NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Groen


Licht op groen voor Duitse stoplichtcoalitie van SPD, Groenen en FDP
Zaterdag, 00:05 NOS nieuws

De drie Duitse partijen SPD, Groenen en FDP gaan een volgende stap zetten in het vormen van een regeringscoalitie. Volgens de partijleiders hebben de verkennende gesprekken uitgewezen dat de partijen met elkaar om tafel kunnen. Daarmee lijkt de zogeheten 'stoplichtcoalitie', vernoemd naar de partijkleuren van de sociaaldemocraten, Groenen en liberalen, nabij.

"We zijn ervan overtuigd dat we een ambitieus en duurzaam regeerakkoord kunnen sluiten", schrijven Scholz (SPD), Baerbock (Groenen) en Lindner (FDP) in een gezamenlijke verklaring.

De drie partijen hebben de afgelopen tijd onderzocht of er breekpunten zijn waardoor een formatie zou kunnen stuklopen, maar die werden niet gevonden. Enkele beknopte beleidspunten zijn inmiddels op papier gezet. Die zullen aan de leden worden voorgelegd voordat de definitieve onderhandelingen beginnen.

Minimumloon, modernisering en windmolens

Volgens SPD-leider Scholz streven de drie partijen naar "de omvangrijkste modernisering van de Duitse industrie in meer dan honderd jaar". Baerbock van De Groenen zegt dat de plannen zullen leiden tot een "decennium van vernieuwing". FDP-leider Lindner voegt eraan toe dat de samenwerking tussen de drie partijen "een kans is om het land te verenigen".

Zo moet het aantal windmolens snel worden uitgebreid om de energietransitie te versnellen. Steenkool moet in 2030 volledig zijn uitgebannen. Ook willen de partijen volop inzetten op digitalisering van de samenleving.

De partijen willen het minimumloon ophogen naar 12 euro per uur. Verder beloven de partijen dat de belastingen niet worden verhoogd en de pensioenen niet verlaagd.

Drie weken geleden won de SPD de Bondsdagverkiezingen, nipt gevolgd door de christendemocratische CDU/CSU, geleid door Armin Laschet. Als de onderhandelingen slagen, zal Scholz na 16 jaar Angela Merkel opvolgen als bondskanselier.

De drie partijen verwachten komende maandag, na overleg met de leden, uitsluitsel te kunnen geven over de vervolgstap in de formatie.
Vlaams Belang Leuven kritisch voor knip Burchtstraat, Groen zegt dat "leefbaarheid stijgt"
28 September, 00:02 Skynet
De Leuvense afdeling van partij Vlaams Belang heeft zich maandagavond kritisch uitgelaten tegenover de knip in de Burchtstraat. Volgens gemeenteraadslid Hagen Goyvaerts zien enkele handelaars hun omzet dalen, omdat er minder autoverkeer toegelaten is.


Groen lanceert voorstel om armoede op school te bestrijden
1 September, 00:03 Skynet Belgie
Groen heeft een drieledig voorstel klaar om de armoede op school beter te bestrijden. Vlaams parlementslid Celia Groothedde pleit voor de invoering van een maximumfactuur in het secundair onderwijs, lokale inleefmomenten voor leerkrachten en een warme maaltijd of soep op school. De Groen-politica legt daarover een resolutie op tafel in het Vlaams Parlement.


Geen groen vinkje in CoronaCheck-app na eerste prik in ander EU-land
25 Augustus, 00:07 NU.NL - Tech
Mensen die hun eerste coronavaccin in een ander EU-land toegediend hebben gekregen en hun tweede prik in Nederland, kunnen op dit moment geen groen vinkje in de CoronaCheck-app krijgen. Volgens koepelorganisatie GGD GHOR is de oorzaak van het probleem van technische aard en wordt er gewerkt aan een oplossing.


"Snel verbod op glyfosaat is logische volgende stap" (Groen)
6 Juli, 00:07 Skynet Economie
"Een snel verbod op glyfosaat is de logische volgende stap". Dat zegt Europees parlementslid Sara Matthieu (Groen) aan Belga in een reactie op het onderzoek waaruit blijkt dat de studies waarop Europa zich baseerde om glyfosaat toe te laten grotendeels onbetrouwbaar zijn.


Groen licht voor gebruik van openbare ruimte rond Brussels Justitiepaleis door de stad
29 Juni, 00:04 Skynet
De stad Brussel en de Regie der Gebouwen zijn ermee akkoord gegaan dat de hellingen en de plateaus van het Justitiepaleis vanaf deze zomer gebruikt mogen worden door de buurt, handelaars en bezoekers van Brussel. De Brusselse gemeenteraad zette maandag het licht op groen voor drie conventies daarrond.


Krijgt Remco Evenepoel vandaag groen licht om weer te fietsen?
8 Februari, 04:43 HLN.BE
Belangrijke dag voor Remco Evenepoel (21). Vandaag ondergaat hij een nieuw onderzoek om te kijken of de breuk aan zijn schaambeen hersteld is.


Groen Brecht verliest oprichtster Lizi Vanderes (82)
7 Februari, 14:53 Gazet v. Antwerpen

Groen Brecht treurt om het heengaan van een van haar oprichters, Lizi Vanderes (82). ?Samen met haar man Jan Demey en voortrekker Piet Coppenrath van actiegroep Red de Voorkempen was ze de grondlegger van de groene partij in Brecht, 39 jaar geleden?, weet voorzitster Karin Van Hoffelen.
Laatste obstakel voor bouw nieuw ziekenhuis uit de weg geruimd: Vlaamse regering zet licht op groen voor AZ Nikolaas
5 Februari, 17:30 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse regering ruimde vrijdag een laatste obstakel uit de weg die de bouw van een nieuw AZ Nikolaas mogelijk moet maken. Maar de verloren landbouwgrond moet wel worden gecompenseerd.
Groen Laakdal hekelt ?onderbreking? in voedselhulp
3 Februari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Tijdens de digitale gemeenteraadszitting nam Paul Mondelaers (Groen Laakdal) welzijnschepen Raf Moons (CD&V) op de korrel over wat hij een onderbreking in de voedselhulp noemde tijdens de maand januari. Schepen Moons ontkende dat omdat in de meest dringende gevallen toch (voedsel)hulp geboden werd. ?Er had veel meer gekund?, stelde Mondelaers dan weer. De volgende bedeling gaat door op dinsdag 9 februari.
?La vie en rose? heerst in daltonschool In ?t Groen
3 Februari, 17:12 Gazet v. Antwerpen

Dat positiviteit besmettelijker is dan een virus, bewijzen de 130 leerlingen van daltonschool In ?t Groen. Zij dragen een roze bril en zien het leven rooskleurig tegemoet. Alles wordt in maart gebundeld in een Rozebrilgazet.
Kapwerken Vlaamse Waterweg langs het kanaal stuit op verzet bij Groen
3 Februari, 15:12 Gazet v. Antwerpen

Recent is er op de Westdijk en het kanaal richting Tisselt in Willebroek een kapping van bomen en groen geweest. Thierry Serrien (Groen) vroeg zich op de gemeenteraad openlijk af of dit de correcte manier van natuurbeheer is.
VS-Senaat zet licht op groen voor Pete Buttigieg als eerste openlijk homoseksuele minister
2 Februari, 20:01 Skynet
Met 86 stemmen voor en 13 stemmen tegen heeft de Amerikaanse Senaat dinsdag de 39-jarige Pete Buttigieg bekrachtigd als minister van Transport. Daarmee wordt Buttigieg de eerste openlijk homoseksuele minister ooit in een Amerikaanse regering.


Leerkrachten krijgen hulp om leerachterstand aan te pakken
4 Februari, 09:19 De Tijd
09:47 Om de leerachterstand, een gevolg van maandenlang thuisonderwijs, weg te werken, kijkt minister van Onderwijs Ben Weyts naar extra handen in de klas. Hij trekt 10 miljoen euro uit om bijvoorbeeld gepe...


Kristof Calvo stopt als fractievoorzitter van Ecolo-Groen

Midden februari geeft Kristof Calvo de fakkel als fractievoorzitter van Ecolo-Groen door. Hij zal zich als kamerlid focussen op inhoudelijk werk en gaat aan de slag op het wetenschappelijk bureau van GroenLinks in Nederland. Dat laat Groen weten in een persbericht.
Groen-voorzitter Meyrem Almaci over geruzie tussen politici en experts
31 Januari, 10:06 Gazet v. Antwerpen

De rust en eenvoud van de stilte. Het is een filosofische boodschap die Groen-voorzitter Meyrem Almaci zondagochtend predikt in ?De Zondag?. Met name in het verhitte coronadebat, waar politici en experts soms wel over elkaar lijken te vallen om aan het woord te mogen komen. Maar volgens Almaci is dat overaanbood aan meningen kwalijk voor het mentaal welzijn van de bevolking.
Minder auto?s en meer groen in nieuwe Mechelse stationsbuurt
30 Januari, 03:06 Gazet v. Antwerpen

De afwerking van de tangent in Mechelen is volop bezig en binnenkort begint de afbraak van het station. Ondertussen maakt de stad plannen voor een nieuwe stationsomgeving. Ze stelt ontwerpers aan voor een tijdelijke herinrichting van de Coloma-, Hendrik Conscience- en de Leopoldstraat, maar ook voor de aanleg van groen- en parkzones langs de nieuwe tangent.
Groen Antwerpen pleit voor koerswijziging
29 Januari, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Weinig lof van nationaal Groen-voorzitster Meyrem Almaci en Antwerps Groen-fractieleider Imade Annouri voor het Antwerpse stadsbestuur. ?Iedereen vindt kleine stapjes sympathiek, maar wat echt nodig is, is een koerswijziging?, zegt Annouri.
Groen licht voor project MartHa!tentatief: De Carrousel wordt openluchttheater
29 Januari, 09:54 Gazet v. Antwerpen

Antwerpen moet er in mei normaal gezien een coronaproof openluchttheater bijkrijgen. De Carrousel gaat tot december op drie locaties in en rond de stad staan. Het project van het MartHa!tentatief en de stad staat open voor zowat alle podiumkunstenaars.
IN KAART. Besmettingen stijgen vooral fors in Limburg, meeste ziekenhuisopnames in Oost- en West-Vlaanderen. Bekijk hier de situatie in uw regio
28 Januari, 06:42 HLN.BE
Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in ons land neemt weer toe. Vooral in Vlaanderen zien we nu stijgingen met dubbele besmettingscijfers: Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor. De ziekenhuisopnames tonen dan weer vooral stijgingen in Oost- en West-Vlaanderen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn