NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Groningen

2News.be / Trefwoorden / Groningen

Donderdag, 00:06 Volkskrant
Vrachtschip ramt brug over Van Starkenborghkanaal in Groningen
16 Juni, 00:06 NOS nieuws

Een containerschip heeft vanmiddag een brug in de stad Groningen geramd. De exacte schade aan brug en boot is nog niet duidelijk. Niemand raakte gewond.

Het schip botste aan het eind van de middag op de brug in de Oosterhamrikbaan, over het Van Starkenborghkanaal. Een getuige zegt tegen RTV Noord dat de stuurhut van het schip schade heeft opgelopen. Verder zijn er verschillende containers aan boord verschoven.

De politie is ter plaatse en doet onderzoek naar de aanvaring. Het schip ligt niet ver van de brug stil langs de kade. Het heeft de naam Nadorias en is gebouwd in 2009.

Er wordt getest of de brug nog functioneert. De brug bestaat voor een belangrijk deel uit een busbaan. De bussen rijden nog. Volgens een verslaggever van RTV Noord kunnen schepen nog wel onder de brug door:

Het is bepaald niet de eerste keer dat een schip tegen de Oosterhamrikbrug vaart. In 2019 gebeurde dit ook al, toen zat het schip urenlang klem onder de brug.

Ook andere bruggen over het Van Starkenborghkanaal werden eerder aangevaren door een binnenvaartschip. Zo raakte in januari de Dorkwerderbrug in het dorp Aduard door een aanvaring beschadigd. Ook de Gerrit Krolbrug en de Paddepoelsterbrug werden eerder geramd door een binnenvaartschip.
Leiden steekt eerste grensoverschrijdende PO-titel op zak na finalewinst tegen Groningen
12 Juni, 00:06 Skynet
ZZ Leiden heeft zich tot eerste grensoverschrijdende kampioen gekroond in de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap. Leiden versloeg zaterdag in de return van de finale in de play-offs in een Nederlands onderonsje in de eigen Vijf Meihal Groningen met 71-70. Leiden won de heenwedstrijd donderdag in het MartiniPlaza in Groningen al met 72-75.


Kangoeroes Mechelen op weg naar halve finale na zege in Groningen
2 Juni, 00:01 Gazet v. Antwerpen

De heenwedstrijd van de kwartfinales van de BNXT play-offs leverde voor Kangoeroes Mechelen een mooie overwinning in Groningen op. ?Een zege van het karakter?, oordeelde uitblinker Domien Loubry. Ook Myles Stephens (20 punten, 8 rebounds) was weer top. De Maneblussers openen zo meteen de deur van de halve finales. Vrijdag om 20.00u volgt de return aan de Mechelse Winketkaai. De winnaar van dit duel speelt tegen Nederlands kampioen Heroes Den Bosch.
Bergen verslaat Leuven in heenduel 4e PO-ronde, Antwerp krijgt oplawaai in Groningen
29 Mei, 00:05 Skynet
Antwerp heeft zaterdag in de heenwedstrijd van de vierde ronde van de grensoverschrijdende play-offs in de BNXT League een fikse nederlaag geleden bij Groningen. De Giants verloren met 97-63. Bergen hield de zege thuis tegen Leuven (74-69).


Herdenking Groningen drie minuten te laat: 'Dit hoop je niet mee te maken'
5 Mei, 00:06 NOS nieuws

Terwijl het in de rest van het land klokslag 20.00 uur stil was, werd in de stad Groningen een gedicht voorgelezen. De twee minuten stilte begonnen daar drie minuten laat.

Het luiden van de klokken had om 19.47 uur moeten stoppen, maar ging nog enkele minuten door. De rest van het programma, waaronder een toespraak van de Commissaris van de Koning en het voordragen van een gedicht, liep daardoor uit.

Rond 20.02 uur werd de Last Post geblazen en rond 20.03 uur was het dan toch stil op het Martinikerkhof, meldt RTV Noord. Op dat moment kwam de stad weer op gang en waren er volgens aanwezigen op het kerkhof allerlei achtergrondgeluiden zoals scooters te horen. Rond 20.05 uur, ook later dan gepland, werd het Wilhelmus ten gehore gebracht.

Oud draaiboek

Volgens de organisatie hebben de klokkenluiders vermoedelijk het draaiboek gevolgd dat in de coronapandemie werd gebruikt.

"Daar zit natuurlijk geen programma in van sprekers. Dat oude draaiboek hadden de klokkenluiders", zegt Niko Beets, voorzitter van Stichting 4 Mei Herdenking Groningen tegen RTV Noord. "Toen hebben we heel snel besloten om het programma, zoals ik dat heb aangekondigd, door te laten gaan. En dan maar de stilte een of twee minuten later in te laten gaan."

"Dit is echt heel vervelend, dit hoop je niet mee te maken. Ik zat mezelf te verbijten toen de klokken niet stopten", aldus Beets. "Dit is natuurlijk wel een kleine smet op de herdenking. We gaan onderzoeken wat er precies is misgegaan."
RKC scoort voor rust drie keer en boekt belangrijke zege op FC Groningen
2 Mei, 00:02 NU.NL - Sport
RKC Waalwijk heeft zondag in de Eredivisie uitstekende zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van trainer Joseph Oosting was dankzij een ijzersterke eerste helft met 3-1 te sterk voor FC Groningen.


Amsterdam sluit drie darkstores, Groningen verbiedt nieuwe vestigingen
25 April, 00:04 NU.NL - Economie
In de Amsterdamse wijk De Pijp moeten drie darkstores de deuren sluiten. Het gaat om vestigingen van Gorillas, Getir en Zapp. "Ze voldoen niet aan het bestemmingsplan en we kregen veel klachten over overlast", zegt een gemeentewoordvoerder tegen NU.nl. Ook in Groningen zijn er sinds vrijdag een jaar lang geen nieuwe darkstores meer welkom.


Getir derde flitsbezorger in Groningen
11 April, 00:02 Emerce
De stad Groningen verwelkomt na Gorillas en Flink Getir als derde flitsbezorger. De gemeente heeft nog geen actie ondernomen tegen de panden met afgeplakte ramen en trottoirs gevuld met bezorgfietsen.


Eerste veerboot - met vier uur vertraging - vanuit Groningen naar Noorwegen vertrokken
8 April, 00:07 NOS nieuws

De eerste veerboot tussen de Eemshaven in Groningen en Noorwegen is donderdagavond vertrokken. MS Romantika vaart voortaan drie keer per week van en naar Kristiansand.

Er is twee jaar lang toegewerkt naar deze eerste oversteek. Voor de ferry is een nieuwe terminal opgetuigd. Inmiddels hebben 80.000 mensen een plek geboekt op de veerboot van initiatiefnemer Holland Norway Lines.

Het schip vertrok donderdag ruim vier uur later dan gepland vanwege harde wind. "Een tegenvaller, maar geen drama", zegt Jurjen Gravendeel van Holland Norway Lines tegen RTV Noord. Hij denkt dat de ferry nog steeds op het geplande tijdstip in Kristiansand kan aankomen. "Zeker als we de wind mee hebben, kunnen we enorm veel tijd inhalen."

2500 passagiers

Het schip van bijna 200 meter lang heeft ruimte voor 2500 passagiers. Ook auto's, caravans en vrachtwagens kunnen mee. De reis tussen Eemshaven en Kristiansand duurt 18 uur.

RTV Noord nam voor vertrek een kijkje aan boord van de veerboot:
Groningen trekt teugels Airbnb aan
14 Maart, 00:02 Emerce
Huiseigenaren in de gemeente Groningen die hun complete woning willen verhuren via Airbnb, Expedia of Booking.com krijgen met strengere regels te maken. De woning mag maximaal dertig dagen worden verhuurd.


NorthC Datacenters gebruikt groene waterstof voor noodstroom in Groningen
15 Februari, 00:00 Tweakers
Het regionale datacenterbedrijf NorthC Datacenters heeft bij een vestiging van het bedrijf in Groningen een noodstroomvoorziening op groene waterstof ingezet. De waterstofcellenmodule moet de dieselgenerator vervangen die het datacenter voorziet van noodstroom.


Harde lobby noopt Kuipers tot uitstel sluiting kinderhartchirurgie in Leiden en Groningen
14 Februari, 00:07 Volkskrant
De sluiting van de afdelingen kinderhartchirurgie in Groningen en Leiden is voorlopig van de baan. Minister Kuipers laat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een ?impactanalyse? uitvoeren naar de gevolgen van het besluit om deze hoogspecifieke vorm van zorg te concentreren in de umc?s van Rotterdam en Utrecht.


Shell wil aansprakelijkheid NAM voor aardbevingen Groningen in een keer afkopen
5 Februari, 00:02 NU.NL - Economie
Shell wil de aansprakelijkheid van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor de aardbevingen in de provincie Groningen in een keer afkopen. Dat zegt president-directeur Marjan van Loon van Shell Nederland vrijdag tegen het FD. Even daarvoor maakte de NAM bekend een arbitrageproces te beginnen tegen de Staat over de kosten van het schadeherstel voor de getroffen inwoners in het aardbevingsgebied.


Wegenbelasting in zes provincies omhoog, autorijders in Groningen het duurst uit
21 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Zes provincies hebben met ingang van dit jaar de wegenbelasting met 1 tot enkele procenten verhoogd. Het gaat om Zuid-Holland, Gelderland, Flevoland, Noord-Brabant, Groningen en Utrecht, meldt het CBS woensdag. In Groningen is autorijden het duurst.


Kabinet voelt zich gedwongen 250 miljoen extra in subsidiepot Groningen te stoppen
17 Januari, 00:09 Volkskrant
Het kabinet verhoogt het subsidiebedrag voor Groninger en Drentse huiseigenaren die hun woning willen verbeteren met 250 miljoen euro. Dit moet voldoende te zijn om iedereen die afgelopen maandag achter het net viste alsnog 10.000 euro uit te keren.


Gemeente Groningen wil geen extra gaswinning en overweegt rechtszaak
14 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
De Groningse gemeenteraad stemde woensdagavond unaniem in met een motie tegen de plannen van het kabinet om dit gasjaar naar alle waarschijnlijkheid dubbel zoveel gas te winnen als afgesproken. De gemeenteraad is bereid om naar de rechter te stappen als het nieuwe kabinet zich niet aan de afspraken houdt.


Meer dan 100.000 handtekeningen tegen sluiting kinderhartchirurgie Groningen
26 December 2021, 00:06 NOS nieuws

In nog geen twee dagen tijd hebben meer dan 100.000 mensen hun handtekening gezet onder een petitie tegen het besluit van demissionair minister Hugo de Jonge om te stoppen met hartoperaties bij kinderen in Groningen.

Ook in de politiek is er felle kritiek, meldt RTV Noord. PvdA-Tweede Kamerleden Henk Nijboer en Attje Kuiken noemen het "van de gekke dat de minister de kinderhartchirurgie in het UMCG Groningen wil sluiten en alles in de Randstad wil concentreren."

De Jonge maakte maandag bekend dat de academische ziekenhuizen in Groningen, Amsterdam en Leiden stoppen met kinderhartchirurgie. De zorg wordt overgeheveld naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het ErasmusMC in Rotterdam. Ook de meest complexe operaties voor mensen met aangeboren hartafwijkingen worden geconcentreerd in deze centra. De minister kiest hiervoor omdat chirurgen volgens hem zo hun kennis en kunde voor de specialistische operaties beter op peil kunnen houden.

"De expertise die in 75 jaar is opgebouwd wordt zo in een keer tenietgedaan", schrijft het UMCG Centrum voor Congenitale Hartafwijkingen bij de petitie die donderdagavond online ging.

Waar slaat het op?

PvdA-ers Nijboer en Kuiken hebben Kamervragen gesteld. Zij stellen dat ouders van kinderen die regelmatig geopereerd en onderzocht moeten worden straks telkens naar de Randstad moeten. "Waarom wordt er niet gekozen voor regionale spreiding? En waar slaat het op dat als artsen en verpleegkundigen in Groningen aan alle criteria voldoen hen dan de wacht aan te zeggen? Wat betekent dit voor de toekomst van de zorg voor kinderen in heel Noord-Nederland?"

Bij het UMCG is men blij met alle steun voor het behoud van de hartzorg. "Het sterkt ons en bevestigt hoe noodzakelijk deze zorg voor Noord-Nederland is", reageert woordvoerder Janneke Kruse.

Nieuw hartcentrum

In Leiden en Amsterdam werd eerder al teleurgesteld gereageerd. Het Leids Universitair Medisch Centrum noemt de keuze onbegrijpelijk. Het ziekenhuis heeft net een nieuw hartcentrum geopend dat zo is ingericht dat er van heel jong tot heel oud zorg kan worden geleverd. Het LUMC werkt de laatste 25 jaar samen met het Amsterdam UMC in het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen CAHAL. "Het is dus voor ons een onbegrijpelijke beslissing. We gaan deze uitkomst zorgvuldig bestuderen", aldus het Leidse ziekenhuis.
Trainer Buijs moet na dit seizoen vertrekken bij FC Groningen
23 December 2021, 00:06 NU.NL - Sport
FC Groningen neemt na dit seizoen afscheid van Danny Buijs. De huidige nummer twaalf van de Eredivisie wil het aflopende contract van de 39-jarige trainer niet verlengen.


Schitterende hakgoal Baden redt Vitesse, Groningen met schrik vrij in beker
16 December 2021, 00:04 NU.NL - Sport
Vitesse heeft woensdagavond met moeite de achtste finales van de TOTO KNVB Beker bereikt. Dankzij een vrije trap en een schitterende hakgoal van Nikolai Baden Frederiksen wonnen de Arnhemmers nipt van Sparta Rotterdam: 2-1. FC Groningen won na verlenging van Excelsior (2-4), AZ versloeg Heracles Almelo (4-1) en RKC Waalwijk maakte geen fout tegen Harkemase Boys: 0-5.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn