NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Hitte


Feest in Eskimofabriek stilgelegd op vraag van spoeddiensten: meerdere mensen onwel door combinatie hitte en druggebruik
16 Augustus 2022, 00:03 HLN.BE
De Gentse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een fuif stil laten leggen op aangeven van de spoeddiensten. Zij gaven aan dat verschillende mensen in het ziekenhuis waren beland door een combinatie van oververhitting en druggebruik.


Hitte - Een van de twee grote bosbranden in Gironde is verholpen
24 Juli 2022, 00:07 Skynet Buitenland
De brand die sinds 12 juli 7.000 hectare bos heeft verwoest in La Teste-de-Buch, in het zuidwestelijke Franse departement Gironde, is verholpen. Dat heeft de prefect van het departement zaterdag bekendgemaakt.


Dit zijn je rechten bij werken in de hitte
18 Juli 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De zomers in Nederland worden gemiddeld steeds warmer en daardoor moet je vaker werken op hete thuiswerkplekken, in oververhitte kantoren of buiten in de volle zon. Welke rechten hebben werknemers tijdens hete dagen?


Hitte - Ergste juni-hittegolf sinds 1950 in Spanje
19 Juni 2022, 00:09 Skynet Buitenland
Spanje beleeft de ergste juni-hittegolf sinds 1950 met temperaturen van plaatselijk meer dan 44 graden. In de steden zochten de mensen zaterdag naar verkoeling in fonteinen, ijssalons en winkelcentra met airconditioning, berichtten Spaanse media. Reeds in de vroege voormiddag zaten de stranden vol.


Hitte - Bezoekers mogen zelf drinkwater meenemen naar Pinkpop vanwege hitte
19 Juni 2022, 00:09 Skynet Buitenland
Bezoekers van het Nederlandse muziekfestival Pinkpop mogen zaterdag zelf water meenemen naar het festivalterrein. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt nadat vrijdag lange rijen en wachttijden waren ontstaan voor de waterverdeelpunten van waterleidingmaatschappij Limburg (WML) op het festivalterrein.


Hitte - Ook in Frankrijk sneuvelen temperatuurrecords
19 Juni 2022, 00:08 Skynet
Ook in Frankrijk zijn er zaterdag verschillende absolute temperatuurrecords gesneuveld, waarbij het kwik op sommige plaatsen boven de 40 graden uitsteeg. Dat was vooral het geval in het zuidwesten en westen, waar in de avond wel onweer wordt verwacht. Op die manier komt daar stilaan een einde aan de hitteperiode.


Verstappen had last van hitte in Miami: 'Deze was mooi, maar ook heel zwaar'
9 Mei 2022, 00:05 NU.NL - Sport
Max Verstappen zat er zondag na afloop van de Grand Prix van Miami flink doorheen. Hoewel de Nederlander de race op zijn naam schreef had hij in de auto veel last van de hitte.


Klimatologische hel in het Canadese dorpje Lytton: ?Hitte is de dodelijkste natuurramp?
3 Juli 2021, 00:08 Volkskrant
Inwoners van het Canadese dorp Lytton belandden deze week in een klimatologische hel. Eerst hitte van bijna 50 graden, daarna een vernietigende bosbrand. Een gevolg de opwarming van de aarde?


Uitgelegd. Wat doet extreme hitte met je lichaam?
1 Juli 2021, 00:04 HLN.BE
De extreme hitte in Canada is al zeker 100 mensen fataal geworden - vooral ouderen bezwijken onder de hitte. Die is dan ook nooit gezien, dag na dag sneuvelen records. Gisteren werd in Brits-Colombia net geen 50 graden gemeten. Wat betekent zo?n extreme hitte voor je lichaam? Wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit.


Vlamingen in Canada: ?Het is angstaanjagend dat de hitte zo snel is toegenomen?
1 Juli 2021, 00:02 HLN.BE
De westkust van Canada wordt geteisterd door een extreme hittegolf. Het uitzonderlijke weerfenomeen heeft maar liefst 103 hitterecords gebroken. Axel Merckx woont in Kelowna, een stad in de provincie British Columbia: ?De afgelopen dagen is het hitterecord al twee keer verbroken.? Magali woont nog meer naar het westen in Vancouver, waar de temperaturen iets draaglijker worden. Maar ook daar was het even alle hens aan dek: ?We kochten snel een ventilator, want die zijn overal uitverkocht. Mensen verkopen ze nu online voor honderden dollars.? De Canadese hulpdiensten hebben de handen vol met mensen die bezwijken onder de hitte. Het gaat vooral over senioren. In British Columbia werden al 103 sterfgevallen meer gemeld dan normaal in die periode. Dat zorgt voor heel wat bezorgdheid in het land. Gelukkig beweegt de hittekoepel zich langzaam richting het oosten. Zo kunnen de temperaturen aan de westkust weer beginnen dalen.


Canada tekent recordtemperatuur van 46,6 graden op
29 Juni 2021, 00:05 Skynet Buitenland
In de stad Lytton in de Canadese provincie British-Columbia steeg het kwik zondag naar 46,6 graden Celsius. Daarmee werd de hoogste temperatuur ooit in het land opgemeten. Het vorige record dateerde van 5 juli 1937 toen er in Midale in Saskatchewan 45 graden werd genoteerd.


CurieuzeNeuzen in de Tuin: allergrootste burgeronderzoek naar droogte en hitte
23 Januari 2021, 05:42 Gazet v. Antwerpen

Hoe wapenen we ons tegen droogte en hittegolven? De Universiteit van Antwerpen en De Standaard lanceren CurieuzeNeuzen in de Tuin, een ambitieus onderzoeksproject waarbij vijfduizend Vlamingen een half jaar lang droogte en hitte gaan meten.
Marathonlopers in Leiden onwel door de hitte
27 Mei 2018, 11:06 NOS nieuws

Bij de marathon in Leiden zijn zeker tien lopers onwel geworden door de hitte. Ambulances uit diverse regio's zijn ingezet en een traumahelikopter.

De brandweer is opgeroepen om assistentie te verlenen. Maar ook andere hulpdiensten zijn ingeschakeld.
Rivierenhofloop in de hitte: "Lucht genoeg, maar geen benen meer"
26 Mei 2018, 17:12 Gazet v. Antwerpen

Het zal wellicht zelfs niet even bij u opgekomen zijn op deze warme dag: om wat te gaan lopen... maar bij zo'n duizend gedreven sportievelingen blijkbaar wel. Ze deden dat vanmiddag in het Rivierenhof tijdens de vijftiende editie al van de Rivierenhofloop. De brandende zon hield de fervente lopers dus niet tegen, al was het wel doorbijten voor de meeste deelnemers.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn