NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Jambon

2News.be / Trefwoorden / Jambon

D-Day voor Jambon?
6 Maart, 00:03 De Tijd
04/03 Het ziet er naar uit dat Vlaams minister-president Jan Jambon vandaag zijn ministers samenroept om eindelijk een stikstofakkoord te sluiten.


Jambon stelt CD&V ultimatum om stikstofakkoord goed te keuren
6 Maart, 00:03 De Tijd
22:38 Minister-president Jan Jambon heeft CD&V een ultimatum gesteld over stikstof. Ofwel keurt de partij het laatste voorstel voor een stikstofakkoord goed, ofwel moet ze uit de regering stappen. 'Als zij ...


Botst ook ultiem voorstel van Jambon op njet van CD&V? Lot van Vlaamse regering hangt aan zijden draadje
6 Maart, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Erop of eronder. Een stikstofakkoord sluiten en de Vlaamse regering weer herlanceren, of geen akkoord en een kruis maken over de coalitie met N-VA, CD&V en Open Vld. Dat is de keuze waar Vlaams minister-president Jan Jambon de Vlaamse christendemocraten zondagavond voor stelde. Maar CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lijkt niet geneigd het N-VA-plan te aanvaarden. Het lot van de Vlaamse regering hangt aan een zijden draadje.
Honderden boze jonge boeren leggen houten kruis neer aan kabinet-Jambon
18 Februari, 00:08 Skynet Economie
Honderden jonge boeren van Groene Kring, de grootste organisatie van jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, hebben deze middag actie gevoerd aan het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon. De jonge boeren verwijten de Vlaamse regering "politieke spelletjes" te spelen met hun toekomst. Als symbool voor een "verloren generatie aan boeren" hadden de actievoerders houten kruisen mee die ze plaatsten aan de voordeur van het kabinet.


Actievoerende landbouwers rollen grote mat uit voor minister-president Jambon
11 Februari, 00:10 Skynet Economie
Landbouworganisaties Boerenbond, Groene Kring en Ferm hebben woensdag symbolisch een enorme mat uitgerold aan het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op het Martelaarsplein in Brussel. Met hun actie klagen de boeren aan dat hun bezwaarschriften rond het stikstofakkoord onder de mat geveegd worden.


Jambon overleeft regeringscrisis na bocht CD&V
29 September 2022, 00:03 De Tijd
20:32 Vlaanderen geeft meer sociale toeslagen in de kinderbijslag, breidt de jobbonus uit en geeft steun aan noodlijdende bedrijven. Het zwaarbevochten akkoord doet het begrotingstekort oplopen tot 3 miljar...


Jambon wil erfenis nalaten met opvolger Flanders Technology
30 Juni 2022, 00:02 De Tijd
01:10 Met een technologiebeurs in 2024 wil Vlaams minister-president Jan Jambon de expertise van Vlaanderen in de kijker zetten, het ongenoegen van de Vlaming counteren en een nieuw 'wervend verhaal' schrij...


Jambon tevreden dat opvolging Beke snel geregeld is
22 Mei 2022, 00:09 Skynet Economie
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is blij dat de opvolging in de Vlaamse regering van Wouter Beke, die vorige donderdag ontslag heeft genomen, snel geregeld is. Dat heeft hij vandaag in een reactie vanuit Vilnius aan Belga gezegd.


Jambon haalt de banden aan met Zuid-Afrika
4 April 2022, 00:09 Skynet Economie
Vlaams minister-president Jan Jambon vertrekt vandaag/zondag voor een werkbezoek van een week aan Zuid-Afrika. Op het programma staan zowel politieke, economische als culturele contacten.


Jambon pleit voor systeem van proportionaliteit voor cultuursector
30 December 2021, 00:04 Skynet
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is tevreden dat er na het arrest van de Raad van State opnieuw een geldig federaal koninklijk besluit over de cultuursector is. De juridische onzekerheid is daarmee echter niet van de baan, zegt hij. Jambon pleit voor een systeem van proportionaliteit, dat rekening houdt met de grootte van de zaal.


De vrouw die binnendrong in ambtswoning Jambon: ?Ze waren net de kerstboom aan het opzetten, dus ik dacht: dit is mijn kans?
12 December 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De Leuvense Marie Samijn (26) is de activiste die afgelopen week het Errerahuis binnendrong, er inlogde op een computer en vervolgens met tal van attributen aan de haal ging. Haar missie: de Vlaamse regering overtuigen van haar ?falend? coronabeleid. ?Ik wilde nooit iemand kwaad berokkenen. Ik wil de Europese vlag die ik mee huiswaarts nam gerust teruggeven.?
Jan Jambon opent grote technologiebeurs in Barcelona
17 November 2021, 00:06 Skynet Buitenland
Vlaams minister-president Jan Jambon heeft in Barcelona de Smart City Expo geopend. Het is al de tiende keer dat de grote technologiebeurs in de Spaanse stad georganiseerd wordt.


"Opbod aan lokale maatregelen vermijden" (Jambon)
11 November 2021, 00:02 Skynet Belgie
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil een "opbod" aan lokale coronamaatregelen vermijden. "Ik doe een appel aan de burgemeesters. Denk aan de proportionaliteit", zo antwoordde Jambon in het Vlaams Parlement op vragen van Katia Segers (Vooruit), Stephanie D'Hose (Open Vld), Elisabeth Meuleman (Groen) en Filip Brusselmans (Vlaams Belang). Jambon plant een gesprek met de lokale besturen.


"Veel marge voor nog drastischer maatregelen is er niet"
28 Januari 2021, 07:56 Skynet
De cijfers over het aantal coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens vertonen dan wel een opwaartse tendens, maar zijn niet van die aard dat er reden is tot paniek. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag gezegd in De Ochtend op Radio 1. Nu experten waarschuwen voor de besmettelijkheid van de Britse en andere coronavarianten, wijst Jambon erop dat er al heel strenge maatregelen van kracht zijn. "Veel marge om nog drastischer maatregelen te nemen, is er niet."


Jambon werkt aan bijkomende steun voor evenementensector
25 Januari 2021, 21:00 De Tijd
21:16 Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil eind deze week bijkomende steunmaatregelen uitwerken voor de evenementensector. Dat maakte hij bekend op de vooruitblik op 2021 van Voka Antwerpen-Waasl...


Jambon klopt aan bij Lier over vaccinaties in cultuurcentrum
21 Januari 2021, 12:00 Gazet v. Antwerpen

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gaat de tien lokale besturen contacteren die een cultureel centrum willen inrichten als vaccinatiecentrum. Vanuit de cultuursector was er protest gerezen op die locatiekeuze. In de provincie Antwerpen is Lier alvast niet van plan om snel een andere locatie te zoeken.
Jan Jambon: 'Voor de zomer krijgt elke Vlaming die dat wil een prik'
13 Januari 2021, 11:54 De Tijd
12:46 De overheid zal burgers een vaccinatie-oproep sturen via brief, sms of mail, zo maakte de Vlaamse regering bekend op een persconferentie. Ook geeft ze de steden en gemeenten een voorschot van 250.000 ...


Jambon verdedigt nieuw Vlaams kunstendecreet
7 Januari 2021, 11:31 Skynet
Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) heeft vandaag het nieuwe Vlaamse kunstendcreet, dat onder meer vastlegt hoe er wordt gesubsidieerd in de periode 2023-2027, verdedigd. Het decreet botste op kritiek van adviesraad cultuur. Die had de regering gevraagd om de beslissing niet in deze moeilijke coronaperiode te nemen. "De ambitie is om dit decreet langer dan corona te laten doorgaan", aldus Jambon.


Jambon geeft burgemeesters richtlijnen voor WK-matchen op groot scherm
28 Mei 2018, 07:42 Skynet
Wie tijdens het WK op een groot scherm gaat kijken naar wedstrijden van de Rode Duivels, kan voor het eerst aan de ingang gecontroleerd worden door privébewakers en stewards. Die mogen de fans oppervlakkig fouilleren en tassen en rugzakken screenen. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) schrijft alle burgemeesters aan om hen over de wettelijke mogelijkheid in te lichten, schrijft Het Laatste Nieuws.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn