NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Kans


Ellen ten Damme en Alex Klaasen maken kans op prijs voor beste theaterlied
19 Maart, 00:08 NU.NL - Muziek
Ellen ten Damme, Kiki Schippers en Alex Klaasen behoren tot de genomineerden voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het jaar. Ook Yentl en de Boer, die de prijs al twee keer wonnen, maken weer kans.


SXSW 2024 ? Benjamin de Wit: ?sectoroverschrijding is kans voor XR?
18 Maart, 00:00 Emerce
Het jaarlijkse muziek- en tech-evenement SXSW: een gesprek met Benjamin de Wit, organisator en festivaldirecteur van de Immersive Tech Week.


Antwerp blijft geschorste Overmars steunen: 'Iedereen verdient een tweede kans'
27 Februari, 00:03 NU.NL - Sport
Royal Antwerp blijft achter de geschorste directeur Marc Overmars staan. De club meldt maandag in een verklaring dat de oud-aanvaller na afloop van zijn wereldwijde schorsing zijn functie opnieuw zal uitoefenen.


Topgymnaste Lisa Vaelen moet passen voor World Cups en ziet olympische kans Parijs 2024 slinken
31 Januari, 00:01 HLN.BE
Lisa Vaelen zal niet deelnemen aan het World Cup-selectietraject tussen februari en april richting de Olympische Spelen in Parijs. De 19-jarige gymnaste kampt nog steeds met gezondheidsproblemen na haar klierkoorts waardoor ze vorig jaar al het WK in Antwerpen miste.


Margot Robbie maakt geen kans op een Oscar voor haar rol als ?Barbie?: ?Onbegrijpelijk en onterecht?
24 Januari, 00:01 HLN.BE
De Oscarnominaties zijn bekendgemaakt. ?Oppenheimer?, de film over de ontwikkeling van de atoombom, haalt 13 nominaties binnen. Onder meer voor beste film, beste regie voor Christopher Nolan en beste acteur voor Cillian Murphy. Dat actrice Margot Robbie en regisseur Greta Gerwig niet in aanmerking komen voor een beeldje voor hun succesfilm ?Barbie?, vinden veel critici onbegrijpelijk.


Kans dat Amazon stofzuigermerk iRobot mag overnemen lijkt verkeken
23 Januari, 00:10 NU.NL - Tech
De overname van stofzuigermaker iRobot door webwinkelgigant Amazon wordt volgens Bloomberg geblokkeerd door Brussel. Ambtenaren van de Europese Commissie zouden Amazon hebben laten weten dat het bedrijf niet op goedkeuring van de deal hoeft te rekenen.


Unieke kans: jij mag bestuurder van een rijdende hotdog worden
15 Januari, 00:01 AutoBlog

We gaan je een vraag stellen die je jezelf waarschijnlijk nog nooit hebt gesteld: zie jij jezelf al rondrijden in een enorme hotdog? Het kan namelijk wel. Sommige reclames zijn zo iconisch dat datgene wat ze iconisch maakte inmiddels synoniem staat voor het merk. Missie geslaagd, simpel gezegd. Wij durven wel aan dat jij nog […]

Dit artikel Unieke kans: jij mag bestuurder van een rijdende hotdog worden verscheen eerst op Autoblog.nl.
Amerikaanse maanlander heeft 'geen enkele kans' om nog op de maan te landen
10 Januari, 00:21 NU.NL - Tech
De Amerikaanse maanlander die maandag werd gelanceerd, zal definitief niet op de maan landen. Door technische problemen is er "geen enkele kans" op een succesvolle maanlanding, meldt het bedrijf dat de maanlander gebouwd heeft dinsdag.


Koningin Margrethe maakt met kostuum- en setontwerp kans op 'Deense Oscar'
10 Januari, 00:16 NU.NL - Film
De Deense koningin Margrethe maakt kans op een Robert Award, die jaarlijks wordt uitgereikt door de Danish Film Academy. De Robert Awards zijn de Deense equivalent van de Amerikaanse Oscars en de Britse BAFTA's.


Nederlandse film Sweet Dreams maakt geen kans meer op Oscar
28 December 2023, 00:49 NU.NL - Film
Nederland maakt geen kans meer op de Oscar voor beste internationale film. De Nederlandse inzending Sweet Dreams staat niet op de shortlist met vijftien films.


La Liga - Girona geraakt niet voorbij Betis en biedt Real kans om mee aan de leiding te komen
22 December 2023, 00:00 Skynet Sport
Girona heeft donderdagavond op de achttiende speeldag van La Liga een puntendeling moeten toestaan op het veld van Betis. Na affluiten gaf het scorebord 1-1 aan in Sevilla.


Barbie en Oppenheimer maken meeste kans op Golden Globe Awards
15 December 2023, 00:06 NU.NL - Film
Barbie en Oppenheimer gaan opnieuw de strijd aan. De films hebben de meeste nominaties voor de Golden Globe Awards binnengesleept. De serie Succession leidt de nominaties bij de tv-prijzen. De awards worden op 7 januari uitgereikt.


RIVM wilde giftig Tata-stof 30 jaar geleden al onderzoeken, maar miste zijn kans
16 November 2023, 00:07 NU.NL - Economie
Het RIVM stelde ruim dertig jaar geleden al voor om onderzoek te doen naar de grafietregens in de omgeving van Tata Steel, blijkt uit onderzoek van NU.nl. Doordat het onderzoek nooit werd uitgevoerd, hoorden omwonenden pas in 2019 dat er schadelijke stoffen in zaten.


Nederlandse film Sweet Dreams maakt kans op European Film Award
4 Oktober 2023, 00:06 NU.NL - Film
De Nederlandse film Sweet Dreams van regisseur Ena Sendijarevic is geselecteerd voor de European Film Awards. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. De film maakt kans op de prijs voor beste Europese speelfilm van het jaar.


Serie Heartbreak High met Nederlands tintje maakt kans op internationale Emmy
27 September 2023, 00:07 NU.NL - Film
De reboot van de Australische serie Heartbreak High is dinsdag genomineerd voor een International Emmy Award. De serie is mede door de Nederlandse producent NewBe gemaakt.


RIVM: direct verband tussen uitstoot Tata Steel en kans op ziekte
23 September 2023, 00:05 NOS nieuws

Mensen die in de IJmond wonen, hebben meer kans om ziek te worden door de uitstoot van Tata Steel. Dat concludeert het RIVM in een omvangrijk rapport.

Het instituut zegt dat voor het eerst is gekeken naar de uitstoot van alle bedrijfsonderdelen die leiden tot gezondheidsklachten. Eerdere onderzoeken van onder andere het RIVM en de GGD gingen over een deel van het bedrijf of een deel van de uitstoot. Door ook kennis en technieken uit verschillende disciplines te combineren, ontstaat nu een nieuw beeld van de risico's om ziek te worden in de buurt van de staalfabriek.

Nog niet eerder werd op deze schaal een direct verband aangetoond. Vooral inwoners van Wijk aan Zee hebben met veel overlast te maken. Door de uitstoot van fijnstof en stikstofdioxide door de fabriek leven mensen die in Wijk aan Zee wonen gemiddeld 2,5 maand minder lang. "Tata Steel levert een aanzienlijke bijdrage van die stoffen aan luchtconcentraties in de omgeving, soms met wel tientallen procenten", zegt onderzoeker Leendert Gooijer van het RIVM.

Ook inwoners van Velsen-Noord, IJmuiden, Beverwijk en Heemskerk hebben kans op een verminderde gezondheid. Bij die laatste plaats is het risico het laagst, met een halve maand kortere levensverwachting.

Het RIVM keek naar de uitstoot die Tata Steel op dit moment produceert en legde dat op de toekomstige situatie waarbij mensen levenslang worden blootgesteld aan de stoffen.

Longkanker en astma

Naast de kortere levensverwachting hebben inwoners van Wijk aan Zee ook tot 4 procent meer kans op longkanker. Kinderen in plaatsen rond Tata Steel hebben meer kans op astma en de uitstoot kan volgens het onderzoeksinstituut ook leiden tot neurologische schade met IQ-verlies tot gevolg.

De directie van het bedrijf zegt in een reactie "geraakt" te zijn door de bevindingen van het RIVM. Volgens Tata Steel zijn er al veel verbeteringen doorgevoerd: "We hebben een breed pakket ingezet om dingen aan te pakken en dat is zichtbaar in dit rapport", zegt Ruth van de Moesdijk, directeur van de afdeling HSSE (Health, Safety, Security and Environment). "De uitstoot van fijnstof is de afgelopen jaren verminderd. Het rapport laat zien dat onze uitstoot voldoet aan wettelijke grenswaarden."

Tata Steel wil ook de komende jaren doorgaan met staalproductie in de IJmond. Het bedrijf wil met alle betrokken partijen in gesprek "om samen de volgende stappen te zetten".

'Niet acceptabel'

Verantwoordelijk staatssecretaris Vivianne Heijnen vindt de uitkomsten van het rapport niet acceptabel: "Dat er zoveel gezondheidsverlies is op basis van de activiteiten van de industrie betekent dat wij ook een zorgplicht voelen om te kijken hoe we het kunnen verbeteren."

Voor de Dorpsraad Wijk aan Zee bevestigt dit rapport de vermoedens die zij al lange tijd hadden. Zij vinden dat de politiek moet ingrijpen door een deel van de fabriek direct te sluiten.

Dat gaat de staatssecretaris niet meteen doen: "Ik snap dat mensen heel erg geschrokken zijn, maar ik hoop ook dat ze zien dat er wel stappen worden gezet."

Het kabinet gaat met een expertgroep kijken naar voorstellen op maat, om de gezondheid van omwonenden te verbeteren. Ook geeft Heijnen aan dat er nog wordt gekeken naar een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. In reactie daarop zouden de regels voor Tata Steel strenger kunnen worden.
2 jaar minder kans op dure reparaties met je Range Rover
12 September 2023, 00:02 AutoBlog

Twee jaar lang doorrijden met peace of mind in je Range Rover dankzij verlengde fabrieksgarantie. Terecht of onterecht. Een Range Rover heeft nu niet bepaald de reputatie van meest betrouwbare auto ooit. En op een grote dure auto kunnen reparaties ook groot en duur uitvallen. Zo werkt het nu eenmaal. Dan is het wel zo […]

Dit artikel 2 jaar minder kans op dure reparaties met je Range Rover verscheen eerst op Autoblog.nl.
Door Marokkaanse naam minder kans op huurwoning: 'Ik krijg geen reactie'
9 September 2023, 00:02 NOS nieuws

Nederlandse mannen met een Marokkaanse naam worden nog altijd gediscrimineerd bij het zoeken naar een huurwoning. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De afgelopen drie jaar werd er wel minder gediscrimineerd jegens andere groepen, maar bij Marokkaanse mannen blijkt het probleem hardnekkig.

In het onderzoek werd op ruim drieduizend advertenties gereageerd met fictieve profielen, die in alle aspecten overeenkomstig waren, behalve wat betreft de naam. Die werd veranderd naar een naam die als Marokkaans wordt beschouwd, op basis van eerder Belgisch onderzoek. Reacties onder namen als Karim Azzouzi en Mohamed Abdelaziz bleken 18 procent minder kans te hebben op het verkrijgen van een huurwoning.

Dit jaar werd er bij de reacties op fictieve profielen van Marokkaanse vrouwennamen, Poolse namen en homostellen niet of nauwelijks discriminatie geconstateerd, concludeert Andrew Britt van het Verwey-Jonker Instituut, dat het onderzoek voor het ministerie doet. Vorig jaar werd er bij deze groepen nog wel bewuste uitsluiting geconstateerd.

Stereotypen

Wat er precies toe geleid heeft dat discriminatie op de woningmarkt minder is geworden, is niet duidelijk. Britt zegt dat het te maken zou kunnen hebben met overheidscampagnes tegen dit soort discriminatie, of meer bewustzijn en aandacht voor discriminatie bij sommige brancheorganisaties.

Waarom Marokkaanse mannen daarentegen nog steeds minder vaak worden uitgenodigd voor bezichtigingen, of zelfs geen reactie krijgen als ze op een woning reageren, is evenmin duidelijk. Volgens het Verwey-Jonker Instituut zou een verklaring kunnen zijn dat verhuurders bepaalde mensen niet kiezen als huurder op basis van vooroordelen en stereotypen over hun betrouwbaarheid.

In een krappe woningmarkt waar al schaarste is in het aanbod, heeft de verhuurder een sterke positie en kan hij of zij de keuze baseren op persoonlijke voorkeuren, ook als deze criteria niet zijn toegestaan.

Abdelilah Akalai, ondernemer in de IT-wereld, merkte het verschil in reacties ook toen hij op zoek was naar een particuliere woning via een makelaar. "Mijn partner, die een Europese achternaam heeft, en ik reageerden weleens op dezelfde woningen. Dan kreeg zij een uitnodiging voor een bezichtiging en kreeg ik niet eens een reactie. Ondanks dat ik meer verdien."

Na verschillende pogingen merkte Akalai een patroon: "Op een gegeven moment reageerde zij alleen nog op woningen. Ik dacht zelf al dat het ligt aan een negatief imago rondom Noord-Afrikaanse mensen. En als je dan de uitkomsten van zo'n onderzoek leest, dan geeft dat bevestiging. Ik herkende het."

Bewuste uitsluiting

Verdere discriminatie bij verhuurbemiddelaars werd geconstateerd met zogenaamde 'mystery calls', waarbij acteurs belden met verhuurmakelaars en vragen stelden als 'zou het mogelijk zijn om niet te verhuren aan buitenlanders, van die Marokkanen bijvoorbeeld?'.

In ruim een derde van die verzoeken gingen de bemiddelaars mee. Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar en het jaar daarvoor. Het betekent dat een significant deel van de verhuurmakelaars bereid is om bewust mensen met een niet-Nederlandse achtergrond direct of indirect uit te sluiten, stellen de onderzoekers.

Naar aanleiding van het onderzoek stuurde demissionair minister van Volkshuisvesting De Jonge een brief naar de Tweede Kamer. "Woondiscriminatie is een hardnekkig probleem dat niet van de ene op de andere dag is op te lossen, daar is een lange adem voor nodig. Het tegengaan van discriminatie verdient daarom blijvend onze aandacht", schrijft hij.
Een van wondergoals van Brugts maakt kans op prijs voor mooiste WK-doelpunt
23 Augustus 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Oranjespeelster Esmee Brugts kan ondanks de uitschakeling in de kwartfinales van het WK alsnog een prijs winnen. Haar tweede wereldgoal in het met 7-0 gewonnen groepsduel met Vietnam is genomineerd voor de prijs voor het mooiste doelpunt van het WK.


Alec Segaert ziet regenboogdroom in WK tijdrijden U23 uiteenspatten in laatste 10 kilometer: ?Gemiste kans?
10 Augustus 2023, 00:02 HLN.BE
Het stond in de Schotse sterren geschreven. Na zeventien jaar zou Dominique Cornu, de laatste Belgische wereldkampioen tijdrijden bij de U23, eindelijk een opvolger krijgen. Helaas, een bonkige Italiaan verstoorde het feestje van Alec Segaert. ?Dit zilver doet me meer pijn dan vorig jaar.?

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn