NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Kameroen

2News.be / Trefwoorden / Kameroen

Al 37 doden na instorting gebouw in Kameroen
25 Juli, 00:03 Skynet
Bij de instorting van een appartementsgebouw in Douala, de economische hoofdstad van Kameroen, zijn zeker 37 doden en 21 gewonden gevallen. Vijf gewonden zijn in kritieke toestand. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de brandweer en lokale autoriteiten.


Zeker zestien doden bij ongeval tussen minibus en vrachtwagen in Kameroen
27 Mei, 00:02 Skynet
In Kameroen zijn zestien mensen om het leven gekomen bij een botsing tussen een minibus en een vrachtwagen. In de minibus zaten vijftien mensen die het lichaam van een familielid begeleidden naar zijn begrafenis, aldus de minister van Vervoer.


Africa Cup - Egypte wil finale pas maandag spelen
4 Februari 2022, 00:04 Skynet
Egypte vraagt aan de Afrikaanse Voetbalconfederatie CAF om de finale van de Africa Cup tegen Senegal te verplaatsen van zondag naar maandag, zo bevestigde assistent-trainer Diaa al-Sayed donderdag na afloop van de met strafschoppen gewonnen halve finale tegen gastland Kameroen.


Comoren met veldspeler in doel en snelle rode kaart toch nog verdienstelijk, maar Kameroen stoot door
25 Januari 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Comoren zijn uitgeschakeld op de Afrika Cup. Door coronabesmettingen en blessures stond er een veldspeler in doel tijdens de 1/8ste finale tegen gastland Kameroen. Alsof dat nog niet erg genoeg was kwamen de Comoren na zeven minuten al met een man minder te staan. Kameroen haalde het met 2-1 en mag zich opmaken voor de kwartfinales tegen Gambia.
Africa Cup - Gent-verdediger Ngadeu en drie andere spelers van Kameroen positief op COVID-19
31 December 2021, 00:00 Skynet Sport
Tien dagen voor de start van de Africa Cup (9 januari-6 februari) hebben vier spelers van gastland Kameroen positief getest op COVID-19. Dat maakte de Kameroense voetbalfederatie donderdag bekend.


Passagiersbus en vrachtwagen botsen in Kameroen: 53 doden
27 Januari 2021, 20:24 NOS nieuws

In het westen van Kameroen zijn 53 mensen omgekomen bij een botsing tussen een bus en een vrachtwagen. Ook raakten 29 mensen gewond, onder wie meerdere kinderen.

Het ongeluk gebeurde afgelopen nacht in de buurt van de stad Dschang. Een vrachtwagen, die illegaal brandstof vervoerde, reed met hoge snelheid tegen de bus, waarin tientallen passagiers zaten. Beide voertuigen vlogen in brand. De chauffeur zou zijn ontkomen.

De minister van Vervoer laat het incident onderzoeken om "vast te stellen wie verantwoordelijk is" en "de juiste maatregelen te nemen". Hij heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden en wenste de gewonden, die in het ziekenhuis van Dschang zijn opgenomen, een spoedig herstel.

Vaker dodelijke ongelukken

De bus was eigendom van een regionaal reisbureau dat het vervoer tussen steden verzorgt. Vorige maand was er ook al een ernstig busongeluk in het centraal-Afrikaanse land. Toen kwamen 37 mensen om, onder wie vier kinderen.

Dodelijke verkeersongevallen komen regelmatig voor in Kameroen, onder meer door slecht onderhoud aan voertuigen en wegen.

Het nablussen en het bergen van de lichamen nam uren in beslag:
Sporters uit Kameroen verdwenen tijdens Gemenebestspelen
12 April 2018, 08:00 NOS nieuws

Acht sporters uit Kameroen zijn deze week verdwenen tijdens de Gemenebestspelen in Australië. Ze vertrokken uit het sportersdorp zonder een spoor achter te laten. Twee van hen hadden niet eens deelgenomen aan wedstrijden.

Het gaat om vijf boksers en drie gewichtheffers uit de ploeg van 24 sporters die Kameroen naar het sportevenement had gestuurd. Hoewel hun visums nog geldig zijn tot 15 mei, verwacht een woordvoerder niet dat ze terug zullen keren. De meeste van hun landgenoten zijn inmiddels al naar huis gevlogen.

De Kameroense delegatie heeft de vermissing aangekaart bij het ministerie van Sport en het Olympisch Comité van het land. Ook is er een klacht ingediend bij de Australische politie. Die kan nog niets ondernemen, omdat het de sporters niet verboden is hun verblijf te verlaten of rond te reizen.

Australië heeft alle deelnemers wel gewaarschuwd dat de immigratiewetgeving van het land streng is. Na de Olympische Spelen van Sydney bleven meer dan honderd deelnemers langer dan hun visum toestond. Enkelen van hen vroegen uiteindelijk asiel aan in het land.

Meer verdwijningen

Een immigratieadvocaat zegt dat hij ook dit keer is benaderd door meer dan veertig sporters met vragen over achterblijven in Australië. "Het zijn interessante tijden", stelt Ian Natherson, die niet wilde vertellen of de Kameroeners contact hadden gezocht.

Er zijn ook berichten dat een Rwandese atleet, twee squashspelers uit Sierra Leone en twee Ugandese atleten zijn verdwenen. Ook hier vinden de Australische autoriteiten het nog te vroeg om conclusies te trekken.

De Gemenebestspelen worden om de vier jaar wordt gehouden voor landen van het Britse Gemenebest. Met 6600 deelnemers uit 71 landen is het het grootste sportevenement na de Zomerspelen.
Tienermeisjes plegen zelfmoordaanslag in Kameroen
7 April 2018, 22:24 NRC
Bij een zelfmoordaanslag in het noorden van Kameroen zijn negen doden gevallen en minstens 29 mensen raakten gewond.


België bindt strijd aan met valse studenten uit Kameroen
4 April 2018, 11:24 De Tijd
13:01 Er komt een extra screening voor mensen uit Kameroen die een visumaanvraag indienen om in ons land te komen studeren.


Brand in ambassade Kameroen in Den Haag
31 Maart 2018, 03:36 NOS nieuws

In de ambassade van Kameroen in Den Haag woedt een grote brand. Niemand was in het pand en er zijn daarom ook geen gewonden. Naastgelegen panden zijn ontruimd.

De brand ontstond op de benedenverdieping en is uitgebreid naar de bovenverdiepingen. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

De ambassade is gevestigd op de Amaliastraat in Den Haag. Volgens de brandweer is de brand moeilijk te blussen omdat het om een oud pand gaat.
In het zog van de havenbazen naar Kameroen: hoe Antwerpen heerst in de brousse
11 Maart 2018, 01:30 Gazet v. Antwerpen

Drie massieve stukken boomstam gepropt in één container, veel gekker kan het niet worden. Op de houtterminal van de haven van Douala in Kameroen zien we er zo een stuk of honderd staan. De stammen zijn er met grote kracht in geprangd, waardoor sommige containers letterlijk opbollen. Het gaat om snelgroeiend hout voor de Chinese markt, zegt de Antwerpse houthandelaar Armand Stockmans. De Chinezen hebben meer dan een vinger in de pap hier. Maar Antwerpen heerst nog altijd in de West-Afrikaanse havens.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn