NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Inflatie

2News.be / Trefwoorden / Inflatie

Nederlandse inflatie voor het eerst sinds 1975 boven de 10 procent
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
De inflatie in Nederland is in juli uitgekomen op 10,3 procent. Het is voor het eerst sinds 1975 dat de inflatie boven de 10 procent ligt, meldt statistiekbureau CBS donderdag.


Amerikaanse centrale bank maakt lenen opnieuw duurder in strijd tegen inflatie
1 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
De Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten woensdag opnieuw met 0,75 procentpunt opgeschroefd. De beleidsmakers van de Amerikaanse koepel van centrale banken menen dat dit harde ingrijpen nodig is om de inflatie onder controle te krijgen.


Prijzen stijgen in Nederland het hardst van alle eurolanden
De prijzen in de eurozone zijn in juli gestegen met 8,9 procent vergeleken met vorig jaar, meldt statistiekbureau Eurostat op basis van een eerste raming. Met dit inflatiegetal wordt opnieuw een record gebroken. Uit de cijfers blijkt dat de geldontwaarding over juli het snelst toenam in Nederland.


ECB neemt stevige rentestap van 0,5 procentpunt om inflatie te beteugelen
25 Juli, 00:05 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) gaat haar rente met 0,5 procentpunt verhogen, zo heeft ze donderdag bekendgemaakt. De rente komt daardoor uit op 0,0 procent en is voor het eerst in acht jaar niet meer negatief. De centrale bank hoopt op deze manier de inflatie af te remmen. Ook zorgt het er waarschijnlijk voor dat we binnenkort weer wat rente op ons spaargeld krijgen.


Europese Commissie verwacht dit jaar forse toename inflatie in Nederland
18 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
De inflatie zal in Nederland over het hele jaar 9,4 procent bedragen, maar tegelijk groeit de economie ook met 3 procent. Dat voorspelt de Europese Commissie donderdag in haar halfjaarlijkse prognose. Vorig jaar was de inflatie 2,8 procent en groeide de economie 4,9 procent.


Wall Street: Hollende inflatie verhoogt druk op Fed
14 Juli, 00:03 De Tijd
22:18 Een hoger dan verwacht Amerikaans inflatiecijfer zette de New Yorkse beurzen op verlies. De markt ziet nu de helft kans dat de Fed eind juli tot een megarenteverhoging overgaat.


Inflatie in eurozone stijgt nog wel en breekt opnieuw record
4 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
De inflatie in de eurozone is in juni naar een nieuwe recordhoogte gestegen, blijkt vrijdag uit een eerste raming van statistiekbureau Eurostat. De prijsstijging bedroeg afgelopen maand 8,6 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In mei bedroeg deze nog 8,1 procent.


Inflatie blijft hoog, maar daalde vorige maand opnieuw een beetje
4 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
De inflatie was in juni nog steeds hoog, maar lag voor de tweede maand op rij lager dan in de maand ervoor. De prijzen lagen in juni 9,9 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt vrijdag uit een eerste raming van statistiekbureau CBS volgens de Europese rekenmethode (HICP).


Hoge inflatie beschermt ons voorlopig tegen nieuwe eurocrisis
27 Juni, 00:03 NU.NL - Economie
In economische kringen wordt hier en daar gevreesd voor een nieuwe eurocrisis, net nu beslist is dat Griekenland niet meer onder toezicht van de EU hoeft te staan. Vanwege een renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) zouden de zuidelijke eurolanden in de problemen kunnen komen. Experts zeggen echter tegen NU.nl dat de kans op een nieuwe crisis klein is, en wel dankzij de hoge inflatie.


Inflatie zwakt af, maar het leven blijft fors duurder dan een jaar eerder
13 Juni, 00:03 NU.NL - Economie
Het leven in Nederland was in de afgelopen maand 8,8 procent duurder in vergelijking met mei vorig jaar. Dat betekent dat de prijzen minder fors stegen dan in april, toen ze met 9,6 procent toenamen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Dat komt voornamelijk doordat de energieprijzen minder sterk omhooggingen dan de afgelopen maanden, meldt het CBS donderdag.


Turkse inflatie loopt op tot hoogste niveau sinds 1998
6 Juni, 00:05 NU.NL - Economie
Het leven in Turkije werd in mei 73,5 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt het Turkse statistiekbureau Turkstat. Dat is de grootste stijging van de G20-landen en de op vijf na grootste stijging wereldwijd. Het is ook de sterkste prijsstijging op jaarbasis in 24 jaar. Vooral transport en voeding werden fors duurder.


Hoelang kan deze inflatie nog blijven duren? Financieel expert Paul D?Hoore beantwoordt al uw vragen over het duurdere leven
31 Mei, 00:02 HLN.BE
Het leven wordt opnieuw duurder: de inflatie is in mei nog verder gestegen, van 8,31 procent naar 8,97 procent tegenover vorig jaar. Daarmee bereikt ze het hoogste niveau sinds augustus 1982, toen de inflatie uitkwam op 9,02 procent. Wij legden al uw vragen over het heikele thema voor aan onze financieel expert Paul D?Hoore.


Dit is hoe een hogere rente inflatie moet tegengaan
30 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt waarschijnlijk eind juli voor het eerst in elf jaar de rente. Dat doet de bank onder meer om inflatie tegen te gaan. Maar waarom gebeurt dit? En hoe zorgt een hogere rente doorgaans voor minder inflatie?


Biden overweegt importheffingen op Chinese producten te schrappen in strijd tegen inflatie
15 Mei, 00:09 Skynet Economie
De Amerikaanse regering gaat onderzoeken of de importheffingen die gewezen president Donald Trump instelde op Chinese goederen, weer kunnen worden opgeheven. Die maatregel moet bijdragen tot het afremmen van de inflatie. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden verklaard.


Emerce Fashion: ?Inflatie heeft grootse impact?
15 Mei, 00:03 Emerce
De online fashionindustrie is een databusiness geworden en kan niet meer zonder geraffineerde tools. Juist nu inflatie in de dubbele cijfers loopt, kunnen merken niet anders dan datahulp inschakelen.


Turkse inflatie opgelopen tot 70 procent
9 Mei, 00:05 NU.NL - Economie
Wie denkt dat we in Nederland al te maken hebben met een hoge inflatie; het kan nog veel erger. In Turkije is de inflatie op jaarbasis opgelopen met 70 procent. Dat meldt statistiekbureau TurkStat donderdag.


Aandelenbeurzen in New York keihard gekelderd door zorgen over inflatie
9 Mei, 00:04 NU.NL - Economie
Beleggers hebben veel zorgen over de blijvend hoge inflatie en de dreiging van een recessie. Daardoor zijn de aandelenbeurzen in New York donderdag keihard gedaald. Een dag eerder overheerste nog opluchting over het rentebesluit van de centralebankenkoepel Federal Reserve. Die verhoogde het belangrijkste rentetarief zoals verwacht met een half procentpunt, maar verwachtte het tempo waarmee de rente stijgt niet op te voeren.


Inflatie in Nederland lijkt iets af te zwakken, in Europa naar recordniveau
2 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Huishoudens moesten deze maand gemiddeld 11,2 procent meer betalen voor producten en diensten dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de eurozone is de situatie niet veel anders: volgens voorlopige cijfers van Eurostat steeg de inflatie in april ietsje naar 7,5 procent, een recordniveau.


Telenet kondigt prijsverhoging door inflatie aan
29 April, 00:02 Tweakers
Telenet heeft een prijsverhoging aangekondigd als gevolg van de hoge inflatie. De provider verhoogt de prijzen met 4,7 procent. Daardoor betalen klanten bij veel abonnementen een paar euro per maand meer. Proximus en Orange gingen Telenet al voor met prijsverhogingen.


Fed: ?Hoge inflatie en geopolitiek kunnen groei verstoren?
21 April, 00:01 De Tijd
20:52 Het Beige Book van de Federal Reserve brengt een overwegend positieve boodschap over de Amerikaanse economie. De inflatiedruk blijft wel hoog en de geopolitieke ontwikkelingen werpen een schaduw op de...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn