NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Jongeren

2News.be / Trefwoorden / Jongeren

NU+ | Sexting is ondanks de risico's geen zeldzaamheid meer onder jongeren
26 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Een op de acht jongeren doet aan sexting en stuurt seksueel getinte berichtjes, foto's of video's naar anderen. De grote onlinemisbruikzaak tegen Gianni de W. laat zien welke risico's daaraan kleven. Online misbruik is volgens de rechtbankvoorzitter een maatschappelijk probleem.


Steeds meer jongeren hebben betaald werk
27 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Het aantal werkende jongeren is in de laatste drie maanden van 2023 toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de vijftien- en zestienjarigen gingen in de afgelopen jaren vaker aan het werk.


Recordaantal jongeren werkt tijdens schooljaar
23 Februari, 00:00 De Tijd
00:05 Het aantal jongeren dat tijdens het schooljaar werkt, is tussen 2006 en 2023 verdubbeld. Vooral studenten in het hoger onderwijs verdienen massaal bij: ruim driekwart heeft een job en de helft werkt t...


Aantal jongeren op de woningmarkt stijgt: 'Starters zijn steeds actiever'
15 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Het aantal jonge mensen dat een hypotheek aanvraagt is de afgelopen maand met 26 procent gestegen. Mensen onder de 35 jaar lenen gemiddeld 8,7 procent meer dan een jaar geleden. Dat is de grootste stijging in anderhalf jaar.


Celstraf met uitstel en enkelband voor jongeren die betrokken waren bij onthoofding van Franse leraar Samuel Paty (47)
9 December 2023, 00:01 HLN.BE
De zes voormalige studenten die betrokken waren bij de moord op de Franse leraar Samuel Paty (47) krijgen een celstraf van veertien maanden met uitstel tot zes maanden effectief onder elektronisch toezicht. Dat heeft een rechtbank in Parijs beslist.


Discord komt met nieuwe veiligheidsfuncties die jongeren beter moeten beschermen
23 Oktober 2023, 00:01 Tweakers
Discord heeft donderdag een aantal maatregelen aangekondigd die minderjarige gebruikers beter moeten beschermen tegen kwaadwillende gebruikers en schadelijke content. Twee van die functies, een geautomatiseerd waarschuwingssysteem en filters, worden binnenkort uitgerold.


Samenlevingsdienst krijgt financiering om jongeren te vergoeden
11 Oktober 2023, 00:02 Skynet Belgie
De federale regering maakt 7,5 miljoen euro vrij om jongeren te vergoeden die binnen een Samenlevingsdienst aan de slag gaan. Daardoor zullen ze tot maximaal 550 euro per maand kunnen verdienen indien ze bij een van de betrokken sociale organisaties een handje toesteken.


Meerdere wagens vatten vuur op parking Delhaize in Kessel-Lo: jongeren met vuurwerk op camerabeelden te zien
5 Oktober 2023, 00:03 HLN.BE
Op de parking van supermarkt Delhaize langs de Diestsesteenweg in Kessel-Lo heeft woensdagavond een hevige brand gewoed. Drie wagens, waaronder een elektrische, hebben daarbij vuur gevat. Camerabeelden tonen net voor de vlammenzee ook enkele jongeren die er bommetjes afstaken. Of het een iets met het ander te maken heeft, wordt nu onderzocht.


Jongeren kopen laatste jaren massaal caravans en campers
4 Oktober 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Het caravan- en camperbezit onder jongeren is de afgelopen jaren fors gestegen. Tussen 1 januari 2020 en 1 september 2023 steeg het bezit onder Nederlanders tot en met 25 jaar met liefst 53 procent.


Jongeren massaal aan de campers en caravans
3 Oktober 2023, 00:01 AutoBlog

Een sleurhut is alleen voor boomers? Nee hoor! Naar de camping met een sleurhut achter je Mondeo of Passat. Dat is iets voor papa’s en mama’s van inmiddels 50 jaar of ouder, toch? Fout! Het is blijkbaar hartstikke hip onder jongeren om een caravan of camper aan te schaffen. Dat blijkt uit cijfers van de […]

Dit artikel Jongeren massaal aan de campers en caravans verscheen eerst op Autoblog.nl.
Twee agenten gewond door ruzie tussen jongeren in Voorburg
9 September 2023, 00:02 NOS nieuws

In Voorburg zijn vanmiddag twee agenten gewond geraakt bij de aanhouding van een 14-jarige jongen uit Den Haag. Volgens de politie verzette de verdachte zich tegen zijn aanhouding en gebruikte hij bij een van de agenten een nekklem.

Het incident gebeurde vanmiddag rond 16.00 uur bij een school aan de Delflandlaan. De agenten waren naar de school gegaan vanwege een melding van een ruzie tussen jongeren.

Bij de school werd de 14-jarige jongen staande gehouden, maar volgens de politie gaf hij hier geen gehoor aan. Volgens Omroep West was ook de moeder van de verdachte aanwezig en begon zij zich ermee te bemoeien.

Omdat de jongen niet mee wilde werken, wilden de agenten hem aanhouden. Hij verzette zich hiertegen en viel een van de agenten aan door een nekklem te gebruiken. Bij de worsteling die volgde raakte een andere agente, die haar collega te hulp schoot, gewond. De jongen is uiteindelijk aangehouden.

De politie doet onderzoek naar het incident. Getuigen worden gevraagd zich te melden. "De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op", aldus de politie.
Burn-out onder jongeren steeds groter probleem, vooral bij vrouwen
6 September 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Steeds meer jonge werkenden hebben last van burn-outklachten. Bij jonge mannen heeft bijna een kwart (23 procent) te maken met dit soort klachten, bij vrouwen is dat zelfs bijna een op de drie (29 procent). Dat blijkt uit cijfers van kennisinstituut TNO en statistiekbureau CBS.


Amerikaanse rechtbank stelt jongeren in het gelijk in klimaatzaak
15 Augustus 2023, 00:04 Skynet Buitenland
In een opvallende klimaatzaak in de Amerikaanse staat Montana, heeft de rechtbank maandag de jongeren in het gelijk gesteld die de staat hadden aangeklaagd. Dat melden Amerikaanse media.


Als het aan China ligt mogen jongeren maximaal twee uur per dag op internet
9 Augustus 2023, 00:11 NU.NL - Tech
Chinese kinderen onder de achttien jaar mogen binnenkort mogelijk nog maar een paar uur per dag online op hun telefoons. De Chinese toezichthouder heeft daarvoor een voorstel ingediend. In China wordt de schermtijd van kinderen al jaren beperkt.


Steeds meer Nederlanders pakken de motor, ook steeds meer jongeren
2 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
In de eerste helft van dit jaar is er al een recordaantal nieuwe motoren verkocht in Nederland. Vooral onder jongeren wordt de motor steeds populairder.


NU+ | Jongeren verlaten Instagram en omarmen TikTok: een uitdaging voor Meta
12 Juli 2023, 00:13 NU.NL - Tech
Ons gebruik van sociale media verandert. We plaatsen minder over onszelf op Facebook, maar delen juist meer in kleine WhatsApp-groepen met vrienden of familie. Jongeren ruilen Instagram in voor TikTok. Al die veranderingen zijn voor Facebook-moederbedrijf Meta een grote uitdaging.


Luchtvervuiling doodt jaarlijks 1.200 kinderen en jongeren in Europa
24 April 2023, 00:00 HLN.BE
Luchtverontreiniging veroorzaakt naar schatting elk jaar ruim 1.200 vroegtijdige sterfgevallen bij minderjarigen in Europa. Dat stelt het Europees Milieuagentschap (EMA) vandaag in een nieuw rapport. Het EMA-rapport heeft betrekking op ongeveer 30 landen op het continent, waaronder de 27 lidstaten van de Europese Unie.


Boete Hillside voor reclame gericht op jongeren
15 Maart 2023, 00:00 Emerce
De Kansspelautoriteit (Ksa) blijft boetes uitdelen. Het heeft Hillside New Media Malta Plc (Hillside) een boete opgelegd van 400.000 euro. De Ksa constateerde bij een onderzoek naar aanleiding van een uitzending van het tv-programma Kassa dat Hillside in de periode van 26 oktober 2021 tot en met 1 februari 2022 reclame en bonussen heeft gericht aan bij Hillside geregistreerde jongvolwassenen (18-24-jarigen).


Steeds meer jongeren willen loodgieter worden
11 Maart 2023, 01:13 NU.NL - Economie
Steeds meer jongeren in Nederland kiezen voor het loodgietersvak. De opleidingen tot sanitairinstallateur krijgen meer inschrijvingen en daarmee is sprake van een omslag, constateert branchevereniging Techniek Nederland.


digimeter - Vlaamse jongeren zijn minder 'digital native' dan verwacht
9 Maart 2023, 00:06 Skynet
Vlaamse jongeren zijn minder vertrouwd met digitale toestellen en vaardigheden dan van hen wordt verwacht. Dat blijkt uit de Digimeter van onderzoekscentrum imec, die jaarlijks naar de digitale gewoontes van de Vlamingen peilt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn