NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Huis


Huis verwoest van Iraanse klimster die zonder hoofddoek in actie kwam
Maandag, 00:02 NU.NL - Sport
De familiewoning van de Iraanse sportklimster Elnaz Rekabi, die in oktober bij een toernooi in Zuid-Korea aantrad zonder hoofddoek, is verwoest. Dat zou te zien zijn op videobeelden van het hervormingsgezinde kanaal IranWire.


IN BEELD. Amerikaanse first lady onthult kerstversiering in Witte Huis
29 November, 00:00 HLN.BE
First lady Jill Biden heeft vandaag de kerstversiering van het Witte Huis onthuld. Het thema van de kerstversiering dit jaar is ?We the People?, woorden uit de Amerikaanse grondwet.


Kleindochter van Joe Biden trouwt in Witte Huis
20 November, 00:04 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag een huwelijksfeest georganiseerd in het Witte Huis. Zijn kleindochter Naomi Biden trouwde er met Peter Neal. Volgens Amerikaanse media is het een primeur dat een kleindochter van de zittende president trouwt in het Witte Huis.


Bijna week na ?midterms? staan nog negentien zetels in Huis van Afgevaardigden open
15 November, 00:02 HLN.BE
In de strijd om de controle over het Huis van Afgevaardigden staan maandag, bijna een week na de midterms, nog negentien van de 435 zetels open, zo heeft nieuwszender ?CNN? gemeld.


Midterms - Republikeinen hebben nog zeven zetels nodig voor herovering Huis, meldt Fox News
13 November, 00:03 Skynet
De Republikeinse partij heeft nog zeven zetels nodig om de controle over het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden te heroveren, zo heeft Fox News zaterdag gemeld.


Niemand keek om naar meisje (8) dat jarenlang in Duits huis gevangen zat
8 November, 00:01 HLN.BE
De Duitse plaats Attendorn is in de ban van een horrorverhaal over een meisje dat jarenlang thuis zat opgesloten. Ondanks eerdere vermoedens bevrijdde de politie haar onlangs pas. Het meisje kon praten en lopen, maar had bijvoorbeeld nooit geleerd om een trap te gebruiken.


Voormalig Red Hot Chili Peppers-drummer D.H. Peligro overleden na val in eigen huis
1 November, 00:28 HLN.BE
Darren Henley (63), beter bekend als D.H. Peligro, is overleden. Peligro was de drummer van punkrockband Dead Kennedy en speelde in het verleden ook bij Red Hot Chili Peppers. Hij overleed aan de gevolgen van een val waarbij hij zijn hoofd stootte.


REPORTAGE. Een dag in de chaos op luchthaven Charleroi: ?Je zal moeten aanschuiven of naar huis gaan. Point final?
19 Oktober, 00:01 HLN.BE
?C?est une catastrophe.? Huilend, vloekend en duwend staan duizenden mensen dinsdagochtend te drummen om de luchthaven van Charleroi binnen te mogen. Tevergeefs, want de politie laat maar met mondjesmaat mensen binnen. Geen kat die dus weet of en wanneer ze binnen zullen geraken. Sommige proberen zelfs hardhandig de ingang te forceren. Verslag van een dag tumult.


Vereniging Eigen Huis wil dat appartementen verduurzamen makkelijker wordt
18 Oktober, 00:03 NU.NL - Economie
Een op de drie verenigingen van eigenaren (vve's) lukt het niet om het eens te worden over het verduurzamen van een gebouw, blijkt maandag uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH). Daardoor kan niet iedereen die zijn appartement duurzamer wil maken dit ook doen.


Onderzoekscommissie Capitoolbestorming dagvaardt oud-president Trump
14 Oktober, 00:03 NOS nieuws

De parlementaire commissie van het Amerikaanse Congres die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool gaat Donald Trump dagvaarden. Alle negen leden van de commissie stemden vandaag voor dagvaarding van de Amerikaanse oud-president. Dat zal waarschijnlijk binnen enkele dagen gebeuren.

"Hij is de persoon die centraal staat in het verhaal over wat er op 6 januari is gebeurd", zei de Democratische voorzitter van de commissie in een toelichting op het besluit. "Dus we willen hem horen. Hij moet verantwoording afleggen."

De onderzoekscommissie bestaat uit zeven Democraten en twee Republikeinen. In de hoorzitting van vandaag, naar verwachting de laatste voor de tussentijdse verkiezingen van volgende maand, werden nieuwe beelden getoond van de dag van de Capitoolbestorming.

Daarop is onder meer te zien hoe de leiders van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, Nancy Pelosi en Chuck Schumer, telefonisch probeerden om meer beveiliging te regelen. Schumer zei daarbij tegen de toenmalige minister van Justitie: "Waarom laat u de president niet gewoon zeggen dat ze het Capitool moeten verlaten?"

Juridische strijd

Overigens is het de vraag hoe kansrijk de dagvaarding tegen Trump is. Zo schrijft CNN dat het "in dit late stadium" onwaarschijnlijk is dat de oud-president er gehoor aan geeft. De verwachting is dat de dagvaarding zal leiden tot een langdurige juridische strijd.

Volgens de Amerikaanse nieuwsorganisatie kan een eventuele weigering van Trump er uiteindelijk toe leiden dat hij wordt vervolgd wegens minachting van het Congres, zoals ook bij zijn voormalig adviseur Steve Bannon is gebeurd. Daarop staat een celstraf van maximaal twaalf maanden.

Trump noemt de dagvaarding op zijn eigen socialemediaplatform Truth Social "een lachertje". "Waarom hebben ze tot het laatste moment gewacht?" schrijft hij. Volgens hem is de commissie er slechts in geslaagd om de Verenigde Staten nog verder te verdelen.

Getuigen

De parlementaire commissie onderzoekt onder meer in hoeverre Trump verantwoordelijk kan worden gehouden voor de bestorming van het Capitool. De oud-president is nog niet voor de commissie verschenen en heeft meermaals geprobeerd te voorkomen dat voormalige medewerkers zouden getuigen.

De oud-president beriep zich hierbij onder meer op het zogeheten executive privilege, de vrijheid die presidenten krijgen om te overleggen met adviseurs zonder bang te zijn dat ze ooit moeten getuigen over die vertrouwelijke besluitvorming.

Bestorming

Bij de Capitoolbestorming in januari vorig jaar vielen vijf doden en raakten tientallen mensen gewond. Veel Democraten en ook de twee Republikeinen in de onderzoekscommissie houden Trump verantwoordelijk voor de aanval. Hij zou zijn aanhangers hebben opgehitst om het Amerikaanse parlementsgebouw te bestormen.

Correspondenten Marieke de Vries en Lucas Waagmeester maakten begin dit jaar deze terugblik op de Capitoolbestorming:
Elton John treedt op in tuin Witte Huis, krijgt van Biden hoge onderscheiding
26 September, 00:07 NU.NL - Muziek
De Britse zanger Elton John heeft zijn afscheidstournee vrijdag onderbroken voor een optreden bij het Witte Huis. De Amerikaanse president Joe Biden en first lady Jill hadden de muzikant uitgenodigd om hem te bedanken voor zijn "enorme inzet als artiest en activist".


Obama's in Witte Huis voor uitgestelde onthulling van portretten
8 September, 00:04 NOS nieuws

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama en first lady Michelle Obama hebben in het Witte Huis portretten van henzelf onthuld. De portretten werden al een tijd geleden geschilderd, maar nooit opgehangen.

Het is traditie dat de zittende president een bijeenkomst organiseert om de portretten van zijn directe voorganger en diens echtgenote te onthullen. Die portretten krijgen een plek in het Witte Huis.

Voormalig president Donald Trump heeft echter nooit een bijeenkomst voor de Obama's georganiseerd. En dus deed president Biden dat vandaag. Biden was vicepresident onder Obama en de twee hebben nog altijd een goede relatie.

Goed bewaard geheim

Wie de portretten van de Obama's hebben geschilderd was tot vandaag een goed bewaard geheim. Barack Obama is geportretteerd door kunstenaar Robert McCurdy, die naam heeft gemaakt met zijn levensechte schilderijen die haast foto's lijken. Het portret van de voormalige first lady is gemaakt door Sharon Sprung, die eerder al Amerikaanse congresleden schilderde.

Eerder werden de Obama's al op het doek gezet door twee andere kunstenaars, Kehinde Wiley en Amy Sherald. Die portretten werden in 2018 onthuld en zijn publiekstrekkers in de National Portrait Gallery in Washington.

Bijeenkomst voor Trump?

Of president Biden tijdens zijn ambtstermijn nog een bijeenkomst zal organiseren voor de portretten van Donald Trump en first lady Melania Trump is niet bekendgemaakt.
Brandweer kan uitslaande brand snel de baas, maar huis toch onbewoonbaar
1 September, 00:01 Gazet v. Antwerpen

In een woning in de Kerselarendreef in De Klinge is woensdagavond brand ontstaan op de zolderverdieping van een rijwoning. De brandweer had de brand snel onder controle, maar bleef nog enige tijd nablussen. Er vielen geen gewonden.
Blokker brengt stofzuigerzakken en broodtrommels aan huis via Thuisbezorgd
29 Augustus, 00:02 NU.NL - Economie
Blokker begint donderdag met een proef waarbij het assortiment wordt aangeboden via Thuisbezorgd. Eerst loopt het experiment alleen in de binnenstad van Rotterdam. Als dat goed gaat, wil Blokker ook op andere plekken producten laten bezorgen via het platform.


Nederlands huis is gemiddeld 315.000 euro waard
29 Augustus, 00:02 NU.NL - Economie
Nederlandse huizen - zowel huur als koop - zijn gemiddeld 315.000 euro waard, de hoogste waarde ooit. Dat meldt statistiekbureau CBS, die daarbij kijkt naar de WOZ-waarde. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste gemeente is 661.000 euro.


AirTag in koffer leidt Amerikaanse politie naar huis bagage-afhandelaar
22 Augustus, 00:11 NU.NL - Tech
Een Apple AirTag heeft de Amerikaanse politie geholpen bij het oplossen van meerdere bagagediefstallen op een luchthaven in Florida, meldt The New York Times. Die leidde de politie naar het huis van een bagage-afhandelaar. Daar trof de politie voor meer dan 16.000 dollar (15.900 euro) aan gestolen goederen aan.


11 Augustus, 00:07 Volkskrant
Apps van de week: Gamen met je ogen en je eigen draak in huis
8 Augustus, 00:11 NU.NL - Tech
Netflix biedt zijn abonnees gratis een bijzondere game die je met je ogen speelt en het opruimen van je foto's ging nog nooit zo snel. Dit zijn de apps van de week.


Abortusrecht VS - Witte Huis noemt abortusverbod in Indiana "radicale stap om vrouwen rechten te ontnemen"
7 Augustus, 00:08 Skynet Buitenland
Dat de Amerikaanse staat Indiana een zo goed als volledig verbod op abortus invoert, noemt het Witte Huis bij monde van woordvoerder Karine Jean-Pierre "een nieuwe radicale stap van Republikeinse wetgevers om vrouwen hun reproductieve rechten en vrijheid te ontnemen". Door het verbod komen "persoonlijke beslissingen over gezondheidszorg in de handen van politici in plaats van vrouwen en hun artsen" te liggen, klinkt het.


Van Bommel boekt benauwde competitiezege in eigen huis met Royal Antwerp
1 Augustus, 00:03 NU.NL - Sport
Mark van Bommel heeft zondagavond in de Belgische competitie een moeizame overwinning geboekt met Royal Antwerp FC. De Nederlandse coach zag zijn ploeg thuis met 1-0 van Zulte Waregem winnen. Eerder op de dag leidde Cyriel Dessers KRC Genk met twee goals langs Standard Luik (3-1) en verloor Club Brugge bij KAS Eupen (2-1).

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn