NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Intel


Intel onthult nieuw vPro-platform met 13th Gen Core
Gisteren, 00:09 Techzine
Intel heeft een nieuwe versie van vPro uitgerold, aangedreven door 13th Gen Core. Het platform moet betere security, energie-efficiency en prestaties realiseren. Intel vPro richt zich op pc?s en laptops met de laatste 13th generatie Intel Core-processors aan boord. De update breidt de security flink uit. Zo zouden de nieuwe Intel vPro?s het aanvalsoppervlak 70 […]


Intel-medestichter en vader van de 'wet van Moore' overleden
Gisteren, 00:02 De Tijd
09:42 De 94-jarige Gordon Moore is vooral bekend voor zijn voorspelling dat de rekenkracht van microchips elke paar jaar verdubbelt.


Intel Xeon W9-3495X verbruikt 1881W tijdens 5,5GHz-overklok
20 Maart, 00:01 Tweakers
De Intel Xeon W9-3495X kan 1881W verbruiken bij een overklok van 5,5GHz, blijkt uit een Cinebench-benchmarkpoging van ElmorLabs. Mogelijk kan het maximale verbruik nog hoger liggen; een ander overklokteam haalde namelijk eerder een hogere Cinebench-score.


Overgeklokte Intel Xeon W9-3495X haalt hoogste score ooit in Cinebench R23
13 Maart, 00:01 Tweakers
Een overgeklokte Intel Xeon W9-3495 X heeft 132.484 punten behaald in Cinebench R23 en heeft daarmee de hoogste score ooit in deze test verkregen. Het vorige record stond op een overgeklokte AMD Threadripper PRO 5995WX, die een score van 121.215 punten had behaald.


Intel NUC 13 Extreme - Deze krachtpatser is in niets een NUC
13 Maart, 00:01 Tweakers
Bij een Intel NUC denk je misschien aan een aandoenlijk mini-pc'tje, maar deze NUC 13 Extreme is gewoon een zeer krachtige gamingbarebone.


'Intel werkt aan video-upscalingtechniek voor Chromium-browsers'
7 Maart, 00:00 Tweakers
Intel werkt volgens Videogamecardz aan een upscalingtechniek voor video die enkel werkt in Chromium-browsers. De functie is nog niet officieel aangekondigd, maar zou op bepaalde Intel-systemen al te activeren zijn via een apart commando.


Intel verhelpt hoog idle verbruik van Arc-gpu's met twee monitoren
7 Maart, 00:00 Tweakers
Intel heeft naar eigen zeggen het probleem met een hoog energiegebruik bij zijn Arc-gpu's in combinatie met verschillende monitoren weten te verhelpen. Onder de juiste omstandigheden gaat dat verbruik van ongeveer 40 naar ongeveer 9 watt, meldt een gebruiker.


Microsoft brengt beveiligingsupdates uit voor Intel CPU-kwetsbaarheden
6 Maart, 00:07 Techzine
Microsoft heeft out-of-band beveiligingsupdates uitgebracht om de ‘Memory Mapped I/O Stale Data (MMIO)’-kwetsbaarheden voor het openbaar maken van informatie aan te pakken die Intel CPU’s treffen. De kwetsbaarheid, die aanvankelijk op 14 juni 2022 door Intel werd onthuld, waarschuwde dat processen die in een virtuele machine draaien, toegang kunnen krijgen tot gegevens van een andere […]


AMD Ryzen 9 7950X3D presteert 5,6 procent beter dan Intel Core i9 13900K
28 Februari, 00:02 Tweakers
De Spaanse techwebsite HDTecnologia heeft testresultaten van AMD kunnen inkijken waaruit blijkt dat een Ryzen 9 7950X3D-cpu gemiddeld 5,6 procent sneller is in games dan een Intel Core i9 13900K. Beide computersystemen beschikten over een Radeon RX 7900 XTX-gpu.


Lenovo kondigt IdeaPad- en ThinkPad-laptops met nieuwe AMD- en Intel-cpu's aan
28 Februari, 00:00 Tweakers
Lenovo introduceert nieuwe laptops tijdens de MWC. Het bedrijf komt onder meer met nieuwe ThinkPad-modellen met nieuwe cpu's van Intel en AMD. Het bedrijf introduceert ook nieuwe IdeaPads, waaronder een Chromebook en een Surface-achtige 'tabtop'.


Linux-kernel 6.2 met Apple M1-soc- en Intel Arc-ondersteuning is uit
21 Februari, 00:53 Tweakers
Versie 6.2 van de Linux-kernel is uit. De eerste kernelrelease van dit jaar heeft directe ondersteuning voor Intel Arc-graphics en voor Intels On-Demand-driver. Ook is ondersteuning voor Apples M1-processors nu in mainline en daarmee stabieler dan eerst.


Microsofts Surface Pro 9 - Kies je voor Intel of Arm?
21 Februari, 00:53 Tweakers
Microsoft biedt de Surface Pro 9 aan in twee versies: met een Intel-processor en met zijn eigen SQ3-chip. Welke van deze opties is de beste?


Intel kondigt Xeon w5-, w7- en w9-cpu's aan als spiritueel opvolgers hedt-chips
16 Februari, 00:00 Tweakers
Intel introduceert twee series Xeon W-processors met maximaal 56 cores. Ze maken gebruik van dezelfde Sapphire Rapids MCC- en XCC-die's als de onlangs uitgebrachte serverchips, maar zijn bedoeld voor gebruik in workstations.


Intel introduceert 'tiled' Xeon-processors met tot 60 cores en HBM
12 Januari, 00:01 Tweakers
Intel introduceert dinsdag een stortvloed aan serverprocessors: maar liefst 52 modellen. Het topmodel telt 60 cores, verdeeld over vier tiles, terwijl de nieuwe Xeon Max-serie over onboard-hbm beschikt. Bovendien komt de Ponte Vecchio-videokaart beschikbaar.


Intel en VLSI Technology komen tot akkoord over patentgeschil
2 Januari, 00:07 Techzine
Intel en VSLI Technology hebben een akkoord gesloten over een lopend geschil over het gebruik van bepaalde patenten. Onderlinge rechtszaken zijn daardoor nu uit den boze. Het nu bereikte akkoord over het patentengeschil tussen de chipgigant en de chippatentenhouder liep al sinds 2018. In een Amerikaanse rechtszaak in de staat Delaware eiste VSLI Technology van […]


Intel belooft aanzienlijke prestatieverbetering bij Arc-gpu's en DirectX 9-games
8 December 2022, 00:45 Tweakers
Intel brengt een nieuwe driverversie voor zijn Arc Alchemist-gpu's uit die vooral merkbare prestatieverbeteringen met zich mee zou moeten brengen bij DirextX 9-games. Het was al bekend dat de Arc-gpu's minder goed presteerden in combinatie met de oudere api's.


Intel beweert op koers te liggen om marktleider te worden
8 December 2022, 00:39 Techzine
Intel VP Ann Kelleher suggereerde tijdens een persbijeenkomst in San Francisco dat de organisatie op koers ligt om marktleider te worden. Intel stond jarenlang aan de top, maar sinds de afgelopen tijd loopt het bedrijf achter op concurrenten. CEO Pat Gelsinger probeert de organisatie met man en macht op de been te krijgen. Intel is […]


'Beelden tonen prototype Intel NUC Pro 13'
2 December 2022, 00:00 Tweakers
Er zijn beelden verschenen van een nieuw Intel NUC-prototype. Volgens FanlessTech betreft het een ontwerp voor een Intel NUC Pro 13. Het prototype zou 4x4" meten, ongeveer 10x10cm. Het meshontwerp moet betere luchtcirculatie mogelijk maken.


Intel moet bijna miljard dollar schadevergoeding betalen om patentinbreuk
18 November 2022, 00:01 Tweakers
Intel moet VLSI Technology 948,8 miljoen dollar betalen omdat het bedrijf een patent van VLSI zou schenden. VLSI kocht dit patent van het Nederlandse bedrijf NXP. Vorig jaar werd Intel in een aparte zaak al veroordeeld tot het betalen van 2,2 miljard dollar aan hetzelfde bedrijf.


Intel moet 900 miljoen euro vergoeden na rechtszaak over patentbreuk
17 November 2022, 00:07 Techzine
Een Texaanse rechtbank verplicht Intel om ongeveer 900 miljoen euro aan VLSI Technology te betalen als schadevergoeding voor patentbreuk. Het vonnis kwam van een burgerjury, aldus Reuters. VLSI Technology beschuldigde Intel in 2018 voor patentbreuk. Inmiddels heeft Intel de rechtszaak verloren. Op dit moment is de chipgigant ongeveer 900 miljoen euro aan VLSI Technology verschuldigd. […]

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn