NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Jongeren

2News.be / Trefwoorden / Jongeren

Boete Hillside voor reclame gericht op jongeren
15 Maart, 00:00 Emerce
De Kansspelautoriteit (Ksa) blijft boetes uitdelen. Het heeft Hillside New Media Malta Plc (Hillside) een boete opgelegd van 400.000 euro. De Ksa constateerde bij een onderzoek naar aanleiding van een uitzending van het tv-programma Kassa dat Hillside in de periode van 26 oktober 2021 tot en met 1 februari 2022 reclame en bonussen heeft gericht aan bij Hillside geregistreerde jongvolwassenen (18-24-jarigen).


Steeds meer jongeren willen loodgieter worden
11 Maart, 01:13 NU.NL - Economie
Steeds meer jongeren in Nederland kiezen voor het loodgietersvak. De opleidingen tot sanitairinstallateur krijgen meer inschrijvingen en daarmee is sprake van een omslag, constateert branchevereniging Techniek Nederland.


digimeter - Vlaamse jongeren zijn minder 'digital native' dan verwacht
9 Maart, 00:06 Skynet
Vlaamse jongeren zijn minder vertrouwd met digitale toestellen en vaardigheden dan van hen wordt verwacht. Dat blijkt uit de Digimeter van onderzoekscentrum imec, die jaarlijks naar de digitale gewoontes van de Vlamingen peilt.


Jongeren Extinction Rebellion voeren actie bij Nachtwacht
6 Maart, 00:06 NOS nieuws

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben actiegevoerd bij het schilderij De Nachtwacht in het Rijksmuseum in Amsterdam. Een groep van tien jongeren stond met een spandoek voor het schilderij van Rembrandt. Activisten hebben beelden van de actie in een livestream gedeeld:

Het kunstwerk is voor zover bekend niet beschadigd of, zoals bij eerdere acties in musea, besmeurd met verf.

Op Twitter schrijft Extinction Rebellion dat de demonstranten 15 tot 22 jaar oud zijn. "De boodschap is helder, geen kunst op een ondergelopen planeet." De groep riep het museum op de banden met "fossiele bedrijven als KLM te verbreken".

De betogers zijn door de bewaking van het museum afgevoerd en naar buiten begeleid. Ook ouders en grootouders waren bij de actie.

Een van de aanwezige actievoerders zegt tegen de NOS dat ze gewoon een kaartje hadden gekocht. Voor De Nachtwacht haalden ze hun spandoeken tevoorschijn en riepen ze leuzen waarin ze gerechtigheid voor het klimaat vragen.

'Goed voorbereid'

Daarna ging het heel snel. "De beveiligers waren blijkbaar goed voorbereid, want ze kwamen gelijk met schermen om ons heen staan", zegt actievoerder Pippi van Ommen, die mee was als begeleider van de jongeren.

Desondanks konden ze nog even door met hun actie. Na een kwartier werden de actievoerders gesommeerd weg te gaan. "Ze stonden op het punt om de politie te bellen, maar we hebben gezegd dat we niets hebben besmeurd en onszelf ook niet aan het glas hadden vastgeplakt. Daarna mochten we gaan."

Geen aangifte

Het Rijksmuseum laat weten geen aangifte te doen. "We hebben ze verzocht om mee te gaan en dat hebben ze ook netjes gedaan. Ze hebben ook verder niets beschadigd."

Over de schermen die de beveiligers om de groep heen plaatste zegt een woordvoerder van het museum dat het om bedrijfshulpverleningsschermen ging. "Die zetten we neer om de bedrijfsvoering te kunnen voortzetten. Meestal als iemand flauwvalt."

Beveiliging

Het Rijksmuseum wil niet inhoudelijk ingaan op de kritiek van de actievoerders op de banden met 'fossiele' bedrijven.

Over de beveiliging zegt de woordvoerder dat die goed is. "De beveiliging heeft hoge prioriteit. Grote tassen worden gecontroleerd, maar blijkbaar hadden ze de spandoeken onder hun kleding verstopt", zegt de woordvoerder.
21 Februari, 00:47 Volkskrant
Jongeren in gesloten jeugdhulp krijgen meer rechten
15 Februari, 00:07 NOS nieuws

Jongeren in de gesloten jeugdhulp mogen in de toekomst waarschijnlijk ook vrienden ontvangen en niet alleen naaste familieleden, pleegouders of de voogd. De Tweede Kamer heeft ingestemd met wijzigingen van onder meer D66, GroenLinks en de PvdA op een wetsvoorstel van staatssecretaris Van Ooijen (VWS) voor de aanpassing van de Jeugdwet. De Eerste Kamer moet er nog mee akkoord gaan.

Jongeren hoeven dan ook niet meer naar de rechter om een schadevergoeding te krijgen als een klacht gegrond is verklaard, staat in het wetsvoorstel. Daarnaast krijgen ze recht op zak- en leefgeld.

Het wetsvoorstel van de staatssecretaris verbetert de positie van jongeren in de gesloten jeugdhulp. Daar verblijven onder meer jongeren met ernstige opvoedingsproblemen. De voorwaarden om zo'n jongere in isolatie te plaatsen, worden aangescherpt. Kinderen onder de 12 jaar mogen in geen geval in isolatie worden geplaatst.

Een aantal fracties voorziet dat het in isolatie zetten van jongeren doorgaat zolang er een personeelstekort is. Van Ooijen zei dat te weinig personeel nooit reden mag zijn om een jongere in isolatie te plaatsen.

Problemen alleen maar groter

De kritiek op de gesloten jeugdzorg is de laatste jaren steeds luider geworden. Die is bedoeld voor kinderen en jongeren die dermate grote problemen hebben dat ze een gevaar zijn voor zichzelf of hun omgeving, maar de psychische problemen van de jongeren zouden er alleen maar verder toenemen, met name door het opsluiten van jongeren in isoleercellen.

Daarom is vorig jaar besloten de gesloten jeugdzorg af te bouwen. In 2030 zouden er geen jongeren in gesloten instellingen meer opgenomen mogen worden. Als alternatief moeten er kleinschaliger woongroepen komen met meer persoonlijke aandacht.

De gesloten jeugdzorg is in 2008 ontstaan. Daarvoor werden jongeren die een beschermde omgeving nodig hadden in jeugdgevangenissen geplaatst.
Goedele Liekens houdt van ?snuffelen? en jongeren zitten in een ?situationship?: dit is het ABC van de nieuwe liefde
25 Januari, 00:56 HLN.BE
Goedele Liekens vindt het heerlijk om te ?snuffelen? met haar nieuwe vriend en elkaar te leren kennen. Vooral de jonge generatie slaat je om de oren met nieuwe liefdestermen. ?Ik zit in een situationship?, hoor je dan of ?ze heeft me geghost?. Is verliefd zijn vandaag ingewikkelder dan vroeger? Seksuoloog Wim Slabbinck overloopt het ABC van de nieuwe liefde.


Winkeluitbater incasseert messteken na ruzie met groep jongeren in Antwerpen
16 Januari, 00:02 HLN.BE
Een winkeluitbater in de Diepestraat in Antwerpen heeft het zondagavond aan de stok gekregen met een groep jongemannen. Daarbij incasseerde de man enkele messteken, met veel bloedverlies tot gevolg. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert gelukkig niet in levensgevaar.


11 Januari, 00:04 Volkskrant
11 Januari, 00:04 Volkskrant
Jongeren ruilen snorfiets massaal in voor snellere bromfiets
31 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Steeds meer jongeren bieden vanwege de naderende helmplicht hun snorfiets te koop aan of ruilen die in voor een bromfiets, zeggen scooterdealers. Ook laten veel jongeren hun snorfiets omkeuren naar een bromfiets, waardoor die 45 kilometer per uur kan rijden en op de rijbaan mag.


Jongeren zijn steeds vaker betrokken bij cybercrimezaken
18 December 2022, 00:09 NU.NL - Tech
Jongeren zijn steeds vaker bij cybercrimezaken betrokken. Vorig jaar was in 47 procent van de zaken iemand van 21 jaar of jonger erbij betrokken. In 2018 gold dat nog voor 33 procent van de gevallen, meldt de NOS.


Nederlandse jongeren worden vaker verdacht van cybercrime
15 December 2022, 00:01 Tweakers
Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft cijfers verzameld waaruit blijkt dat jongeren in Nederland steeds vaker verdachte zijn van cybercrime. Vorig jaar was in bijna de helft van de cybercrimezaken een persoon van 21 jaar of jonger betrokken.


Iljo Keisse en Jasper De Buyst eindigen derde op de Zesdaagse: "Jongeren hebben ons meermaals pijn gedaan"
21 November 2022, 00:00 Skynet Sport
Geen achtste zege voor Iljo Keisse en geen derde zege voor Jasper De Buyst in 't Kuipke. Het koppel strandde op de derde plaats. In de afsluitende ploegkoers gingen ze tekeer als een duivel in een wijwatervat. Zij bestookten de leiderspositie meermaals, pakten zelfs een uit met een doublette maar in volle finale sputterde de motor toch en plafonneerden Keisse en De Buyst. Uiteindelijk werden ze voor hun inzet toch beloond met een podiumplaats en daar konden beiden zich wel in vinden.


Jongeren van 2060 maken kunstwerken voor Noorderlicht: ?Hier in de buurt doen we alles samen?
17 November 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Op de Geelhandplaats en in dienstencentrum De Olijftak legden jongeren woensdagnamiddag de eerste hand aan hun kunstwerken voor Noorderlicht, waar beide locaties deel van uitmaken. Op 24 november strijkt het artistieke buurtproject opnieuw neer in 2060. Onder het thema ?Met de deur in huis? brengen buurtbewoners op maar liefst 17 plaatsen muziek, dans, theater en beeldende kunst naar de wijk. Resultaten zijn te bewonderen tijdens de kunstenroute langs alle projecten.
Bijna 57.000 kinderen en jongeren kwamen in 2021 in contact met jeugdhulp
3 November 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vorig jaar zijn 56.671 kinderen en jongeren in contact gekomen met jeugdhulp. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het agentschap Opgroeien. Bijna alle cijfers zitten in stijgende lijn, gaande van pleegzorg (+ 5,2%) tot de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (+ 8,8%). Het aantal kinderen en jongeren in een leefgroep van een jeugdhulpvoorziening daalde wel licht, maar dat kan deels verklaard worden door de coronacrisis.
Itsme nu ook beschikbaar voor jongeren vanaf 16 jaar
31 Oktober 2022, 00:01 Emerce
De populaire Belgische identiteitsapp Itsme kan voortaan ook gebruikt worden door jongeren vanaf 16 jaar. Tot voor was de minimale leeftijd 18 jaar.


28 Oktober 2022, 00:06 Volkskrant
Ruim 14.000 jongeren draaien dagje mee in het werkleven op YOUCA Action Day
24 Oktober 2022, 00:04 Skynet Economie
Zowat 14.000 jongeren ruilen vandaag/donderdag de schoolbanken in voor de werkvloer in het kader van de YOUCA Action Day. Ze gaan een dag aan de slag bij een van de 7.500 deelnemende werkgevers. Het loon dat ze daarbij verdienen, 55 euro, gaat rechtstreeks naar jongerenprojecten rond duurzame voeding in Oeganda, Ecuador en Burkina Faso, klinkt het bij de organisatie.


Video | Ook jongeren trappen massaal in phishing: zo voorkom je het
18 Oktober 2022, 00:09 NU.NL - Tech
Uit onderzoek blijkt dat jongeren vaker slachtoffer zijn van online criminaliteit dan oudere internetgebruikers. Hoe kun je phishing herkennen? En wat moet je doen als je online opgelicht bent?

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn