Apple brengt update uit die hoge straling iPhone 12 moet verhelpen Er komt een software-update voor Franse gebruikers die de stralingsproblemen van de iPhone 12 moet oplossen. Omdat de iPhone 12 te veel straling uitzendt, mag het toestel in Frankrijk niet meer worden verkocht. Ook in Nederland wordt het stralingsniveau van de telefoon onderzocht.
|
Mensen in de knel door hoge benzineprijs Voor steeds meer Nederlanders is de hoge benzineprijs moeilijk te behappen. Openbaar vervoer is leuk van stad naar stad. Voor de meeste werkende Nederlanders is de auto gewoon een primaire behoefte. Het wringt dat het autorijdende volk de eindjes aan elkaar moet knopen om rond te komen. Nu klinkt dit behoorlijk dramatisch en is dit […]
Dit artikel Mensen in de knel door hoge benzineprijs verscheen eerst op Autoblog.nl.
|
Een derde roedel wolven zwerft door de Hoge Venen Een derde roedel wolven heeft zich in de Hoge Venen genesteld, zo heeft de Waalse overheidsdienst SPW (Service Public de Wallonie) woensdag bekendgemaakt. De zogenaamde ?zuidelijke roedel van de Hoge Venen? bestaat uit zeker vier welpen.
|
Fietser die meisje (5) kniestoot gaf in Hoge Venen, krijgt gelijk over video die vader deelde op sociale media De vader van het meisje dat eind 2020 door een fietser ten val was gebracht in de Hoge Venen, ging in de fout door de video van de feiten op sociale media te verspreiden. Dat heeft de burgerlijke rechtbank van Verviers geoordeeld. In april volgend jaar worden de debatten heropend om het over een schadevergoeding voor de fietser te hebben.
|
|
NU+ | Uit nood in een dure bezemkast? Dit kun je doen aan hoge kamerhuur Aan het begin van het studiejaar wordt weer duidelijk dat ook de woningmarkt voor studenten krap is. Daardoor vragen sommige verhuurders hoge bedragen voor een bescheiden kamer in een studentenstad. Maar dat hoef je niet zomaar te pikken.
|
Stelling | 'Een warmtepomp is onmisbaar vanwege de hoge gasprijzen' Op NU.nl vind je elke dag een stelling die bij het nieuws past. Er is dit jaar een recordaantal warmtepompen verkocht. Vandaag is daarom de stelling: 'Een warmtepomp is onmisbaar vanwege de hoge gasprijzen'. Breng je stem uit en discussieer mee.
|
Hoge bouwkosten duwen Duitse projectontwikkelaar Project de afgrond in Project, een grote Duitse vastgoedontwikkelaar, heeft faillissement aangevraagd. Daardoor komen meerdere miljardenprojecten verspreid over Duitsland stil te liggen.
|
NU+ | Verrassing na ongeluk op vakantie: zo voorkom je een hoge zorgrekening Vakantiegangers die in het buitenland in het ziekenhuis belanden, krijgen ook nog eens een pijnlijke verrassing te verwerken. Als je niet extra verzekerd bent, is er een grote kans dat je zelf een deel van de kosten moet betalen.
|
Hoogheemraadschap sluit sloot Den Haag af vanwege te hoge pfas-waarden Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een sloot in Den Haag afgesloten omdat die vervuild blijkt met verschillende pfas-stoffen. Dat meldt Omroep West. De bron van de vervuiling wordt onderzocht. Vorige week kwam door onderzoeksprogramma Pointer aan het licht dat het Haagse water in 2021 veel te veel pfos (een pfas-soort) per liter bevatte, namelijk 180 nanogram. Dat is ruim 25.000 keer de grenswaarde die het RIVM veilig acht voor oppervlaktewater. Nieuwe metingen Naar aanleiding van de uitzending deed het hoogheemraadschap nieuwe metingen in de sloot. Daaruit blijkt dat er er weliswaar minder pfos in het water zit, 85 nanogram per liter, maar er zijn bij de metingen nog meer schadelijke pfas-stoffen aangetroffen. Om verdere verspreiding van het vervuilde water te voorkomen, is de sloot voorlopig afgesloten. Het water ligt op bedrijventerrein Forepark, naast een woonwijk. Ook daar is een meting verricht, maar de resultaten daarvan geven vooralsnog geen aanleiding om daar sloten af te sluiten, schrijft het hoogheemraadschap in een verklaring. Het hoogheemraadschap heeft om daar duidelijkheid over te krijgen nog veertien andere metingen gedaan in de woonwijk en doet er komende week voor de zekerheid nog eens acht bij. Informatiebijeenkomst Delfland heeft het RIVM om meer informatie gevraagd over de gevolgen voor de volksgezondheid van de kankerverwekkende stoffen die in het water zijn gemeten. Er wordt nog gekeken welke andere maatregelen de komende tijd genomen moeten worden, schrijft de regionale omroep. Zodra er meer bekend is, organiseert het hoogheemraadschap samen met gemeente Den Haag en het RIVM een informatiebijeenkomst.
|
NU+ | Exit Nyck de Vries: te hoge verwachtingen, te weinig indruk gemaakt Na elf races zit de Formule 1-loopbaan van Nyck de Vries er voorlopig op na zijn exit bij AlphaTauri. Een blik op de verwachtingen bij het team, zijn strijd met de beeldvorming en het verslechterde humeur van Helmut Marko.
|
Winst van oliebedrijf NAM gaat door het dak door hoge gasprijzen De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) heeft met 2,4 miljard euro een ongekend hoge winst behaald in 2022. Dat kwam doordat het gas duurder was. De gasproductie nam juist met 23 procent af.
|
Veel bedrijven nog steeds niet in staat om hoge werkdruk aan te pakken Steeds meer werknemers zijn langdurig uitgeschakeld vanwege stress- en burn-outklachten. Vooral het gestegen verzuim onder jongeren is zorgelijk. Veel bedrijven zijn nog altijd niet bereid of in staat de werkdruk te verlagen en uitval te voorkomen.
|
Turkse centrale bank verhoogt rente tot 15 procent om hoge inflatie te bestrijden De Turkse centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief met 6,5 procentpunt verhoogd naar 15 procent. Het is de eerste stap sinds de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan om de torenhoge inflatie te bestrijden en de koersval van de Turkse lira te stoppen.
|
|
Privacyvoorvechters blij met hoge Meta-boete, maar onzekerheid bij techbedrijven Privacyorganisaties zijn blij met de Europese megaboete van 1,2 miljard euro voor Facebook-moederbedrijf Meta. Internetbedrijven zijn bezorgd en vragen zich af of zij nog gegevens van Europeanen mogen verwerken.
|
Frankrijk opnieuw gewaarschuwd vanwege hoge staatsschuld Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn huishoudboekje. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd naar negatief. Het bureau is met name bezorgd over de hoge staatsschuld van het land.
|
Kies voor een vast energiecontract voordat de hoge opzegboete ingaat Bij dalende energieprijzen is het verleidelijk om op nog goedkopere energie te wachten, maar het kan handiger zijn om nu een vast jaarcontract te sluiten. Vooral omdat consumenten vanaf 1 juni bij nieuw afgesloten contracten veel hogere opzegboetes moeten betalen als ze tussentijds van het contract af willen. Je kunt ook wachten op een meerjarencontract dat nu nog niet wordt aangeboden.
|
Ondernemers Scheveningen 'de hele dag door' gebeld over hoge parkeerkosten Ondernemers in Scheveningen worden naar eigen zeggen platgebeld over het vernieuwde, hoge parkeertarief in de badplaats. Vorige week werd bekend dat automobilisten in een deel van Scheveningen voortaan 50 euro moeten betalen, zowel voor kort als lang parkeren. "Mensen denken dat ze in heel Scheveningen 50 euro moeten betalen, terwijl het maar gaat om een heel klein gebied", zegt Kees Schot, eigenaar van een restaurant aan de Scheveningse haven. Hij zegt tegen Omroep West dat zijn restaurant afgelopen weekend continu werd gebeld met de vraag of mensen ook bij het restaurant 50 euro moeten betalen. Het antwoord was keer op keer 'nee'. "Vooral oudere mensen snappen er helemaal niets meer van", stelt hij. Ook bij de winkels en restaurants van ondernemer Jordy Simonis ging de telefoon de afgelopen dagen veel vaker dan normaal. "We krijgen alleen maar telefoon over dat parkeertarief, de hele dag door. Terwijl wij een eigen parkeerterrein hebben waar klanten kunnen staan." Vijf straten Op 1 mei ging in twee gebieden in Scheveningen en het centrum van Den Haag een proef van start waarbij er voor het parkeren altijd een dagkaart van 50 euro afgerekend moet worden. De gemeente wil zo overlast voor omwonenden beperken, door bezoekers te laten uitwijken naar een parkeergarage. Het hoge parkeertarief haalde de landelijke media en zelfs de Britse krant The Guardian, maar in de meeste artikelen werd niet duidelijk dat het tarief maar voor een deel van Scheveningen en Den Haag geldt. Het gaat om vijf straten in Scheveningen en zeventien straten in het Haagse centrum, schrijft Omroep West. Gemeente: nuance verloren gegaan De twee ondernemers vinden dat de gemeente beter had moeten communiceren over de proef. "Waar ik ook kijk, overal staat: parkeren op Scheveningen 50 euro", zegt Simonis. "De gemeente moet duidelijkheid geven." Een woordvoerder van de gemeente begrijpt de klachten van de ondernemers, maar zegt ook dat "journalisten zelf mogen beslissen hoe ze iets opschrijven". "De gemeente heeft zes weken geleden een lange brief naar de gemeenteraad gestuurd waarin de pilot in vijf pagina's wordt uitgelegd. Ook wij constateren dat die nuance verloren is gegaan in de berichtgeving." De proef met parkeren voor 50 euro duurt een jaar. Daarna volgt een evaluatie.
|
Industrie stoot veel minder CO2 uit door hoge gasprijs De CO2-uitstoot van de Nederlandse industrie is vorig jaar flink gedaald. Dat is opvallend, omdat de afgelopen jaren die uitstoot ongeveer stabiel bleef. Vermoedelijk komt de daling vooral door de hoge gasprijs, niet door structurele verduurzaming.
|