NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Hoe


PSV-trainer Bosz ziet recordreeks Hiddink naderen: 'Hoe mooi zou dat zijn?'
Vrijdag, 00:03 NU.NL - Sport
Zelfs trainer Peter Bosz is bezig met de recordreeks die PSV kan neerzetten in de Eredivisie. De club is na de zege op Heerenveen (2-0) nog maar twee overwinningen verwijderd van het 35 jaar oude Eredivisie-record.


?Oorspronkelijk was het script veel gruwelijker?: Julia Roberts verklapt hoe ?Pretty Woman? niet bedoeld was als liefdesverhaal
2 December, 00:03 HLN.BE
Het is misschien wel haar meest bekende film, maar het had niet veel gescheeld of Julia Roberts (51) had niet de hoofdrol gespeeld in ?Pretty Woman?. Dit doordat de film eigenlijk een ?veel donkerdere? verhaallijn had.


KIJK. Dashcamvideo toont hoe buschauffeur ?brake checks? uitvoert en auto bijna van de baan rijdt
25 November, 00:01 HLN.BE
Op een dashcamvideo die op social media is verschenen is te zien hoe een buschauffeur van de firma Autocars De Polder nogal gevaarlijke manoeuvres uithaalt op de Laageind in Stabroek. Hij doet verschillende ?brake checks?, waarbij hij dus bruusk remt en bijna een aanrijding veroorzaakt met de chauffeur achter hem, en probeert de automobilist achter hem ook de pas af te snijden wanneer die de bus probeert in te halen.


Hoe laat je een Lynk&Co rijder schrikken
23 November, 00:01 AutoBlog

De enige keuze is normaal blauw of zwart, of je doet een beetje gek zoals hier Tijdens een meeting bij de lokale Lynk & Co hub in Milaan werd gisteren de auto onthuld zoals je hem op deze pagina ziet. Tegenwoordig ben je niet meer klant bij een dealer, maar lid van een community natuurlijk. […]

Dit artikel Hoe laat je een Lynk&Co rijder schrikken verscheen eerst op Autoblog.nl.




Bijtelling op EV voor de Zzp?er. Hoe zit dat nou precies?
23 November, 00:01 AutoBlog

Het klinkt zo aantrekkelijk, een ?auto van de zaak?, maar voor niets gaat de zon op. Hoe zit het nu precies met die bijtelling over een EV als je Zzp?er bent, of een je hebt een V.O.F? En je kosten minder zijn dan de bijtelling over een jaar? Het is een beetje een heikel punt, […]

Dit artikel Bijtelling op EV voor de Zzp’er. Hoe zit dat nou precies? verscheen eerst op Autoblog.nl.




NU+ | Hoe zit het nou echt met de loonkloof tussen mannen en vrouwen?
16 November, 00:07 NU.NL - Economie
Vrouwen verdienen per uur gemiddeld 13 procent minder dan mannen. Dat komt deels doordat mannen sneller opklimmen binnen een bedrijf. Maar ook voor precies hetzelfde werk krijgen vrouwen minder geld dan hun mannelijke collega's.


NU+ | Love Actually bestaat 20 jaar: hoe is de romcom zo'n klassieker geworden?
9 November, 00:06 NU.NL - Film
Of het nou via een streamingdienst, tv-herhaling of oude dvd is: de kerstperiode blijft een mooie aanleiding om Love Actually te kijken. Deze maand viert de romcom zijn twintigste verjaardag. Waarom is juist deze film zo'n klassieker geworden?


NU+ | Dit is hoe ChristenUnie, Volt, JA21 en SGP hun plannen willen betalen
VVD, D66, GroenLinks-PvdA, CDA, ChristenUnie, Volt, JA21 en SGP hebben hun plannen voor de komende kabinetsperiode laten doorrekenen door het Centraal Planbureau. Een samenvatting van de plannen van ChristenUnie, Volt, JA21 en SGP.


NU+ | Inflatie daalt licht, maar toch lopen de prijzen op: hoe zit dat?
2 November, 00:03 NU.NL - Economie
De inflatie is in oktober 2023 met 0,4 procent gedaald. Dat is vooral een gevolg van de dalende energieprijzen, want boodschappen en diensten zijn duurder geworden. Maar ook de manier waarop de inflatie wordt berekend telt mee. Dat zit zo.


Steeds gaat het over bestaanszekerheid, hoe staat Nederland ervoor?
29 Oktober, 00:06 NOS nieuws

"De bestaanszekerheid der bevolking en spreiding van welvaart zijn voorwerp van zorg der overheid." Pieter Omtzigt citeerde deze week artikel 20 van de Grondwet bij de presentatie van het NSC-verkiezingsprogramma. Het is typerend voor de grote rol die bestaanszekerheid en (vooral) armoede spelen in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. En dit keer niet alleen bij partijen die zich van oudsher sterk voor dit onderwerp inzetten, zoals de SP.

Om beter te begrijpen hoe het gaat met minder welvarend Nederland zetten we het onderwerp 'bestaanszekerheid' uiteen in vijf vragen en een serie bijbehorende grafieken.

Nederland is toch een land met relatief kleine inkomensverschillen?

In verhouding met de meeste andere Europese landen is dat inderdaad het geval. Mede omdat Nederlandse kabinetten (via de bekende 'koopkrachtplaatjes') steeds weer bijplusten als groepen in de min dreigen te komen. Op de ranglijst van meest ongelijke landen bungelt Nederland zodoende bijna onderaan, samen met onder meer de andere Noord-Europese landen.

Die relatieve gelijkmatigheid zie je ook als je de Nederlandse inkomens gaat uitsplitsen. Negen van de tien huishoudens verdienen in Nederland minder dan 84.000 euro. Er is een vrij kleine groep die boven de 140.000 per jaar uitkomt. Dat het hier bovengemiddeld vaak om ondernemers gaat, blijkt uit het grote bestanddeel 'winst' in hun inkomens.

Hoe komt het dan dat er ondertussen steeds meer miljonairs en zelfs miljardairs komen?

Waar in Nederland de verschillen echt gaan tellen, is bij de vermogens. Dan gaat het om bezittingen als woningen, grond, aandelen en 'aanmerkelijk belang' in bedrijven. Daar zie je dat de bovenste 10 procent van Nederland bijna 60 procent van het vermogen in handen heeft en de top 1 procent zelfs een kwart.

Volgens zakenblad Quote waren er vorig jaar 47 miljardairs binnen onze grenzen. Terwijl de onderste 10 procent van de Nederlandse huishoudens juist meer schulden heeft dan bezittingen.

Hoeveel mensen in die onderste groep leven daadwerkelijk in armoede?

Zo'n 800.000, schatte een adviescommissie eerder dit jaar, onder wie ongeveer 200.000 kinderen. De chronische stress die mensen daardoor ervaren werkt volgens de commissie door in gezondheidsproblemen, relatieproblemen, maar ook in minder in actie komen en doorzetten. Arme kinderen leven ongezonder, leren daardoor slechter en hebben minder kans op een goede toekomst.

De armoede beweegt over het algemeen mee met de economie: in de nasleep van de recessie van 2008/2009 was was er bijvoorbeeld een stijging te zien, en vervolgens vanaf 2014 weer een daling. Opvallend is dat de armoede de afgelopen jaren in tijden van sterk stijgende prijzen niet opvallend is toegenomen. Dat is volgens het Centraal Planbureau (CPB) terug te voeren op de miljardenmaatregelen van het kabinet, zoals de energietoeslag.

Eenoudergezinnen (meestal moeders) en alleenstaanden tot 65 jaar zijn vaker dan gemiddeld arm. Niettemin zijn er ook ruim 150.000 huishoudens die betaald werk als belangrijkste inkomensbron hebben, de zogenoemde werkende armen. Dat zijn voor een belangrijk deel zelfstandigen.

Maar het grootste risico om in armoede te leven loop je volgens de adviescommissie als je in de bijstand zit. Dat geldt voor vrijwel alle huishoudtypes, die structureel tekort komen.

Wat is er aan die armoede te doen?

Op dit moment treffen gemeenten overal in het land allerlei maatregelen, naast de bijstand en alle landelijke (belasting)toeslagen die huishoudens kunnen krijgen. Er zijn namelijk gebieden in Nederland die veel meer armoede kennen dan andere.

Om alle inkomensgaten te dichten stelt een gemeente als Zwijndrecht bijvoorbeeld 75 euro kleedgeld per kind beschikbaar en kunnen in Capelle aan den IJssel AOW'ers gratis reizen in het openbaar vervoer. Verantwoordelijke wethouders vinden dit soort inkomensondersteuning eigenlijk helemaal niet hun taak: het Rijk moet in hun ogen er gewoon voor zorgen dat uitkeringen hoog genoeg zijn om van te leven.

Het advies van de eerdergenoemde commissie volgde dezelfde denklijn: verhoog de bijstand, het minimumloon en eventueel ook de huurtoeslag structureel. Daarnaast moeten ook de kinderbijslag en het kindgebonden budget omhoog, vooral de bijdragen voor oudere kinderen. Aan dat alles zit wel een fors prijskaartje: 6 tot 7 miljard euro.

Daarnaast moet het stelsel van sociale zekerheid volgens de commissie duidelijker en simpeler worden, zodat meer regelingen de doelgroep bereiken. Nu weten veel mensen simpelweg niet dat bepaalde regelingen bestaan of ze durven er sinds het toeslagenschandaal geen gebruik meer van te maken, bang dat ze het geld later terug moeten betalen.

Weten we eigenlijk in hoeverre mensen in armoede zelf ook stemmen bij verkiezingen?

Als er iets moeilijk is om te meten, is het dat. Immers: niet-stemmers doen ook zelden mee aan opinie-onderzoek. Maar uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) eerder dit jaar bleek een duidelijke samenhang: hoe lager het inkomen, hoe groter de kans dat iemand niet gaat stemmen. Daarvoor is het vertrouwen in de politiek te laag.

In de serie De Peilers trekken we in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen met ons mobiele stemhokje door heel Nederland. In de onderstaande aflevering strijken we neer op de markt in Heerlen om het te hebben over bestaanszekerheid:




Filmicoon Patrick Stewart | ?Ik heb nooit echt beseft hoe succesvol ik was?
29 Oktober, 00:01 De Tijd
07:30 Iedereen kent hem als Captain Jean-Luc Picard in ?Star Trek: The Next Generation?. Filmicoon Sir Patrick Stewart bracht zopas zijn memoires uit. Een gesprek.


NU+ | Glasvezel is in de ene wijk duurder dan in de andere, hoe komt dat?
19 Oktober, 00:10 NU.NL - Tech
Steeds meer woningen in Nederland zijn voor internet, televisie en telefonie aangesloten op een glasvezelnetwerk. Maar er zijn regionale prijsverschillen voor glasvezelabonnementen. Wat je voor je abonnement betaalt, is afhankelijk van de glasvezelkabel die naar jouw huis is aangelegd.


KIJK. Hoe herken je een bedwants en wat kan je er tegen doen: alles wat u moet weten over bedwantsen
5 Oktober, 00:03 HLN.BE
De bedwants is in Frankrijk nu officieel een nationaal probleem. Maar het beest is ook bezig aan een opmars in heel Europa. Tijd voor de antwoorden op al uw vragen: hoe groot is die bedwants en voor welke overlast zorgt die? En hoe groot is de kans dat we binnenkort ook bij ons met een plaag zitten? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit in bovenstaande video.


NU+ | Hoe de lijn tussen fictie en realiteit steeds vager wordt in The Creator
4 Oktober, 00:06 NU.NL - Film
Wat als kunstmatige intelligentie (AI) zich tegen de mens keert? In de film The Creator zijn mens en robot verwikkeld in een heftige strijd. NU.nl spreekt regisseur Gareth Edwards over zijn nieuwste sciencefictionfilm die soms gevaarlijk dicht bij de realiteit komt.


Hoe AI en data automatisering van CX een boost geeft in Verint?s Open CCaaS Platform
3 Oktober, 00:00 Emerce
Maak in deze video kennis met de AI-gedreven bots in het Open CCaaS-platform van Verint en hoe deze voor je organisatie belangrijk zijn.


NU+ | James Webb-telescoop vindt koolstof op Jupiter: hoe doet-ie dat?
27 September, 00:10 NU.NL - Tech
De James Webb-telescoop heeft op de Jupitermaan Europa koolstof gevonden. Dat is een belangrijk element dat leven mogelijk maakt. Maar hoe kan de ruimtekijker op zo'n grote afstand zien welke stoffen op andere planeten en manen aanwezig zijn?


NU+ | Hoe snel moet je internet zijn? Je kunt mogelijk geld besparen
13 September, 00:14 NU.NL - Tech
Ons internet thuis wordt jaarlijks duurder, maar ook sneller. Ziggo kondigde maandag aan dat al zijn klanten in oktober hogere internetsnelheden krijgen. Maar hoe snel moet je internet eigenlijk zijn? Aan 200 megabit heb je volgens een expert meestal genoeg.


Freek Vonk maakt serie over zijn jeugd: 'Laat zien hoe het is om anders te zijn'
13 September, 00:11 NU.NL - Film
Freek Vonk werkt in opdracht van de VPRO aan een dramaserie waarin zijn eigen jeugd centraal staat. In de reeks speelt de veertigjarige Vonk zelf de volwassen Freek. Zijn jongere versie wordt gespeeld door een acteur.


Hoe een tweaker uitploos waarom sommige telefoons op KPN snel leeg gingen
3 September, 00:02 Tweakers
Gebruikers op Tweakers melden dat hun smartphone sneller leegloopt als zij verbonden zijn met KPN. Hoe zit dat?


2 September, 00:05 Volkskrant



Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn