NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Iran


Stormweer en overstromingen kosten al aan 56 mensen het leven in Iran
31 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
Stormweer en overstromingen in de buurt van de Iraanse hoofdstad Teheran hebben sinds woensdag aan minstens 56 mensen het leven gekost. Tientallen anderen zijn vermist. Dat heeft het Iraanse Rode Kruis vandaag meegedeeld.


Aantal doden door noodweer in Iran opgelopen tot meer dan 80
31 Juli, 00:06 Skynet Buitenland
Het aantal doden na het noodweer en overstromingen in Iran is opgelopen tot meer dan 80. Er zijn ook zeker nog 30 vermisten. Dat blijkt zaterdag uit een nieuwe balans van de hulpdiensten.


Minstens zeventien doden bij overstromingen in zuiden van Iran
Bij overstromingen door hevige regenbuien in het zuiden van Iran zijn minstens zeventien doden gevallen. Zes mensen zijn vermist. Dat heeft het Iraanse staatspersagentschap Irna zaterdag gemeld.


Omstreden verdrag met Iran is goedgekeurd
21 Juli, 00:02 De Tijd
00:34 Het parlement heeft definitief het licht op groen gezet voor een omstreden gerechtelijk samenwerkingsverdrag met Iran. Dat maakt het juridisch mogelijk gevangenen uit te leveren.


Jafar Panahi derde gearresteerde regisseur binnen enkele dagen in Iran
18 Juli, 00:08 NU.NL - Film
Regisseur Jafar Panahi is maandag gearresteerd in Iran. Hij is na Mohammad Rasoulof en Mostafa Al Ahmad de derde filmmaker die binnen enkele dagen is opgepakt in het land. Panahi werd volgens het Iraanse persbureau Mehr gearresteerd toen hij bij het openbaar ministerie in Teheran verhaal ging halen over de situatie van Rasoulof.


?VS: Iran gaat drones leveren aan Rusland?
12 Juli, 00:00 HLN.BE
Iran is van plan honderden bewapenbare drones te leveren aan Rusland, zegt de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan. "Onze inlichtingen suggereren ook dat Iran Russische troepen zal trainen om deze drones te gebruiken", meldt hij.


Minstens vijf doden door aardbeving in Iran
Bij de aardbeving met een magnitude van 6 in het zuiden van Iran zijn al zeker vijf mensen om het leven gekomen. Dat meldt het staatspersagentschap Irna. Negentien andere mensen raakten gewond.


Iran kan binnen enkele weken voldoende materiaal hebben voor atoombom
7 Juni, 00:02 HLN.BE
Iran kan over enkele weken al over voldoende basisstoffen beschikken om een kernwapen te produceren. Dat zegt het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA). De vraag is niet meer of, maar wel wanneer dat het geval zal zijn, zegt Rafael Grossi, de directeur-generaal van het IAEA. Grossi beklemtoont wel dat Iran daarna nog meer tijd nodig zal hebben om met het uranium een nucleair wapen te maken.


?Iran heeft 18 keer meer verrijkt uranium dan is toegestaan?
31 Mei, 00:02 HLN.BE
De Iraanse voorraad verrijkt uranium is nu meer dan 18 keer groter dan de limiet die is toegestaan onder de internationale overeenkomst van 2015. Dat blijkt uit een rapport van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA), dat maandag door AFP kon worden ingezien.


Nucleaire deal Iran - Doorbraak in zicht bij internationaal nucleair overleg
17 Februari, 00:20 Skynet
Het internationale topoverleg over het Iraanse nucleaire programma lijkt af te stevenen op zijn climax. De Iraanse onderhandelaar Ali Bagheri Kani zei op Twitter dat een nieuwe overeenkomst na wekenlange onderhandelingen "dichterbij is dan ooit". Hij beklemtoonde wel dat "er geen deal ligt tot we het over alles eens zijn".


Voor het eerst in drie jaar mochten vrouwen in Iran nog eens voetbalmatch bijwonen
28 Januari, 00:05 Skynet Buitenland
In Iran hebben vrouwen vandaag de voetbalinterland tussen Iran en Irak bijgewoond. Het was voor de eerste keer sinds 2019 dat ze dat nog eens mochten doen.


Nucleaire deal Iran - Donderdag volgt nieuwe gespreksronde
8 December 2021, 00:06 Skynet Buitenland
De onderhandelingen om het nucleaire akkoord met Iran te redden worden donderdag hervat. Dat heeft de Iraanse onderhandelaar dinsdag bekendgemaakt. De gesprekken werden vorige week stilgelegd omdat sommige landen meer tijd vroegen om het voorstel te bestuderen.


Explosie bij nucleaire site in Iran was ?militaire test?
5 December 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Een explosie bij de kerncentrale van Natanz, in het midden van Iran, was een militaire ?test?, zo hebben een hoge legerofficier en plaatselijke media gemeld.
Iran organiseert conferentie over Afghanistan
19 Oktober 2021, 00:03 Skynet Buitenland
Iran plant volgende week woensdag in de hoofdstad Teheran een conferentie over de politieke toekomst en de vorming van een nieuwe regering in Afghanistan.


Iran wil zwaarwaterreactor in Arak "zonder uitstel" weer in gebruik nemen
5 Oktober 2021, 00:03 Skynet Buitenland
Iran wil de omstreden zwaarwaterreactor in Arak "zonder uitstel" weer in gebruik nemen. Dat heeft de directeur van het nucleaire programma Mohammed Eslami gezegd.


Amerikaans geduld met nucleaire programma Iran lijkt bijna op
9 September 2021, 00:01 HLN.BE
Het Amerikaanse geduld met Irans nucleaire programma lijkt zo goed als op te zijn. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft woensdag aangegeven dat Washington dicht staat bij het opgeven van de inspanningen om de nucleaire deal met Iran nieuw leven in te blazen. Hij verwees daarvoor naar het gebrek aan samenwerking uit Teheran.


Iran wil onderhandeling over nucleair akkoord voortzetten
7 September 2021, 00:06 Skynet Buitenland
Iran wil doorgaan met de nucleaire onderhandelingen in Wenen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaard. "We zullen zeker doorgaan om het nucleaire akkoord van Wenen uit 2015 uit te voeren", aldus woordvoerder Said Chatibsadeh. Over een datum van de verdere onderhandelingen werd wel niet gesproken.


Meer dan 37.000 coronabesmettingen op 24 uur tijd: nieuw besmettingsrecord in Iran
3 Augustus 2021, 00:05 Skynet Buitenland
Met 37.189 nieuwe coronagevallen op 24 uur tijd kent Iran vandaag een nieuw dagelijks besmettingsrecord. In dezelfde periode heeft het land 411 coronaoverlijdens geteld, het hoogste dagelijkse aantal sinds eind april.


?Uw zoon is allang opgehangen?, zei de man die president van Iran zou worden
10 Juli 2021, 00:06 Volkskrant
Zaterdag 10 juli wordt wereldwijd geprotesteerd tegen de nieuwe president van Iran, Ebrahim Raisi. Hij heeft het bloed van duizenden politieke tegenstanders aan zijn handen.


Biden heft sancties niet op om Iran aan tafel te krijgen
7 Februari 2021, 18:04 Skynet
De Verenigde Staten zijn niet van plan de sancties tegen Iran op te heffen om de machthebbers in Teheran aan de onderhandelingstafel te krijgen. Dat heeft president Joe Biden verklaard in een interview met CBS News.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn