NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Groen


Microsoft krijgt groen licht voor voltooien datacenter in Wieringermeer
23 Februari, 00:07 Techzine
Microsoft mag toch een nieuw datacenter bouwen in de Wieringermeer in Noord-Holland. Dit besloot een bestuursrechter onlangs. De Stichting Red de Wieringenmeer had hiertegen een rechtszaak aangespannen. Het Microsoft-datacenter is bijna klaar. Volgens de milieubeschermers van de Stichting Red de Wieringermeer zou het geplande datacenter schade opleveren aan een nabijgelegen Natura-2000-gebied. De faciliteit zal zich […]


Jitse Groen wacht op doodsteek Spaanse concurrent
19 Februari, 00:00 Emerce
CEO Jitse Groen van Just Eat Takeaway staat te popelen om het 50+ procent marktaandeel van zijn Spaanse concurrent Glovo over te nemen. De Spanjaarden staan er financieel bijzonder riskant voor.


Petra De Sutter (Groen) gaat lokaal in zee met N-VA
19 Januari, 00:01 De Tijd
21:37 Groen-boegbeeld Petra De Sutter vormt een 'open lijst' met N-VA in het Oost-Vlaamse Horebeke, haar thuisbasis. De samenwerking moet een einde maken aan ruim 60 jaar hegemonie van de lokale partij Volk...


?Een schande": Noors parlement zet licht op groen voor omstreden mijnbouw op zeebodem
10 Januari, 00:29 HLN.BE
Het Noorse parlement heeft plannen voor mijnbouw op de zeebodem goedgekeurd. Milieuorganisaties en wetenschappers waarschuwen voor de mogelijke impact op ecosystemen in zee. ?Een schande", klinkt het zelfs hier en daar.


Ethaankraker Ineos - Ongena hekelt "degrowth-waanzin" van Groen
9 Januari, 00:07 Skynet Economie
Open VLD-voorzitter Tom Ongena is niet te spreken over de kritiek van Groen op de voorwaardelijke vergunning voor de ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven. "Groen raakt volledig in de ban van de degrowth-waanzin: we gaan het klimaat redden door bedrijven weg te pesten", stelt hij op X, het vroegere Twitter.


Naji, Van den Brandt en Van der Straeten trekken lijst Groen in Brussel bij verkiezingen 2024
9 December 2023, 00:00 HLN.BE
Covoorzitter Nadia Naji gaat bij de verkiezingen van volgend jaar in Brussel de Vlaamse lijst voor Groen trekken. Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt trekt voor het Brussels Gewest en minister van Energie Tinne Van der Straeten is de groene kopvrouw op de gedeelde Kamerlijst met Ecolo. Dat heeft de partij vrijdagavond beslist op een ledencongres.


Rechter geeft groen licht voor 5G-frequentieveiling
1 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
De rechtbank van Rotterdam heeft woensdag groen licht gegeven voor de geplande veiling van radiofrequenties voor 5G-netwerken. Verschillende partijen waren naar de rechter gestapt omdat ze het niet eens waren met de veilingplannen.


LIVE CERCLE-EUPEN (16u). Blijft groen-zwart ook na interlandbreak meedraaien bovenin?
25 November 2023, 00:00 HLN.BE
Cercle ontvangt Eupen in het Jan Breydelstadion. De seizoensrevelatie wil graag mee bovenaan blijven draaien in het klassement. Lukt dat ook met een thuiszege tegen Eupen? Volg de match live op deze pagina.


Air France-KLM krijgt groen licht voor overname vliegmaatschappij SAS
24 November 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Air France-KLM wordt deels eigenaar van de noodlijdende Scandinavische branchegenoot SAS. Een rechtbank in New York heeft een reddingsplan met daarin een investering van AF-KLM goedgekeurd.


Wachtebeke geeft groen licht aan fusie met Lochristi
24 November 2023, 00:02 Skynet Belgie
In het Oost-Vlaamse Wachtebeke heeft de gemeenteraad groen licht gegeven aan een fusie met buurgemeente Lochristi. Maandag worden ook daar de fusieplannen naar alle waarschijnlijkheid goedgekeurd. De nieuwe fusiegemeente zal Lochristi heten en in 2025 goed zijn voor bijna 31.000 inwoners.


Kamer zet licht op groen voor onderzoekscommissie rond seksueel misbruik in de kerk
20 Oktober 2023, 00:03 HLN.BE
De Kamer heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik in de kerk. Oppositiepartij N-VA levert met Sophie De Wit de voorzitster van de Commissie. ?Onze werkzaamheden mogen niet verzanden in een politiek steekspel, want daar hebben de slachtoffers niks aan?, reageert De Wit.


Autofabrikanten willen 'groen staal', maar dat is bijna niet te krijgen
4 Oktober 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Autofabrikanten staan in de rij voor 'groen staal'. Het probleem is dat het meeste staal nog steeds wordt gesmeed met behulp van fossiele brandstoffen.


Open VLD en Groen zijn verliezers van Vivaldi
30 September 2023, 00:00 De Tijd
19:11 Vlaams Belang blijft met ruime voorsprong op de N-VA de grootste partij van Vlaanderen. Open VLD en Groen zitten in vieze papieren. Dat blijkt uit de driemaandelijkse DPG-peiling.


NU+ | Koplopers: Zelfs monumenten kunnen groen en gasloos zijn
16 Augustus 2023, 00:03 NU.NL - Economie
In de serie Koplopers bezoekt NU.nl deze zomer duurzame projecten die ons een kijkje in de toekomst van energie, warmte en (land)bouw geven. Deze week: hoe een rijksmonument in Amsterdam groen en gasloos werd.


Wall Street sluit groen | Insiders pikken Barco op
29 Juli 2023, 00:00 De Tijd
21:26 De Amerikaanse beurzen reageerden positief op een inflatiecijfer, Apple en Microsoft trekken aan de kar.


Kamer zet licht op groen voor uitvoering van een deel van het sociaal akkoord
25 Juli 2023, 00:07 Skynet Economie
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor de uitvoering van een deel van het sociaal akkoord dat vakbonden en werkgevers afgelopen voorjaar overeenkwamen. Het gaat onder meer over vrijwillige overuren en innovatiepremies.


Regering zet licht op groen voor arbeidscontract voor sekswerkers
24 Juni 2023, 00:03 Skynet Economie
Sekswerkers kunnen binnenkort officieel als werknemer aan de slag. Dat heeft de federale regering vrijdag beslist, meldt minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).


Festival in natuurgebied? Lente Kabinet krijgt dit weekend nog groen licht
28 Mei 2023, 00:05 NU.NL - Muziek
Harde muziek en lichteffecten in een natuurgebied, is dat een goed idee? We houden ons aan alle ecologische regels, zegt de organisatie van festival Lente Kabinet. Maar Actiegroep Hart voor Twiske is boos. Terwijl de zaak bij de rechter ligt, kan het festival dit weekend in elk geval nog doorgaan. Wat speelt er allemaal?


De Croo vraagt pauze voor Europese natuurregels, Groen reageert scherp
24 Mei 2023, 00:00 De Tijd
21:37 Het verzet tegen nieuwe Europese milieuwetgeving gaat crescendo. Premier Alexander De Croo (Open VLD) roept op tot een pauze voor Europese milieuregels zoals de natuurherstelwet. ?Blijkbaar is de prem...


Nederlandse filmmakers lanceren groen collectief Film For Future
14 Mei 2023, 00:08 NU.NL - Film
Nederlandse filmproducenten Iris Otten (Juliet at Pupkin) en Laurette Schillings (Topkapi Films) zijn het nieuwe collectief Film For Future gestart. Samen met onder anderen actrices Jennifer Hoffman, Anniek Pheifer en Thekla Reuten, crewleden en producenten willen ze film- en televisieproducties verduurzamen.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn