NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Kabinet

2News.be / Trefwoorden / Kabinet

Kabinet wil verbod op online nep-reviews, bedrijven moeten zelf echtheid controleren
Zaterdag, 00:06 Volkskrant
Het demissionair kabinet wil online-neprecensies van webwinkels verbieden. De winkels krijgen zelf de verantwoordelijkheid voor het weren ervan.


Kabinet belooft ?warm welkom? voor gevluchte Afghanen
Zaterdag, 00:06 Volkskrant
Het kabinet erkent dat het een ?ereplicht? heeft ten aanzien van Afghanen die de Nederlandse missie in Afghanistan hebben bijgestaan. Het belooft speciale aandacht te besteden aan het fatsoenlijk opvangen van deze groep Afghanen.


Kabinet stuurt Hercules-transportvliegtuig naar Mali
Zaterdag, 00:05 NOS nieuws

Het kabinet wil volgende maand een Hercules-transportvliegtuig naar Mali sturen. Het wordt ingezet voor de VN-missie Minusma, die is bedoeld om de veiligheid en stabiliteit in het West-Afrikaanse land te verbeteren. Mali geldt als broedplaats voor gewelddadige extremisten.

Met het C-130 Hercules-transportvliegtuig gaan zo'n 90 militairen mee. Vorig jaar had het kabinet hier al een principebesluit over genomen, maar toen was nog niet duidelijk wanneer de Hercules precies zou worden gebruikt.

De bedoeling is om het vliegtuig van de tweede helft van november tot en met 15 mei volgend jaar in te zetten, melden de demissionaire ministers Knapen, Kamp en De Bruijn aan de Tweede Kamer.

De militairen opereren vanuit de hoofdstad Bamako en zijn in heel Mali inzetbaar. Het belangrijkste doel is het vervoeren van mensen en vracht, maar het vliegtuig kan ook personeel en vracht droppen en is verder beschikbaar voor evacuaties.

Nederland werkt bij de missie in Mali samen met Noorwegen, Denemarken en Portugal.
Eerste Kamer dringt bij kabinet aan op hogere uitbetaling bij ouderschapsverlof
13 Oktober, 00:03 NU.NL - Economie
De Eerste Kamer heeft dinsdag een wet goedgekeurd waardoor ouders negen weken ouderschapsverlof kunnen krijgen, terwijl hun loon voor 50 procent wordt doorbetaald. Maar de senaat mikt eigenlijk op een hoger percentage.


Kabinet wil nu niet oordelen over verlenging coronatoegangsbewijs, maar wanneer dan wel?
9 Oktober, 00:07 Volkskrant
Het demissionaire kabinet vindt het te vroeg om nu te beoordelen of het coronatoegangsbewijs in november wordt verlengd. Weliswaar kwamen de streefwaarden in de coronacijfers even in zicht, maar inmiddels stijgt de druk op de ziekenhuizen weer. Pas begin november maakt het kabinet de beslissende analyse.


Uber-chauffeurs blijven uit onvrede halt houden voor kabinet-Vervoort
5 Oktober, 00:05 Skynet Economie
De vertegenwoordigers van de sectorfederaties van limousinechauffeurs zijn ontevreden na het overleg met het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort. De Uber-chauffeurs blijven halt houden voor het kabinet en willen zich niet verplaatsen naar het Poelaertplein, zoals oorspronkelijk het plan was. "We zijn hier en we blijven", scanderen ze.


Bewindspersonen over de formatie: het wordt echt een ander kabinet
2 Oktober, 00:06 NOS nieuws

De bewindspersonen van het demissionaire kabinet zijn blij dat er een gisteren een doorbraak in de formatie is bereikt en dat de onderhandelingen over een nieuwe coalitie nu eindelijk kunnen beginnen. Ze benadrukken dat er geen sprake van is dat het huidige kabinet, dat in januari aftrad vanwege de toeslagenaffaire, gewoon doorgaat.

Volgens minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) wordt het "helemaal niet dezelfde club". Ze wijst erop dat er de vier partijen na de verkiezingen "in andere verhoudingen tot elkaar staan". In de huidige coalitie is het CDA de op een na grootste partij, maar aan de formatietafel wordt dat nu D66.

"We zijn nooit de verkiezingen in gegaan met deze coalitie," zegt de D66-minister, "en we zijn er ook niet met deze coalitie uit gekomen." Wat haar betreft is de uitkomst, na ruim zes maanden gedoe, dat vier partijen over hun bezwaren heen zijn gestapt en constructief zeggen: "Wij denken dat we eruit kunnen komen."

'Nieuw programma, nieuwe mensen'

Ook VVD-minister Dekker (Rechtsbescherming) hamert erop dat er geen sprake is van doorgaan op de oude voet. "Er komt een nieuw kabinet, met een nieuw programma en ook met nieuwe mensen waarschijnlijk."

De meeste bewindspersonen wilden vanmorgen voor aanvang van de ministerraad geen antwoord geven op de vraag of zij deel willen uitmaken van het volgende kabinet. Het stadium van de 'poppetjes' is nog niet aangebroken, vinden ze.

Alleen staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) zegt onomwonden dat hij het na vier jaar nog veel zin heeft om zijn werk voort te zetten. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin en er is nog genoeg te doen. Ik zit nog vol energie."

Minister Blok van Economische Zaken geeft als enige aan dat hij echt geen minister meer wil worden.
D-day in Nederlandse regeringsvorming levert nog geen doorbraak op: ?Doorstart huidig kabinet is serieuze optie?
30 September, 00:03 HLN.BE
In Nederland is er nog geen doorbraak gekomen in de moeizame onderhandelingen om een nieuwe regering te vormen. Morgen wordt er verder gepraat. Informateur Johan Remkes had negen partijen uitgenodigd, waaronder zelfs de kleine oerconservatieve Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Het christendemocratische CDA, het linksliberale D66 en de rechtsliberale VVD voerden intern beraad nadat een doorbraak in zicht leek, maar witte rook bleef alsnog uit.


Kabinet: horecazaken die pas niet controleren riskeren sluiting
25 September, 00:06 NOS nieuws

Horecabedrijven die niet meewerken aan het controleren van coronatoegangsbewijzen, lopen het risico te worden gesloten. Dat zei demissionair minister Grapperhaus na afloop van de ministerraad. Vanaf morgen is een toegangsbewijs verplicht om toegang te krijgen tot een horecazaak, (sport)evenement, theater en concertzaal. Volgens een onderzoek van Koninklijke Horeca Nederland zien veel horecaondernemers het niet als hun taak om de controles uit te voeren.

Grapperhaus zei dat de horeca "gewoon" moet checken. Hij wees erop dat het kabinet 45 miljoen euro heeft vrijgemaakt zodat gemeenten ondernemers kunnen helpen bij de controles. Zaken die de controles niet of niet goed uitvoeren, krijgen eerst een waarschuwing. "Maar dan gaan we wel door naar verdere maatregelen. Als je niet meedoet, krijg je op enig moment een sluiting."

De minister heeft hier gisteren ook met de horecabranche over gepraat. Hij zei dat het helemaal niet zo veel werk is om de passen te controleren en hij benadrukte dat "in ruil" voor de toegangspas de anderhalvemeterregel verdwijnt. Volgens Grapperhaus gaat het checken van de pas in het buitenland goed en hij wees erop dat het ook in voetbalstadions zonder veel problemen verloopt.

'Genoeg testcapaciteit'

Mensen kunnen een coronatoegangsbewijs krijgen als ze volledig gevaccineerd zijn, corona hebben gehad of negatief zijn getest. Minister De Jonge van Volksgezondheid zei dat er genoeg testcapaciteit is voor iedereen. Volgens hem is er ruimte om in weekends zo'n 400.000 mensen per dag te testen. Hij gaat ervan uit dat iedereen binnen een half uur bij een testlocatie kan zijn, negen op de tien mensen zijn minder dan twintig minuten onderweg.

Onderzoek van NOS op 3 wijst uit dat op verschillende plaatsen in Nederland mensen toch langer moeten reizen dan een half uur. De Jonge zei daarover dat dat echt om een klein aantal mensen gaat. En "witte vlekken op de kaart worden verder ingevuld."

Hij erkende dat mensen moeite moeten doen om zich te laten testen, maar volgens hem valt dat in het niet bij de "enorme beperkingen die we onszelf moeten opleggen omdat een klein deel van de mensen niet is gevaccineerd."
Kabinet herhaalt dat het aan steunmaatregelen voor de nachthoreca werkt
15 September, 00:03 NU.NL - Economie
Het kabinet komt nog met steunmaatregelen voor de nachthoreca en ongeplaceerde evenementen met een capaciteitsbeperking, zo heeft demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond herhaald. Het kabinet hoopt snel meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de uitwerking van de steunmaatregelen.


Kabinet overweegt boeren te onteigenen vanwege stikstofuitstoot
8 September, 00:04 NU.NL - Economie
Het demissionaire kabinet heeft ingrijpende plannen op tafel liggen om de stikstofuitstoot in de landbouw terug te dringen. Er zijn door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) scenario's doorgerekend om de productierechten van boeren op te kopen en ook om landbouwgrond op te kopen. Bij die laatste optie is er sprake van onteigening van boerengrond, tot voor kort een taboe in Den Haag.


Kabinet stopt met coronasteun, maar komt met compensatie voor nachtclubs
1 September, 00:03 NU.NL - Economie
Het demissionaire kabinet stopt op 1 oktober definitief met de coronasteunregelingen NOW (voor loonkosten), Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), de zelfstandingenregelingen Tozo en TONK en diverse fiscale maatregelen. Dat schrijft het kabinet maandag in een brief aan de Tweede Kamer.


Kabinet trekt 6 tot 7 miljard euro extra uit voor klimaatmaatregelen
1 September, 00:03 NU.NL - Economie
Het demissionaire kabinet trekt naar verwachting nog eens 6 tot 7 miljard euro extra uit om de uitstoot van CO2 te verminderen. Dat melden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. Daarnaast schrijft RTL Nieuws dat er 400 miljoen euro extra vrijkomt voor criminaliteitsbestrijding. Het kabinet zal die maatregelen eind september aankondigen op Prinsjesdag.


Unmute Us dreigt met grotere acties als demissionair kabinet niet reageert
25 Augustus, 00:05 NU.NL - Muziek
Als de demissionaire ministers Hugo de Jonge en Ferd Grapperhaus en demissionair minister-president Mark Rutte niet reageren op een open brief van Unmute Us, dan dreigt het collectief uit de entertainmentindustrie met grotere acties. Unmute Us bracht afgelopen weekend tienduizenden mensen op de been om te protesteren tegen de coronamaatregelen binnen de amusementssector.


Kabinet toch coulanter voor Afghaanse medewerkers, krijgen dezelfde behandeling als Afghaanse tolken
21 Augustus, 00:07 Volkskrant
Het kabinet is woensdagavond laat toch deels tegemoet gekomen aan de wens van de Kamer: al het personeel dat in Afghanistan voor Nederland heeft gewerkt, moet dezelfde behandeling krijgen als de Afghaanse tolken. Daarbij blijft een beperkende factor gelden: het moet gaan ?om personen die langdurig ingehuurd waren door Nederland of een contract hadden met Nederland.?


Kabinet wil niet onbeperkt Afghanen toelaten die Nederland hielpen in Afghanistan
14 Augustus, 00:06 Volkskrant
Het kabinet is afgezien van Afghaanse tolken niet van plan Afghanen die Nederlandse troepen hebben geholpen ruimhartig naar Nederland te laten komen. De regering denkt dat dit tot een ?niet-beheersbare toename? van asielaanvragen zou leiden.


Kabinet mikt op loslaten anderhalve meter medio september
14 Augustus, 00:06 NOS nieuws

Het demissionaire kabinet mikt erop om op 20 september de anderhalvemetermaatregel in het hele land los te laten. Dat melden Haagse bronnen.

Gisteren werd al bekend dat vanaf eind augustus de anderhalve meter voor het mbo, hbo en de universiteiten vervalt, zodat studenten weer alle colleges fysiek kunnen volgen. Wel moeten ze tijdens het lopen mondkapjes dragen. Bij middelbare scholen blijven de anderhalve meter en mondkapjesplicht voorlopig nog wel gelden.

Er wordt ook gekeken of er vanaf 20 september meer kan in de horeca en voor evenementen. Al blijft bij evenementen wel het testen voor toegang van toepassing. De Formule 1 op Zandvoort in het eerste weekend van september kreeg eerder groen licht, op voorwaarde dat de tribunes maar voor twee derde worden gevuld met toeschouwers.

Bij alle toekomstige versoepelingen geldt dat het kabinet een slag om de arm houdt en dat de adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) zwaar zullen meewegen. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames moeten de versoepelingen wel mogelijk maken.

Mondkapjes

De mondkapjes in het openbaar vervoer zouden misschien ook per half september afgeschaft kunnen worden. Het kabinet schat in dat per 1 november alle maatregelen kunnen worden geschrapt. Als dat zo is, kunnen dan ook clubs en discotheken weer open.

Demissionair premier Rutte en minister De Jonge zullen op de persconferentie van vanavond meer vertellen over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen in de komende maanden.

De persconferentie van Rutte en De Jonge is vanaf 19.00 uur te volgen op NPO 1 en via nos.nl.
Kabinet streeft naar opheffen alle coronamaatregelen op 1 november
14 Augustus, 00:05 NOS nieuws

Het kabinet streeft ernaar om op 1 november alle coronamaatregelen op te heffen. Er hoeft dan ook nergens meer een coronatoegangsbewijs getoond te worden, meldden demissionair premier Rutte en minister De Jonge in hun coronapersconferentie. Het is voor het eerst dat er zicht wordt gegeven op een mogelijke einddatum voor alle beperkingen. Het is de bedoeling om de anderhalvemeterregel op 20 september op te heffen.

Het kabinet houdt nog wel een slag om de arm. Het zegt dat voor beide data geldt dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames het moeten toelaten. Er wordt naar de vaccinatiegraad gekeken en de adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) zullen zwaar meewegen. "We willen ons niet nog een keer op dezelfde manier laten verrassen, zoals aan het begin van de zomer", zei Rutte. Hij noemde de opleving van het virus na versoepelingen in het nachtleven "een behoorlijke leerervaring".

De bewindspersonen vinden de tijd daarom nu nog niet rijp voor grote versoepelingen. Ze zijn positief over het dalende aantal besmettingen, maar waarschuwen dat dat gunstige beeld geen garantie is dat het in de herfst en de winter ook goed blijft gaan. De vaccinatiegraad is inmiddels hoog. Maar dat betekent niet dat het virus helemaal weg is, zeiden ze. En er is nog steeds een grote groep mensen die zich niet heeft laten vaccineren.

Loslaten 1,5 meter

Toch wordt een voorzichtig begin gemaakt met het loslaten van de anderhalvemeterregel, om te beginnen vanaf 30 augustus in het mbo en hoger onderwijs. Dat betekent dat studenten weer zo veel mogelijk fysiek onderwijs kunnen krijgen in plaats van thuis achter de computer te zitten. Er gelden nog wel randvoorwaarden. Zo mogen er maximaal 75 mensen in een collegezaal en blijft het gebruik van mondkapjes op de gangen verplicht.

Andere maatregelen blijven bestaan tot en met 19 september. Zo moeten leerlingen op de middelbare school nog anderhalve meter afstand houden tot hun leraren en moeten ze buiten de lessen een mondkapje op. De sluitingstijd van de horeca blijft tot die datum middernacht en vaste zitplaatsen zijn dan nog verplicht.

Het kabinet is van plan om de anderhalvemeterregel vanaf 20 september ook in de rest van de samenleving los te laten. Nachtclubs en discotheken blijven dan nog wel gesloten. In de andere horeca, bij evenementen en in de kunst- en cultuurbranche (bioscopen en theaters bijvoorbeeld) zal bij meer dan 75 personen worden gewerkt met coronatoegangsbewijzen. Die kun je krijgen als je volledig gevaccineerd bent, onlangs bent hersteld van corona of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt. Dat geldt zowel voor binnen- als buitenactiviteiten, met of zonder vaste zitplaats.

Het is dus de bedoeling dat deze maatregelen tot 1 november gelden. Als alles goed gaat, worden dan alle maatregelen ingetrokken. Daarvoor is het belangrijk, zei minister De Jonge, dat iedereen die dat wil zich alsnog laat vaccineren. "Maak vandaag nog een afspraak. Of kijk op Prikkenzonderafspraak.nl. Want elke prik telt."

Hij wees ook op de mogelijkheid dat testen voor toegang op termijn niet langer gratis is:
ID&T houdt kort geding aan, kabinet beslist maandag over evenementen
4 Augustus, 00:07 NU.NL - Muziek
Het voor vrijdag geplande kort geding van ID&T tegen de overheid over evenementen zonder overnachting is aangehouden.


Ventileren, mensen. Waarom versoepelt het kabinet dan ventilatie-eisen voor de horeca?
31 Juli, 00:05 Volkskrant
Ventileren mensen, ventileren. Thuis, in de winkels en in de horeca. Dat was in juli de oproep van minister-president Mark Rutte. Tegelijk werden de wettelijke ventilatieverplichtingen per 1 juli voor de horeca versoepeld, terwijl het juist in de nachthoreca goed mis ging met de besmettingen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn