NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Inflatie

2News.be / Trefwoorden / Inflatie

Surinaamse economie herstelt ondanks inflatie van 53 procent
Woensdag, 00:02 NU.NL - Economie
De Surinaamse economie klimt uit een diep dal door stevige economische hervormingen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) complimenteert de regering in Paramaribo met de aanpak. "De inflatie is nog hoog, maar ook die daalt", zegt IMF-directeur Kenji Okamura.


Septemberverklaring - ABVV hekelt dat Vlaamse regering kinderbijslag inflatie niet laat volgen
Dinsdag, 00:04 Skynet Economie
De socialistische vakbond ABVV hekelt dat de Vlaamse regering het Groeipakket, de vroegere kinderbijslag, niet integraal de inflatie laat volgen. Ook over de ingrepen op sociale akkoorden en de vraag om meer flexi-jobs is de vakbond niet te spreken.


ABN AMRO: Economie groeit dit jaar nauwelijks meer door inflatie en lage export
6 September, 00:03 NU.NL - Economie
De Nederlandse economie zal in de rest van dit jaar nauwelijks nog groeien. Dat verwacht ABN AMRO, dat de prijsstijgingen en relatief beperkte handel met het buitenland als oorzaken ziet. Volgend jaar is er vermoedelijk wel een kleine groei.


2 September, 00:05 Volkskrant
Op de beleggersagenda volgende week: Ageas, inflatie en jobs
26 Augustus, 00:00 De Tijd
19:54 Het Belgische resultatenseizoen zit in de laatste rechte lijn. In Europa verwachten we inflatiecijfers, vrijdag is er het Amerikaanse jobrapport.


Voedselprijzen houden inflatie hoog in eurolanden
2 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
Voeding, producten en diensten in eurolanden zijn in juli gemiddeld 5,3 procent duurder dan een jaar eerder. Daarmee is het inflatiecijfer iets gezakt, maar blijft het nog op grote afstand van de gewenste 2 procent.


Inflatie China afgekoeld tot 0 procent
12 Juli, 00:06 NU.NL - Economie
De inflatie in China is in juni gezakt naar 0 procent. Dat kwam voornamelijk doordat er minder vraag is naar Chinese producten vanuit zowel binnen- als buitenland. Daardoor daalden de producentenprijzen en was de inflatie beperkt.


Hypotheekrentes stijgen deze week door aanhoudende inflatie
12 Juli, 00:06 NU.NL - Economie
Banken en andere verstrekkers verhogen deze week hun hypotheekrentes. Daarbij kunnen de tarieven oplopen met 0,15 of zelfs 0,20 procentpunt. Dat melden adviesbureaus Van Bruggen en De Hypotheekshop.


Spaanse inflatie daalt als eerste onder 2 procent, Duitse prijzen stijgen hard door
3 Juli, 00:06 NU.NL - Economie
In Spanje is de inflatie in juni gedaald tot 1,9 procent. Daarmee is het het eerste Europese land waar de inflatie onder de 2 procent is beland. Dat percentage is het streven van de Europese Centrale Bank (ECB).


NU+ | Valt de inflatie hoger of juist lager uit? Nieuwe berekening wekt verwarring
3 Juli, 00:05 NU.NL - Economie
Statistiekbureau CBS heeft bij het bepalen van de inflatie in juni een andere rekenmethode gebruikt. Het inflatiecijfer lijkt opeens hoger dan het cijfer volgens de vorige rekenmethode. Maar het inflatiecijfer van vorig jaar is juist lager met de nieuwe methode. Hoe kan dat?


Turkse centrale bank verhoogt rente tot 15 procent om hoge inflatie te bestrijden
25 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
De Turkse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief met 6,5 procentpunt verhoogd naar 15 procent. Het is de eerste stap sinds de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan om de torenhoge inflatie te bestrijden en de koersval van de Turkse lira te stoppen.


Lager dan verwachte inflatie boost Wall Street
14 Juni, 00:00 De Tijd
22:15 Een beter dan voorzien inflatierapport deed de graadmeters in het groen sluiten.


ECB-president Lagarde vindt inflatie nog steeds te hoog en zint op renteverhoging
4 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
De inflatie in de eurozone is nog steeds te hoog, waardoor een strikter monetair beleid noodzakelijk is. Dat heeft president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag gezegd.


Onderzoek ECB: Klimaatverandering kan inflatie aanjagen
28 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.


ECB haalt alles uit de kast om inflatie eurozone terug te brengen tot 2 procent
21 Mei, 00:04 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) gaat er alles aan doen om de inflatie in de eurozone terug te brengen tot 2 procent. Dat heeft ECB-president Christine Lagarde vrijdag gezegd.


Zelfscankassa's en inflatie leiden tot meer gepik in supermarkt
21 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Klanten van supermarkten namen vorig jaar vaker iets mee zonder te betalen dan in 2021. Supermarkten liepen daardoor gemiddeld 66.300 euro per winkel mis. In 2021 lag dat bedrag ongeveer 20.000 euro lager, blijkt uit onderzoek van retailspecialist Marshoek waar NOS over schrijft.


ECB verhoogt rente nog met 25 basispunten: "we pauzeren niet", zegt Lagarde
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente donderdag opnieuw verhoogd, voor de zevende keer op rij, maar ditmaal slechts met 25 basispunten. Dat heeft de ECB in Frankfurt bekendgemaakt. Het belangrijkste rentetarief in de eurozone staat nu op 3,75 procent, het hoogste niveau sinds oktober 2008.


Fransen drinken minder wijn wegens inflatie
8 April, 00:04 Skynet Buitenland
De wijnconsumptie in Frankrijk is vorig jaar licht afgenomen door de stijgende prijzen. Dat bericht zender BFMTV vrijdag op basis van data van markonderzoeksbureau NielsenIQ.


Inflatie in Spanje bereikt laagste punt in twintig maanden
2 April, 00:06 NU.NL - Economie
De inflatie in Spanje is in maart gedaald tot 3,3 procent, blijkt donderdag uit cijfers van het Spaanse statistiekbureau INE. Dat is het laagste inflatiecijfer van het land sinds augustus 2021.


Ook inflatie in eurolanden lager, maar boodschappen blijven duur
2 April, 00:06 NU.NL - Economie
Niet alleen in Nederland is de inflatie in maart gedaald. In alle eurolanden zijn de prijzen deze maand veel minder hard gestegen dan in februari, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van voorlopige cijfers.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn