NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Grondwet

2News.be / Trefwoorden / Grondwet

Groenland zet nieuwe stap naar eigen grondwet
29 April, 00:04 Skynet Buitenland
In Groenland heeft een commissie na jaren van voorbereidend werk een ontwerp voorgelegd van een mogelijke eerste eigen grondwet. Het document werd vrijdag tijdens een feestelijke plechtigheid in de hoofdstad Nuuk overhandigd aan het parlement, zo was te zien op livebeelden van de openbare omroep KNR.


Internationale Vrouwendag - De vrouw aan de haard? Ierland houdt referendum over seksistische passages in grondwet
9 Maart, 00:10 Skynet Buitenland
In Ierland zal in november een referendum gehouden worden over het verwijderen van bepaalde seksistische passages in de grondwet, die stellen dat de plaats van de Ierse vrouw aan de haard is. Dat heeft de Ierse regering woensdag aangekondigd, op Internationale Vrouwendag, melden het Franse persagentschap AFP en het persbureau Reuters. De wijzigingen moeten gendergelijkheid in de grondwet verankeren.


7 Juli 2022, 00:07 Volkskrant
MR wil vrijheid om over eigen lichaam te beschikken in Belgische Grondwet
28 Juni 2022, 00:01 HLN.BE
MR wil de vrijheid om over het eigen lichaam te beschikken in de Grondwet inschrijven. Dat laten de Franstalige liberalen weten naar aanleiding van het arrest van het Amerikaanse Hooggerechtshof waardoor de Amerikaanse staten abortus op hun grondgebied kunnen verbieden.


14 April 2022, 00:07 Volkskrant
Chili stemt op 4 september over nieuwe grondwet
6 April 2022, 00:00 HLN.BE
Chilenen zullen op 4 september in een verplicht referendum stemmen om een nieuwe grondwet goed te keuren of te verwerpen, zei de regering van president Gabriel Boric dinsdag. De huidige grondwet stamt nog uit de tijd van de militaire dictatuur van Augusto Pinochet, die van 1973 tot 1990 aan de macht was.


Vrijspraak voor niet dragen van mondmasker: ?Strijdig met de grondwet?
21 Januari 2021, 17:24 HLN.BE
Een Brusselse politierechter heeft een man vrijgesproken die door agenten geverbaliseerd was omdat hij geen mondmasker droeg, nochtans een verplichting in het Brussels Gewest. ?Het verplichten van een mondmasker, altijd en overal, is strijdig met de grondwet?, vond rechter Lionel Van Damme.


Trump mag Twitter-critici niet meer blokkeren
23 Mei 2018, 18:36 NOS nieuws

Een rechter in New York heeft besloten dat president Trump zijn critici op Twitter niet meer mag blokkeren. Het blokkeren is in strijd met het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet: het recht op meningsuiting, vindt de rechter.

Door het blokkeren zou Trump zich niet aan de grondwet houden. "En niemand staat boven de regels, ook de president niet", aldus de rechter.

De rechtszaak werd aangespannen door het Knight First Amendment Instituut van Columbia University en zeven mensen die daadwerkelijk door Trump geblokkeerd zijn nadat ze kritiek op de Amerikaanse president hadden geleverd.

Trump wordt aangeraden om zijn Twitter-critici te 'muten' in plaats van te blokkeren. De Amerikaanse president heeft nog niet gereageerd op de uitspraak. Ook niet op Twitter.
Gwendolyn Rutten wil Belgische Grondwet aanpassen: ?Statement in strijd tegen onderdrukking van vrouwen?
17 Maart 2018, 17:48 Gazet v. Antwerpen

Een eerste artikel in de Belgische Grondwet dat zegt dat ?alle mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren worden?, zoals in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Dat zou Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten liever zien dan het huidige openingsartikel, dat stelt dat België een federale staat is met gemeenschappen en gewesten.
Sp.a wil dierenrechten in grondwet en investeringscoöperatieve hernieuwbare energie
17 Maart 2018, 12:48 Skynet Belgie
Een Vlaamse investeringscoöperatieve voor hernieuwbare energie, waarin burgers kunnen participeren en de Vlaamse overheid en lokale besturen structurele aandeelhouders zijn, en de afbouw van alle rechtstreekse en onrechtstreekse overheidssteun voor fossiele brandstoffen en kernenergie. Dat was een van de resoluties die vandaag op het Go Left-congres van de sociaaldemocratische partij, in Antwerpen, nagenoeg unaniem werd goedgekeurd.


Chinees Volkscongres opent jaarvergadering: wijziging Grondwet voor uitbreiding macht Xi lijkt voldongen feit
5 Maart 2018, 11:54 Volkskrant
De economie blijft keurig groeien met 6,5 procent, geheel volgens plan. Het leger krijgt iets meer geld dan de afgelopen drie jaar - ook geen verrassing. Het Chinese parlement, dat vandaag zijn jaarvergadering opende, heeft een veel grotere kluif op zijn bordje vergeleken met de groeiprognoses of de defensiebegroting die het Volkscongres normaal bezighouden. China staat op het punt door middel van

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn