NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gezet


Al 18.000 gevaarlijke fietspunten op de kaart gezet: doe hier ook mee aan VeloVeilig Vlaanderen
10 Mei, 00:04 HLN.BE
VeloVeilig, het initiatief van HLN om Vlaanderen fietsveiliger te maken, is vandaag als een raket uit de startblokken geschoten. Intussen hebben jullie al meer dan 18.000 gevaarlijke fietspunten op de kaart gezet. Ook u kunt de kaart verder aanvullen, en zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.


28 April, 00:08 Volkskrant
In opspraak geraakte Van Drimmelen uit D66 gezet, biedt excuses aan
21 April, 00:05 NOS nieuws

D66'er Frans van Drimmelen, die in opspraak was geraakt, stapt onder grote druk uit de partij, meldt hij aan het AD. Hij was beschuldigd van het stalken en bedreigen van een vrouwelijke D66-medewerker.

Het partijbestuur laat weten dat Van Drimmelen met klem is gevraagd om zijn lidmaatschap op te zeggen en dat zijn aanwezigheid op partijbijeenkomsten niet langer gewenst is. Ook kan hij in de toekomst geen lid meer worden van D66.

Van Drimmelen meldt zelf in de verklaring aan het AD dat hij zich terugtrekt uit zijn advies- en lobbykantoor en dat hij al zijn maatschappelijke functies neerlegt. Daarnaast trekt hij zich volledig terug uit het openbare leven.

Ook betuigt hij spijt aan de vrouw, met wie hij een relatie had. Hij schrijft dat hij na het verbreken van de relatie "verschillende domme dingen" heeft gedaan.

Maandag eisten enkele honderden D66-leden opening van zaken over de rol van de partijtop bij het verborgen houden van het grensoverschrijdend gedrag van een partijprominent. Dat gebeurde na berichtgeving in De Volkskrant.

Naar aanleiding daarvan legde Van Drimmelen eergisteren al het werk op zijn advies- en lobbykantoor neer. D66 beloofde toen naar aanleiding van de open brief van de D66-leden vrijdag met conclusies over de zaak te komen.
Tachtiger die opstand ontketent tegen verplichte toogdienst uit tennisclub gezet: ?Ik kan toch niet tot middernacht achter de bar staan??
21 April, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Net in het feestjaar van haar vijftigjarig bestaan, heeft tennisclub Den Otter uit Zoersel haar 82-jarig lid Joop Veringmeier uit Zandhoven uitgesloten. De man kwam in opstand tegen onder meer de invoering van de verplichte toogdienst. Joop startte een petitie om op z?n minst de 70-plussers uit te sluiten van verplichte toogdienst. ?Maar als je nog kan tennissen, kan je ook de bar doen?, redeneert het bestuur. Volgens voorzitter Kris Vermuyten gaat het om een klein engagement van vier of vijf uur per seizoen, dat ook als sociaal project belangrijk is.
Productie Netflix-film met Will Smith op laag pitje gezet na Oscar-incident
5 April, 00:10 NU.NL - Film
De productie van de nieuwe actiefilm Fast and Loose, met in de hoofdrol Will Smith, is door Netflix op een lager pitje gezet. Dat meldt The Hollywood Reporter zaterdag. De beslissing zou zijn genomen nadat Will Smith tijdens de Oscar-uitreiking een klap uitdeelde aan Chris Rock.


Adres Marcel van Roosmalen online gezet: nieuwe wet gaat dat strafbaar maken
22 Maart, 00:12 NU.NL - Tech
Schrijver en presentator Marcel van Roosmalen zag donderdag het adres van de opvang van zijn kinderen online gedeeld worden. Het openbaar maken van persoonlijke gegevens zoals een woonadres, met als doel om te intimideren, heet doxing. Dat is op het moment nog niet strafbaar, maar dat wordt het later dit jaar waarschijnlijk wel.


Gemeenteraadslid dat giften verduisterde uit PS gezet
5 Februari, 00:02 Skynet Belgie
Het gemeenteraadslid uit Pepinster dat ervan werd beschuldigd giften voor de slachtoffers van de zware overstromingen te hebben verduisterd, is uit de PS gezet. Dat heeft de PS-federatie van Verviers bekendgemaakt. Zijn partner speelt al haar mandaten binnen die federatie kwijt en wordt gevraagd haar functie als fractieleider binnen de gemeenteraad op te geven.


SK Hynix heeft eerste stap gezet in overname NAND-portfolio van Intel
3 Januari, 00:06 Techzine
De Zuid-Koreaanse chipfabrikant SK Hynix heeft een eerste stap gezet in de overname van het NAND flashgeheugen-portfolio van Intel. Inmiddels heeft SK Hynix toestemming gekregen van alle wereldwijde toezichthouders. Volgens Reuters kan de Zuid-Koreaanse chipfabrikant de overname van de NAND-flashgeheugen business van Intel nu concreet maken. De wereldwijde toezichthouders, zoals die van China, die nog […]


Nederland loopt achter op de Oosterburen, die al 2,3 miljoen extra prikken hebben gezet
6 November 2021, 00:06 Volkskrant
Iedere Duitser die zes maanden of langer geleden gevaccineerd is, komt in aanmerking voor een derde prik. Nadat de risicogroepen een boostervaccin hebben ontvangen, zijn alle andere Duitsers aan de beurt. Steeds meer westerse landen zijn begonnen aan een campagne voor de derde prikronde.


Dienstregeling ov kraakt door personeelstekort: kantoorpersoneel wordt zelfs op de bus gezet
6 November 2021, 00:05 Volkskrant
Het openbaar vervoer heeft nog altijd last van de coronacrisis. Personeelstekorten leiden tot ingekrompen dienstregelingen van bussen en treinen. Vervoerders proberen het tekort aan personeel op te vangen door kantoorpersoneel op de bus te zetten, schrijft NRC.


Miljard vaccinprikken gezet in Europa, maar volgens WHO te vroeg voor overmoed: ?De pandemie woedt nu onder de ongevaccineerden?
21 Oktober 2021, 00:01 HLN.BE
Tot nu toe werden al een miljard dosissen van een Covid-19-vaccin toegediend in de Europese regio van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die 53 landen tussen de Atlantische en de Stille Oceaan beslaat. Toch zijn er volgens de organisatie nog te veel risico?s voor ongevaccineerden om zelfvoldaan te zijn. ?Het is een grote prestatie, maar we kunnen ons geen overmoed veroorloven?, aldus Hans Kluge, de Belgische arts aan het hoofd van WHO Europa.


77-jarige zieke man wordt uit appartement gezet: ?Ik ben nog nooit zo ongelukkig geweest?
16 Oktober 2021, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Vorige woensdag moest Leo Keuten voor de vrederechter verschijnen. Het Sociaal Verhuurkantoor Antwerpen wil de 77-jarige kunstenaar uit zijn appartement zetten, terwijl hij geen andere plek heeft om te wonen. In afwachting van een oplossing kampeert hij tussen de verhuisdozen.
Shorttrackster Shim uit ploeg gezet wegens dubieuze sms'jes op Spelen 2018
13 Oktober 2021, 00:04 NU.NL - Sport
De Zuid-Koreaanse shorttrackster Shim Suk-hee, tweevoudig winnares van olympisch goud, is uit de nationale ploeg gezet vanwege bedenkelijke sms-berichten die ze tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang heeft verstuurd.


Van Bommel met Wolfsburg uit DFB-Pokal gezet vanwege wisselfout
18 Augustus 2021, 00:05 NU.NL - Sport
De Duitse voetbalbond DFB heeft maandag besloten om het VfL Wolfsburg van trainer Mark van Bommel uit de DFB-Pokal te zetten. De club wordt bestraft voor een wisselfout van Van Bommel in de eerste ronde.


The Offspring-drummer zegt dat hij uit band is gezet omdat hij vaccin weigert
11 Augustus 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
Pete Parada, de drummer van The Offspring, is naar eigen zeggen uit de band gezet omdat hij weigert zich te laten vaccineren tegen COVID-19.


Miljarden euro's minder op spaarrekening gezet in maand van vakantiegeld
7 Juli 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Waar vorig jaar in de maand mei nog een recordbedrag aan spaargeld werd ingelegd, was dat dit jaar ruim 4 miljard euro minder. Het was zelfs minder nog dan in mei 2019, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). In mei krijgen veel werknemers traditioneel hun vakantiegeld bijgeschreven.


Nieuw op 1 juli - Eerste stap in vertrek Rabobank.be: rente wordt op wettelijk minimum gezet
29 Juni 2021, 00:06 Skynet Economie
De Nederlandse groep Rabobank zet op 1 juli een eerste stap in het vertrek van Rabobank.be. Die dag zal de rente op de spaarrekeningen op het wettelijk minimum van 0,11 procent gezet worden. Dan gaat een transitiejaar van start, dat ervoor moet zorgen dat "alle getrouwheidspremiers die tot nog toe in opbouw zijn, verworven worden", liet de bank weten in een mail aan de klanten.


VS: Omstreden Republikeins parlementslid uit commissies gezet
5 Februari 2021, 01:17 Skynet
Het pas verkozen Republikeinse Congreslid Marjorie Taylor Greene wordt uitgesloten uit verscheidene parlementaire commissies.Dat heeft het Amerikaanse Lagerhuis donderdagavond gestemd. Greene is een fervent aanhangster van oud-president Donald Trump en van de extreemrechtse complotgroep QAnon en deed enkele bedenkelijke uitspraken die haar nu duur komen te staan.


Vier fans uit stadion gezet in Atlanta na ruzie met LeBron James
2 Februari 2021, 09:37 NU.NL - Sport
LeBron James heeft Los Angeles Lakers in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) aan een zege geholpen op Atlanta Hawks (99-107), maar de meeste aandacht ging uit naar vier fans die uit het stadion werden gezet na een woordenwisseling met de topbasketballer.


Yves Vanderhaeghe op de keien gezet door KV Kortrijk, Luka Elsner is opvolger
31 Januari 2021, 17:00 Gazet v. Antwerpen

KV Kortrijk heeft de overeenkomst met Yves Vanderhaeghe stopgezet. De West-Vlaamse club neemt die beslissing na de 1 op 15, in de hoop dat een nieuwe wind terug grinta in de ploeg kan brengen.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn