NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Jongeren

2News.be / Trefwoorden / Jongeren

2.000 Nederlandse jongeren mogen volgend jaar gratis door Europa treinen
13 Oktober, 00:03 NU.NL - Economie
Voor het Europese Jaar voor de Jeugd kunnen 2.036 Nederlandse jongeren vanaf maart 2022 een maand lang gratis per trein door Europa reizen. Ze kunnen zich daarvoor vanaf dinsdag 12.00 uur aanmelden bij de Europese Commissie, die in totaal 60.000 gratis treinpassen aan Europese jongeren ter beschikking stelt.


Greta Thunberg en andere jongeren halen gedeeltelijk slag thuis bij Verenigde Naties
12 Oktober, 00:05 Skynet Buitenland
Landen kunnen verantwoordelijk gehouden worden voor de schadelijke gevolgen van koolstofemissie op kinderen, ook buiten hun landgrenzen. Dat hebben de Verenigde Naties vastgelegd in een "historisch", maar niet-bindend besluit. De zaak werd in 2019 aangekaart door een groep van zestien klimaatjongeren, onder wie de Zweedse activist Greta Thunberg.


Zo wil Utrecht jongeren op rechte pad brengen: ?Met repressie alleen kom je er niet?
18 September, 00:08 Volkskrant
Utrecht wordt geplaagd door drugshandel. Met credible messengers wil de stad jongeren uit het criminele milieu trekken. Mathijs Zwinkels is zo iemand: ?Ik was vroeger geen lieverdje.?


Instroom van jongeren op arbeidsmarkt nog niet hersteld van coronacrisis
31 Augustus, 00:04 Skynet Economie
Het aantal jongeren dat een arbeidscontract van onbepaalde duur weet vast te krijgen, ligt vandaag nog altijd lager dan tijdens het dieptepunt van de coronacrisis. De mensen van 25 jaar en jonger vormen daarmee de enige leeftijdscategorie die niet opnieuw de weg naar de arbeidsmarkt hebben gevonden. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf Acerta.


Jarige buschauffeur Fons (66) bracht besmette jongeren vanuit Spanje thuis: ?Ik vond dat mijn plicht?
10 Juli, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Dat hij zijn 66ste verjaardag zou vieren in een bus vol besmette jongeren, dat had Fons Mampaey niet kunnen voorspellen. Toch reed hij met plezier naar de Costa Brava en terug. Twintig uur lang in een bus op gevaar van eigen gezondheid en met een quarantaine om af te sluiten.
RIVM: 72 procent van de jongeren wil een prik, meer weerstand bij ouders
3 Juli, 00:07 Volkskrant
Zo?n 72 procent van de 12- tot 18-jarige deelnemers aan een RIVM-onderzoek zegt zich te willen laten vaccineren. 21 procent stelt dit niet te willen, en 8 procent twijfelt nog.


Prik krijgen was nog nooit zo plezant: terwijl dj?s plaatjes draaien, zet Marc Van Ranst eigenhandig coronavaccin op ?prikfuif? voor jongeren
1 Juli, 00:06 HLN.BE
Veel sfeer in VacCovid in Park Spoor Oost vandaag. Van 16 tot 21.30 uur laten 4.000 16-plussers zich inenten in het Antwerpse vaccinatiedorp, met extraatjes als Tomorrowland-dj?s in de wachtruimtes, dansers en bekende vrijwilligers als Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en Pierre Van Damme. ?Maar de grootste act blijft het vaccin zelf?, aldus Antwerps schepen Els Van Doesburg.


Jongeren trekken massaal op feestvakantie: ?We zijn allemaal getest, dus het kan geen kwaad, denk ik?
1 Juli, 00:06 HLN.BE
Reisbureaus krijgen veel jongeren over de vloer voor lastminutereizen naar typische feestplekken in het buitenland. Vooral in Spanje en Griekenland, waar de discotheken en clubs al open zijn. VTM NIEUWS-reporter Julie Colpaert brengt verslag uit van zo?n feestplek, het Spaanse Lloret de Mar.


Vaccinatiedorp Spoor Oost roept jongeren op: ?Schrijf nu in en krijg volgende week vaccin?
26 Juni, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse vaccinatiedorp VacCovid roept jongeren van 16 jaar en ouder uit Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem op om zich te registreren op de reservelijst voor vaccinaties Qvax als ze nog geen afspraak hebben voor een vaccinatie. Wie zich dit weekend registreert, komt dan al snel volgende week aan de beurt, klinkt het.
Stad zorgt voor extra opvang voor dak- en thuisloze jongeren: ?Ik was bang. Radeloos. Alleen?
26 Juni, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Te veel jongeren leven zonder thuis of dak boven hun hoofd in Antwerpen en vallen tussen de mazen van het opvangnet. Daarom investeert de Stad Antwerpen fors in nieuwe opvangplekken op maat van jonge mensen, zowel voor noodopvang als tijdelijke woongelegenheid. De 20-jarige Nihat Jakkoen getuigt over zijn ervaringen als thuisloze.
Massale vaccinatie van Antwerpse jongeren vanaf woensdag
26 Juni, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De stad Antwerpen roept alle jongeren vanaf 16 jaar op om zich vandaag vrijdag, zaterdag of zondag in te schrijven via de Qvax-website voor hun vaccin. Zij krijgen dan maandag al een uitnodiging om zich woensdag te laten vaccineren. ?Wacht zeker niet tot na de vakantie?, zegt Els van Doesburg (N-VA), schepen van Gezondheidszorg.
Minder jongeren wegens delict voor jeugdrechter in 2020
24 Juni, 10:55 Skynet Belgie
In coronajaar 2020 is het aantal jongeren die wegens een delict voor de jeugdrechter moesten verschijnen, gedaald in Vlaanderen. Dat blijkt uit gegevens van het agentschap Oproeien.


Jongeren met handeltje in lachgas opgepakt
7 Februari, 14:23 Gazet v. Antwerpen

De politie zette zaterdagavond een wagen aan de kant na verschillende verkeersovertredingen. Bij controle bleek dat de twee inzittenden een handel hadden opgezet in lachgas en klanten bezochten om een of meerdere flessen te leveren.
Vaccintwijfel bij jongeren: ?Ze zijn bang om niet meer zwanger te kunnen worden?
6 Februari, 18:06 Gazet v. Antwerpen

De voorbije week bleek dat zorgpersoneel vaak een vaccin weigert. Ook stagiairs zeggen dikwijls ?nee?. Het bezorgt leerkrachten kopzorgen. ?We doen vooral niet neerbuigend en blijven herhalen: wat is het alternatief??
De tragische dood van hun zoon Pepijn (14): hoe jongeren kunnen verwelken tijdens de lockdown
6 Februari, 08:55 Volkskrant
In het afgelopen jaar zagen Gaston Remmers en Titia Bloemhof hun levenslustige puberzoon Pepijn verwelken. Hij ging op zoek naar spanning ? met dodelijke afloop. Zijn verhaal laat zien hoe kwetsbaar jongeren zijn in deze crisis, zeggen zijn ouders. Daar moet de politiek meer rekening mee houden.


Koningin Mathilde spreekt met jongeren over pesten en corona
5 Februari, 16:43 Gazet v. Antwerpen

Sint Maria Geel en Talentenschool Turnhout wonnen zilver in de Vlaamse ?Pesten, dat kan niet?-prijs. Koningin Mathilde roemde vrijdagmiddag in een digitaal gesprek met enkele leerlingen hun solidariteit.
Coronavirus - Vooral jongeren gaan op de bon
4 Februari, 06:27 Skynet
Bijna de helft van alle overtredingen tegen de coronaregels zijn op het conto van jongeren te schrijven. Zij zondigden sinds het begin van de coronacrisis het meest tegen het samenscholingsverbod, blijkt uit cijfers van politie en Justitie. Dat staat donderdag in Het Nieuwsblad, De Standaard en Gazet van Antwerpen.


Na staatsgreep vrezen jongeren in Myanmar voor hun toekomst
5 Februari, 18:56 NOS nieuws

"Het voelt ontzettend deprimerend. Ik ben bang dat de toekomst voor jongeren zoals ik verloren gaat", vertelt de 21-jarige Moe aan de NOS als haar gevraagd wordt naar de militaire coup in haar land Myanmar. Begin deze week arresteerde het leger regeringsleider Aung San Suu Kyi en andere partijprominenten.

De student aan de Universiteit van Yangon is niet de enige die angstig naar de toekomst kijkt. Veel jongeren maken zich zorgen. "Iedereen hier is bang dat we weer teruggaan naar een leven onder de militaire dictatuur, waar vrijheid niet bestond", vertelt de 25-jarige Sai.

De coupplegers zeggen de macht te hebben overgenomen vanwege verkiezingsfraude afgelopen november. Maar volgens waarnemers zijn de verkiezingen eerlijk verlopen. Het leger zegt de macht in ieder geval voor een jaar over te nemen en daarna 'vrije en eerlijke' verkiezingen te zullen organiseren.

"Maar dat vertrouwen we niet", zegt Sai. "Het is onacceptabel wat ze gedaan hebben."

Prille democratie

Onder leiding van regeringsleider Suu Kyi zette Myanmar de eerste voorzichtige stappen richting een democratie. "De regering heeft de arbeidsmarkt verbeterd en de baankansen voor jongeren vergroot", vertelt Moe. "Ook is het openbaar vervoer verbeterd en zijn afgelegen gebieden nu beter bereikbaar, wat goed is voor de ontwikkeling ervan."

"Bovendien kunnen we ons veel vrijer uitspreken dan voorheen en is informatie vanuit het buitenland nu beter toegankelijk", voegt de 21-jarige student Bedrijfsmanagement La Min daaraan toe.

De jongeren maken zich vooral zorgen over het onderwijs. "Onder de militaire dictatuur was het onderwijs erg slecht en vooral gericht op het stampen van feiten", vertelt Sai. Hij heeft net zijn master als docent Engels afgerond en geeft inmiddels les.

"De laatste jaren is het onderwijs veel verbeterd en veel meer gericht op de studenten in plaats van op de docenten. Goed onderwijs is ontzettend belangrijk voor de toekomst van ons land en daarom mogen deze ontwikkelingen niet teruggedraaid worden."

"Ook biedt de regering gratis onderwijs aan op staatsscholen en is het mogelijk voor studenten om studiebeurzen te krijgen", vertelt Mang. "Zo kunnen we nu ook makkelijker in het buitenland studeren", voegt Moe daaraan toe. De jongeren zijn bang dat de militairen de klok tien jaar terugdraaien en een einde maken aan deze ontwikkelingen.

Bloedende wond

De staatsgreep roept bij veel Myanmarezen pijnlijke herinneringen op aan 1988. Toen kwam de bevolking in opstand tegen het regime van dictator Ne Win, die het land sinds 1962 in zijn greep had. Het waren studenten die de protesten toen leidden.

Het leger sloeg de opstand met harde hand neer. Duizenden mensen kwamen om het leven en een periode onder strikte militaire heerschappij volgde.

"De bloedige opstand van 1988 kwam gelijk in me op", vertelt La Min. "Het is een wond die nog steeds bloedt in de harten van de Myanmarese bevolking." Ook al hebben de jongeren de protesten van toen zelf niet meegemaakt, ze hebben de verhalen gehoord en de beelden gezien. Sterker nog, ze delen die beelden nu op social media.

"We willen niet dat de geschiedenis zich herhaalt", zegt Mang.

De jongeren laten hun stem vooral horen via Facebook en Twitter. "We uiten onze onvrede op een vreedzame manier online", vertelt Sai. "De regeringsleiders hebben opgeroepen thuis te blijven en geen geweld te gebruiken. Bovendien lopen we het risico gearresteerd te worden als we de straat op gaan."

Onder andere met de hashtags #SaveMyanmar en #HearTheVoiceOfMyanmar laten de jongeren van zich horen. Ook steunen ze op deze manier de Burgerlijke Ongehoorzaamheidsbeweging, waarbij onder andere overheidsfunctionarissen hun werkzaamheden neerleggen.

Daarnaast doen ze mee aan de lawaaiprotesten, waarbij inwoners op potten en pannen slaan en toeteren met hun auto's. "Dit is een traditie in Myanmar om de kwade geesten te verjagen", legt Mang uit, verwijzend naar de militairen.

Bekijk hier de beelden van de lawaaiprotesten afgelopen week:

Het nieuwe militaire regime heeft Facebook inmiddels geblokkeerd in het hele land. Toch lukt het veel Myanmarezen nog steeds om online te komen via een beveiligde VPN-verbinding en deinzen ze niet terug.

"Onze toekomst hangt van deze situatie af en dus zullen we onze onvrede blijven uiten", vertelt La Min. "Het voelt als een plicht aan mijn land", voegt Mang toe. "Ik hoop dat we snel weer kunnen doorgaan met het opbouwen van de democratie in Myanmar."
47% van jongeren regio Mol vindt coronaregels onvoldoende duidelijk
4 Februari, 04:14 Gazet v. Antwerpen

Bijna de helft van de vijfhonderd jongeren die in Mol en omliggende gemeenten de welzijnsbevraging ?Hoe ist jom? invulden, vindt de coronamaatregelen onvoldoende duidelijk. Ook missen de jongeren hun sociale contacten. Huis van het Kind en Groep Intro werken daarom gerichte acties uit.
CLB's melden sterke stijging in aantal besmettingen, maar ?kinderen en jongeren nog steeds niet motor van virus?
3 Februari, 17:00 HLN.BE
De Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB?s) melden sterk gestegen besmettingscijfers bij scholieren. Deze stijging is volgens het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) het resultaat van fors meer testen in scholen en de samenvoeging van de besmettingscijfers binnen de schoolmuren met de besmettingscijfers buiten de schoolmuren.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn