NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Jury


Trump moet schrijfster miljoenen betalen vanwege seksueel misbruik en smaad

De Amerikaanse oud-president Donald Trump is door een jury aansprakelijk gesteld voor seksueel misbruik en smaad in de zaak die schrijfster E. Jean Carroll tegen hem aanspande. De jury stelde hem niet aansprakelijk voor verkrachting, waar Carroll hem van beschuldigde. Carroll ontvangt 5 miljoen dollar aan compensatie.

Trump reageert op het oordeel en noemt het een 'schande'. Op Twitter zegt hij dat hij 'geen idee heeft wie deze vrouw is.' Ook zegt hij dat hij in hoger beroep gaat.

De uitspraak vindt plaats te midden van Trumps campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die volgend jaar worden gehouden.

Ontkenningen

Eerder deed Trump de aantijgingen van de auteur in een videoboodschap af als "belachelijk". Hij stelde dat er nooit misbruik heeft plaatsgevonden. Trump heeft daarmee de reputatie van Carroll geschaad, zo bepaalde de jury.

Carroll stelde in 2019 dat Trump haar midden jaren negentig heeft verkracht in de paskamer van een luxewarenhuis. Twee weken geleden getuigde zij over wat er gebeurd zou zijn. Afgelopen week getuigden twee andere vrouwen dat ze door Trump zijn aangerand. Carroll werd beroemd door haar column in magazine Elle, die ze had van 1993 tot 2019.
R. Kelly in beroep tegen celstraf van 30 jaar vanwege twijfels over jury en bewijs
23 April, 00:05 NU.NL - Muziek
R. Kelly gaat alsnog in hoger beroep tegen de uitspraak in zijn misbruikzaak in New York uit 2021. TMZ meldt dat het juridische team van de zanger onder meer de onpartijdigheid van de jury in twijfel trekt en bezwaar maakt tegen het aangedragen bewijs.


ASSISEN. Nu ook officieel seriemoordenaar: jury acht Stephaan Du Lion schuldig aan vier moorden uit jaren negentig
15 Februari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Stephaan Du Lion pleegde vier moorden volgens een bepaald patroon, hij handelde rustig en koelbloedig en ging planmatig te werk. Hij doodde de vier vrouwen dus niet in een emotionele opwelling. Tot die vaststelling kwam de Antwerpse assisenjury, die Stephaan Du Lion dinsdagavond na een beraad van 3,5 uur schuldig verklaarde aan de moorden op Ariane Mazijn, Lutgarda Bogaerts, Maria Van den Reeck en Eve Poppe.
Elon Musk volgens jury niet aansprakelijk voor verliezen na Tesla-tweets
6 Februari, 01:12 NU.NL - Tech
Elon Musk heeft investeerders niet misleid toen hij in 2018 op Twitter meldde dat hij van plan was zijn autobedrijf Tesla van de beurs te halen. Dat heeft een jury in de Amerikaanse stad San Francisco vrijdag bepaald in een zaak die beleggers tegen hem hadden aangespannen.


Elon Musk volgens jury niet aansprakelijk voor verliezen na Tesla-tweets
6 Februari, 01:12 NU.NL - Tech
Elon Musk heeft investeerders niet misleid toen hij in 2018 op Twitter meldde dat hij van plan was zijn autobedrijf Tesla van de beurs te halen. Dat heeft een jury in de Amerikaanse stad San Francisco vrijdag bepaald in een zaak die beleggers tegen hem hadden aangespannen.


Jury: Elon Musk met tweets niet verantwoordelijk voor verliezen van Tesla-aandeelhouders
6 Februari, 00:55 Skynet Economie
Aandeelhouders van autobouwer Tesla vangen bot in hun class action tegen CEO Elon Musk rond tweets van 2018. Een jury besliste vrijdag, na slechts twee uur beraadslagen, dat de aandeelhouders niet konden bewijzen dat Musk verantwoordelijk was voor hun verliezen op de beurs.


LIVE. Na twaalf uur beraadslagen is jury samengesteld: 7 vrouwen en 5 mannen zullen tot negen maanden terreurproces volgen
1 December 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In de assisenzaal in Haren, deelgemeente van Brussel, is woensdag de jury samengesteld voor het terreurproces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel. Daar zullen de komende maanden de negen verdachten terecht staan. Volg hier alles LIVE.
Nieuwe Songfestivalregels: hele wereld stemt mee, jury stemt niet in voorrondes
28 November 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
Het stemsysteem van het Eurovisie Songfestival gaat in 2023 flink op de schop. Zo kunnen kijkers vanuit de hele wereld online meestemmen op hun favoriete liedje en stemmen de professionele jury's niet meer in de halve finales. Dat maakt de European Broadcasting Union (EBU) bekend. Het is voor het eerst sinds 2009 dat zo'n grote wijziging wordt doorgevoerd.


Jury acht Kevin Spacey niet schuldig in misbruikzaak
21 Oktober 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft een eerste slag gewonnen in de aantijgingen tegen hem over seksueel misbruik. Een man die beweerde als 14-jarige door Spacey te zijn belaagd, kreeg geen gelijk van de jury tijdens een proces in New York. De inmiddels 50-jarige Anthony Rapp kon niet bewijzen dat hij destijds, in 1986, ongewenst seksueel was benaderd, oordeelde de jury na ruim een uur beraad, melden Amerikaanse media.
Ed Sheeran moet voor jury komen in plagiaatzaak Thinking Out Loud
11 Oktober 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat een jury moet bepalen of Thinking Out Loud van Ed Sheeran wel of niet gekopieerd is van het nummer Let's Get It On van Marvin Gaye. De Britse zanger had eerder gevraagd om de vermeende plagiaatzaak te verwerpen, maar de rechter vindt het nodig dat de kwestie wordt behandeld.


Jury is aan zet in misbruikzaak R. Kelly in Chicago
19 September 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
De jury in de rechtszaak tegen R. Kelly in Chicago is dinsdag begonnen met zijn overleg, melden Amerikaanse media. De juryleden hoorden de slotpleidooien aan van de advocaten van de Amerikaanse zanger en twee van zijn kompanen, die ook terechtstaan. Daarna trokken ze zich terug voor hun overleg.


Rechter weert mensen die Surviving R. Kelly hebben gezien niet meteen uit jury
22 Augustus 2022, 00:08 NU.NL - Muziek
De rechter zal mensen die de documentaire Surviving R. Kelly hebben gezien niet om die reden uit de jury voor R. Kelly's rechtszaak in Chicago weren. Dit verzoek van de artiest is niet ingewilligd. De vraag of en hoeveel ze van de documentaire hebben gezien, wordt wel gesteld bij het selecteren van de juryleden, meldt Chicago Tribune.


Bijna geheel witte jury in moordzaak zwarte man VS: ?Lijkt opzettelijke discriminatie?
6 November 2021, 00:05 Volkskrant
De selectie in de Amerikaanse staat Georgia van een bijna geheel witte jury in de rechtszaak over de moord op de zwarte jogger Ahmaud Arbery heeft tot ophef en verbazing geleid. Zelfs de rechter geeft toe dat aan de uitsluiting van zwarte kandidaten door de advocaten van de drie witte verdachten een luchtje zit.


Jeangu Macrooy, Rolf Sanchez en Emma Heesters in jury Junior Songfestival
1 September 2021, 00:07 NU.NL - Muziek
Jeangu Macrooy neemt samen met Emma Heesters en Rolf Sanchez plaats in de jury van het Junior Songfestival. De drie artiesten beoordelen op 25 september de nummers en optredens van de kandidaten.


Ilse DeLange in jury van Duitse versie Idols
24 Juni 2021, 11:40 NU.NL - Muziek
Ilse DeLange neemt komend seizoen plaats in de jury van Deutschland Sucht Den Superstar, de Duitse versie van Idols. Dat heeft de Duitse zender RTL woensdag bekendgemaakt.


ASSISEN. Advocaat-generaal vraagt jury om Mohamed Ebrahimi schuldig te verklaren aan moord
27 Januari 2021, 11:30 Gazet v. Antwerpen

Advocaat-generaal Maarten Sobrie heeft de Antwerpse assisenjury gevraagd om Mohamed ?Bob? Ebrahimi schuldig te verklaren aan moord. Hij stak in december 2017 zijn achterneef dood in een appartement in Borgerhout. ?Bob stak een mes met kracht recht in Mohameds hart. Een banale ruzie was hem een mensenleven waard.?
Vrouwelijke jury kiest de beste auto?s van het jaar
19 Januari 2021, 12:54 HLN.BE
Veel vrouwelijke autojournalisten zijn er niet. En dat is best jammer, want het vrouwelijke oog voor detail is in vele gevallen een aanwinst. Om de vrouwelijke stem in de autojournalistiek kracht bij te zetten, wordt er nu een vrouwelijke auto van het jaarverkiezing georganiseerd. De resultaten kan je lezen op HLN Drive.


Jury: Samsung moet Apple 539 miljoen dollar betalen wegens patentinbreuk
25 Mei 2018, 09:42 Tweakers
De jury heeft in een Amerikaanse patentzaak tussen Apple en Samsung unaniem besloten dat Samsung in totaal 539 miljoen dollar moet betalen aan Apple, wegens patentinbreuk met meerdere smartphones.


Jury declasseert ritwinnaar voor verkeerd aansnijden van rotonde in Ronde van de Ain
19 Mei 2018, 18:24 Gazet v. Antwerpen

Een rotonde voorbijrijden langs de linkerkant: het kostte de 30-jarige Nicolas Edet zaterdag zijn eerste profoverwinning. De Fransman van Cofidis reed als eerste over de finish van de tweede etappe van de Franse Ronde van de Ain (2.1), maar verloor na een beslissing van de jury de rit aan de Spanjaard Javier Moreno.
?Belgium?s Got Talent? schuift ex-winnaar Michael Lanzo opzij

Ook gezien hoe de ex-winnaars van ?Belgium?s Got Talent? deze lente weer schitteren in het VTM-programma? Alleen Michael Lanzo, die in 2013 won, ontbreekt. De zanger is diep ­teleurgesteld.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn