NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Google

2News.be / Trefwoorden / Google

Google en Facebook verplichten personeel vaccinatie voor toegang tot kantoor
Gisteren, 00:00 HLN.BE
Google eist van al zijn werknemers dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus voordat ze kantoren van het techbedrijf betreden. Tegelijkertijd verschuift het Amerikaanse concern de datum waarop personeel weer geregeld op het werk moet verschijnen. Ook Facebook kondigde aan dat werknemers in de Verenigde Staten moeten zijn gevaccineerd om op kantoor te mogen komen.


Met deze retrogame haakt Google in op de Olympische Spelen
Woensdag, 00:09 NU.NL - Tech
De Olympische Spelen zijn in volle gang en daar haakt ook Google op in. De techgigant heeft een zogenoemde Doodle ontworpen waarmee gebruikers een sportieve game kunnen spelen: Doodle Champion Island Games.


EU en consumentenautoriteiten geven Google verbeterpunten en dreigen met boetes
Zondag, 00:00 Tweakers
De Europese Commissie en meerdere Europese consumentenautoriteiten, waaronder de Nederlandse en Belgische, roepen Google op de consumentenrechten beter na te leven. Concreet geven ze verbeterpunten voor onder meer de Play Store en zoekmachine.


Google Earth 7.3.4.8248
Zondag, 00:00 Tweakers
Google heeft een update voor versie 7.3.4 van Google Earth uitgebracht. Dit programma stelt je onder meer in staat om vanuit de ruimte in te zoomen op een groot aantal bezienswaardigheden en deze in detail te bekijken, waaronder steden, maar ook objecten onder de zeespiegel en zelfs op Mars. Ook is het mogelijk om een route te plotten en deze te printen. Vanaf versie 7.0 is het mogelijk om steden in 3d te bekijken en is er een tourguide. De changelog voor deze release ziet er als volgt uit:


Google stelt Play Store facturering uit
Zaterdag, 00:07 Techzine
Google geeft appverkopers de mogelijkheid om zes maanden uitstel te vragen voor de verplichting om Google?s factureringssysteem te gebruiken, tot 30 maart 2022. Vorig jaar september kwam Google met de mededeling dat vanaf 30 september 2021, aanbieders van apps in Play Store moeten voldoen aan Google?s betalingsregels. Nu meldt de techgigant dat zulke klanten daar […]


Google Cloud biedt meer automatische security-functionaliteit
Zaterdag, 00:07 Techzine
Google Cloud is druk bezig met het uitbrengen en updaten van securitydiensten voor de public cloudomgeving. De aandacht gaat vooral uit naar het volledig op de achtergrond draaien van de diensten, zonder dat de productiviteit daaronder moet leiden. Een soort van ?onzichtbare security?. Google Cloud vindt dat traditionele securitydiensten op dit moment nog te veel […]


Google Looker 21 maakt BI-platform aantrekkelijker voor ontwikkelaars
Zaterdag, 00:06 Techzine
Google heeft Looker 21 gepresenteerd. Het BI-platform voegt functionaliteit toe voor ontwikkelaars, om verder te kijken dan alleen traditionele business intelligence. Looker 21 moet de API voor data worden, waarmee bedrijven vervolgens kunnen doen wat zij willen. De tool moet de data transformeren in ?data-ervaringen? die direct toepasbaar zijn en aansluiten op de manier waarop […]


Google dicht zeroday-lek in Chrome dat actief misbruikt wordt
18 Juli, 00:00 Tweakers
Google heeft zijn Chrome-browser bijgewerkt met patches voor acht kwetsbaarheden waaronder een ernstige zeroday-kwetsbaarheid die actief misbruikt wordt door criminelen. De kwetsbaarheid zit in de JavaScript-engine.


Google Cloud laat gebruikers het meest ?groene? datacenter kiezen
17 Juli, 00:08 Techzine
Google Cloud heeft een tool ontwikkeld waarmee klanten in een cloudregio het meest duurzame of ?groene? datacenter kunnen selecteren voor hun diensten. Hiermee wil de techgigant duurzaamheid bevorderen. Google wil een duurzamer imago hebben en stimuleert zijn klanten nu het meest duurzame datacenter te kiezen waarin zij hun cloudomgevingen en -diensten onderbrengen. Vanuit de beheertool […]


Google vindt zero-days in Chrome en Internet Explorer
17 Juli, 00:08 Techzine
Google geeft details vrij over recente malwarecampagnes die gebruikmaken van zero-day problemen. Er waren drie gerichte malwarecampagnes mee uitgevoerd, die fouten in Google Chrome, Internet Explorer en WebKit benutten. ?Op basis van onze analyse beoordelen we dat de Chrome- en Internet Explorer-exploits, zijn ontwikkeld en verkocht door dezelfde leverancier die bewakingsmogelijkheden biedt aan klanten over […]


Frankrijk legt Google boete van 500 miljoen euro op wegens nieuwsconflict
14 Juli, 00:11 NU.NL - Tech
Frankrijk heeft Google dinsdag een boete van 500 miljoen euro opgelegd vanwege de schending van auteursrechten van uitgevers.


Google staakt Play services-ondersteuning voor Android 4.3 Jelly Bean
11 Juli, 00:01 Tweakers
Google gaat apparaten die nog op Android Jelly Bean zitten vanaf eind augustus niet meer voorzien van Play Services APK-updates. Apk-versienummer 21.30.99 wordt de laatste update voor deze smartphones. Het gaat om Android-versienummers 4.1.x, 4.2.x en 4.3.


Gerucht: Google geeft Pixel 6 en 6 Pro vijf jaar lang Android-updates
11 Juli, 00:01 Tweakers
Google zou de komende Pixel 6- en Pixel 6 Pro-smartphones vijf jaar lang van Android-updates willen voorzien. Het bedrijf zou zelf de processor van de toestellen al dan niet deels ontwerpen, waardoor de verlangde ondersteuning mogelijk zou worden.


Chrome op Android-test toont alternatieve Google-zoekresultaten bovenaan pagina
11 Juli, 00:00 Tweakers
Google test het weergeven van zoekresultaten bovenaan Chrome-pagina's op Android. Daarmee blijven zoekresultaten zichtbaar nadat gebruikers de resultatenpagina hebben verlaten. Het is niet bekend wanneer de feature beschikbaar komt voor alle gebruikers.


Google haalt Android-apps uit winkel wegens diefstal Facebook-wachtwoorden
7 Juli, 00:08 NU.NL - Tech
Google heeft negen Android-apps uit de Play Store gehaald, nadat beveiligingsbedrijf Dr. Web had ontdekt dat ze probeerden om logingegevens van Facebook-gebruikers te stelen. Dat schrijft Ars Technica.


Google lanceert API voor coronapas
6 Juli, 00:03 Emerce
Google wil digitale versies van testresultaten en vaccinatiekaarten oftewel coronapaspoorten op Android-toestellen laten zetten. Het betreft een API die Google en Apple eerder al ontwikkelden voor track-and-trace systemen.


Google Cloud en Ericsson stappen samen in edge-oplossingen voor 5G
3 Juli, 00:08 Techzine
Google Cloud en netwerkleverancier Ericsson gaan gezamenlijk edge-oplossingen en -toepassingen voor 5G ontwikkelen. Met deze oplossingen kunnen straks telecomoperators makkelijker 5G-diensten naar hun klanten brengen, zo is de bedoeling. Dat de grote drie public cloudomgevingen op dit moment hun pijlen flink op 5G aan het richten zijn, is zo langzamerhand bekend. Google Cloud blijft natuurlijk […]


Google vervangt bestaande Android APK door Android App Bundle
3 Juli, 00:08 Techzine
Android-ontwikkelaars moeten vanaf augustus verplicht de Android App Bundle gebruiken voor het aanbieden van hun applicaties aan de Play Store. De Android App Bundle vervangt de traditioneel gebruikte Android APK. Met het verplicht stellen van de al twee jaar gelanceerde Android App Bundle dwingt Google Android-ontwikkelaars nu over te stappen naar dit standaard publicatieformaat voor […]


Google haalt kaarten offline die locaties van Thaise activisten toonden
30 Juni, 00:08 NU.NL - Tech
Google heeft twee kaarten op Google Maps offline gehaald waarop namen, foto's en locaties van honderden Thaise activisten waren gepubliceerd, schrijft Reuters. De activisten werden door royalisten beschuldigd van verzet tegen de Thaise koning Maha Vajiralongkorn en de monarchie.


Britse toezichthouder onderzoekt of Amazon en Google optreden tegen neprecensies
27 Juni, 00:01 Tweakers
De Britse toezichthouder Competition and Markets Authority is een vervolgonderzoek gestart naar Amazon en Google, met als centrale vraag of de twee bedrijven wel genoeg actie ondernemen om neprecensies tegen te gaan op hun platforms.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn