NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Half


Databricks haalt in recente investeringsronde half miljard dollar op
16 September, 00:07 Techzine
Databricks heeft in een recente Series I-investeringsronde een bedrag van meer dan 469 miljoen euro (500 miljoen dollar) weten op te halen. De waarde van de data lakehouse- en AI-specialist komt hiermee op het eerder gewenste bedrag van 43 miljard dollar. Databricks wilde al enige tijd de marktwaarde van het bedrijf op 43 miljard dollar […]


Van Halst blijft een half jaar directeur van Ajax: opvolger Kroes begint in maart
6 September, 00:06 NU.NL - Sport
Jan van Halst is een half jaar lang de algemeen directeur en directievoorzitter van Ajax. Zijn opvolger Alex Kroes mag van AZ op 15 maart beginnen in de Johan Cruijff ArenA, al is er een kans dat de startdatum wordt vervroegd.


R. Kelly en platenlabel moeten slachtoffers half miljoen aan royalty's betalen
30 Augustus, 00:08 NU.NL - Muziek
R. Kelly en zijn platenlabel Universal Music Group (UMG) moeten van de rechter 500.000 dollar (ruim 463.000 euro) aan royalty's betalen aan misbruikslachtoffers van de zanger.


Wordt het nieuwe topmodel van Audi half Chinees?!
11 Juli, 00:01 AutoBlog

Het lijkt erop dat Audi gefaald heeft en daarom haar toevlucht moet zoeken tot China. Iedereen heeft wel een mening over auto’s uit bepaalde landen. De een vindt Franse auto’s bijvoorbeeld geweldig, de ander peinst er niet over om iets Frans te kopen. Maar het autoland waar mensen misschien wel de sterkste mening over hebben […]

Dit artikel Wordt het nieuwe topmodel van Audi half Chinees?! verscheen eerst op Autoblog.nl.
Man uit Hoofddorp al half jaar vermist in Suriname
21 Juni, 00:03 NOS nieuws

Een politieteam vertrekt binnenkort naar Suriname om te zoeken naar een man uit Hoofddorp die al een half jaar vermist wordt in dat land. Rishi Parmesar zou eind december vorig jaar vanuit Paramaribo naar Schiphol vliegen, maar zat niet op de vlucht.

De politie houdt er rekening mee dat hij om het leven is gebracht, schrijft NH Nieuws. De Surinaamse politie heeft inmiddels iemand aangehouden, maar of deze persoon iets over de vermissing van Parmesar heeft verklaard is niet bekend.

De man van 48 werd voor het laatst gezien op de dag van zijn geplande vlucht, op een bedrijventerrein in het Surinaamse Lelydorp, waar hij een bedrijf heeft. Zijn bagage, mobiele telefoon en laptop zijn sindsdien ook kwijt, meldt de politie. Wel is op het terrein een horloge gevonden waarvan de eigenaar vooralsnog onbekend is.

Ook het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde vanavond aandacht aan de zaak. In de uitzending werd een getuigenoproep gedaan.
Beleggingsbank BinckBank krijgt half miljoen euro boete voor overtreden regels
11 Juni, 00:06 NU.NL - Economie
Het beleggingsplatform BinckBank heeft een boete van een half miljoen euro gekregen. Waakhond AFM oordeelt dat BinckBank niet genoeg deed om te bepalen of haar klanten genoeg kennis van de beleggingsmarkt hadden.


Muziekdienst Spotify bereikt mijlpaal van half miljard luisteraars
30 April, 00:12 NU.NL - Tech
Spotify heeft het aantal luisteraars flink zien groeien in het eerste kwartaal van dit jaar. Wereldwijd maken 515 miljoen mensen maandelijks gebruik van de muziekdienst. Toch wist het bedrijf geen winst te maken. Het verlies kwam uit op 156 miljoen euro.


Charlie Sheen te zien in nieuwe serie van Two and a Half Men-bedenker
23 April, 00:06 NU.NL - Film
Charlie Sheen en producent Chuck Lorre gaan samenwerken in de nieuwe serie How to Be a Bookie, meldt vakblad Variety. De twee werkten eerder samen in Two and a Half Men, waar Sheen moest vertrekken vanwege wangedrag.


Half-Life: Alyx is nu volledig uit te spelen zonder VR-headset met NoVR-mod
13 April, 00:02 Tweakers
Valves VR-game Half-Life: Alyx kan nu worden uitgespeeld zonder een virtualrealityheadset te gebruiken. De makers van de NoVR-mod voor de game melden dat de volledige singleplayercampagne nu speelbaar is met de mod.


Wolf vijf keer gezien in Gooreind in half uur tijd: Welkom Wolf roept op om foto?s te sturen
30 Maart, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Welkom Wolf kreeg woensdagmiddag tussen 11.30u en 12u vijf onafhankelijk van elkaar staande waarnemingen binnen over een wolf in Gooreind (Wuustwezel). Omdat de beschrijvingen van het gedrag van het dier echt wel op een wolf wijzen, is Jan Loos van Welkom Wolf vrij zeker. Hij roept op om foto?s door te sturen, want een goed beeld ontbreekt nog.
Belastingdienst vraagt half miljoen mensen extra om aangifte te doen
3 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De Belastingdienst heeft in de afgelopen weken 8,8 miljoen Nederlanders, onder wie 1,8 miljoen ondernemers, gevraagd om in maart of april belastingaangifte te doen. Dit zijn er een half miljoen meer dan in de afgelopen twee jaar, toen 8,3 miljoen Nederlanders een (digitale) aangiftebrief ontvingen.


20 Februari, 00:44 Volkskrant
Canadese voetbalsters staken half jaar voor WK vanwege geldconflict met bond
12 Februari, 00:09 NU.NL - Sport
De voetbalsters van olympisch kampioen Canada weigeren vijf maanden voor de start van het WK vrouwenvoetbal uit te komen voor hun land. De aanleiding is een conflict met de Canadese voetbalbond over aangekondigde bezuinigingen en scheve verhoudingen in vergelijking met de mannen.


Wijnaldum maakt half jaar na beenbreuk als invaller rentree bij AS Roma
12 Februari, 00:07 NU.NL - Sport
Georginio Wijnaldum heeft zaterdag een half jaar na zijn beenbreuk zijn rentree gemaakt voor AS Roma. De 32-jarige middenvelder mocht zeven minuten voor tijd invallen in de Serie A-wedstrijd tegen Lecce (1-1).


Iraanse regisseur Jafar Panahi na ruim half jaar vrijgelaten uit gevangenis
6 Februari, 01:10 NU.NL - Film
De Iraanse regisseur Jafar Panahi is na een gevangenisstraf van ruim een half jaar vrijgelaten uit de Evin-gevangenis in Teheran. Dat nieuws werd gemeld door mensenrechtenorganisatie Center for Human Rights in Iran en later door zijn vrouw gedeeld op sociale media.


27 December 2022, 00:07 Volkskrant
Liefdesbrieven Bob Dylan geveild voor meer dan half miljoen dollar
21 November 2022, 00:04 NU.NL - Muziek
Een verzameling brieven die Bob Dylan meer dan 65 jaar geleden aan een jeugdliefde schreef zijn geveild voor bijna 670.000 dollar (ruim 647.000 euro). De 42 handgeschreven liefdesbrieven zijn gekocht door de Portugese boekwinkel Livraria Lello. Dat heeft veilinghuis RR Auction uit de Amerikaanse stad Boston bekendgemaakt.


Basisschoolleerling bestelt per ongeluk voor half miljoen euro aan lesmateriaal
10 November 2022, 00:04 NOS nieuws

Een basisschoolleerling in Vught heeft per ongeluk voor 500.000 euro aan lesmateriaal besteld op de webshop van uitgever Malmberg. Hij deed dat vermoedelijk omdat hij tijdens de les niet kon inloggen in een online rekenprogramma, waarna hij op het internet zelf ging speuren naar een oplossing.

De fout kwam aan het licht toen verkoopmedewerkers van Malmberg het bedrag voorbij zagen komen. Die belden voor de zekerheid met de school, die niets van de bestellingen afwist. "Eerst dachten we dat we misschien wel gehackt waren", vertelt schooldirecteur Tom van Esch aan Omroep Brabant. Maar al snel kwam de aap uit de mouw toen ze nog eens goed naar het mailadres keken. "Die naam zit bij ons in groep zeven."

Van Esch vroeg de leerling naar zijn bijzondere aankoop. "Toen ik hem in eerste instantie vroeg of hij ooit op die site was geweest, ging er geen belletje rinkelen. Maar ik mocht wel even in de geschiedenis van zijn laptop kijken. Daaruit bleek dat de vermoedens toch wel klopten."

Leermoment

Volgens Van Esch lukte het de jongen niet om tijdens de les in te loggen in het online rekenprogramma. Hij is toen waarschijnlijk zelf rond gaan speuren op het internet en belandde zo op de site van Malmberg, waar hij een account aanmaakte voor de webshop van de uitgever.

Dat kon blijkbaar makkelijk omdat de mailadressen van de leerlingen dezelfde domeinnaam hebben als die van de leraren. "Dat was voor ons een mooi leermomentje", geeft Van Esch lachend toe. "Inmiddels is dat goed opgepakt door de partijen die daar verstand van hebben." Zo moeten nieuwe accounts voortaan eerst worden goedgekeurd door de directeur en het hoofd van de ict.

Geen verkeerde intenties

De school heeft hierover een gesprek gevoerd met de leerling en zijn ouders. Niet als straf, maar als les voor de toekomst. "Hij had zeker geen verkeerde intenties en was zich totaal niet bewust van de gevolgen", zegt Van Esch. "Volgens mij leek het voor hem eerder op iets fictiefs. Als ik nou op dit knopje klik, dan komt er een geldbedrag bij."

Zo werd het voor alle partijen een leerzame ervaring. "Het begint er natuurlijk mee dat dit technisch niet moet kunnen. Daar zat gewoon een lek", zegt Van Esch. "Maar al met al is het mooi opgelost."
Half miljoen voor vergelijker maaltijdbezorgers
25 September 2022, 00:03 Emerce
Start-up Satelleat, een vergelijker voor maaltijdbezorgdiensten, heeft 500.000 euro opgehaald. Het geld wordt gebruikt om de dienst bekender te maken in Nederland.


Leuvens festival Half Oogst klokt af op ruim 30.000 bezoekers
14 Augustus 2022, 00:06 Skynet
De Antwerpse zangeres Coely heeft zaterdagavond het Leuvens stadsfestival Half Oogst afgesloten. Op twee dagen tijd genoten ruim 30.000 bezoekers van optredens op de Grote Markt, de Oude Markt en het Hogeschoolplein in het centrum van de stad.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn