NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Google

2News.be / Trefwoorden / Google

Proton wordt alternatief voor Google-diensten
Vandaag, 00:03 Emerce
Het Zwitserse technologiebedrijf Proton voert een nieuwe abonnementsstructuur in en geeft zijn diensten een nieuw design. Het lijkt Google Workspace, maar dan privacyvriendelijk.


De grootste verschillen tussen Universal Analytics en Google Analytics 4
Vandaag, 00:03 Emerce
Het is bekend: Universal Analytics wordt Google Analytics 4. Maar wat nou precies de verschillen zijn weet je misschien nog niet. Dat lees je hier.


Gerucht: release vouwbare Pixel-telefoon opnieuw uitgesteld door Google
Vrijdag, 00:00 Tweakers
Volgens geruchten is de vouwbare Google Pixel opnieuw uitgesteld. De smartphone moet nu in 2023 op de markt komen, melden verschillende bronnen. De smartphone is niet door Google aangekondigd.


Jort Kelder verliest zaak tegen Google en Twitter over nepadvertenties
Maandag, 00:11 NU.NL - Tech
Techbedrijven Google en Twitter zijn niet aansprakelijk voor nepadvertenties waarin namen en foto's van bekende Nederlanders worden gebruikt om consumenten te verleiden tot een investering in cryptovaluta's. Dat heeft de rechtbank Amsterdam woensdagochtend bepaald in twee zaken, die door onder anderen Jort Kelder zijn aangespannen.


Google opent Bay View-campus
22 Mei, 00:03 Emerce
Google heeft deze week eindelijk zijn Bay View-campus geopend voor werknemers, bijna 10 jaar nadat de eerste plannen werden gepresenteerd.


Google Rusland moet faillissement aanvragen na beslaglegging op bankrekening
20 Mei, 00:01 Tweakers
De Russische tak van Google moet faillissement aanvragen nadat de Russische overheid beslag heeft gelegd op de bankrekening van het bedrijf. Gratis services zoals de zoekmachine en YouTube blijven nog wel beschikbaar in Rusland.


Google Cloud breidt ?onzichtbare? securityoplossingen uit
19 Mei, 00:08 Techzine
Google Cloud breidt zijn zogenoemde ?onzichtbare security? flink uit met nieuwe oplossingen. Met deze oplossingen kunnen klanten van de public cloudgigant hun software supply chains beter beveiligen, zero trust-architecturen omarmen en cloud governance in het algemeen verbeteren. Volgens de public cloudgigant moeten de nieuwe securityoplossingen en mogelijkheden klanten helpen bij het beveiligen van hun gebruikte […]


19 Mei, 00:07 Volkskrant
Rabobank-klanten kunnen in de toekomst met Google Pay betalen
16 Mei, 00:15 NU.NL - Tech
Rabobank gaat klanten in de toekomst de mogelijkheid geven om via de app van de bank met Google Pay te betalen, meldt Androidworld woensdag.


Google maakt afspraken met driehonderd uitgevers over betalen voor nieuws
16 Mei, 00:15 NU.NL - Tech
Google-moederbedrijf Alphabet heeft met ruim driehonderd nieuwsuitgevers uit Nederland en andere EU-landen afspraken gemaakt over het betalen voor hun nieuws. Ook gaat het bedrijf het makkelijker maken voor auteurs om zich hier ook bij aan te sluiten.


Google brengt in najaar eigen smartwatch op de markt
16 Mei, 00:15 NU.NL - Tech
Google gaat de concurrentie aan met de Apple Watch. De techgigant brengt in het najaar een eigen smartwatch op de markt, maakte het bedrijf bekend op zijn jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars I/O.


Grootste Nederlandse krantenuitgevers hebben geen nieuwsdeal met Google
16 Mei, 00:14 NU.NL - Tech
De twee grootste krantenuitgevers in Nederland, DPG Media en Mediahuis, hebben nog geen overeenkomst met Google gesloten over het betalen voor het gebruik van hun nieuwsberichten. Google maakte woensdag bekend deals te hebben gesloten met driehonderd organisaties in de EU over het betalen voor nieuws, waaronder Nederlandse organisaties.


My Ad Center geeft Google-gebruikers later dit jaar meer invloed op advertenties
13 Mei, 00:01 Tweakers
Google introduceert tijdens zijn I/O-keynote nieuwe privacyfuncties. Gebruikers krijgen eind dit jaar onder meer toegang tot een My Ad Center, waar ze bijvoorbeeld kunnen aangeven dat ze meer of minder advertenties van bepaalde merken of onderwerpen willen zien.


Google geeft interface Android Auto update met adaptief ontwerp
13 Mei, 00:00 Tweakers
Google heeft de interface van Android Auto aangepast waardoor er drie panelen te zien zijn met informatie. Het grootste paneel toont verkeersinfo terwijl er ook een paneel is voorzien voor audiobediening en Google Assistent. De panelen passen zich aan aan de grootte van het scherm.


ACM onderzoekt klacht van Tinder-eigenaar over mogelijk machtsmisbruik Google
9 Mei, 00:09 NU.NL - Tech
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een vooronderzoek gestart naar Google. Daarbij wordt een klacht onderzocht waarin wordt gemeld dat Google misbruik maakt van zijn machtspositie, laat een woordvoerder van de toezichthouder weten aan NU.nl. Aanbieders van datingapps zouden in de Google Play Store geen eigen betalingssysteem meer kunnen gebruiken en afhankelijk zijn van betalingen via het systeem van Google.


Google laat je binnenkort wachtwoordloos inloggen op Chrome en Android
9 Mei, 00:09 NU.NL - Tech
Google gaat mensen ergens in het komende jaar zonder wachtwoord laten inloggen op websites of apps, maakt het techbedrijf donderdag bekend. De functie moet het gebruik van zwakke wachtwoorden buitenspel zetten.


VIDEO: Renault OpenR Link infotainmentreview, met kracht van Google!
8 Mei, 00:04 AutoBlog

Van voorgaande R-Link-infotainmentsystemen van Renault werden we niet heel vrolijk. Het nieuwe OpenR Link-systeem is een heel ander verhaal. Google-systeem! Renault heeft geluisterd naar alle kritiek op voorgaande R-Link-systemen. Het zag er bij het voorlaatste systeem nog best oke uit – denk bijvoorbeeld aan Easy Link – maar over R-Link waren we echt minder te […]

The post VIDEO: Renault OpenR Link infotainmentreview, met kracht van Google! appeared first on Autoblog.nl.
ACM onderzoekt klacht over machtsmisbruik Google
6 Mei, 00:09 Tweakers
De ACM is een vooronderzoek gestart naar Google. De toezichthouder heeft een klacht binnengekregen van Tinder-eigenaar Match Group, die het bedrijf beschuldigt van machtsmisbruik. Hoe lang het vooronderzoek gaat duren, is nog niet bekend.


ACM start vooronderzoek naar Google na klacht over machtsmisbruik
5 Mei, 00:07 NOS nieuws

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) start een vooronderzoek naar Google. Aanleiding is een klacht van Match Group, het moederbedrijf van dating-app Tinder. Volgens Match Group is er sprake van machtsmisbruik door Google in zijn downloadwinkel.

Er spelen concreet twee dingen, meldt de ACM. Dating-apps zouden geen ander betaalsysteem dan dat van Google mogen gebruiken en ze zouden bovendien ook niet meer mogen verwijzen naar andere betaalmogelijkheden.

De ACM gaat nu onderzoeken of de klachten van Match Group valide zijn. In dat geval kan er een uitgebreider onderzoek worden gestart. Vervolgens kan de toezichthouder besluiten dat Google zaken moet aanpassen. Iets wat al is gebeurd bij Apples App Store, waar vergelijkbare klachten vanuit dating-apps spelen. Daarvan heeft de ACM gezegd dat de voorwaarden voor aanbieders van dating-apps niet goed zijn. Apple moet daarom aanpassingen doen.

Dat gaat niet van harte: inmiddels heeft de ACM Apple voor 50 miljoen euro aan dwangsommen opgelegd en er dreigt een nieuwe dwangsom voor de iPhone-maker.

Andere distributiekanalen

In een reactie zegt Google dat Match Group in aanmerking komt voor de lagere commissiekosten (15 procent). Volgens de techgigant heeft de app-aanbieder daarnaast, als "het bedrijf niet wil voldoen aan ons beleid", andere distributiekanalen om zijn apps aan te bieden, zoals via andere downloadwinkels op Android, via de site van Match direct of zonder betaalopties. Al die opties zullen voor Match een stuk minder aantrekkelijk zijn, omdat Googles Play Store het belangrijkste verkoopkanaal is.

De techgigant staat het Spotify bij wijze van experiment wel toe om een eigen betaaloptie aan te bieden, maar een woordvoerder kon vanavond niet zeggen of en zo ja wanneer die mogelijkheid ook voor dating-apps beschikbaar komt.
Google en Microsoft verdienen opnieuw meer geld aan clouddiensten
2 Mei, 00:06 NU.NL - Tech
Google-moederbedrijf Alphabet en softwareconcern Microsoft verdienden het afgelopen kwartaal meer geld aan clouddiensten. Als gevolg van de coronacrisis werken nog altijd veel mensen thuis.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn