NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Groen


Politiek directeur van Groen Bogdan Vanden Berghe is kandidaat-voorzitter Groen Antwerpen
Donderdag, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Nationaal politiek directeur Bogdan Vanden Berghe (50) is kandidaat voor het voorzitterschap van Groen Antwerpen. Dat maakte hij woensdagavond bekend op de Antwerpse ledenavond.
Groen licht voor nationalisering Franse energiebedrijf EDF
27 November, 00:04 Skynet Economie
De Franse marktwaakhond AMF heeft groen licht gegeven voor de plannen van de Franse overheid om het energiebedrijf EDF te nationaliseren. Dat project werd begin oktober gelanceerd. De Franse staat controleert nu 84 procent van het kapitaal van EDF en wil alle aandelen in handen.


Groen Leuven start campagne over 'goed wonen'
27 November, 00:02 Skynet
Groen Leuven heeft op zaterdag haar campagne "Goed wonen, daar vegen wij onze voeten niet aan" afgetrapt. Ter hoogte van het Museum M in Leuven gingen schepen Lies Corneillie, covoorzitter Nadia Naji en Vlaams parlementslid An Moerenhout in gesprek met voorbijgangers over het thema. "Groen wil dat iedereen in een goede woning kan wonen om zo een goed leven uit te bouwen", aldus de partij.


Licht op groen voor mogelijke batterijfabriek in Seneffe
17 November, 00:03 De Tijd
21:02 De raad van bestuur van de Henegouwse intercommunale IDEA heeft de koopoptie van ABEE (Avesta Battery and Energy Engineering) goedgekeurd.


Groen licht voor nieuwe regels lokale en provinciale ambtenaren
13 November, 00:04 Skynet Economie
De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor een aantal nieuwe regels voor lokale en provinciale ambtenaren. De nieuwe regels, die er komen op voorstel van minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD), maken het mogelijk om vastbenoemde ambtenaren te ontslaan volgens dezelfde regels als contractuelen. Daarnaast krijgen de gemeenten meer autonomie op het vlak van personeelsbeleid. De vakbonden verzetten zich en plannen een actiedag op 22 november.


Coiffure Modern is ?groen kapsalon?: zelfs afgeknipt haar wordt gerecycleerd
3 November, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Coiffure Modern in Zandhoven is een voorbeeld van een ?groen? of duurzaam kapsalon. De uitbaters gebruiken onder meer biologisch afbreekbare handdoeken en zelfs de afgeknipte haren worden gerecycleerd.
Omroep MAX komt met dramaserie gebaseerd op nieuwe roman Hendrik Groen
18 Oktober, 00:07 NU.NL - Film
Omroep MAX werkt aan een nieuwe dramaserie, gebaseerd op de roman Rusten Vreugd van Hendrik Groen. Dat hebben de omroep, uitgeverij Meulenhoff en producent Lemming Film woensdag bekendgemaakt.


Ouders Tanja Groen over mogelijke match met Dutroux: "We hopen het stiekem wel"
11 Oktober, 00:01 Skynet Belgie
"We zeggen niet: 'Dit wordt 'm'. Maar we hopen het stiekem wel", zo citeert de Nederlandse krant de Telegraaf de vader van Tanja Groen, het achttienjarig meisje dat in 1993 mysterieus verdween in Maastricht. Op vraag van Nederland zal de Belgische justitie aan de hand van dna onderzoeken of er al dan niet een verband is met Marc Dutroux.


Wall Street begint belangrijke Fed-week in het groen
20 September, 00:01 HLN.BE
De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Vooral aan het slot van de sessie verbeterde het sentiment. Beleggers waren in afwachting van de aanstaande beleidsvergadering van de Amerikaanse centralebankenkoepel. De Federal Reserve begint dinsdag aan zijn tweedaagse rentevergadering. Op woensdag volgt het rentebesluit en wordt de rente naar verwachting opnieuw met 0,75 procentpunt verhoogd, om de hoge inflatie te bestrijden.


EDAY 2022: ?Kite groen alternatief voor windturbines?
18 September, 00:02 Emerce
De Delftse startup Kitepower is een crowdfundingactie gestart om het nalatenschap van Wubbo Ockels voort te zetten. Een vlieger die met een scheerlijn verbonden is aan een zeecontainer zou 150 huishoudens van elektriciteit kunnen voorzien. CEO Johannes Peschel spreekt op EDAY: "We zijn een groen alternatief voor windturbines."


GEZIEN? ?De tafel van vier?: ?Groen lachen met Gert?
6 September, 00:01 HLN.BE
Weinig programma?s waar zo naar uitgekeken werd bij de start van het tv-seizoen als ?De tafel van vier?. Bijna tien jaar na het floppen van ?De Kruitfabriek? zou Play4 opnieuw een poging wagen om een relevante actuatalkshow te maken. Met Gert Verhulst aan de knoppen dit keer. ?Hij zal de vragen stellen die nergens gesteld worden?, klonk het in de perstekst. Maar kan de Studio 100-baas de verwachtingen ook inlossen? Of is het programma toch eerder een doorslagje van pakweg ?De Cooke & Verhulst Show??


Herentalse Lakenhal helemaal in het groen voor Wout van Aert
25 Juli, 00:01 Skynet Sport
De stad Herentals zal, ter ere van Wout van Aert, de Lakenhal van de stad volledig in groen licht hullen op zondagavond. "Met dit gebaar brengen we hulde aan de fenomenale prestaties van Wout", zegt het stadsbestuur.


Wall Street sluit groen, winst Tesla verrast positief
21 Juli, 00:02 De Tijd
18:01 De meeste Europese beurzen sloten met beperkt verlies, met Amsterdam als groene uitzondering. In Brussel was Barco opnieuw in trek na de publicatie van sterke halfjaarcijfers. Het aandeel bereikte een...


7 Juli, 00:07 Volkskrant
30 Juni, 00:06 Volkskrant
?Als Demir doorzet zijn wij failliet, terwijl we minder dan vijf jaar geleden vergunning kregen voor splinternieuwe stal en groen voorbeeldbedrijf waren?
30 Juni, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Een twaalftal tractoren van landbouwers uit de omgeving verzamelde woensdag tussen 20 en 21u op de brug van de Kruisdreef over de E34 in Pulderbos om te protesteren tegen het stikstofakkoord. ?Als wat nu voorligt doorgaat, zijn wij failliet?, zegt Ann Christiaensen (40), die in 2018 een vergunning kreeg voor een splinternieuwe kalverstal in herbevestigd agrarisch gebied in Oostmalle.
Wall Street kleurt groen na ferme rentestap Federal Reserve
19 Juni, 00:11 Skynet Economie
De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers reageerden op de beslissing van de Federal Reserve om de rente met 0,75 procentpunt te verhogen. Dat was de grootste verhoging sinds 1994 en in juli volgt mogelijk nog zo'n stap. Fed-baas Jerome Powell gaf aan dat de beleidsmakers er alles aan zullen doen om de hoge inflatie te beteugelen.


Coronavirus - Amerikaanse gezondheidsdienst zet licht op groen voor coronavaccin jonge kinderen
19 Juni, 00:08 Skynet Buitenland
Na een adviesraad van de Amerikaanse geneesmiddelendienst FDA heeft ook gezondheidsdienst CDC groen licht gegeven voor de vaccinatie van kinderen tussen zes maanden en vijf jaar tegen het coronavirus. Zowel het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer als dat van Moderna mag zo aan ongeveer 18 miljoen jonge kinderen toegediend worden, beslisten de experts zaterdag, volgens Amerikaanse media. Na de formele bekrachtiging door CDC-hoofd Rochelle Walensky staat niets nog vaccinatie in de weg in de leeftijdsgroep. De Amerikaanse regering zegt dat er vanaf 21 juni mee gestart kan worden.


Britse justitie geeft groen licht om migranten naar Rwanda uit te wijzen
12 Juni, 00:08 Skynet Buitenland
Dinsdag kan een eerste vliegtuig met migranten van het Verenigd Koninkrijk naar Rwanda vliegen. Het Hooggerechtshof in Londen verwees een klacht van vakbonden en mensenrechtengroeperingen vrijdag naar de prullenband. Die wilden het omstreden plan van de Britse regering om asielzoekers die illegaal het land binnenkwamen, naar Rwanda terug te sturen, een halt toeroepen.


Antwerpse INEOS-kraker krijgt groen licht
9 Juni, 00:02 De Tijd
01:00 Na een jarenlange lijdensweg zet Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) het licht op groen voor de Britse chemiegroep INEOS om een ethaankraker - een investering van 3 miljard euro - in de An...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn