NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Grijpt

2News.be / Trefwoorden / Grijpt

Vertonghen razend nadat Engeland penalty krijgt, maar VAR grijpt niet in: had recordinternational een punt?
Woensdag, 00:03 HLN.BE
De Rode Duivels slikten al snel na hun openingsgoal de 1-1 tegen Engeland. De Three Lions kregen op het kwartier een penalty na een vermeende overtreding van Jan Vertonghen op Ivan Toney, al vond de Belgische recordinternational zelf dat hij de bal had gespeeld. De videoref bekeek de fase, maar vond het niet nodig om de beslissing van ref Gishamer terug te draaien. Tot woede van Vertonghen, want Toney zette de strafschop ook om.


Van der Poel heeft vrede met tweede plek Gent-Wevelgem: 'Kan niet alles winnen'
Mathieu van der Poel denkt dat zijn tweede plaats in Gent-Wevelgem het hoogst haalbare was. De 29-jarige Nederlander voelde ruim voor de finish al dat zijn medevluchter Mads Pedersen betere benen had.


Meer standbeelden van mythische dieren dan van vrouwen: Denemarken grijpt in
8 Maart, 00:03 NOS nieuws

Van de 321 beelden en bustes in Deense steden zijn er maar 31 van een vrouw. En in de Deense hoofdstad Kopenhagen staan meer beelden van mythische dieren dan van vrouwen. Daar moet snel verandering in komen, vindt de Deense regering.

Minister van Engel-Schmidt van Cultuur heeft nu bekendgemaakt dat er 50 miljoen Deense kroon (ongeveer 6,7 miljoen euro) wordt vrijgemaakt om de scheve verhoudingen te corrigeren. Ook komt er een commissie die voorstellen moet doen voor nieuwe beelden van vrouwen die zo herdacht kunnen worden, meldt het Deense ministerie van Cultuur.

'Totaal gestoord'

"De cijfers spreken bijna voor zich: slechts 31 van de 321 beelden en bustes in steden zijn van vrouwen, en in Kopenhagen zijn er meer beelden van mythische dieren dan vrouwen", schrijft de minister. "Het is totaal gestoord. Vooral als je bedenkt hoeveel cruciale prestaties in de samenleving te danken zijn aan vrouwen. We hebben allemaal rolmodellen nodig waar we naar op kunnen kijken en die ons inzicht geven in ons gedeelde verleden."

De minister riep ook het publiek op om met suggesties te komen. Zelf kwam Engel-Schmidt met een aantal voorstellen, meldt The Guardian, zoals Nielsine Nielsen, de eerste vrouwelijke arts van Denemarken, en Bodil Begtrup, de eerste vrouwelijke ambassadeur van het land en lid van het parlement. Begtrup maakte ook deel uit van de commissie die in 1948 onderhandelde over de VN-verklaring van de mensenrechten.

Engel-Schmidt deed de oproep voor suggesties op X:

17 procent in Nederland

De scheve man-vrouwverhouding is in Nederland niet anders. Vorig jaar bleek uit een inventarisatie van ruim 5000 standbeelden in 197 gemeenten in het land, op initiatief van de Volkskrant. Maar 17 procent van die beelden was van een vrouw. Daar stond tegenover dat de persoon die het meest vereeuwigd was wel een vrouw was: koningin Wilhelmina.

Vorig jaar werd in Rotterdam het beeld Moments Contained onthuld, een 4 meter hoog beeld van een jonge, zwarte vrouw. Het beeld zorgde op sociale media voor veel discussie, maar veel Rotterdammers waren al snel enthousiast en gingen er graag mee op de foto.




De Kleijn grijpt in UAE Tour net naast eerste World Tour-zege, Jakobsen vierde
20 Februari, 00:04 NU.NL - Sport
Arvid de Kleijn heeft maandag naast zijn eerste zege in de World Tour gegrepen. De Nederlander kwam in de eerste etappe van de UAE Tour net tekort en sprintte naar de tweede plaats achter Tim Merlier. Fabio Jakobsen werd vierde.


Amateur boekt zeldzame golfzege, maar grijpt naast 1,4 miljoen euro prijzengeld
23 Januari, 00:05 NU.NL - Sport
Voor het eerst in 33 jaar heeft een amateur een proftoernooi op de Amerikaanse golftour PGA gewonnen. Nick Dunlap was de beste in het toernooi American Express in La Quinta, maar liep vanwege zijn amateurstatus de geldprijs mis.


PDC Qualifying School - Andy Baetens grijpt in tweede toernooi wel ticket voor finale
10 Januari, 00:01 Skynet Sport
Andy Baetens, maandag in het Duitse Kalken in het eerste kwalificatietoernooi al in de tweede ronde uitgeschakeld, heeft zich dinsdag wel weten te plaatsen voor de finale van de PDC Qualifying School. De wereldkampioen van de WDF boekte zes vlotte zeges voor een plaats bij de laatste acht en het bijbehorende ticket voor het finaletoernooi, dat van 11 tot 14 januari plaatsvindt.


Africa Eco Race: Koen Wauters grijpt net naast ritwinst in etappe vier
8 Januari, 00:02 Autosport
Koen Wauters en Kris Van Der Steen (Toyota Hilux) grepen op vrijdag net naast ritwinst. Op het einde van de vierde etappe reed het duo twee keer na mekaar lek waardoor ze uiteindelijk als derde eindigden. In de stand blijven ze zesde. Pascal Feryn en Kurt Keysers (Toyota Hilux) eindigde als achtste. In de stand zijn ze vijfde algemeen en eerste wagen. Tom De Leeuw, Cedric Feryn en Bjorn Burgelman (Ginaf) moesten enkele keren stoppen omwille van een aanhoudend bandenprobleem. Het trio eindigde achttiende en laatste, maar is nog steeds in wedstrijd.

Lees meer: Africa Eco Race: Koen Wauters grijpt net naast ritwinst in etappe vier


Kabinet grijpt direct in na uitspraak rechter: asielzoekers mogen hele jaar werken
1 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Asielzoekers mogen met onmiddellijke ingang het hele jaar door werken. De Raad van State deed woensdag uitspraak over de zogeheten '24 wekeneis', die asielzoekers beperkt op de arbeidsmarkt. Het demissionaire kabinet past de regels gelijk aan.


Champions League - Arsenal blikt Lens in en grijpt groepswinst, ook Real wint poule tegen Napoli
30 November 2023, 00:04 Skynet
Arsenal heeft woensdagavond op de vijfde speeldag in groep B van de Champions League op klinkende wijze de groepswinst veiliggesteld. Het leidde Lens naar de slachtbank met 6-0.


Bondscoach Janne Andersson stapt op als Zweden naast EK-kwalificatie grijpt
3 Oktober 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Als Zweden, tegenstander van de Rode Duivels in de EK-kwalificaties, zich in november niet kan plaatsen voor het EK van volgend jaar in Duitsland, betekent dat na zeven jaar dienstverband ook het einde van Janne Andersson als bondscoach van het land, zo werd maandag duidelijk gemaakt in een persmededeling van de Zweedse federatie.


KIJK. Gigantische misser: Charles De Ketelaere kopt nog over en grijpt zich naar haren, Atalanta wint wel
28 September 2023, 00:02 HLN.BE
Geen derde goal voor Charles De Ketelaere in het shirt van Atalanta. Onze landgenoot viel in aan de rust, maakte een gretige indruk, maar liet tien minuten voor tijd onbegrijpelijk de 0-2 liggen met het hoofd. Het zorgde wel niet voor puntenverlies, want Atalanta won met 0-1 op bezoek bij Hellas Verona.


NU+ | Android worstelde zich binnen op volle telefoonmarkt en grijpt nu de macht
27 September 2023, 00:10 NU.NL - Tech
Vijftien jaar geleden had vrijwel niemand een Android-telefoon, nu de meeste mensen. Google kreeg de afgelopen jaren veel macht op de smartphonemarkt en moest daar soms voor boeten. De technologie blijft zich ontwikkelen. De volgende stap lijkt kunstmatige intelligentie.


Zverev grijpt in na 'Hitler-leus' en laat toeschouwer uit stadion verwijderen
6 September 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Alexander Zverev heeft dinsdag tijdens de achtste finales van de US Open tegen de Italiaan Jannik Sinner een toeschouwer uit het stadion laten verwijderen. De man maakte volgens de Duitse tennisser een verwijzing naar nazi-Duitsland.


Bagagesjouwers op Schiphol doen nog steeds te zwaar werk, inspectie grijpt in
6 September 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Alle zes de bedrijven die op Schiphol de bagage van reizigers verwerken, hebben een dwangsom opgelegd gekregen. Ze zouden hun personeel te zwaar of onveilig werk laten doen. Dat meldt de Arbeidsinspectie dinsdag.


China grijpt opnieuw in om kwakkelende economie uit het slop te halen
23 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
De Chinese centrale bank heeft voor de derde keer in drie maanden de rente verlaagd. Peking hoopt dat Chinezen daardoor hun geld weer laten rollen en ook dat bedrijven meer gaan investeren. Dit moet de zwakke economie op de rails krijgen.


Nederland grijpt zonder Wiebes naast medaille bij gemengde ploegentijdrit op WK
9 Augustus 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Nederland is er dinsdag bij de WK wielrennen in Glasgow niet in geslaagd een medaille te veroveren op de gemengde ploegentijdrit. Zonder Lorena Wiebes eindigde de Oranje-equipe als zevende.


Kogelstootster Schilder plaatst zich voor Spelen, maar grijpt net naast overwinning
3 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Kogelstootster Jessica Schilder heeft zich zondag geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs. De Volendamse voldeed aan de limiet bij de Diamond League-meeting in Stockholm.


Golfer Luiten grijpt ook op Britse Masters naast eerste titel sinds 2018
3 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Joost Luiten is er zondag niet in geslaagd om zijn eerste titel op de Europese Tour sinds 2018 te veroveren. De Nederlandse golfer verspeelde op de slotdag van de Britse Masters zijn leidende positie.


Van Duijvenbode mist matchdarts en grijpt net naast titel op European Matchplay
3 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Dirk van Duijvenbode heeft zondag net naast de titel gegrepen op de European Darts Matchplay in het Duitse Trier. De Nederlander miste de finale tegen Luke Humphries vier matchdarts en verloor met 7-8.


Max Verstappen grijpt naast stokoud ronderecord Alberto Ascari
3 Juli 2023, 00:02 Skynet Sport
Max Verstappen heeft in de Grote Prijs van Oostenrijk niet het stokoude Formule 1-record van meeste rondes onafgebroken aan de leiding kunnen breken. Zijn serie eindigde na 25 ronden in Spielberg, toen hij zijn eerste pitstop maakte en bij terugkeer op de baan twee Ferrari-rijders voor hem zag rijden. Zijn aantal opeenvolgende rondjes aan de leiding eindigde zodoende bij 249.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn