NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Kaboel

2News.be / Trefwoorden / Kaboel

VS geven burgerdoden toe bij foute droneaanval Kaboel
Zaterdag, 00:03 De Tijd
21:55 De Amerikanen beweerden eind augustus een aanslag in Afghanistan te hebben verijdeld met een luchtaanval tegen IS. Nu geven ze toe dat de slachtoffers onschuldige burgers waren.


28 Augustus, 00:01 De Tijd
Ooggetuigen aanslagen Kaboel: ?Ik zag lichamen door de lucht vliegen zoals plastic zakken in een tornado?
28 Augustus, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Pure chaos was het aan de luchthaven van Kaboel, toen zich daar donderdagavond twee explosies voordeden in een massa wachtende mensen. Ooggetuigen beschrijven hoe hun trommelvliezen het opgaven, terwijl ze ?de Dag des Oordeels? zagen gebeuren. ?Ik heb een vijfjarig meisje opgepakt om naar het ziekenhuis te brengen. Ze overleed in mijn armen.?
Deze vijf Amerikaanse soldaten kwamen om het leven bij aanslag in Kaboel: ?Hij twijfelde geen moment toen de plicht riep?
28 Augustus, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Bij de aanslag nabij de luchthaven van Kaboel kwamen donderdagnamiddag dertien Amerikaanse soldaten om het leven. Van vijf is de identiteit inmiddels bekend, het gaat om vier mariniers en een hospik van de Amerikaanse zeemacht.
Scherpe kritiek op onaangekondigde reis van Amerikaanse parlementsleden naar Kaboel
26 Augustus, 00:01 HLN.BE
Een onaangekondigde trip van twee Amerikaanse parlementsleden naar de luchthaven van Kaboel - te midden de evacuaties daar - leidt tot zware kritiek van het Pentagon en de Amerikaanse overheid.


1.500 Amerikanen wachten op evacuatie uit Kaboel, Britse luchtmacht moet nog 2.000 mensen weghalen
26 Augustus, 00:00 HLN.BE
In Afghanistan bevinden zich nog ongeveer 1.500 mensen die mogelijk Amerikanen zijn. Dat zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. De Britse luchtmacht moet nog altijd bijna 2.000 Afghaanse tolken en andere medewerkers die voor het Verenigd Koninkrijk gewerkt hebben weghalen uit Kaboel. De evacuatiemissie loopt echter bijna af.


"Belg neergeschoten aan luchthaven van Kaboel" - onderzoek loopt, aldus Buitenlandse Zaken
24 Augustus, 00:06 Skynet Buitenland
Hotak Jahanshir, een Belg uit Antwerpen, is vorige vrijdag neergeschoten aan de noordelijke toegangspoort van de luchthaven in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat meldt althans de broer van de man, zo bericht De Morgen vanavond. De FOD Buitenlandse Zaken is op de hoogte van het verhaal, maar het onderzoek naar de zaak is lopende, luidt het.


Joe Biden: ?Amerikaanse evacuatievluchten hernomen in Kaboel?
21 Augustus, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag de voortzetting van de Amerikaanse evacuatievluchten op de luchthaven van Kaboel aangekondigd, nadat die tijdelijk waren opgeschort.
Amper nog vrouwen op straat in Kaboel: ?Ik ben bezorgd om mijn dochters en alle meisjes in Afghanistan?
19 Augustus, 00:02 HLN.BE
In Kaboel lijkt het gewone leven te hernemen, al zie je bijna geen vrouwen meer op straat. Ze zijn doodsbang. De taliban beloven wel dat ze de vrouwenrechten zullen respecteren, maar veel vrouwen geloven daar niks van, vertellen ze aan CNN-correspondente Clarissa Ward.


Alle militaire en civiele vluchten op luchthaven Kaboel opgeschort
17 Augustus, 00:03 Skynet Buitenland
Op de internationale luchthaven van Kaboel zijn alle militaire en civiele vluchten opgeschort, zo heeft het Pentagon bekendgemaakt.


VS sturen extra soldaten naar Kaboel
17 Augustus, 00:03 Skynet Buitenland
De VS sturen nog eens duizend soldaten naar de Afghaanse hoofdstad Kaboel om er te helpen bij de evacuatie van Amerikaanse burgers en Afghanen die voor de VS hebben gewerkt, zo heeft het ABC News vandaag gemeld.


Londen stuurt meer troepen naar Kaboel
17 Augustus, 00:03 Skynet
Londen stuurt 200 bijkomende soldaten naar Kaboel om daar te helpen bij de evacuatie van de luchthaven, zo heeft volgens de openbare omroep BBC het ministerie van Defensie vandaag bevestigd.


Conflict Afghanistan - Duits legervliegtuig in Kaboel geland voor evacuatiemissie
17 Augustus, 00:03 Skynet
Op de luchthaven van Kaboel is daarnet een A400M transportvliegtuig van de Duitse luchtmacht geland om te beginnen met de evacuatie van Duitse burgers uit Afghanistan. Dat hebben veiligheidsbronnen gemeld aan het Duitse persagentschap dpa.


Vier gelijktijdige zelfmoordaanslagen in Kaboel
9 Mei 2018, 09:36 Skynet
Vier gelijktijdige zelfmoordaanslagen hebben twee verschillende districten van de Afghaanse hoofdstad Kaboel getroffen. Dat deelde een woordvoerder van Binnenlandse Zaken mee.


Tientallen doden bij dubbele aanslag Kabul, onder wie toegesnelde journalisten
30 April 2018, 09:54 Volkskrant
Bij een dubbele zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn maandag zeker 25 mensen om het leven gekomen, onder wie zeker zeven journalisten die na de eerste explosie naar de plek des onheils waren gesneld. Een man op een motorfiets liet tijdens de ochtendspits de eerste bom afgaan in de wijk Shash Darak, in de buurt van het hoofdkwartier van de geheime dienst, de Amerikaanse ambassade e


Dodelijkste aanslag in drie maanden treft Kaboel
22 April 2018, 15:18 De Tijd
16:56 Bij een aanslag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn minstens 57 doden en 119 gewonden gevallen. Het is de dodelijkste aanslag sinds januari, toen een ambulance vol springstoffen een honderdtal mense...


Doden en gewonden bij zelfmoordaanslag aan administratief centrum in Kaboel
22 April 2018, 07:12 Skynet
Een kamikaze heeft zich zondag opgeblazen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel aan een administratief centrum dat stemkaarten uitgeeft voor de verkiezingen. Bij de zelfmoordaanslag zijn zeker vier doden en vijftien gewonden gevallen.


Verrassingsbezoek Amerikaanse minister Mattis aan Afghanistan
13 Maart 2018, 07:36 NOS nieuws

De Amerikaanse minister van Defensie, James Mattis, heeft een verrassingsbezoek gebracht aan de Afghaanse hoofdstad Kabul. Hij sprak daar onder anderen met de Afghaanse president Ghani en de Amerikaanse legertop.

Mattis zei tegen meegereisde journalisten dat hij ondanks de gespannen situatie in Afghanistan positief is over een voorzichtige toenadering tussen de regering en de Taliban. President Ghani deed de Taliban vorige maand een handreiking: hij is bereid om de Taliban te erkennen als politieke beweging, in ruil waarvoor de Taliban de regering in Kabul zou moeten erkennen.

Aanwijzingen

De Taliban heeft niet gereageerd op dat voorstel en blijft aanslagen plegen. De Amerikaanse minister Mattis zegt wel dat hij aanwijzingen heeft dat er kleine groepen binnen de Taliban bereid zouden zijn om met de Afghaanse regering te gaan praten.

Het is de tweede keer dat Mattis een bezoek brengt aan Afghanistan sinds president Trump in augustus aankondigde om extra militairen naar Afghanistan te sturen. Hij hoopt de Taliban zo te laten inzien dat verder vechten geen zin heeft.

De oorlog in Afghanistan duurt al bijna zeventien jaar.
Zeker negen doden bij zelfmoordaanslag in Kaboel
9 Maart 2018, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Bij een zelfmoordaanslag nabij een moskee, in een vooral sjiitische wijk in Kaboel, zijn zeker negen doden gevallen. Zeker één politieagent kwam om. Er waren ook achttien gewonden bij de aanval, in de wijk Dasht-e Barchi. IS eiste via de sociale media de aanslag op.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn