NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Kans


Grand Slam judo Antalya - Jorre Verstraeten tevreden met brons: "Ik wachtte moment af en greep kans"
Vandaag, 00:17 Skynet
Jorre Verstraeten (IJF 6) veroverde vrijdag brons in de klasse tot 60 kilogram op de Grand Slam judo in het Turkse Antalya. "Het was een pittige dag", blikte hij bij Belga terug.


Goldband, Maan en S10 maken kans op 3FM Award
16 Maart, 00:06 NU.NL - Muziek
Goldband, Maan en S10 zijn grote kanshebbers tijdens de 3FM Awards later deze maand. Ze maken alle drie kans om op 23 maart in poppodium Paard in Den Haag met meerdere prijzen naar huis te gaan.


NU+ | Geen geld, toch kans op Oscar: speelde actrice Andrea Riseborough vals?
19 Februari, 01:01 NU.NL - Film
Wie tijdens het Oscar-seizoen in de schijnwerpers wil staan, moet normaliter hemel en aarde bewegen. Een nominatie is meestal het resultaat van maandenlange en peperdure campagnes. Maar Andrea Riseborough deed het heel anders. Hoe werd zij plotseling populair genoeg? En is haar nominatie wel helemaal volgens de regels verlopen?


Nieuwe tegenvaller in onderzoek explosie Beiroet, kans op vervolging slinkt
26 Januari, 00:08 NOS nieuws

De verdachten die vastzitten voor hun betrokkenheid bij de explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet in 2020 moeten worden vrijgelaten. Dat heeft de openbaar aanklager van het land besloten. Er zaten nog zeventien mensen in voorarrest, onder wie de havendirecteur.

Met deze stap wordt de kans weer kleiner dat er iemand verantwoordelijk zal worden gehouden voor de explosie. Het onderzoek naar de explosie werd begin deze week na lange tijd weer hervat door de onderzoeksrechter. Het onderzoek lag dertien maanden lang stil, omdat het door de politieke elite werd tegengewerkt.

Ministers en parlementsleden dienden klachten in tegen de onderzoeksrechter, na zijn verzoek om hen te horen. Hij legde het onderzoek stil toen hij werd aangeklaagd voor smaad. Hezbollah, een politieke partij en militie, vroeg meermaals om het aftreden van de rechter. Toch is hij, tegen de wens van hooggeplaatste politici in, weer aan het werk gegaan.

Er is nog steeds geen verantwoordelijke aangewezen voor de ontploffing. Wel klaagde de onderzoeksrechter gisteren oud-president Diab aan, net als het hoofd van de geheime dienst en twee voormalige ministers. Ze zouden geweten hebben van de explosieve lading in de haven. De kans is klein dat ze ook daadwerkelijk vervolgd worden.

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch stelde eerder al vast in een rapport dat president Diab op de hoogte was van de explosieve lading in de graansilo. Nabestaanden en mensenrechtenorganisaties roepen al langer op om een internationaal onderzoek te starten, maar dat is er tot nu toe niet van gekomen. De angst is dat het onderzoek in Libanon nergens toe zal leiden.
14 jaar en plots maak je kans op een Oscar: ?We keken naar elkaar zoals in de film en hadden geen woorden nodig?
25 Januari, 00:52 HLN.BE
?We gaan naar de Oscars. Dit is insane.? Gustav De Waele (14) en Eden Dambrine (15), de twee jonge hoofdrolspelers in ?Close?, zijn dolblij na de Oscarnominatie die de film in de wacht sleepte. ?We zeggen normaal: ?daar droomde ik altijd als kind van?, maar ik ben nog een kind?, lacht Gustav.


Marion Norbert Riberolle had meer verwacht van BK: "Kans op driekleur verkeken door pech"
15 Januari, 00:01 Skynet Belgie
"Ik ben zwaar ontgoocheld", sprak Marion Norbert Riberolle zaterdag na het BK veldrijden in Lokeren. "Ik had hier naar toegeleefd, maar door mechanische pech zie ik mijn kansen in rook opgaan."


PSV maakt volgens Van Nistelrooij minder kans op landstitel na vertrek Gakpo
31 December 2022, 00:03 NU.NL - Sport
PSV heeft volgens trainer Ruud van Nistelrooij een minder grote kans om kampioen te worden dan een week geleden. Dat zei de oefenmeester vrijdag in een reactie op het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool.


21 December 2022, 00:07 Volkskrant
14 December 2022, 00:17 Volkskrant
Halina Reijn maakt met haar film dubbel kans op Independent Spirit Award
28 November 2022, 00:07 NU.NL - Film
Halina Reijn maakt volgend jaar kans op een Independent Spirit Award. De Nederlandse is genomineerd in de categorie beste regie voor haar eerste Amerikaanse film Bodies, Bodies, Bodies. De film heeft ook een nominatie voor beste scenario in de wacht gesleept.


Fitte Memphis rekent op basisplaats tegen Qatar: 'Met mij hebben we meer kans'
28 November 2022, 00:05 NU.NL - Sport
Memphis Depay verwacht dat hij dinsdag aan de aftrap verschijnt bij Oranje in het laatste groepsduel op het WK met Qatar. De spits, die langzaam ritme opbouwt na een langdurige absentie, moest het in de eerste twee wedstrijden met een invalbeurt doen.


3 November 2022, 00:06 Volkskrant
Films van Jandino Asporaat en Linda de Mol maken kans op Gouden Kalf
19 September 2022, 00:06 NU.NL - Film
Bon Bini Holland 3 met Jandino Asporaat en de tragikomedie Alles op tafel met Linda de Mol zijn dit jaar de belangrijkste kanshebbers voor het Gouden Kalf van het Publiek. Beide films zijn in de race voor de felbegeerde publieksprijs van het Nederlands Filmfestival.


Scorende Memphis mist wedstrijdritme: 'Blij met de kans die ik kreeg'
19 September 2022, 00:05 NU.NL - Sport
Memphis Depay denkt dat hij meer wedstrijdritme nodig heeft om het beste van zichzelf te laten zien. De 28-jarige aanvaller maakte zaterdag tijdens de 3-0-zege van FC Barcelona op Elche zijn eerste treffer in dit seizoen.


Kans is groot dat aantal reizigers vanaf Schiphol nog verder omlaag moet
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De kans is groot dat Schiphol het aantal reizigers dat vanaf de luchthaven kan vertrekken nog verder moet beperken. Dat heeft een woordvoerder van Schiphol laten weten.


Kans op sociaal akkoord over welvaartsenveloppe van 900 miljoen euro nihil
13 September 2022, 00:03 HLN.BE
De kans dat vakbonden en werkgevers het tegen 15 september eens raken over de verdeling van 900 miljoen euro om de laagste uitkeringen op te trekken, is zo goed als nihil. Dat is maandag gebleken na nieuw overleg tussen vakbonden en werkgevers.


CD&V Brecht juicht toe dat minister Demir (N-VA) statiegeld wil inzetten in de strijd tegen zwerfvuil: ?Grote kans dat ook Brecht er nu werk van maakt?
8 September 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Zeven op tien Vlaamse gemeenten heeft zich aangesloten bij de statiegeldalliantie, die statiegeld wil invoeren in de strijd tegen zwerfvuil. Brecht trad al toe in 2018, maar volgens CD&V Brecht kan hier wel echt werk van worden gemaakt nu Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) dan toch gelooft in statiegeld als strijdmiddel.
Wolff: ?Williams durfde Wolff nooit Formule 1 kans te geven?
21 Augustus 2022, 00:03 AutoBlog

Zoveel Wolff in dit Formule 1 bericht dat je een roedel kan starten. De Totonator blijft tot onze verbeelding spreken. De Oostenrijkse selfmade man heeft zoveel petten op in de Formule 1, dat zelfs moreel compas Flavio Briatore hem vermoedelijk van belangenverstrengeling had beticht als deze nog werkzaam was in de koningsklasse. Manager van een […]

Dit artikel Wolff: “Williams durfde Wolff nooit Formule 1 kans te geven” verscheen eerst op Autoblog.nl.
.Actie - Belsimpel geeft je de kans om de Honor Magic4 Pro te reviewen en te winnen
19 Augustus 2022, 00:01 Tweakers
Met de slogan ?The Power of Magic? introduceert de techfabrikant binnenkort de nieuwe Honor Magic4 Pro en de Honor Magic4. Belsimpel en Tweakers Partners organiseren een testpanel voor de community om als eerste het nieuwe Pro-model te testen.


Morgen kans op verstoorde navigatie en communicatiemiddelen door geomagnetische stormen
18 Augustus 2022, 00:03 NOS nieuws

De aarde wordt morgen mogelijk getroffen door een geomagnetische storm. Hierdoor kunnen navigatie- en communicatiemiddelen verstoord raken. In februari verloor SpaceX al veertig net gelanceerde satellieten door zo'n zonnestorm.

Ook in de ruimte zijn er 'weersverschijnselen'. "Er waait gas in de ruimte met een snelheid van meer dan honderden meters per seconde," vertelt Michiel Brentjens, radio-astronoom bij Astron. "Die snelheid varieert, maar is veel sneller dan op aarde. Er vinden explosies plaats op de zon en morgen komen we in een snelle windstroming die van de zon afkomt. Daardoor komen er morgen waarschijnlijk schokgolven bij de aarde aan en kunnen er zogeheten geomagnetische stormen ontstaan."

De afgelopen jaren was de zon minder actief en kalm, zegt Brentjens. "Toen waren deze stormen dus zeldzaam, maar naar verwachting is de zon rond 2025 en 2026 heel actief waardoor er meer ontploffingen zijn. Dat betekent dat er meer geomagnetische stormen zijn waar af en toe een grote bij zal zitten."

"Er is een mogelijkheid dat bij communicatiemiddelen van militairen of van scheep- en luchtvaart verbindingen wegvallen of niet tot stand kunnen komen voor een beperkte tijd." Ook kan de gps minder precies worden. "De gps zal dan niet totaal wegvallen, maar het lijkt of je naast de weg rijdt terwijl je wel op de weg bent." Brentjens acht de kans klein dat dit morgen gebeurt, maar vindt het belangrijk om hierop voorbereid te zijn.

Heftig ruimteweer

Bij heftiger ruimteweer, dat de komende jaren zou kunnen voorkomen, kunnen navigatie- en communicatiemiddelen volledig wegvallen voor een groot deel van de dag. Ook kan het aardmagneetveld bij heftiger ruimteweer verstoord raken door schokgolven die van de zon komen. Onze elektriciteitsnetwerken kunnen dan als dynamo gaan werken en zelf stroom opwekken."

Daar zijn de elektriciteitsnetwerken echter niet voor ontworpen. In 1989 is dit in Canada gebeurd en zijn de hoofdtransformatoren door overbelasting gesmolten. "Deze transformatoren moesten toen te veel stroom verwerken."

Naar verwachting zal dit in Nederland de komende jaren niet gebeuren. "Dit komt doordat Nederland relatief zuidelijk is gelegen. Scandinavische landen zijn daar veel gevoeliger voor."

Lastig te voorspellen

Het voorspellen van ruimteweer is nog een stuk lastiger dan dat van het weer op aarde. "Weerstations hebben we overal verspreid in onze dampkring. Dus we kunnen continu onze modellen updaten en controleren." Dit is niet het geval bij ruimteweer, want er is nog geen weerstation tussen de aarde en de zon."

Er wordt momenteel in Drenthe geprobeerd om met een LOFAR-radiotelescoop verbeterde voorspellingen te maken.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn