NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Ijsland

2News.be / Trefwoorden / Ijsland

Belgische fotograaf maakt spectaculaire beelden van vulkaanuitbarsting in IJsland
Dinsdag, 00:02 HLN.BE
De Belgische fotograaf Jeroen Van Nieuwenhove heeft deze spectaculaire beelden gemaakt in IJsland. De vulkaanuitbarsting begon bij Fagradalsfjall op het schiereiland Reykjanes in IJsland. Jeroen kon de uitbarsting tijdens de eerste uren filmen, en dat zorgt voor deze indrukwekkende beelden.


Als logica gevolgd wordt, is kwartfinale mogelijk: de plus- en minpunten van de Red Flames na de 1-1 tegen IJsland
12 Juli, 00:02 HLN.BE
Na de 1-1-opener tegen IJsland, wat zat goed en wat moet beter donderdag tegen Frankrijk? Een pluspunt alvast: als de voetballogica gevolgd wordt, is de kwartfinale mogelijk voor de Red Flames.


Belgische vrouwen spelen in EK-duel met twee penalty's gelijk tegen IJsland
11 Juli, 00:05 NU.NL - Sport
De Belgische Vrouwen zijn zondag het EK in Engeland begonnen met een gelijkspel tegen IJsland. Na een moeizame eerste helft van de ploeg van bondscoach Ives Serneels eindigde het duel in het Manchester City Academy Stadium in 1-1.


EK vrouwenvoetbal 2022 - Doelpuntenmaakster Vanhaevermaet heeft "dubbel gevoel" na draw tegen IJsland
11 Juli, 00:00 Skynet Sport
Justine Vanhaevermaet trapte de Red Flames zondag vanop de stip op gelijke hoogte tegen IJsland en zorgde zo voor een punt in een fel bevochten eerste groepswedstrijd op het EK. Na afloop verscheen ze met een zuinige glimlach in de mixed zone van het Manchester City Academy Stadium.


Red Flames raken in openingswedstrijd niet voorbij IJsland
11 Juli, 00:00 Skynet Sport
De Red Flames hebben zondagavond in hun eerste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal in Engeland 1-1 gelijkgespeeld tegen IJsland.


Parsons is blij na eerste zege met Oranjevrouwen: 'Maar het spel kon beter'
22 September 2021, 00:04 NU.NL - Sport
Mark Parsons is blij met zijn eerste overwinning als bondscoach van de Oranjevrouwen, maar niet met het spel dat zijn speelsters lieten zien. Op bezoek in IJsland werd het 0-2.


Grootste fabriek ter wereld die CO2 uit lucht filtert opgestart in IJsland
9 September 2021, 00:00 HLN.BE
Nabij de IJslandse hoofdstad Reykjavik is vandaag een fabriek opgestart die koolstofdioxide uit de lucht haalt. Die CO2 wordt finaal omgezet in gesteente, meldt Climeworks, de Zwitserse startup achter de installatie.


IJsland neemt opnieuw coronamaatregelen na forse toename aantal besmettingen
24 Juli 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

IJsland neemt opnieuw maatregelen, na een forse toename van het aantal besmettingen met het coronavirus. Dat heeft premier Katrin Jakobsdottir vrijdag verklaard.
Experiment met vierdaagse werkweek leidt tot nieuwe arbeidsmarkt in IJsland
7 Juli 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Experimenten met de vierdaagse werkweek in IJsland zijn volgens onderzoekers een "overweldigend succes". Ondertussen zou 86 procent van de werkende bevolking in het land minder uren per week werken voor hetzelfde salaris of daar tenminste recht op hebben, meldt de BBC.


Lommel laat Sebastiaan Brebels naar IJsland vertrekken
21 Januari 2021, 08:49 Skynet
Lommel heeft donderdagvoormiddag niet geheel onverwacht afscheid genomen van Sebastiaan Brebels. De middenvelder was de voorbije jaren een vaste pion in de Lommelse elf en stond ook dit seizoen steevast in de basis, maar paste (op termijn) niet in de filosofie van City Football Club.


Ijsland maakt selectie voor WK bekend, Lokeren-verdediger is van de partij
11 Mei 2018, 15:18 Gazet v. Antwerpen

Lokeren-verdediger Ari Skúlason is een van de 23 spelers die voor IJsland naar het WK in Rusland mag. IJsland maakte vrijdag als eerste land zijn definitieve WK-selectie bekend. In de 23-koppige selectie zijn nog een aantal andere spelers met een Belgische link.
IJsland gaat na pauze van twee jaar weer jagen op bedreigde vinvis
17 April 2018, 20:06 NOS nieuws

IJsland gaat na een pauze van twee jaar weer jagen op vinvissen, een walvissoort die aangemerkt staat als bedreigd door natuurorganisatie IUCN en het Wereld Natuur Fonds. Hvalur, het grootste walvisvaartbedrijf van IJsland, laat weten dat het twee schepen klaarmaakt om in de zomer in honderd dagen zo'n 160 vinvissen te vangen in de noordelijke Atlantische Oceaan.

In 2015 stopte het bedrijf met de jacht op vinvissen, na de blauwe vinvis de grootste diersoort op aarde met een lengte tot 27 meter. Dat besluit werd ingegeven door de problemen die Hvalur ervoer bij de export naar Japan, waar walvisvlees een delicatesse is. Het vlees voldeed niet aan de strenge Japanse voedseleisen.

De IJslandse walvisvaarder Kristjan Loftsson heeft goede hoop dat Japan het walvisvlees nu wel weer gaat toelaten. In de tussentijd bleven de IJslanders wel gewoon jagen op kleinere soorten, zoals dwergvinvissen.

Negeren van moratorium

IJsland is samen met Noorwegen het enige land dat openlijk het wereldwijde verbod op commerciële walvisvaart - het zogenoemde moratorium dat van kracht is sinds 1986 - negeert. Noorwegen verhoogde begin vorige maand nog de vangstquota met 28 procent naar bijna 1300 walvissen. Japan jaagt ook op walvissen, maar doet dat naar eigen zeggen voor wetenschappelijk onderzoek.

Wereldwijd is er al decennia kritiek op de walvisvarende landen. In 2014 dreigde de Amerikaanse president Obama IJsland nog met diplomatieke sancties als het de walvisvaart zou voortzetten. Die sancties werden nooit doorgezet.

"Wreed en onnodig"

WDC, de organisatie voor de bescherming van dolfijnen en walvissen, laat op zijn website weten het besluit van de IJslanders te betreuren. De vinvisjacht is volgens WDC wreed en onnodig, omdat wereldwijd de vraag naar walvisvlees afneemt. Wereldwijd zwemmen er volgens het WNF tussen de 50.000 en 90.000 vinvissen in de wereldzeeën.

Gisli Vikingsson van het IJslandse marineonderzoeksinstituut heeft het walvisbedrijf toestemming gegeven voor de jacht. "Het is een misvatting dat wij jacht op bedreigde diersoorten toestaan. Alleen op het zuidelijk halfrond is de vinvis bedreigd", zegt hij tegen persbureau AP.
Bitcoin heist: overvallers stelen zeshonderd mining servers in IJsland
8 Maart 2018, 14:00 Techzine
In IJsland zijn elf mensen gearresteerd op verdenking van de diefstal van maar liefst zeshonderd cryptocurrency mining servers uit datacenters verspreid over het hele land. De politie gelooft dat het een van de grootste overvallen ooit is in het land en IJslandse nieuwsmedia noemen het de ?Big Bitcoin Heist?. Persbureau Associated Press meldt dat van […]


Honderden krachtige computers gestolen in IJsland
2 Maart 2018, 22:18 NOS nieuws

In IJsland zijn zo'n 600 geavanceerde computers gestolen, die gebruikt worden om bitcoins en andere virtuele valuta mee te delven. Ze zijn meegenomen bij een serie inbraken in IJslandse datacentra.

Drie van de vier inbraken gebeurden in december en de vierde in januari, maar de autoriteiten hebben die, om het onderzoek niet in gevaar te brengen, niet eerder bekendgemaakt.

Hoge energierekening

Bitcoindelven is zo populair in IJsland, dat er hele bedrijven zijn opgericht om dat te doen. Die bouwen grote datacentra, die veel stroom gebruiken om zoveel mogelijk berekeningen per seconde te doen. Thuis 'minen' levert zo'n hoge energierekening op dat het niet opweegt tegen de opbrengst.

Er zijn elf mensen gearresteerd voor de diefstallen, onder wie een beveiligingsmedewerker. De computers, die niet zijn teruggevonden, zijn zo'n twee miljoen dollar waard. De buit kan echter nog veel groter zijn, als de dieven de computers gebruiken voor waar ze oorspronkelijk bedoeld zijn: het creëren van bitcoins.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn