NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Griekenland

2News.be / Trefwoorden / Griekenland

Treinongeval Griekenland - Griekse premier kondigt verkiezingen aan in mei
22 Maart, 00:02 Skynet
De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft dinsdag aangekondigd dat de Grieken in mei naar de stembus zullen trekken. Over een exacte datum wou de premier zich nog niet uitspreken.


Treinongeval Griekenland - Donderdag geen vluchten van en naar Griekenland door staking luchtverkeersleiders
15 Maart, 00:06 Skynet Economie
Alle vluchten van en naar Griekenland zullen donderdag niet uitgevoerd kunnen worden wegens een 24 urenstaking door verschillende Griekse vakbonden. Ook de luchtverkeersleiders nemen immers deel aan die staking, zo meldt hun vakbond dinsdag.


Treinongeval Griekenland - Treinverkeer vanaf 22 maart geleidelijk hervat
15 Maart, 00:06 Skynet Buitenland
Drie weken na een ernstig treinongeluk waarbij op 28 februari 57 mensen om het leven zijn gekomen, zal het treinverkeer in Griekenland vanaf 22 maart geleidelijk worden hervat. Dat heeft minister van Vervoer George Gerapetritis dinsdag gezegd


Treinongeval Griekenland - Ruim 50.000 betogers in Griekenland volgens Griekse politie
9 Maart, 00:21 Skynet Buitenland
Meer dan 50.000 mensen hebben woensdag in Griekenland hun woede gemanifesteerd een week na de treinramp waarbij 57 doden vielen. Het ongeval bracht een golf van verontwaardiging teweeg in het land, dat door een massale staking verlamd was.


Treinongeval Griekenland - Griekse minister van Verkeer treedt af
2 Maart, 00:03 Skynet Buitenland
Na het zware treinongeval in Griekenland waarbij zeker 36 doden gevallen zijn, heeft de Griekse minister van Verkeer Kostas Karamanlis zijn ontslag aangekondigd. De regering heeft de Griekse spoorwegen 3,5 jaar geleden aangetroffen in een staat die ongehoord is in de 21e eeuw, aldus Kamanlis.


Treinongeval Griekenland - "Tragische menselijke fout" lag aan de basis van dodelijk ongeval, zegt premier
2 Maart, 00:02 Skynet Buitenland
Het treinongeluk in Griekenland dat dinsdagavond 38 mensenlevens eiste, is te wijten aan een "tragische menselijke fout". Dat zegt de Griekse eerste minister, Kyriakos Mitsotakis, woensdagavond in een televisietoespraak.


Griekenland arresteerde vorig jaar 1.300 mensensmokkelaars, 250.000 migranten gestopt
8 Januari, 02:21 Skynet Buitenland
De Griekse grenswacht heeft vorig jaar langs de Evros, op de grens met Turkije, ongeveer 1.300 vermoedelijke mensensmokkelaars gearresteerd. Ongeveer 256.000 vluchtelingen werden verhinderd de rivier over te steken om de Europese Unie binnen te geraken. Dat heeft de Griekse minister van Burgerbescherming Takis Theodorikakos vandaag gezegd op radiozender Skai.


Belgian Lions niet opgewassen tegen het Griekenland van Antetokounmpo
29 Augustus 2022, 00:01 Skynet Sport
In hun tweede wedstrijd van de tweede kwalificatieronde voor het WK basket 2023 hebben de Belgian Lions zondag in Athene een 85-68 nederlaag geleden tegen het Griekenland van NBA-ster Giannis Antetokounmpo. De speler van Milwaukee Bucks scoorde 26 punten in de 27 minuten dat hij op het veld stond.


Griekenland na 12 jaar niet meer onder verhoogd toezicht van Europese Commissie
21 Augustus 2022, 00:07 Skynet Buitenland
"Een historische dag voor Griekenland en alle Grieken." Dat zei de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis zaterdag in een toespraak, nu het land niet langer onder verhoogd toezicht staat van de Europese Commissie.


Vrachtvliegtuig neergestort in Griekenland
17 Juli 2022, 00:05 Skynet Buitenland
In het noorden van Griekenland is zaterdagavond nabij Kavala een vrachtvliegtuig neergestort. Dat meldt het persagentschap Athens News en wordt bevestigd door de Griekse brandweer. Getuigen zagen hoe het vliegtuig brandde en hoorden ontploffingen, aldus het agentschap. De Griekse staatszender ERT meldt onder aanhaling van de Servische autoriteiten dat er zich acht mensen aan boord zouden hebben bevonden.


Vrachtvliegtuig neergestort in Griekenland
17 Juli 2022, 00:05 Skynet
In het noorden van Griekenland is zaterdagavond nabij Kavala een vrachtvliegtuig neergestort. Dat meldt het persagentschap Athens News en wordt bevestigd door de Griekse brandweer. Getuigen zagen hoe het vliegtuig brandde en hoorden ontploffingen, aldus het agentschap. De Griekse staatszender ERT meldt onder aanhaling van de Servische autoriteiten dat er zich acht mensen aan boord zouden hebben bevonden.


Griekenland legt beperkingen op aan ongevaccineerden
19 November 2021, 00:00 HLN.BE
Ook Griekenland heeft strengere regels aangekondigd voor mensen die niet zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Vanaf maandag mogen niet-geprikte Grieken niet langer zaken als bioscopen, bars, restaurants, kappers en sportscholen in, kondigde premier Kyriakos Mitsotakis aan.


Einde van de hittegolf nog niet in zicht in Griekenland
3 Augustus 2021, 00:05 Skynet Buitenland
De hittegolf waarmee Griekenland kampt zal naar verwachting deze week nog aanhouden. Maandag lopen de temperaturen op tot 44 graden. Dat betekent dat de bosbranden moeilijk onder controle te krijgen zijn.


Griekenland gaat vaccinatie voor zorgverleners verplichten
13 Juli 2021, 00:06 Skynet Buitenland
Griekenland gaat vanaf 1 september de vaccinatie tegen COVID-19 verplichten voor zorgverleners. Dat heeft premier Kyriakos Mitsotakis vandaag gezegd tijdens een toespraak. Athene wil de bevolking aanzetten om zich te vaccineren nu de deltavariant zich snel verspreidt.


Voortvluchtige leider extreemrechtse Gouden Dageraad-partij gearresteerd in Griekenland
3 Juli 2021, 00:08 Volkskrant
In Athene is donderdag de laatste leider van de neonazistische Gouden Dageraad-partij gearresteerd. Christos Pappas werd vorig jaar veroordeeld tot dertien jaar gevangenisstraf, maar hield zich sindsdien schuil.


"Pushbacks en geweld standaardbeleid tegen migranten in Griekenland"
24 Juni 2021, 10:42 Skynet Buitenland
Griekse grenswachters schenden systematisch het Europees en internationaal recht door vluchtelingen en migranten met geweld op te pakken en illegaal uit te zetten. Dat zegt Amnesty International althans in een nieuw rapport. "De zogenaamde pushbacks zijn geen incidenten meer te noemen, maar maken de facto deel uit van het Griekse grensbeleid", luidt het.


Kamer wil meer hulp voor vluchtelingen in Griekenland
27 Januari 2021, 17:36 NOS nieuws

De Tweede Kamer wil dat het kabinet meer geld uittrekt voor de opvang van vluchtelingen op de Griekse eilanden. Demissionair staatsecretaris Broekers-Knol stelde onlangs vast dat de faciliteiten voor vluchtelingen op de eilanden nog steeds ontoereikend zijn.

Minister Kaag maakte vorig jaar 1,7 miljoen euro vrij voor de hulp en kort geleden nog eens 0,75 miljoen. Maar een Kamermeerderheid vindt dat niet genoeg.

De regeringspartijen CDA, D66, en ChristenUnie en de oppositiepartijen GroenLinks, SP, PvdA en Partij voor de Dieren, 50Plus, Denk en SGP vragen het kabinet de hulpverlening substantieel te verbeteren en daarom extra middelen uit te trekken voor hulporganisaties. De meerderheid benadrukt dat de leefomstandigheden en de veiligheid voor veel mensen onder de maat zijn. Onder de fracties die tegen een motie hierover stemden, was regeringspartij VVD.

Broekers verwijst naar Kaag

Het gaat de Kamerleden om de eilanden Lesbos, Samos en Chios. Eerste ondertekenaar van de motie is ChristenUnie-Kamerlid Voordewind.

In een kort debat verwees staatssecretaris Broekers de Kamer voor humanitaire noodhulp naar minister Kaag. Broekers onderstreepte dat het kabinet al op allerlei manieren geld voor de vluchtelingen in Griekenland heeft uitgetrokken en dat ook de Europese Unie dat heeft gedaan.
23 Januari 2021, 16:37 NU.NL - Sport
Licht aan het einde van de tunnel voor Griekenland
24 Mei 2018, 22:00 Skynet
De ministers van Financiën van de eurozone, die donderdag bijeenkwamen voor de maandelijkse vergadering van de eurogroep, tonen zich optimistisch over de kansen voor Griekenland om in augustus opnieuw op eigen benen te staan. Op 20 augustus loopt het derde hulpprogramma af.


'Muitende Turkse officier krijgt definitief asiel Griekenland'
23 Mei 2018, 21:36 NOS nieuws

Een van de acht Turkse officieren die naar Griekenland waren gevlucht na de mislukte coup in 2016, krijgt definitief asiel. Dat heeft de hoogste Griekse bestuursrechter bepaald, melden Griekse media.

De uitspraak is waarschijnlijk een voorbode voor het verloop van de procedure tegen de zeven andere officieren. Uitlevering van de acht officieren werd al eerder geblokkeerd door het Griekse hof.

De Turkse president Erdogan heeft herhaaldelijk gevraagd om uitlevering van de acht mannen, die volgens Ankara betrokken waren bij de poging zijn regering omver te werpen. In Turkije zijn de militairen al schuldig bevonden aan hoogverraad.

Moeizame relatie

Het verblijf van de militairen in Griekenland zet de toch al moeizame diplomatieke verhoudingen tussen Turkije en Griekenland onder druk. Ook Griekenland zit daarom in zijn maag met de officieren en wilde de mannen uitleveren. Maar het Griekse Hof ging daar voor liggen: de rechter acht het aannemelijk dat de mannen in Turkije een oneerlijk proces wacht en worden gemarteld.

Turkije heeft twee Griekse soldaten in hechtenis. Erdogan wil hen uitruilen met de acht dissidenten, die overigens zelf zeggen dat zij niets te maken hebben met de coup.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn