NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Keurt


Drie jaar na dood van George Floyd keurt Minneapolis plan voor politiehervorming goed
Vandaag, 00:16 Skynet
Bijna drie jaar na de dood van George Floyd heeft de Amerikaanse stad Minneapolis vrijdag bekendgemaakt dat er een plan is goedgekeurd om de politie te hervormen. De zwarte man stierf in mei 2020 toen hij de knie van een andere agent tegen zijn nek gedrukt kreeg.


Rvc FC Utrecht keurt actie Van Seumeren in kleedkamer af: 'Hij is te ver gegaan'
23 Maart, 00:04 NU.NL - Sport
De raad van commissarissen van FC Utrecht is niet te spreken over de actie van Frans van Seumeren na de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-2). De clubeigenaar barstte na de nederlaag in woede uit in de kleedkamer van de Domstedelingen.


Liberale vakbond keurt interprofessioneel akkoord verlenging SWT en landingsbanen goed
22 Maart, 00:07 Skynet Economie
De achterban van de liberale vakbond ACLVB heeft dinsdag het interprofessioneel akkoord over de verlenging van het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) - het vroegere brugpensioen - en landingsbanen goedgekeurd. Het akkoord werd met 96 procent van de stemmen goedgekeurd, zo meldt de liberale vakbond in een persbericht. Zodra ook de andere sociale partners hun goedkeuring gegeven hebben, kan de uitwerking gebeuren binnen de Nationale Arbeidsraad.


Kamer keurt btw-verlaging energie met accijnshervorming goed
17 Maart, 00:00 HLN.BE
De plenaire Kamer heeft vandaag het licht op groen gezet voor de btw-verlaging van 21 naar 6 procent op gas en elektriciteit, gekoppeld aan de accijnshervorming, vanaf 1 april. De federale regering raakte het enkele weken geleden eens over een reeks energiehervormingen. De btw-verlaging en de daaraan gekoppelde accijnshervorming zaten al langer in de pijplijn. De btw op gas en elektriciteit is al zowat een jaar verlaagd naar 6 procent, maar dat was een "tijdelijke" maatregel om de energiefactuur te drukken. Vanaf 1 april wordt dat tarief dus permanent.


Europees Parlement keurt steun voor ontslagen werknemers TNT in Luik goed
15 Maart, 00:07 Skynet Economie
Het Europees Parlement heeft dinsdag in Straatsburg groen licht gegeven aan het voorstel om 1,9 miljoen euro uit te trekken als steun aan 559 ontslagen werknemers van het logistieke bedrijf TNT op de luchthaven van Luik.


Apple vertraagt op ChatGPT-gebaseerde update van BlueMail-app
6 Maart, 00:08 Techzine
Apple heeft een met ChatGPT uitgebreide update van de e-mailapp BlueMail vertraagd. De techgigant is bang dat de app door de AI-technologie content produceert die ongeschikt is voor alle leeftijden, bericht de Wall Street Journal. OpenAI?s ChatGPT maakt steeds meer zijn intrede in applicaties van derden. Onlangs stelde OpenAI betaalde API?s beschikbaar voor de integratie […]


?EU keurt overname Activision door Microsoft waarschijnlijk goed?
6 Maart, 00:08 Techzine
De overname van Activision door Microsoft van 69 miljard dollar (65 miljard euro) zal naar verwachting door de EU worden goedgekeurd. De overname, die in januari 2022 werd aangekondigd, is Microsofts grootste ooit en zal het bedrijf in staat stellen te concurreren met Tencent en Sony in de markt voor videogames. De Europese Commissie moet […]


TikTok keurt advertenties met nepnieuws over provinciale verkiezingen goed
3 Maart, 00:09 NU.NL - Tech
TikTok heeft advertenties met nepnieuws over de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen en oproepen om de stembusgang te saboteren goedgekeurd. Dat blijkt uit onderzoek van BNR.


Europees Parlement keurt nieuwe wetsvoorstellen voor de Chips Act goed
20 Februari, 00:50 Techzine
Het Europees Parlement is het onlangs eens geworden over twee nieuwe wetsvoorstellen die de implementatie van de Europese Chips Act een stap dichterbij moeten brengen. Vooral chipgigant Intel is blij met deze goedkeuring. De EU Chips Act moet garanderen dat tegen 2030 ten minste 20 procent van alle wereldwijde geproduceerde processors uit lidstaten van de […]


Gegevensbeschermingsautoriteit keurt plan goed voor nieuw trackingcookiescherm
12 Januari, 00:00 Tweakers
De Gegevensbeschermingsautoriteit heeft een alternatief cookietoestemmingsscherm van de Europese advertentiebranche goedgekeurd. Vorig jaar kreeg IAB Europe nog een AVG-boete en moest het zijn Transparancy & Consent Framework aanpassen.


Strengere inspectie nodig bij oude windmolens: 'Slager keurt eigen vlees'
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Er is beter toezicht op de veiligheid van oudere windmolens nodig, zeggen experts. Woensdag viel een bijna 25 jaar oude windturbine in Zeewolde om, waardoor duizenden kilo's aan staal op een (gelukkig verlaten) dijk belandden.


IN BEELD. Een swingende Sam Gooris en een onherkenbare Bart Wellens: Bekend Vlaanderen keurt ?De zonen van Van As - De cross?
29 November 2022, 00:01 HLN.BE
Vijf seizoenen lang was ?De Zonen van Van As? een vaste waarde op televisie. Nu krijgt de komische reeks ook een vervolg in de cinema. In ?De zonen van Van As - De cross? waagt de bekendste bouwfirma van het land zich in het wielermilieu. Onze BV?s waren benieuwd, en zakten bijgevolg af naar de Antwerpse Kinepolisvestiging.


Raad van bestuur VRT keurt transformatieplan goed: 68 gedwongen ontslagen
27 November 2022, 00:04 Skynet Economie
De raad van bestuur van de VRT heeft het voorgelegde transformatieplan van de openbare omroep goedgekeurd. Dat meldt de VRT in een persbericht. In 2023 daalt het aantal werknemers van de VRT voor het eerst structureel onder de 2.000.


Brussel keurt 185 miljoen euro Brexit-steun voor Nederlandse bedrijven goed
1 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Het kabinet mag van de Europese Commissie bedrijven steunen die vanwege de Brexit extra kosten moeten maken. De ondernemingen hebben te maken met strengere douaneregels en moeten daardoor extra uitgaven doen. Met de maandag goedgekeurde steun worden ze gecompenseerd.


Vlaams Parlement keurt extra premie van 100 euro voor jobbonus goed
24 Oktober 2022, 00:04 Skynet Economie
Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor de extra premie van 100 euro voor werknemers die dit jaar recht hebben op de jobbonus. Dat staat in een voorstel van decreet dat Robrecht Bothuyne (CD&V), Axel Ronse (N-VA) en Tom Ongena (Open VLD) hebben ingediend en dat unaniem werd goedgekeurd. Het voorstel machtigt de regering ook om - zoals aangekondigd in de Septemberverklaring - de loongrenzen aan te passen en de doelgroep uit te breiden tot bijna 900.000 werknemers.


Kernuitstap - Kamer keurt herstelwet voor levensduurverlenging Doel 1 en Doel 2 goed
7 Oktober 2022, 00:06 Skynet
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdagavond het licht op groen gezet voor de levensduurverlenging van de kernreactoren Doel 1 en 2. Dat die kerncentrales langer openblijven is jaren geleden al beslist, maar het Grondwettelijk Hof trok er in 2015 een streep door, omdat er geen milieueffectenrapport of grensoverschrijdende bevraging was gebeurd.


Kamer keurt responsabilisering langdurig zieken goed
25 September 2022, 00:14 Skynet Economie
De plenaire Kamer heeft definitief het licht op groen gezet voor het 'terug naar werk-plan' van minister Frank Vandenbroucke (Vooruit). Het gaat onder meer om de responsabilisering van langdurig zieken. Er waren 79 stemmen voor, 10 stemmen tegen van PVDA en 42 onthoudingen van onder meer N-VA en Vlaams Belang.


VS keurt ondanks verbod bijna alle tech-export naar China goed
18 Augustus 2022, 00:07 Techzine
Amerikaanse techbedrijven kunnen vrijwel zonder restricties hun producten naar China exporteren. Het Amerikaanse ministerie voor Handel wil echter de export naar het land echter limiteren. Uit het onderzoek van de Wall Street Journal blijkt dat een door het US Department of Commerce uitgevoerd proces het toestaat dat Amerikaanse techbedrijven zonder al te veel problemen vrijwel […]


Verenigd Koninkrijk keurt als eerste land aangepast vaccin Moderna tegen coronavarianten goed
16 Augustus 2022, 00:03 HLN.BE
Het Britse geneesmiddelenagentschap MHRA heeft vandaag het licht op groen gezet voor het aangepaste coronavaccin van biofarmabedrijf Moderna. Daarmee is het Verenigd Koninkrijk het eerste land waar het zogenaamde bivalente vaccin van Moderna een markttoelating heeft gekregen.


Vlaams Parlement keurt begrotingsaanpassing goed: ministers die extra budget vroegen, vangen bot
7 Juli 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het Vlaams Parlement heeft woensdag de begrotingsaanpassing goedgekeurd. Die houdt het tekort op 2,2 miljard euro.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn