NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gratis

2News.be / Trefwoorden / Gratis

Consumentenbond: gratis games zetten kinderen onder druk om aankopen te doen
25 November, 00:00 Tweakers
De Nederlandse Consumentenbond heeft vier smartphonegames onder de loep genomen die populair zijn bij kinderen. Volgens de organisatie zetten de makers van deze games kinderen onder druk om in-game aankopen te doen en moet de toezichthouder ingrijpen.


17 November, 00:07 Volkskrant
Van Gennip: kabinet houdt ambitie om in 2025 bijna gratis kinderopvang te hebben
17 November, 00:06 NOS nieuws

Het kabinet houdt de ambitie om in 2025 te beginnen met een nieuw stelsel van betaling van de kinderopvang. Dat heeft minister Van Gennip van Sociale Zaken gezegd in de Tweede Kamer. Of dat werkelijk gaat lukken, moet later duidelijk worden.

Naar aanleiding van het schandaal met de kinderopvangtoeslagen hebben VVD, D66, CDA en ChristenUnie afgesproken dat er een heel nieuw systeem moet komen. Kern daarvan is dat de overheid voor werkende ouders 96 procent van de kosten van opvang zal betalen. Verder wordt de toeslag rechtstreeks aan de kinderopvanginstelling overgemaakt, en niet meer aan de ouders.

Vraagtekens bij planning

In de Kamer is bij een ruime meerderheid sympathie voor de uitgangspunten, maar veel partijen hebben nog vragen en betwijfelen ook of 2025 wel haalbaar is. Ook diverse betrokkenen en deskundigen zetten vraagtekens bij de planning van het kabinet.

Een van de voornaamste knelpunten is het tekort aan personeel, dat mogelijk nog groter wordt als kinderopvang vrijwel gratis wordt. Ook is nog niet duidelijk wie het nieuwe stelsel gaat uitvoeren.

Worsteling

Van Gennip zei dat ze de komende maanden allerlei problemen gaat analyseren en dat ze ook met diverse partijen overlegt over wie het nieuwe systeem gaat uitvoeren. Volgens haar zijn er diverse initiatieven om het personeelstekort terug te dringen.

De minister erkende verder dat het risico bestaat dat kinderopvanginstellingen hun prijzen gaan verhogen. Critici zijn bang dat de herziening daardoor juist slecht zal uitpakken voor ouders met lage inkomens, die nu ook al het grootste deel van hun kosten vergoed krijgen. Ze wil dat in de gaten houden.

De minister wil voor de zomer met uitgewerkte plannen komen. Dan wil ze ook duidelijkheid hebben over de vraag wat er nodig is om 2025 te kunnen halen en wat allerlei extra eisen betekenen voor de tijdsplanning. Ze sprak van een worsteling tussen snelheid en zorgvuldigheid, waarvan de uitkomst het komende half jaar duidelijk moet worden. "Maar we sturen hard op 2025."
Emerce magazine #192 | Gratis download
6 November, 00:02 Emerce
In deze editie onder andere een coverinterview met de CEO?s van TestGorilla en Venly (de nummers 1 en 2 van de Emerce Top 10 European Startups 2022), een feature over hoe (digital) agencies hun invloed kunnen aanwenden voor een betere wereld en een achtergrondverhaal over de toekomst van crypto na de crash. En natuurlijk nog veel meer.


BEKIJK. Supporters mogen 'gratis' naar WK Qatar, maar daar zit mogelijk nog een staartje aan
1 November, 00:28 HLN.BE
Enkele van de meest trouwe supporters hebben het aanbod gekregen om gratis naar het Wereldkampioen voetbal in Qatar te gaan. De vlucht, het hotel en de wedstrijdtickets worden betaald, en dit door de Qatarese organisatie. Maar niets is helemaal gratis natuurlijk. Nederlandse supporters hebben al een contract moeten tekenen. Daarin staat onder meer dat ze op hun sociale mediakanalen reclame moeten maken voor het WK. Afwachten wat deze contracten zullen inhouden voor onze Belgische supporters.


Gratis meeliften op andermans Netflix-account kan vanaf 2023 niet meer
25 Oktober, 00:07 NU.NL - Tech
Netflix heeft aangekondigd dat het vanaf 2023 kosten in rekening gaat brengen bij abonnees die de Netflix-inloggegevens delen met anderen. Het bedrijf heeft afgelopen tijd een systeem getest waarmee account sharing opgespoord kan worden.


Nieuwe klanten krijgen jaar lang gratis toegang tot IFS assyst
14 Oktober, 00:06 Techzine
Service management-oplossing IFS assyst is een jaar lang gratis beschikbaar voor nieuwe klanten. Organisaties die voor november 2023 een driejarige licentie afnemen krijgen het eerste jaar cadeau. IFS maakte de actie bekend tijdens IFS Unleashed, een recente conferentie. Nieuwe gebruikers van IFS assyst komen in aanmerking voor een gratis licentie van een jaar. De actie […]


22 September, 00:08 Volkskrant
Concert van The Streamers is ook te volgen via gratis livestream
12 September, 00:06 NU.NL - Muziek
Het concert dat supergroep The Streamers op 17 september geeft in het Amsterdamse Olympisch Stadion is ook te volgen via een livestream. De groep maakte vrijdagochtend bekend dat vanwege de "grote vraag naar kaarten" voor de drie shows is besloten fans zonder tickets de kans te geven om de show toch te zien.


Arctic biedt gratis reparatiekits aan voor bepaalde Liquid Freezer II-koelers
26 Augustus, 00:01 Tweakers
Arctic stuurt op verzoek gratis reparatiekits naar eigenaren van een bepaalde groep Liquid Freezer II-koelers. Tijdens de productie is er iets misgegaan met de afdichting van de koelers. Klanten hebben ook de optie om de koeler op te sturen voor reparatie.


Lifehack: Zo speel je gratis games via Netflix
22 Augustus, 00:11 NU.NL - Tech
Je favoriete films en series weet je wel te vinden in de Netflix-apps. Maar wist je dat je ook games bij je abonnement krijgt? Zo speel je die spellen zonder extra kosten.


Hoe een man twee jaar gratis in een Audi A6 gereden heeft
7 Augustus, 00:04 AutoBlog

Twee jaar gratis in een Audi A6 rijden zonder winacties: het kon! Je moest er alleen wel geluk voor hebben. We vertellen hopelijk niks raars als we melden dat autorijden niet gratis is. Het begint al bij de aanschafprijs, daarna moet je nog maandelijks wegenbelasting en verzekering aftikken en ook benzine, afschrijving, onderhoud en vele […]

The post Hoe een man twee jaar gratis in een Audi A6 gereden heeft appeared first on Autoblog.nl.
24H Zolder: Kwalificaties volledig gratis voor het hele gezin
6 Augustus, 00:03 Autosport
Op 13 en 14 augustus staat de 24 Hours of Zolder uiteraard in de agenda van iedere Belgische autosportliefhebber. Iedereen is meer dan welkom, maar de race in Limburg is meer dan ooit verankerd in de Belgische autosport, met Belgische teams, Belgische rijders en Belgische partners. Getuige, de voorzieningen voor de VIP?s zijn al volledig uitverkocht. De 24 Hours of Zolder ontpopt zich bovendien als wedstrijd waarin ook de vrouwen erg aan hun trekken komen, met voorlopig niet minder dan elf racende dames verdeeld over diverse klassen. Afspraak overigens op woensdag 10 augustus voor de traditionele parade van de deelnemers naar het centrum van Heusden-Zolder en op donderdag 11 augustus, geheel gratis, op Circuit Zolder!

Lees meer: 24H Zolder: Kwalificaties volledig gratis voor het hele gezin


GitLab wil inactieve projecten bij gratis gebruikers na een jaar verwijderen
5 Augustus, 00:00 Tweakers
GitLab wil projecten van gratis gebruikers die een jaar niet aangeroerd zijn, vanaf september automatisch verwijderen. Met deze maatregel wil het DevOps-platform de hostingkosten met 25 procent terugdringen. Aan projecten van betalende gebruikers wordt er niet geraakt.


Sony kondigt gratis loyaliteitsprogramma PlayStation Stars aan
15 Juli, 00:00 Tweakers
Sony heeft loyaliteitsprogramma PlayStation Stars aangekondigd. Spelers kunnen rewards en punten verdienen door activiteiten te vervolledigen. Het wordt mogelijk om punten in te wisselen voor tegoeden voor de PlayStation Store. Het bedrijf introduceert ook digitale collectables.


Intel lanceert AI Reference Kits, gratis bouwpakketten voor AI
14 Juli, 00:08 Techzine
Intel introduceert vier AI Reference Kits. De gratis kits bestaan uit configuraties, libraries en handleidingen voor het trainen van AI-modellen. Als gevolg zijn data scientists minder tijd kwijt aan het ontwikkelen van een model, waardoor organisaties sneller en goedkoper aan de slag kunnen met AI. CEO Pat Gelsinger vertelde tijdens een recente conference dat Intel […]


Eerste Kneuterrockavond trapt gratis zomerconcerten op gang
7 Juli, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In de Hof van de Pastoor in Pulle werd woensdag met een Ierse avond de aftrap gegeven van de gratis zomerconcerten van de gemeente Zandhoven. Bards and Beards kreeg tijdens de eerste avond van Kneuterrock 2022 geregeld de handen op mekaar.
Van de Zandschulp hoopt bij weerzien met Nadal op meer 'gratis' punten
4 Juli, 00:05 NU.NL - Sport
Botic van de Zandschulp is blij dat hij in de aanloop naar het duel met Rafael Nadal in de achtste finales op Wimbledon van maandag kan genieten van een dag rust. Afgelopen maand had de Nederlander op Roland Garros weinig kans tegen de wereldtopper.


Wetgeving die roaming binnen de EU gratis maakt verlengd tot 2032
1 Juli, 00:00 Tweakers
De nieuwe Europese wetgeving die ervoor zorgt dat roaming binnen de EU tot 2032 gratis blijft, gaat op 1 juli van kracht. De vorige wet dateert uit 2017 en zorgde ervoor Europeanen in andere EU-landen konden bellen, sms'en en mobiele internetten, zonder dat er extra kosten bijkwamen.


Audi heeft EV haters tuk met deze gratis Tuktuk
19 Juni, 00:04 AutoBlog

Met deze Tuktuk laat Audi zien dat oude accu’s uit EV’s extreem woke kunnen zijn. De EV gaat Europa overnemen, dat zal niemand meer tegen kunnen houden. Toch zijn er nog wel mensen die zo hun bedenkingen hebben bij de EV. Volgens sommigen zijn dat scherpe geesten, volgens anderen zijn het eerder zeurneuzen. Maar een […]

The post Audi heeft EV haters tuk met deze gratis Tuktuk appeared first on Autoblog.nl.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn