NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Groen


NU+ | Koplopers: Zelfs monumenten kunnen groen en gasloos zijn
16 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
In de serie Koplopers bezoekt NU.nl deze zomer duurzame projecten die ons een kijkje in de toekomst van energie, warmte en (land)bouw geven. Deze week: hoe een rijksmonument in Amsterdam groen en gasloos werd.


Wall Street sluit groen | Insiders pikken Barco op
29 Juli, 00:00 De Tijd
21:26 De Amerikaanse beurzen reageerden positief op een inflatiecijfer, Apple en Microsoft trekken aan de kar.


Kamer zet licht op groen voor uitvoering van een deel van het sociaal akkoord
25 Juli, 00:07 Skynet Economie
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor de uitvoering van een deel van het sociaal akkoord dat vakbonden en werkgevers afgelopen voorjaar overeenkwamen. Het gaat onder meer over vrijwillige overuren en innovatiepremies.


Regering zet licht op groen voor arbeidscontract voor sekswerkers
24 Juni, 00:03 Skynet Economie
Sekswerkers kunnen binnenkort officieel als werknemer aan de slag. Dat heeft de federale regering vrijdag beslist, meldt minister van Werk en Economie Pierre-Yves Dermagne (PS).


Festival in natuurgebied? Lente Kabinet krijgt dit weekend nog groen licht
28 Mei, 00:05 NU.NL - Muziek
Harde muziek en lichteffecten in een natuurgebied, is dat een goed idee? We houden ons aan alle ecologische regels, zegt de organisatie van festival Lente Kabinet. Maar Actiegroep Hart voor Twiske is boos. Terwijl de zaak bij de rechter ligt, kan het festival dit weekend in elk geval nog doorgaan. Wat speelt er allemaal?


De Croo vraagt pauze voor Europese natuurregels, Groen reageert scherp
24 Mei, 00:00 De Tijd
21:37 Het verzet tegen nieuwe Europese milieuwetgeving gaat crescendo. Premier Alexander De Croo (Open VLD) roept op tot een pauze voor Europese milieuregels zoals de natuurherstelwet. ?Blijkbaar is de prem...


Nederlandse filmmakers lanceren groen collectief Film For Future
14 Mei, 00:08 NU.NL - Film
Nederlandse filmproducenten Iris Otten (Juliet at Pupkin) en Laurette Schillings (Topkapi Films) zijn het nieuwe collectief Film For Future gestart. Samen met onder anderen actrices Jennifer Hoffman, Anniek Pheifer en Thekla Reuten, crewleden en producenten willen ze film- en televisieproducties verduurzamen.


Congres Groen - Naji en Vaneeckhout officieel co-voorzitters
13 Mei, 00:02 Skynet
Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout zijn nu ook officieel co-voorzitters van Groen. De facto waren ze dat al, nadat ze vorig jaar de voorzittersverkiezingen hadden gewonnen. Maar formeel was Naji voorzitster en Vaneeckhout ondervoorzitter. Op het partijcongres vrijdagavond werd hun co-voorzitterschap formeel en statutair bekrachtigd.


Elia krijgt groen licht voor miljardeninvesteringen in stroomnet
10 Mei, 00:00 De Tijd
18:37 Minister van Energie Tinne Van der Straeten geeft haar fiat aan het tienjarenplan van Elia. Het netbedrijf mag zich opmaken om miljarden te investeren in de uitbouw van het Belgische hoogspanningsnet....


Pensioenhervorming Frankrijk - Grondwettelijke Raad zet licht op groen voor grootste deel van pensioenhervorming
15 April, 00:02 Skynet Buitenland
De Franse Grondwettelijke Raad heeft vrijdag het licht op groen gezet voor de essentie van de pensioenhervorming van president Emmanuel Macron. Vakbonden en oppositie lopen al maanden storm tegen deze hervorming, die de pensioenleeftijd op 64 legt in plaats van 62 nu. Die hervorming is niet in strijd met de grondwet, oordeelt de Raad.


Pensioenhervorming Frankrijk - Rellen in Frankrijk na groen licht van Grondwettelijke Raad
15 April, 00:01 Skynet
In tal van Franse steden zijn rellen uitgebroken nadat de Grondwettelijke Raad groen licht gaf voor de pensioenhervorming van de regering van president Emmanuel Macron. Net als de afgelopen dagen en weken protesteren veel mensen tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. Confrontaties met de politie bleven wederom niet uit.


Jong Groen haalt hard uit naar ?te oude, witte mensen? binnen partij en dat zorgt voor onvrede: ?Jullie vallen mij aan op basis van mijn huidskleur en mijn leeftijd?
3 April, 00:04 HLN.BE
Jong Groen wil de huidige generatie binnen de moederpartij weg na ?de slechtste peiling sinds de verkiezingen?. ?Een deel van de groep witte mensen, vaak ook te oud, die daar nu zit maakt foute inschattingen,? klonk het straf op Twitter. Die uithaal kon de partij niet smaken. Onder druk moest de jongerenafdeling de bewuste tweet uiteindelijk verwijderen. ?Een weerspiegeling zijn van de samenleving? Dat wil ook zeggen niemand afrekenen op leeftijd en huidskleur. Dat was ook een les voor Jong Groen.?


23 Maart, 00:01 Skynet Belgie
Gemeenteraad geeft groen licht aan politiezone Noord om bodycams en drones in Brecht te gebruiken
10 Maart, 00:17 Gazet v. Antwerpen

Politiezone Noord (Kapellen en Stabroek) mag bij politieopdrachten in Brecht bodycams en drones gebruiken. Het moet de veiligheid van personen en goederen verhogen. Politiezone Schoten kreeg eerder al toestemming om in Brecht bodycams te gebruiken.
Nog geen groen licht voor nieuw themapark Captain Jack: ?Er moet eerst een mobiliteitsplan uitgewerkt worden?
6 Maart, 00:03 Gazet v. Antwerpen

Captain Jack, het nieuwe themapark rond de luchthaven dat Tom Schoepen naast Antwerp Airport wil bouwen, kan pas groen licht krijgen als er een mobiliteitsplan uitgewerkt wordt. Dat zegt Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters. In Mortsel en Borsbeek zien ze de komst van het pretpark niet zitten.
NU+ | Kabinet wil zeven keer zoveel groen gas, maar productie komt niet op gang
24 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
De productie van groen gas groeit mondjesmaat, terwijl het kabinet juist vol wil inzetten op het duurzame gas uit reststromen. Gaat het nog lukken om veel meer van ons gas groen te maken?


Groen techsubsidieprogramma EU kan leiden tot subsidierace met VS
8 Februari, 00:10 Techzine
De recent door de Europese Commissie (EC) aangekondigde subsidies voor het ontwikkelen van een duurzame techsector kan mogelijk een subsidierace met de VS veroorzaken. Dit stellen diverse media. Ook de EC zelf erkent dat lidstaten van mening verschillen. Onlangs introduceerde de EC het Green Deal Industrial Plan. Met dit programma moet de techsector die zich […]


Partijen zwemmen in het geld en dat hervorming uitblijft is volgens Kristof Calvo (Groen) schuld van twee partijen
26 Januari, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Kristof Calvo (Groen) is het beu. Al drie jaar vergaderen politieke partijen in het parlement en in commissies over de hervorming van de partijfinanciering, maar al die tijd verandert er niets. Partijen blijven, zeker in vergelijking met Nederland en andere buurlanden, enorm veel geld opstrijken. Calvo noemt man en paard: ?De PS en MR doen het moeilijkst?, zegt hij in De Afspraak op Canvas. ?Mijn naam of handtekening hoeft hier niet onder staan maar laat ons alstublieft hervormen.?
Hasseltse gemeenteraad geeft groen licht voor volgende stap in fusie met Kortessem
25 Januari, 00:19 Skynet Belgie
De gemeenteraad van Hasselt heeft zoals verwacht unaniem de goedkeuring gegeven om de volgende stap in de fusiegesprekken met Kortessem te zetten. Vorige week werd bekend dat de grote verwachte fusie tot een stadsagglomeratie met meer dan 100.000 inwoners niet meer mogelijk was nadat de omliggende gemeenten Alken en Diepenbeek lieten weten dat ze niet met Hasselt wilden fuseren. Enkel Kortessem had positief geantwoord op de fusieplannen van Hasselt.


Regering geeft groen licht voor afbouw tijdskrediet
25 Januari, 00:15 Skynet Economie
De federale ministerraad heeft in tweede lezing het licht op groen gezet voor de inperking van het tijdskrediet, thematische verloven zoals het ouderschapsverlof en de loopbaanonderbreking voor ambtenaren. De aanpassingen gaan op 1 februari in, en niet op 1 januari zoals aanvankelijk voorzien.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn