NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Griekenland

2News.be / Trefwoorden / Griekenland

Opnieuw overstromingen in Griekenland
28 September 2023, 00:02 HLN.BE
Onweer heeft woensdag opnieuw delen van Griekenland onder water gezet, terwijl het land nog herstelt van de vorige storm. Onder meer het eiland Evia kampt met overstromingen, stroomstoringen en afgesloten wegen vanwege storm Elias.


Nationale staking in Griekenland morgen: welke impact heeft dit op reizigers?
21 September 2023, 00:04 HLN.BE
In Griekenland is er morgen een nationale staking. Die kan gevolgen hebben voor de vele toeristen die momenteel op vakantie verblijven in het Zuid-Europese land. Er wordt hinder verwacht voor onder meer het treinverkeer en de veerdiensten.


Storm Daniel eist derde mensenleven in Griekenland, meerdere mensen vermist: ?Nog nooit zo veel regen op 1 dag?
7 September 2023, 00:01 HLN.BE
Storm Daniel lijkt een van de krachtigste stormen te worden die Griekenland ooit gekend heeft. Weermodellen gaven aan dat er in 48 uur tijd een jaarhoeveelheid aan regen kon vallen, maar die kwam in 24 uur tijd al naar beneden. In Zagora viel zelfs 754 millimeter, een nationaal record. Er is intussen sprake van zeker drie doden en drie vermisten. Buurlanden Turkije en Bulgarije delen in de klappen en telden al elf doden. En het is nog niet voorbij. Ook vandaag kregen de Grieken te maken met een storm die onvermoeibaar doorraast. Code rood blijft van kracht. Na woensdag zou de storm zelfs een medikaan kunnen worden.


Oranje traint met volledige selectie voor belangrijk duel met Griekenland
6 September 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Het Nederlands elftal traint dinsdag met de voltallige 25-koppige selectie in Zeist. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman bereidt zich voor op het belangrijke EK-kwalificatieduel met Griekenland donderdag.


Bosbranden Griekenland - Dronken bestuurder veroorzaakt grote brand in Griekenland
1 Augustus 2023, 00:03 Skynet
Een dronken bestuurder heeft maandag een grote brand veroorzaakt op het Griekse eiland Chios. Dat meldt de radiozender ERT. Het vuur is ondertussen onder controle, maar twee dorpen moesten ontruimd worden.


Negatieve recensie over verhuurde kamer leidt tot poging moord: Nederlander (75) opgepakt in Griekenland
27 Juli 2023, 00:01 HLN.BE
Een 75-jarige Nederlander wordt in Griekenland vervolgd voor poging moord en verboden wapenbezit. De man zou een Britse bewoner met een machete hebben aangevallen, nadat die een negatieve recensie had achtergelaten over zijn verhuurde kamer.


Bosbranden Griekenland - Toeristen niet in gevaar tijdens aanhoudende branden op Rhodos
25 Juli 2023, 00:07 Skynet Buitenland
Op het Griekse eiland Rhodos zijn alle toeristen in veiligheid gebracht. Dat meldt de brandweer. Ondanks de massale inzet van blusvliegtuigen en helikopters is de brand in het zuidoosten van het eiland na een weekend nog steeds niet onder controle.


Kwal. EK 2024 - Frankrijk, Griekenland, Engeland en Zwitserland blijven foutloos
17 Juni 2023, 00:03 Skynet
Frankrijk, Engeland en Zwitserland hebben na drie EK-kwalificatiewedstrijden nog het maximum van negen punten. Alle drie kregen ze vrijdag wel een voetbaldwerg voorgeschoteld. Frankrijk won met 0-3 bij Gibraltar, Engeland met 0-4 bij Malta en Zwitserland met 1-2 in Andorra.


Treinongeval Griekenland - Griekse premier kondigt verkiezingen aan in mei
22 Maart 2023, 00:02 Skynet
De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft dinsdag aangekondigd dat de Grieken in mei naar de stembus zullen trekken. Over een exacte datum wou de premier zich nog niet uitspreken.


Treinongeval Griekenland - Donderdag geen vluchten van en naar Griekenland door staking luchtverkeersleiders
15 Maart 2023, 00:06 Skynet Economie
Alle vluchten van en naar Griekenland zullen donderdag niet uitgevoerd kunnen worden wegens een 24 urenstaking door verschillende Griekse vakbonden. Ook de luchtverkeersleiders nemen immers deel aan die staking, zo meldt hun vakbond dinsdag.


Treinongeval Griekenland - Treinverkeer vanaf 22 maart geleidelijk hervat
15 Maart 2023, 00:06 Skynet Buitenland
Drie weken na een ernstig treinongeluk waarbij op 28 februari 57 mensen om het leven zijn gekomen, zal het treinverkeer in Griekenland vanaf 22 maart geleidelijk worden hervat. Dat heeft minister van Vervoer George Gerapetritis dinsdag gezegd


Treinongeval Griekenland - Ruim 50.000 betogers in Griekenland volgens Griekse politie
9 Maart 2023, 00:21 Skynet Buitenland
Meer dan 50.000 mensen hebben woensdag in Griekenland hun woede gemanifesteerd een week na de treinramp waarbij 57 doden vielen. Het ongeval bracht een golf van verontwaardiging teweeg in het land, dat door een massale staking verlamd was.


Treinongeval Griekenland - Griekse minister van Verkeer treedt af
2 Maart 2023, 00:03 Skynet Buitenland
Na het zware treinongeval in Griekenland waarbij zeker 36 doden gevallen zijn, heeft de Griekse minister van Verkeer Kostas Karamanlis zijn ontslag aangekondigd. De regering heeft de Griekse spoorwegen 3,5 jaar geleden aangetroffen in een staat die ongehoord is in de 21e eeuw, aldus Kamanlis.


Treinongeval Griekenland - "Tragische menselijke fout" lag aan de basis van dodelijk ongeval, zegt premier
2 Maart 2023, 00:02 Skynet Buitenland
Het treinongeluk in Griekenland dat dinsdagavond 38 mensenlevens eiste, is te wijten aan een "tragische menselijke fout". Dat zegt de Griekse eerste minister, Kyriakos Mitsotakis, woensdagavond in een televisietoespraak.


Griekenland arresteerde vorig jaar 1.300 mensensmokkelaars, 250.000 migranten gestopt
8 Januari 2023, 02:21 Skynet Buitenland
De Griekse grenswacht heeft vorig jaar langs de Evros, op de grens met Turkije, ongeveer 1.300 vermoedelijke mensensmokkelaars gearresteerd. Ongeveer 256.000 vluchtelingen werden verhinderd de rivier over te steken om de Europese Unie binnen te geraken. Dat heeft de Griekse minister van Burgerbescherming Takis Theodorikakos vandaag gezegd op radiozender Skai.


Belgian Lions niet opgewassen tegen het Griekenland van Antetokounmpo
29 Augustus 2022, 00:01 Skynet Sport
In hun tweede wedstrijd van de tweede kwalificatieronde voor het WK basket 2023 hebben de Belgian Lions zondag in Athene een 85-68 nederlaag geleden tegen het Griekenland van NBA-ster Giannis Antetokounmpo. De speler van Milwaukee Bucks scoorde 26 punten in de 27 minuten dat hij op het veld stond.


Griekenland na 12 jaar niet meer onder verhoogd toezicht van Europese Commissie
21 Augustus 2022, 00:07 Skynet Buitenland
"Een historische dag voor Griekenland en alle Grieken." Dat zei de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis zaterdag in een toespraak, nu het land niet langer onder verhoogd toezicht staat van de Europese Commissie.


Vrachtvliegtuig neergestort in Griekenland
17 Juli 2022, 00:05 Skynet Buitenland
In het noorden van Griekenland is zaterdagavond nabij Kavala een vrachtvliegtuig neergestort. Dat meldt het persagentschap Athens News en wordt bevestigd door de Griekse brandweer. Getuigen zagen hoe het vliegtuig brandde en hoorden ontploffingen, aldus het agentschap. De Griekse staatszender ERT meldt onder aanhaling van de Servische autoriteiten dat er zich acht mensen aan boord zouden hebben bevonden.


Vrachtvliegtuig neergestort in Griekenland
17 Juli 2022, 00:05 Skynet
In het noorden van Griekenland is zaterdagavond nabij Kavala een vrachtvliegtuig neergestort. Dat meldt het persagentschap Athens News en wordt bevestigd door de Griekse brandweer. Getuigen zagen hoe het vliegtuig brandde en hoorden ontploffingen, aldus het agentschap. De Griekse staatszender ERT meldt onder aanhaling van de Servische autoriteiten dat er zich acht mensen aan boord zouden hebben bevonden.


Griekenland legt beperkingen op aan ongevaccineerden
19 November 2021, 00:00 HLN.BE
Ook Griekenland heeft strengere regels aangekondigd voor mensen die niet zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Vanaf maandag mogen niet-geprikte Grieken niet langer zaken als bioscopen, bars, restaurants, kappers en sportscholen in, kondigde premier Kyriakos Mitsotakis aan.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn