NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Internationale

2News.be / Trefwoorden / Internationale

Circuit Zolder, donderdag 16 maart 2023 ? Internationale testdag & Petrolhead Thursday
21 Maart, 00:07 Autosport
Tijdens de Internationale testdag van donderdag kregen we de beloofde aanvoer van warme lucht, een voorspelling van onze vriendelijke weermakers die als een V12 in onze oren klonk. Reken daarbij nog eens al het moois wat de mensen van Petrolhead op het circuit toverden voor het eerst in 2023 en je kreeg automatisch een aangename dag om te vertoeven op de snelste en misschien wel ook de warmste plek van Limburg.

Lees meer: Circuit Zolder, donderdag 16 maart 2023 ? Internationale testdag & Petrolhead Thursday


Borrell vindt dat Amerikanen regels van internationale handel niet respecteren
15 Maart, 00:03 Skynet
De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, Josep Borrell, vindt dat de Amerikaanse Inflation Reduction Act, een grootschalig subsidieprogramma, de internationale handelsregels op verschillende punten schendt. Dat heeft hij dinsdag gezegd.


Internationale worstelaars verzamelen op Thomas More voor ?Clash at the Campus?: ?Dit is een uniek evenement?
10 Maart, 00:03 Gazet v. Antwerpen

Op Campus De Ham van de Thomas More Hogeschool in Mechelen vond donderdagavond een erg bijzonder evenement plaats. Nationale en internationale worstelaars streden er tegen elkaar voor de Campus Catch Cup. ?Voor zover we weten zijn we de eerste hogeschool die een worstelevenement organiseren?, zegt docent Valentijn Horemans.
Internationale Vrouwendag - Ongeveer 400 vakbondsleden demonstreren voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen
Tussen de 350 en 400 mensen zijn woensdagnamiddag op het Brusselse Albertinaplein bijeenkomen om te demonstreren voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Dat deden ze na een oproep van de vakbonden ACV Brussel en ABVV Brussel naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag.


Internationale Vrouwendag - Duizenden vrouwen trekken straat op in Pakistan, ondanks verbod en dreigementen
9 Maart, 00:14 Skynet Buitenland
Duizenden vrouwen zijn woensdag, op Internationale Vrouwendag, de straat opgetrokken in Pakistan, ondanks de pogingen van de Pakistaanse autoriteiten om betogingen te blokkeren en de betogers te bedreigen. In Pakistan worden de marsen op Internationale Vrouwendag "aurat" genoemd, wat "vrouw" betekent in het Urdu.


Internationale Vrouwendag - Zakenman moet ex-vrouw ruim 200.000 euro betalen voor huishoudelijk werk
9 Maart, 00:14 Skynet Buitenland
Een Spaanse rechtbank heeft een zakenman veroordeeld tot de betaling van 204.000 euro aan zijn ex-vrouw als compensatie voor 25 jaar van onbetaald huishoudelijk werk, zo heeft de Britse krant i gemeld.


Internationale Vrouwendag - De vrouw aan de haard? Ierland houdt referendum over seksistische passages in grondwet
9 Maart, 00:10 Skynet Buitenland
In Ierland zal in november een referendum gehouden worden over het verwijderen van bepaalde seksistische passages in de grondwet, die stellen dat de plaats van de Ierse vrouw aan de haard is. Dat heeft de Ierse regering woensdag aangekondigd, op Internationale Vrouwendag, melden het Franse persagentschap AFP en het persbureau Reuters. De wijzigingen moeten gendergelijkheid in de grondwet verankeren.


Zeilwedstrijd in Broechem trekt internationale deelnemers aan voor jaarlijkse Orlentbeker: ?De wind is hier heel goed?
6 Maart, 00:03 Gazet v. Antwerpen

Broechem was vandaag het walhalla voor zeilers met de jaarlijkse Orlentbeker. Het toernooi is intussen al bekend in de zeilwereld, en dat zorgt voor een grote en zelfs internationale opkomst. ?Er zijn een aantal Nederlanders, Fransen, Luxemburgers, Duitsers en zelf Engelsen ingeschreven. Dus dat maakt wel een leuke wedstrijd?, klinkt het.
Internationale fase van de BNXT League gaat van start
3 Maart, 00:01 Skynet Sport

De BNXT League gaat zijn tweede fase in, waarin de Belgische en Nederlandse teams elkaar rechtstreeks ontmoeten in twee groepsfasen: Elite Gold en Elite Silver.
Circuit Zolder, donderdag 9 februari 2023 ? Internationale testdag
10 Februari, 00:03 Autosport
De Internationale testdagen zijn terug van start gegaan op Circuit Zolder. Nog niet officieel vermits er voorlopig nog geen baanposten langs het circuit terug te vinden zijn, maar de veiligheid die wordt natuurlijk wel gemonitord vanaf de Race Controle. Van een overrompeling kon men op deze koude donderdag niet spreken.

Lees meer: Circuit Zolder, donderdag 9 februari 2023 ? Internationale testdag


Brabantse partijen en internationale spelers realiseren internationale gaminghub
24 Januari, 00:11 Emerce
Breda kan een wereldspeler op gaminggebied worden. Met die boodschap tekende Olivier Dauba, Vice-President bij het grote gamebedrijf Ubisoft, een intentieovereenkomst om het ecosysteem in Breda en Brabant op het gebied van gaming te versterken.


Britse Royal Mail kan door 'cyberincident' geen internationale post meer sturen
12 Januari, 00:00 Tweakers
De Britse postdienst Royal Mail kan door een 'cyberincident' geen brieven of pakketten meer naar buiten het Verenigd Koninkrijk sturen. Het bedrijf vraagt klanten daarom tijdelijk geen buitenlandse post meer op de bus te doen. Het is niet duidelijk of het om een cyberaanval gaat.


China schrapt quarantaine voor internationale reizigers
27 December 2022, 00:05 NOS nieuws

China schrapt per 8 januari de quarantaineplicht voor internationale reizigers die het land binnenkomen. Het is de nieuwste versoepeling in een rij coronamaatregelen die wordt afgeschaft. Er is nog wel een negatieve coronatest nodig om naar China te gaan.

Sinds maart 2020 moesten reizigers bij binnenkomst in het land zich een bepaalde periode afzonderen. Aanvankelijk was dat drie weken, recentelijk was de duur al teruggebracht tot vijf dagen.

De maatregel had een grote impact op het internationale verkeer naar het land. Zakenmensen en toeristen lieten het land vanwege de quarantaineplicht links liggen.

Einde zerocovidbeleid

China probeerde lang met een zerocovidbeleid de ziekte te bestrijden. Er werd rigoureus getest en mogelijke besmettingen werden met strenge lockdowns tegengegaan. Vanwege groeiende ontevredenheid bij de bevolking over die rigide opstelling koos de regering-Xi er begin deze maand de regels grotendeels los te laten.

Inmiddels hebben die versoepelingen tot een grote uitbraak van covid geleid in het land. Precies hoe ernstig de situatie is, is niet bekend omdat het land ook geen covidcijfers meer bijhoudt. Wel is duidelijk dat ziekenhuizen en uitvaartbedrijven overuren draaien. Volgens sommige schattingen zijn er de afgelopen weken een kwart miljard mensen besmet.

In zijn eerste commentaar op de versoepeling van de coronaregels liet president Xi weten dat er een meer doelgerichte aanpak nodig is. Het Chinese volk moet meer voorlichting krijgen over hoe ze zelf besmettingen kunnen voorkomen en een gezond leven kunnen leiden, citeert staatpersbureau Xinhua hem.
Collecti.e.f 8 Maars roept op tot nationale vrouwenstaking op Internationale Vrouwendag
11 December 2022, 00:03 Skynet Economie
Het Collecti.e.f 8 Maars roept voor het vijfde jaar op rij op tot een feministische staking op 8 maart. Het vraagt vrouwen en genderminderheden die dag niet te werken of les te volgen, geen huishoudelijke taken te verrichten of een symbolische actie te voeren, zoals het dragen van een paars symbool. Dat zegt het collectief donderdag, exact drie maanden voor Internationale Vrouwendag op 8 maart 2023.


Nederlandse cultheld Andries Noppert verovert ook harten van internationale media: ?Tuurlijk kan ik penalty van Messi stoppen?
8 December 2022, 00:04 Gazet v. Antwerpen

Een volle perstent met internationale media is iets wat Andries Noppert nog niet eerder kreeg voorgeschoteld, maar de Oranje-doelman, die dit toernooi opvalt door zijn nuchterheid, werd er koud noch warm van. ?Dit is wel nieuw voor mij. Maar het is toch alleen maar leuk?, aldus de boomlange Fries. ?Ik moet gewoon mezelf zijn. Dat probeer ik. Dat accepteren de jongens en staf ook. Dat is voor mij het allerbelangrijkste. Ik probeer het lekker op mijn eigen manier te doen. Het is voor mij wel een andere wereld, maar daardoor ga ik me niet anders gedragen.?
Deense filmmaker Lea Glob wint IDFA-award voor beste internationale film
21 November 2022, 00:05 NU.NL - Film
Apolonia, Apolonia van Lea Glob heeft donderdagavond tijdens de IDFA Awards de prijs voor beste internationale film gewonnen. De andere prijswinnaar was Journey Through Our World van Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster. Zij wonnen de prijs voor beste Nederlandse film. Manifesto van Angie Vinchito won de Envision Competition, de prijs voor meest gedurfde documentaire.


Gijs Naber krijgt hoofdrol in internationale fantasyserie Hagen
26 September 2022, 00:08 NU.NL - Film
De Nederlandse acteur Gijs Naber gaat de titelrol in de grote internationale fantasyserie Hagen spelen. Dat heeft producent Constantin Film woensdag bekendgemaakt.


24H Barcelona: RedAnt Racing behaalt eerste internationale titel
17 September 2022, 00:04 Autosport
. RedAnt Racing heeft iets met Barcelona. Want amper twee weken na de eerste zege van het team in de gerenommeerde Porsche Carrera Cup Benelux op diezelfde F1-omloop, heeft de formatie van de familie Redant er zijn eerste internationale titel behaald. De 24 Uur van Barcelona was de afsluiter van het Europese luik van de 24 Hours Series by Creventic en voor RedAnt Racing stond niet alleen de zege in de klasse van de Porsche 911 GT3 Cup op het spel, maar ook de titel in diezelfde klasse. Het was het kwartet Bert Redant, Yannick Redant, Ayrton Redant en Sam Dejonghe dat een schitterende race op de achtste plaats algemeen afsloot, achter zeven wagens uit de meer krachtige GT3-klasse en de winst in de klasse veiligstelde. Het seizoen is echter nog niet afgelopen want op 8 en 9 oktober trekt het team richting Hockenheim voor de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux!

Lees meer: 24H Barcelona: RedAnt Racing behaalt eerste internationale titel


Nancy Pelosi heeft Taiwan verlaten, maar laat een internationale puinhoop achter
4 Augustus 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Na een ontmoeting met president Tsai en woorden van steun aan Taiwan, heeft de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi het land alweer verlaten. Na haar bezoek blijft een puinhoop achter. Chinese troepen maken manoeuvres rond het eiland, alsof ze een echte invasie willen inoefenen. Taiwan heeft de militaire paraatheid opgedreven. En Biden moet aan het werk om zijn boze bondgenoten te sussen.
Schiphol hoog op internationale lijst met probleemluchthavens
25 Juli 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Schiphol staat hoog op twee ranglijsten van grote luchthavens met problemen. De lijsten zijn samengesteld in opdracht van de Amerikaanse nieuwszender CNN. Als het gaat om de meeste vertragingen deze zomer prijkt de naam van Schiphol op de vierde plaats. Daarnaast is het Nederlandse vliegveld in de top 10 te vinden van luchthavens met veel annuleringen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn