NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Kandidaat

2News.be / Trefwoorden / Kandidaat

Donderdag, 00:07 Volkskrant
Kandidaat Brits premierschap Truss wil vakbonden aanpakken
26 Juli, 00:00 HLN.BE
Liz Truss, voormalig Brits buitenlandminister en kandidaat om Boris Johnson op te volgen als premier, wil stakingen door vakbonden aan banden leggen. Truss is van plan vandaag een aantal maatregelen daartoe aan te kondigen.


Regeringscrisis VK - Ook voormalige ministers Sajid Javid en Jeremy Hunt kandidaat om Johnson op te volgen
10 Juli, 00:05 Skynet
Voormalig minister van Volksgezondheid Sajid Javid en voormalig minister van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt hebben zich kandidaat gesteld om Boris Johnson op te volgen. Dat schrijft The Telegraph zaterdagavond. In aparte interviews met de krant hebben ze beloofd de vennootschapsbelasting te verlagen.


23 Juni, 00:07 Volkskrant
Kuijt lijkt belangrijkste kandidaat voor trainerschap ADO Den Haag
30 Mei, 00:03 NU.NL - Sport
Dirk Kuijt lijkt de belangrijkste kandidaat om komend seizoen trainer van ADO Den Haag te worden. Zowel De Telegraaf als Voetbal International meldt dat de voormalig topspits in beeld is bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie, die zondag net naast promotie naar de Eredivisie greep.


Songfestival-kandidaat Sam Ryder bij jubileumconcert koningin Elizabeth
De Britse Songfestival-zanger Sam Ryder is een van de sterren die op 4 juni optreden bij Buckingham Palace voor het zeventigjarig jubileum van de Britse koningin Elizabeth. De BBCbevestigt de komst van de zanger, die voor het Verenigd Koninkrijk tweede werd tijdens het Eurovisie Songfestival in Turijn.


President Macron stelt zich kandidaat voor tweede mandaat
4 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

?Ik ben kandidaat.? Zo heeft de Franse president Emmanuel Macron zijn kandidatuur voor een tweede presidentieel mandaat officieel gemaakt in een brief aan de Fransen, die gepubliceerd werd op de websites van verschillende media.
FvD-kandidaat gemeenteraadsverkiezingen Eindhoven bedreigde Kamerlid
8 Februari, 00:07 NOS nieuws

Forum voor Democratie start een onderzoek naar uitingen op sociale media van Jan van Eerd, kandidaat-raadslid voor de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven voor die partij.

Van Eerd heeft zich op Twitter in 2020 en 2021 negatief uitgelaten over verschillende politici, meldt Omroep Brabant. De nummer twee van de kieslijst van Forum voor Democratie bedreigt, op een inmiddels verwijderde Twitteraccount, Tunahan Kuzu van Denk. Verder noemt hij minister Hugo de Jonge een "seriemoordenaar" en vergelijkt hij de voormalige minister van Volksgezondheid met de Duitse oorlogsmisdadiger Josef Mengele.

Reactie Forum voor Democratie

Een woordvoerder van de landelijke FvD zegt in een reactie dat bij de screening van Van Eerd de uitingen op Twitter niet naar voren zijn gekomen. "Het zou gaan om verwijderde tweets, die dus niet meer bestaan. Aangezien de tweets voor ons daarmee ook niet terug te vinden zijn, kunnen we geen conclusies trekken voordat we dit uitgebreider hebben onderzocht."

De partij zegt met Van Eerd te gaan praten om vast te stellen wat er precies is gebeurd. "Maar we werken niet mee aan trial by media. Als inderdaad blijkt dat er bedreigende teksten zijn geuit, dan nemen we daar als partij als vanzelfsprekend afstand van."

Over Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu schrijft Van Eerd in 2020: "Je mag kiezen: je gaat zelf weg of we trappen je weg." Hugo de Jonge noemt hij een "seriemoordenaar", "prikpooier" en een "minderwaardig mens". Ook premier Rutte wordt door Van Eerd een minderwaardig mens genoemd. En over viroloog Marc Van Ranst en RIVM-directeur Jaap van Dissel zegt hij: "Zij vormen de Mengele Maatschap."

'Toetsenbordterrorist'

Tunahan Kuzu zegt in een reactie dat Forum voor Democratie bij incidenten steeds beweert geen racistische of discriminerende partij te zijn. "Maar keer op keer blijkt het tegendeel. Daar is dit ook weer een voorbeeld van."

Volgens Kuzu blijkt uit de kandidaatstelling van Van Eerd "dat Forum voor Democratie zijn screeningsbeleid niet op orde heeft. Deze man blijkt een toetsenbordterrorist te zijn, dat is tot daaraan toe. Maar dat deze toetsenbordterrorist nu volksvertegenwoordiger wil worden, maakt het nog wel een stuk kwalijker."

Reactie woordvoerder Jorritsma

Ook de Eindhovense burgemeester John Jorritsma was doelwit van Van Eerd. Een woordvoerder van Jorritsma zegt dat er vooralsnog niets met de uitspraken van Van Eerd wordt gedaan. "Als we denken dat iemand iets strafbaars heeft gedaan, dan kunnen we natuurlijk aangifte doen. We wachten eerst af hoe de gemeenteraadsverkiezingen gaan verlopen."

Forum voor Democratie is nu niet vertegenwoordigd in de Eindhovense raad.
Gedroomde ?kandidaat van de eenheid? toont verdeeldheid van links Frankrijk
17 Januari, 00:08 Volkskrant
Ze werpt zich op als de linkse ?eenheidskandidaat? voor de presidentsverkiezingen, maar de eenheid in links Frankrijk blijkt ver te zoeken. De kandidatuur van Christiane Taubira stuit bijvoorbeeld op de onwil van andere linkse kandidaten. Ze is niet de enige die de enige wil zijn.


Songfestival-kandidaat S10 is 'overdonderd' door alle reacties op deelname
9 December 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
S10 is dinsdag overladen met gelukswensen nadat bekend was geworden dat ze volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat. Op Instagram bedankt ze iedereen een dag later voor "alle lieve reacties".


Eric Zemmour officieel kandidaat voor Franse presidentsverkiezingen
1 December 2021, 00:06 Skynet Buitenland
De extreemrechtse Franse polemist Eric Zemmour is kandidaat bij de presidentsverkiezingen in april 2022. Dat heeft hij vandaag aangekondigd in een videoboodschap.


President Ortega officieel kandidaat voor vierde ambtstermijn in Nicaragua
3 Augustus 2021, 00:04 Skynet
In Nicaragua heeft de regeringspartij maandag unaniem de kandidatuur goedgekeurd van president Daniel Ortega (75), die daarmee bij de verkiezingen van 7 november een gooi doet naar een vierde opeenvolgende ambtstermijn. De alliantie van het Sandinistisch Bevrijdingsfront (FSLN) gaf ook groen licht voor de kandidatuur van zijn echtgenote Rosario Murillo, die gaat voor een tweede termijn als vicepresident.


COMMENTAAR. Van degradatie- tot PO1-kandidaat: only in Belgium
7 Februari 2021, 13:57 Gazet v. Antwerpen

Moeilijk gaat dus ook. Een schoonheidsprijs verdiende de Mechelse overwinning op Cercle Brugge zeker niet, maar niemand bij KV die daarom maalt. Net als tegen RWDM in de beker (2-0) was winnen het enige wat telde.
Zes kandidaat-ondervoorzitters voor de N-VA
31 Januari 2021, 12:07 De Tijd
12:58 Anneleen Van Bossuyt, Assita Kanko, Kathleen Depoorter, Lorin Parys, Theo Francken en Valerie Van Peel zijn kandidaat om de twee posities van ondervoorzitter in te vullen.


Assita Kanko kandidaat-ondervoorzitter bij N-VA
29 Januari 2021, 07:36 HLN.BE
Europees Parlementslid Assita Kanko (40) stelt zich kandidaat voor het ondervoorzitterschap van haar partij N-VA. Dat hebben meerdere bronnen bevestigd aan de redactie van Het Nieuwsblad. Kanko is pas sinds eind 2018 lid van N-VA. Voordien was ze in de Brusselse gemeente Elsene actief bij de MR. Binnenkort verhuist ze naar Vilvoorde, om de partij daar te versterken.


Beke wil adoptieprocedure bijsturen en kandidaat-ouders ook naar pleegzorg laten kijken
28 Januari 2021, 14:40 HLN.BE
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke erkent dat de adoptieprocedure in Vlaanderen "klantvriendelijker en transparanter" moet worden. Dat zegt de CD&V-minister in reactie op een erg kritisch rapport van de Vlaamse Ombudsdienst. Maar die bijsturingen zullen de bestaande wachtlijst niet drastisch inkorten. Daarom wil Beke kandidaat-ouders doen nadenken over de mogelijkheden van pleegzorg.


Laporta, kandidaat-voorzitter Barcelona, haalt uit naar PSG voor opvrijen van Messi: ?Een gebrek aan respect?
27 Januari 2021, 16:00 HLN.BE
Joan Laporta, de voormalige voorzitter van FC Barcelona en vandaag opnieuw kandidaat voor de functie, heeft scherp uitgehaald naar PSG. Hij verwijt de Franse topclub ?een gebrek aan respect? omdat die openlijk naar de diensten van Lionel Messi zou hengelen.


26 Januari 2021, 16:30 De Tijd
Leeftijd hoeft geen nadeel te zijn voor Beerschots kandidaat-T1 Will Still (28): ?Als je weet waarover je spreekt, dwing je automatisch respect af?
19 Januari 2021, 12:12 HLN.BE
?Een gedreven voetbalfreak die een goed zicht heeft op het spel en vlot communiceert met de mensen rondom hem.? Ziedaar Will Still in een notendop. De (voormalige) assistent van Hernan Losada heeft van Beerschot de vraag gekregen om over te nemen en kan op zijn 28ste de jongste hoofdcoach ooit worden in onze hoogste voetbalklasse. ?Zijn jonge leeftijd hoeft geen nadeel te zijn.?


Kandidaat-premier Italië geeft opdracht terug
27 Mei 2018, 18:36 De Tijd
20:22 De Italiaanse kandidaat-premier Giuseppe Conti heeft zijn opdracht om een regering te vormen teruggegeven.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn