste eerder al meerdere aanslagen in het zuidoosten van Iran op. De Pakistaanse autoriteiten melden de dood van ?twee onschuldige kinderen?.


Ondanks talloze acties vaak geen sinterklaascadeaus voor kinderen in armoede
8 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De afgelopen weken hebben verschillende stichtingen, hulporganisaties en goede doelen zich ingezet om sinterklaascadeaus in te zamelen voor kinderen uit arme gezinnen. Daardoor kunnen duizenden gezinnen dinsdag alsnog Pakjesavond vieren, maar toch vallen nog (te) veel kinderen buiten de boot.


Na Utrecht pakt ook Noord-Holland door met gratis ov voor kinderen
8 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Kinderen tot twaalf jaar kunnen vanaf 23 december in een groot deel van Noord-Holland gratis met de bus reizen, als zij met een volwassene zijn. Op steeds meer plekken in Nederland is dat nu mogelijk.


Instagram in VS nu ook beschuldigd van illegaal verzamelen van data kinderen
1 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Tientallen Amerikaanse staten beschuldigen socialemediabedrijf Meta van het illegaal verzamelen van persoonlijke data van kinderen jonger dan 13 op Instagram.


NU+ | Kinderen Peter R. de Vries zorgden dat serie recht doet aan zijn boek
16 November 2023, 00:11 NU.NL - Film
Een droom van Peter R. de Vries is uitgekomen: zijn naar eigen zeggen beste boek is verfilmd. Een Moord Kost Meer Levens is nu een Videoland-serie geworden. Peters kinderen Kelly en Royce hielden gedurende het hele proces een vinger aan de pols.


Amerikaanse staten klagen Meta aan: Facebook en Instagram schaden kinderen
25 Oktober 2023, 00:05 Skynet Buitenland
Meer dan dertig Amerikaanse staten zijn een rechtszaak gestart tegen Meta. Volgens de klagers schaden de socialemediaplatformen Instagram en Facebook de mentale en fysieke gezondheid van kinderen en jongeren.


Kinderen krijgen steeds jonger digitaal zakgeld, maar dat is niet zonder risico
11 Oktober 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Kinderen krijgen hun zakgeld op steeds jongere leeftijd digitaal. Minder dan de helft van alle acht- en negenjarigen krijgt zakgeld nog contant. Digitaal bankieren is vaak gemakkelijker, maar brengt ook risico's met zich mee, waarschuwt budgetvoorlichter Nibud.


Moeder verdrinkt terwijl ze haar kinderen probeert te redden in Frankrijk
3 Oktober 2023, 00:02 Skynet
Een 38-jarige vrouw is maandag verdronken nadat ze haar kinderen probeerde te redden in een meer in Reiningue, vlak bij de Oost-Franse stad Mulhouse. Dat heeft de politie gemeld.


Belgische kinderen testen vermageringsspuitje
23 September 2023, 00:00 De Tijd
01:00 De Deense farmaceut Novo Nordisk, bekend van sterproduct Ozempic, test zijn afvalspuitjes met semaglutide op 6- tot 12-jarigen. Ook in ons land zoekt het bedrijf jonge proefpersonen, nadat het eerder ...


Privacytoezichthouder maakt zich zorgen over AI-chatbots voor kinderen
20 September 2023, 00:08 NU.NL - Tech
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft bij een techbedrijf navraag gedaan naar een chatbot in een app. De privacytoezichthouder wil weten hoe de chatbot persoonsgegevens verwerkt. Om welke app het gaat, zegt de toezichthouder niet. Wel is duidelijk dat de chatbot populair is bij kinderen.


TikTok beschermde privacy kinderen onvoldoende en krijgt boete van 345 miljoen
20 September 2023, 00:08 NU.NL - Tech
De Ierse privacytoezichthouder DPC heeft een boete van 345 miljoen euro opgelegd aan TikTok. Het videoplatform heeft volgens de waakhond de privacy van kinderen in Europa onvoldoende beschermd.


Mast gebroken van schip met twintig kinderen op IJsselmeer
2 September 2023, 00:03 NOS nieuws

Op een charterschip is een mast afgebroken terwijl het met zo'n twintig Duitse schoolkinderen onderweg was op het IJsselmeer. Niemand raakte gewond.

Het ongeluk gebeurde gistermiddag op een tweemaster, midden op het IJsselmeer. Het schip, de Eenhoorn, was onderweg van Lemmer naar Enkhuizen. In die laatste plaats ligt het schip nu. De politie meldt dat de mast in beslag genomen is voor onderzoek.

De achterste mast staat nog wel omhoog. Op foto's is te zien dat die mast aan de bovenkant beschadigd is. Mogelijk is de achterste mast geraakt toen de grote mast brak. Vaak zijn de masten verbonden met een lijn.

Het is nog niet duidelijk wat er precies misgegaan is. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doet onderzoek. Een woordvoerder verwacht dat er volgende week meer over bekend wordt.

Houtrot

Een jaar geleden kwam een 12-jarig meisje om het leven bij een soortgelijk ongeluk op een charterschip. Toen brak de giek af, naar later bleek door houtrot. Naar aanleiding van dat ongeluk heeft de ILT onderzoek gedaan naar de certificaten van de zogeheten 'bruine vloot'.

Uit die inspectie bleek dat meerdere schepen de certificaten niet op orde hadden. Het schip waarvan nu een mast is afgebroken, had de benodigde certificaten wel, blijkt uit een lijst van de inspectie.
?Best niet met kinderen laten werken?: wie is Reuben D.B. (34), de man met wie de zaak naar online kindermisbruik aan het rollen ging?
31 Augustus 2023, 00:02 HLN.BE
Het onderzoek naar bezit en verspreiding van kinderporno - waar onder meer radiomaker Sven Pichal bij betrokken is - startte allemaal bij een Antwerpse musicalacteur. Toen die pronkte met beelden van kindermisbruik ging de bal rollen. Van ?goedlachse kerel? tot ?problematisch druggebruik?: wie is Reuben D.B. (34)?


De bedrijven achter de hippe drinkfles van uw kinderen
26 Augustus 2023, 00:00 De Tijd
22:29 Bij de terugkeer naar school maakt ook de Air Up weer zijn opwachting op de speelplaats. Een blik achter de schermen bij de Duitse start-up achter de hippe drinkfles-met-een-geurtje, die zijn omzet in...


Wonen in een oude school: 'Onze kinderen hebben hier de tijd van hun leven gehad'
22 Juli 2023, 00:00 De Tijd
01:00 De bel rinkelt er al meer dan 20 jaar niet meer, maar toch ademt de woning van Anne Toussaint en Denis Laloy in Schaarbeek nog een en al school uit. ?Voor we aan de verbouwingen konden beginnen, hebbe...


Chinees reisbureau betaalt medewerkers duizenden euro's om kinderen te krijgen
3 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Economie
Werknemers van het Chinese bedrijf Trip.com krijgen duizenden euro's van hun baas als ze een kind krijgen. Daarmee wil het reisbureau, dat ook in Nederland actief is, zijn medewerkers stimuleren om kinderen te krijgen in strijd tegen de vergrijzing in China.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn