NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Hem


Kristel speelde herwerkte ring van ex kwijt na onthulling in ?Regi gaat trouwen?: ?Door online heisa deed ik hem in paniek uit?
7 Februari, 00:02 HLN.BE
Regi Penxten (47) en Kristel Hubeny (34) nemen de kijker in ?Regi gaat trouwen? mee in de aanloop naar hun huwelijk op 27 februari. Toen het koppel hun nieuwe ringen ging passen, onthulde Kristel dat ze eigenlijk nog steeds de trouwring van haar ex draagt, of toch een nieuw gesmolten versie. Regi en de kijkers reageerden geschokt. Uit paniek deed Kristel de ring uit, en sindsdien is die nergens meer te vinden. ?Ik welde hem cadeau geven aan mijn dochter?, vertelt ze op Instagram.


Domper voor Van de Beek: Frankfurt schrijft hem niet in voor Europese duels
6 Februari, 00:04 NU.NL - Sport
Donny van de Beek hoeft dit seizoen niet te rekenen op speelminuten in Europees verband. De Nederlander is door Eintracht Frankfurt niet ingeschreven voor de rest van het Conference League-seizoen.


Nederlands kopstuk drugshandel opgepakt in Spanje, OM wil hem hier vervolgen
26 Januari, 00:06 NOS nieuws

De Spaanse politie heeft een bekende naam uit de Nederlandse onderwereld gearresteerd. Deze Karim B. is met vijf anderen aangehouden op verdenking van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Het Nederlandse Openbaar Ministerie bevestigt de aanhouding van de 46-jarige Amsterdammer.

Karim B. is de oudere broer van Samir B., die in 2014 werd geliquideerd in Spanje. Justitie vermoedt dat Samir B. voorafgaand aan de moord een conflict had met de organisatie van Ridouan Taghi en Rico R., die ook wel Rico de Chileen wordt genoemd. Net als zijn broer is Karim volgens het OM vermoedelijk in een conflict verwikkeld met Taghi en R.

De politie in Spanje omschrijft Karim B. als "een van de meest gezochte criminelen van Nederland". Zijn arrestatie is onderdeel van een jarenlang onderzoek naar internationale drugsactiviteiten in Spanje. B.'s naam duikt volgens de Spaanse politie op in tal van politieonderzoeken en de organisatie waarvan hij deel zou uitmaken wordt gezien als belangrijke schakel tussen bendes die zich bezighouden met drugshandel en witwassen.

Nederlands OM wil B. vervolgen

Een woordvoerder van het Nederlandse OM zegt dat Karim B. zich op 9 januari heeft gemeld bij de Spaanse politie. Hij wordt in Nederland al langer verdacht van grootschalige handel in hard- en softdrugs. Het OM in Nederland heeft dan ook gevraagd om zijn overlevering. Of B. naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Ook uit de politieoperatie in Spanje komt een beeld naar voren van een groot internationaal drugsnetwerk. De Spaanse politie meldt dat de organisatie actief was in Nederland, Spanje, Marokko, de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Arabische Emiraten. Via een informeel banksysteem zou er geld zijn witgewassen.

De Spaanse politie deelde deze beelden van een inval en verschillende arrestaties:

Voor zover bekend heeft de groep sinds het begin van het onderzoek in 2018 ongeveer 6 miljoen euro witgewassen, al houdt de politie er rekening mee dat dat bedrag hoger ligt. In totaal nam de politie de afgelopen weken tienduizenden euro's in contanten en twee vuurwapens in beslag. Ook werd beslag gelegd op 172 panden, met een waarde van 50 miljoen euro. Verder werden 148 bankrekeningen met samen 3 miljoen euro geblokkeerd.
Autohandelaar Taoufik Makrache overleden na ongeval op Duitse snelweg: ?Zaterdag herdenken we hem met karavaan?
17 Januari, 00:02 HLN.BE
De Tiense autohandelaar Taoufik Makrache is maandag overleden bij een ongeval op de Duitse snelweg in de buurt van Hamburg. Taoufik was zaakvoerder van Auto Business Center BV en was amper 21 jaar. De man werd nog eind vorig jaar naar eigen zeggen ontvoerd en vervolgens gemarteld door een man en drie medeplichtigen die niet tevreden zouden zijn geweest met een rode kaart tijdens een autokeuring. De begrafenis van Taoufik zal plaatshebben in Marokko, vrienden van hem houden echter een herdenking die zaterdag plaats vindt in zijn geboortestad Tienen.


Patrick Lefevere gelooft in Evenepoel en ploeg rond hem voor de Tour: ?De factuur voor Landa mag ik naar Bakala sturen?
10 Januari, 00:27 HLN.BE
Niemand die meer en langere interviews gaf op de persdag van Soudal Quick-Step dan de grote baas zelf. ?Ik ben in vorm?, lachte Patrick Lefevere (69). En of. Lefevere over zijn herstelde relatie met Evenepoel, de miljoenen die Zdenek Bakala in de ploeg blijft pompen en zijn opvolger die misschien toch niet zijn opvolger zal zijn.


?Hij zei me dat ik hem moest doodmaken voor hij het geld zou geven?: hoofdbeschuldigde (27) getuigt op proces van de ?martelmoord?
25 November 2023, 00:02 HLN.BE
Nadat de advocaten van de verdediging voor elk van de dertien beschuldigden de jury met aandrang hadden gevraagd om niet te oordelen volgens het ?samen uit, samen thuis? principe en de rol van elk van hen bij de fatale foltering van Hilal Makhtout (33) in maart 2019 afzonderlijk te beoordelen, kreeg hoofdbeschuldigde Amine A. zelf het woord. Hij gaf, met de handpalmen voor zich gekruist, toe dat een verdwenen lading drugs aan de basis lag van de feiten. Maar voor de details van de dagenlange foltering en de hulp van zijn ?vrienden? stak geheugenverlies de kop op. ?Ik had het beter allemaal alleen gedaan, dan was dit nooit zo uit de hand gelopen.?


Nieuwe Bond-film laat lang op zich wachten: 'Moeten hem opnieuw uitvinden'
26 Oktober 2023, 00:07 NU.NL - Film
Het kan nog lange tijd duren voordat er een nieuwe James Bond-film in de bioscopen te zien is. Producent Barbara Broccoli zegt dat het personage een moderniseringsproces moet ondergaan.


Trump noemt burgerlijke fraudezaak tegen hem "schijnvertoning"
3 Oktober 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Donald Trump heeft maandag zijn fraudezaak in New York een "schijnvertoning" genoemd. Hij beledigde opnieuw de procureur-generaal van de staat New York, Letitia James, door haar een "racistische" vrouw te noemen.


Van der Staaij heeft omstreden standpunten, maar iedereen loopt met hem weg
26 Augustus 2023, 00:03 NOS nieuws

Tweede Kamer-nestor Kees van der Staaij (54) maakte vandaag bekend dat hij de politiek verlaat. Hij kwam 25 jaar geleden namens de SGP als volksvertegenwoordiger naar Den Haag. Dat was vijf maanden eerder dan Geert Wilders, die in augustus 1998 voor de VVD in de Tweede Kamer kwam. Van der Staaij lichtte zijn vertrek toe:

Van der Staaij was destijds "een groentje" van 29 jaar, dat het belangrijk vond om het vooroordeel van de SGP als oudemannenpartij te doorbreken. Hij stelde zich open en sociaal handig op en werd al snel populair bij collega-Kamerleden van andere partijen.

In 2010 volgde hij Bas van der Vlies op als partijleider. Hij zei daarbij dat hij de inhoudelijke koers niet zou wijzigen en dezelfde streng-christelijke principes zou blijven aanhangen. Maar de mediastrategie van de SGP veranderde meteen bij zijn aantreden.

Tv-optredens

Waar zijn voorganger aanvankelijk nog wat huiverig was om op te treden voor televisie - volgens een deel van de orthodoxe achterban een duivels apparaat - begon Van der Staaij meteen videoblogs te maken en te twitteren.

Hij ontpopte zich ook tot regelmatige gast in talkshows, waar veel interesse bestond voor zijn grote staatsrechtelijke kennis. En dit jaar verscheen hij zelfs in het eerste spotje van de SGP ooit in de Zendtijd voor Politieke Partijen.

Van der Staaij wordt vaak aangeduid als het "staatsrechtelijk geweten" van de Tweede Kamer. Hij is wars van politieke spelletjes en probeert elk onderwerp 'zuiver' te benaderen, op basis van de wetten en regels van de rechtsstaat.

Mede daarom werd hij ook gevraagd als voorzitter van twee werkgroepen: een over de herziening van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer en een over de versterking van de positie van de Tweede Kamer.

Abortus en lhbti

Tegenover alle lof voor zijn kennis en kunde staat ook kritiek. Van der Staaij, die lid is van de Oud-Gereformeerde Gemeenten, verdedigt vanuit zijn religieuze overtuigingen standpunten die veel mensen als kwetsend en discriminerend ervaren.

Zo zei hij ooit op een vraag over abortus dat de kans dat vrouwen zwanger raken na een verkrachting heel klein is en stuurde hij een ingezonden brief naar The Wall Street Journal waarin hij uithaalde naar het Nederlandse euthanasiebeleid.

Hij noemde de islam een bedreiging en was een van de prominente ondertekenaars van de Nederlandse versie van een Amerikaans anti-lhbti-pamflet, dat stelde dat homoseksuelen en transgenders van hun geaardheid kunnen genezen. Dat sloot volgens hem aan bij "de bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit".

'Constructief bijdragen'

Op de SGP-site zegt Van der Staaij dat zijn drijfveer is om "vanuit bijbelse waarden en normen herkenbaar en constructief een steentje bij te dragen aan goede besluitvorming"

En het is die constructieve houding van Van der Staaij die vooral lijkt te beklijven. Ondanks zijn soms zeer conservatieve standpunten, bleef hij voor velen het aimabele, betrouwbare gezicht van de SGP.

Zijn onderkoelde humor werd ook zeer gewaardeerd in de Tweede Kamer:

Hij kon het op persoonlijk vlak ook goed vinden met veel politici, onder wie Mark Rutte. In 2012 hadden de twee een gesprek op de achterbank van de dienstauto van de premier, waarna de SGP uitgroeide tot een soort informele gedoogpartner van het kabinet-Rutte I en II.

'Vind hem geweldig'

Rutte roemde Van der Staaij vanmiddag op zijn wekelijkse persconferentie. Hij noemde hem "een man voor wie je de pen even neerlegt als hij het woord voert", iemand die niet met de meute meegaat, maar in staat is zijn eigen keuzes te maken. "Het is een man met enorm veel humor, en je kunt heerlijk met hem roddelen. Ik vind hem echt geweldig."

D66-fractievoorzitter Paternotte zegt op X dat Van der Staaij vaak zijn tegenpool was "en toch wist hij bruggen te slaan waar weinigen die kans zagen".

Volt-leider Dassen vindt het vertrek van Van der Staaij een aderlating. "De Kamer verliest haar staatkundig geheugen (en grappigste Kamerlid)."

Van der Staaij zelf vindt het na 25 "tropenjaren" genoeg geweest. Hij is tot de conclusie gekomen dat "de tijd van gaan voor mij nu is gekomen. " Hij heeft het ambt van volksvertegenwoordiger altijd als een roeping ervaren "maar niet als een roeping voor het leven".
NU+ | Als Musk van X een WeChat-kloon wil maken, wacht hem kolossale taak
9 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Elon Musk is bezig het merk Twitter uit te wissen. Hij vervangt het beetje bij beetje in X, een app waarmee alles kan: van berichten sturen tot geld overmaken. Dat doet denken aan het Chinese WeChat. Wat kunnen we verwachten?


Proces tegen Kevin Spacey loopt af: aanklager noemt hem "seksuele bullebak?
20 Juli 2023, 00:07 HLN.BE
Het grote proces rond acteur Kevin Spacey (63) loopt stilaan af. De acteur wordt door vier mannen beschuldigd van seksuele aanranding en gedwongen seks. De openbaar aanklager kon het in haar slotpleidooi niet laten om Spacey nog een laatste sneer toe te dienen. Zij noemt hem ?een seksuele bullebak? en ?een man die gewend is om zijn zin te krijgen.?


KIJK. Wat u gisteren niet zag: fan probeert Vingegaard te helpen op Col de la Loze, maar bezorgt hem bang moment
20 Juli 2023, 00:06 HLN.BE
Er was deze Tour al heel wat te doen over de rol van het publiek. Ook gisteren lieten de fans zich meermaals gelden en zeker niet altijd op positieve wijze. Enkele voorvallen, waaronder eentje met Jonas Vingegaard, die mogelijk aan uw aandacht ontsnapt zijn.


Simons dankt vooral vertrokken Van Nistelrooij: 'Dankzij hem kwam mijn droom uit'
20 Juli 2023, 00:01 NU.NL - Sport
Xavi Simons heeft woensdag in een videoboodschap afscheid genomen van PSV, dat hij inruilt voor Paris Saint-Germain. Het talent, dat komend seizoen op huurbasis bij RB Leipzig speelt, sprak in het bijzonder zijn dank uit naar Ruud van Nistelrooij.


16 Juli 2023, 00:04 Volkskrant
Daniel Radcliffe denkt dat nieuwe Harry Potter-serie hem niet nodig heeft
12 Juli 2023, 00:11 NU.NL - Film
Daniel Radcliffe denkt niet dat hij nodig is om een succes te maken van de Harry Potter-serie die momenteel in de maak is. "Ik ben erg blij dat het stokje is doorgegeven."


Familie Navalny stapt naar de rechter om hem te kunnen bezoeken
4 Juli 2023, 00:01 HLN.BE
De familie van Kremlincriticus Aleksej Navalny is naar de rechter gestapt om hem te kunnen bezoeken. Navalny heeft als politiek gevangene geen enkel bezoek gehad in het afgelopen jaar, klinkt het op zijn Twitter- en Instagrampagina?s, die worden beheerd door zijn advocaten.


NU+ | Statiegeldbeker is beter voor het klimaat, als we hem maar netjes inleveren
3 Juli 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Sinds zaterdag betaal je een toeslag voor wegwerpbekers of -bakjes van plastic. Ook moet het overal mogelijk zijn om je koffie in een herbruikbare beker te krijgen. Die is beter voor het klimaat, als we hem inderdaad netjes hergebruiken.


14 Juni 2023, 00:04 Volkskrant
Trump pleit onschuldig in nieuwe strafzaak die hem electorale rugwind geeft
14 Juni 2023, 00:00 De Tijd
21:33 Donald Trump is de eerste voormalige Amerikaanse president die beschuldigd wordt van federale misdrijven. Dat hindert zijn populariteit niet. Uit angst de Trump-achterban te schofferen, gaan ook veel ...


KIJK. Henry en Guardiola hebben het soms lastig om het genie De Bruyne te begrijpen: ?Wees overstuur. Dat zeg ik haast alle dagen tegen hem?
12 Juni 2023, 00:02 HLN.BE
Hun mening over Kevin De Bruyne zal niet veranderd zijn. Voor de Amerikaanse zender CBS schoof Thierry Henry in aanloop naar de Champions League-finale aan bij Pep Guardiola. De oud-assistent van de Rode Duivels bracht ook zijn meest bepalende speler ter sprake. Henry bekende dat hij het soms heel moeilijk is om een genie als De Bruyne te begrijpen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn