NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Groen


Krijgt Remco Evenepoel vandaag groen licht om weer te fietsen?
8 Februari, 04:43 HLN.BE
Belangrijke dag voor Remco Evenepoel (21). Vandaag ondergaat hij een nieuw onderzoek om te kijken of de breuk aan zijn schaambeen hersteld is.


Groen Brecht verliest oprichtster Lizi Vanderes (82)
7 Februari, 14:53 Gazet v. Antwerpen

Groen Brecht treurt om het heengaan van een van haar oprichters, Lizi Vanderes (82). ?Samen met haar man Jan Demey en voortrekker Piet Coppenrath van actiegroep Red de Voorkempen was ze de grondlegger van de groene partij in Brecht, 39 jaar geleden?, weet voorzitster Karin Van Hoffelen.
Laatste obstakel voor bouw nieuw ziekenhuis uit de weg geruimd: Vlaamse regering zet licht op groen voor AZ Nikolaas
5 Februari, 17:30 Gazet v. Antwerpen

De Vlaamse regering ruimde vrijdag een laatste obstakel uit de weg die de bouw van een nieuw AZ Nikolaas mogelijk moet maken. Maar de verloren landbouwgrond moet wel worden gecompenseerd.
Groen Laakdal hekelt ?onderbreking? in voedselhulp
3 Februari, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Tijdens de digitale gemeenteraadszitting nam Paul Mondelaers (Groen Laakdal) welzijnschepen Raf Moons (CD&V) op de korrel over wat hij een onderbreking in de voedselhulp noemde tijdens de maand januari. Schepen Moons ontkende dat omdat in de meest dringende gevallen toch (voedsel)hulp geboden werd. ?Er had veel meer gekund?, stelde Mondelaers dan weer. De volgende bedeling gaat door op dinsdag 9 februari.
?La vie en rose? heerst in daltonschool In ?t Groen
3 Februari, 17:12 Gazet v. Antwerpen

Dat positiviteit besmettelijker is dan een virus, bewijzen de 130 leerlingen van daltonschool In ?t Groen. Zij dragen een roze bril en zien het leven rooskleurig tegemoet. Alles wordt in maart gebundeld in een Rozebrilgazet.
Kapwerken Vlaamse Waterweg langs het kanaal stuit op verzet bij Groen
3 Februari, 15:12 Gazet v. Antwerpen

Recent is er op de Westdijk en het kanaal richting Tisselt in Willebroek een kapping van bomen en groen geweest. Thierry Serrien (Groen) vroeg zich op de gemeenteraad openlijk af of dit de correcte manier van natuurbeheer is.
VS-Senaat zet licht op groen voor Pete Buttigieg als eerste openlijk homoseksuele minister
2 Februari, 20:01 Skynet
Met 86 stemmen voor en 13 stemmen tegen heeft de Amerikaanse Senaat dinsdag de 39-jarige Pete Buttigieg bekrachtigd als minister van Transport. Daarmee wordt Buttigieg de eerste openlijk homoseksuele minister ooit in een Amerikaanse regering.


Leerkrachten krijgen hulp om leerachterstand aan te pakken
4 Februari, 09:19 De Tijd
09:47 Om de leerachterstand, een gevolg van maandenlang thuisonderwijs, weg te werken, kijkt minister van Onderwijs Ben Weyts naar extra handen in de klas. Hij trekt 10 miljoen euro uit om bijvoorbeeld gepe...


Kristof Calvo stopt als fractievoorzitter van Ecolo-Groen

Midden februari geeft Kristof Calvo de fakkel als fractievoorzitter van Ecolo-Groen door. Hij zal zich als kamerlid focussen op inhoudelijk werk en gaat aan de slag op het wetenschappelijk bureau van GroenLinks in Nederland. Dat laat Groen weten in een persbericht.
Groen-voorzitter Meyrem Almaci over geruzie tussen politici en experts
31 Januari, 10:06 Gazet v. Antwerpen

De rust en eenvoud van de stilte. Het is een filosofische boodschap die Groen-voorzitter Meyrem Almaci zondagochtend predikt in ?De Zondag?. Met name in het verhitte coronadebat, waar politici en experts soms wel over elkaar lijken te vallen om aan het woord te mogen komen. Maar volgens Almaci is dat overaanbood aan meningen kwalijk voor het mentaal welzijn van de bevolking.
Minder auto?s en meer groen in nieuwe Mechelse stationsbuurt
30 Januari, 03:06 Gazet v. Antwerpen

De afwerking van de tangent in Mechelen is volop bezig en binnenkort begint de afbraak van het station. Ondertussen maakt de stad plannen voor een nieuwe stationsomgeving. Ze stelt ontwerpers aan voor een tijdelijke herinrichting van de Coloma-, Hendrik Conscience- en de Leopoldstraat, maar ook voor de aanleg van groen- en parkzones langs de nieuwe tangent.
Groen Antwerpen pleit voor koerswijziging
29 Januari, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Weinig lof van nationaal Groen-voorzitster Meyrem Almaci en Antwerps Groen-fractieleider Imade Annouri voor het Antwerpse stadsbestuur. ?Iedereen vindt kleine stapjes sympathiek, maar wat echt nodig is, is een koerswijziging?, zegt Annouri.
Groen licht voor project MartHa!tentatief: De Carrousel wordt openluchttheater
29 Januari, 09:54 Gazet v. Antwerpen

Antwerpen moet er in mei normaal gezien een coronaproof openluchttheater bijkrijgen. De Carrousel gaat tot december op drie locaties in en rond de stad staan. Het project van het MartHa!tentatief en de stad staat open voor zowat alle podiumkunstenaars.
IN KAART. Besmettingen stijgen vooral fors in Limburg, meeste ziekenhuisopnames in Oost- en West-Vlaanderen. Bekijk hier de situatie in uw regio
28 Januari, 06:42 HLN.BE
Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in ons land neemt weer toe. Vooral in Vlaanderen zien we nu stijgingen met dubbele besmettingscijfers: Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor. De ziekenhuisopnames tonen dan weer vooral stijgingen in Oost- en West-Vlaanderen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.


Coronavirus - Groen wil een mentale lockdown vermijden met een Urgentieplan Mentaal Welzijn
26 Januari, 04:22 Skynet
Groen heeft een Urgentieplan Mentaal Welzijn opgesteld om de groeiende druk op de geestelijke gezondheid aan te pakken. Het plan legt in tien maatregelen de nadruk ligt op 'bespreekbaar maken' en 'doortastender beleid'. Groen-voorzitster Meyrem Almaci vreest een golf van psychische klachten door corona, zeker bij jongeren, "en de geestelijke zorg zit vandaag op haar limiet".


Groen licht voor Brugs stadiondossier na goedkeuring Raad van State
22 Januari, 16:24 HLN.BE
Het stadiondossier van Club en Cercle Brugge heeft weer wat extra wind in de zeilen met dank aan een gunstig advies van de Raad van State. De Vlaamse regering keurde het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor een stadioncomplex langs de Blankenbergse Steenweg goed.


Vlaamse relance is groen en digitaal
22 Januari, 15:12 De Tijd
15:37 Vlaanderen moet na de coronaschok groener en digitaler worden, blijkt uit de projecten die de Vlaamse regering selecteert voor de 2,3 miljard euro Europese herstelsteun. En hopelijk maakt dat ons ook ...


Hoe groen kan Joe Biden Amerika maken?
21 Januari, 21:06 De Tijd
21:52 De Amerikaanse president Joe Biden keert terug naar de klimaatafspraken van Parijs en zweert fossiele energie af tegen 2035. Maar de wittebroodsweken zullen snel voorbij zijn. Internationaal en in zij...


Vlaams Parlement betreurt "opschudding" rond themanummer Newsweek
21 Januari, 10:13 Skynet
Het Vlaams Parlement betreurt de "opschudding" die ontstaan is over een themanummer van het maandblad Newsweek naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het Vlaams Parlement. In een mededeling op de website van het parlement staat dat "de verwarring hoofdzakelijk te wijten is aan een tendentieus en historisch onjuist artikel in een Vlaamse krant".


Martine en haar buren stappen naar gemeenteraad om bouwplannen van verkavelaars tegen te houden: ?Groen moet bewaard blijven?
21 Januari, 05:42 Gazet v. Antwerpen

Martine Aerts van de Bellestraat in Sint-Niklaas stapt, met de steun van haar buren, naar de gemeenteraad. Ze willen verkavelingsplannen in hun buurt tegen te houden om een groot stuk groen te redden.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn