NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gewonden

2News.be / Trefwoorden / Gewonden

Doden en talrijke gewonden door verdrukking bij stadion Madagaskar
26 Augustus, 00:02 NOS nieuws

In Madagaskar zijn minstens twaalf mensen omgekomen door verdrukking bij de entree van het nationale stadion. Ook zijn er ongeveer tachtig gewonden gevallen, zegt premier Christian Ntsay.

In het stadion in hoofdstad Antananarivo vond de openingsceremonie van de Indian Ocean Island Games plaats, een sportevenement voor eilandstaten in de Indische Oceaan. In het stadion waren zo'n 50.000 aanwezigen.

Het is niet bekend wat de aanleiding was voor het gedrang bij het stadion. De Malagassische president Rajoelina riep bij de ceremonie op tot een minuut stilte, schrijft persbureau AFP. Hij spreekt over "een tragische gebeurtenis".

In 2019 vond er ook een incident plaats in een stadion in Madagaskar. Toen kwamen zeker vijftien mensen om het leven.
KIJK. Roekeloos inhaalmanoeuvre loopt slecht af in Zwalm: 6 gewonden bij verkeersongeval
17 Augustus, 00:01 HLN.BE
Bij een zwaar verkeersongeval in de Stationsstraat in Sint-Denijs-Boekel zijn woensdagavond zes mensen gewond geraakt. Twee van hen zijn er ernstig aan toe.


Drie doden en zes gewonden bij schietpartij in Auckland
20 Juli, 00:06 HLN.BE
In Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, zijn donderdagochtend lokale tijd drie doden gevallen bij een schietpartij in een gebouw in aanbouw in het centrum van de stad. Onder de doden is de vermoedelijke schutter. Daarnaast vielen er ook zeker zes gewonden, onder wie een politieagent. Drie van de gewonden zijn er ernstig aan toe. Dat melden de lokale autoriteiten. De schietpartij vond plaats in de marge van de FIFA Women?s World Cup, het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen, dat vandaag in dezelfde stad van start gaat.


Twee gewonden bij steekpartij op zorgboerderij in Overijssel
14 Juni, 00:03 NOS nieuws

Bij een zorgboerderij in Holthone (Overijssel) zijn vanmiddag twee mensen gewond geraakt bij een steekincident. Volgens de politie is een van de slachtoffers een bewoner. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Een persoon is aangehouden, schrijft RTV Oost. Het gaat volgens de politie daarbij ook om een bewoner van de zorginstelling. Het is niet bekend of het om dezelfde persoon gaat als een van de slachtoffers.

Het incident gebeurde rond 16.45 uur. De toedracht van de steekpartij is nog onduidelijk.
Bus met bruiloftsgasten verongelukt ten noorden van Sydney: tien doden en elf gewonden
12 Juni, 00:00 HLN.BE
In de Australische Hunter-regio, ten noorden van Sydney, zijn bij een busongeluk tien mensen om het leven gekomen, elf anderen raakten gewond. Dat meldt de Australische politie. In de bus zaten volgens lokale media mensen die terugkwamen van een bruiloftsfeest in een wijnboerderij ten noorden van Sydney.


Treinongeval India - Zeker 50 doden en 500 gewonden
3 Juni, 00:03 Skynet Buitenland
Bij een treinongeval in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Er is sprake van zeker 50 doden en ruim 500 gewonden. Twee passagierstreinen en een goederentrein waren bij het incident betrokken.


Treinongeval India - Dodentol blijft stijgen: meer dan 200 doden en 900 gewonden
3 Juni, 00:02 Skynet
De dodentol van het treinongeval in het oosten van India blijft stijgen. Minstens 207 mensen zijn om het leven gekomen. Ongeveer 900 mensen zijn gewond geraakt. Dat heeft Pradeep Kumar Jeena, de zogenaamde chief secretary of hoogste ambtenaar van de deelstaat Odisha, zaterdag gemeld aan de Indiase persbureaus ANI en PTI.


Zes gewonden bij botsing op Schotensesteenweg in Brecht
22 Mei, 00:03 HLN.BE
Een bestelwagen en een auto zijn zondagavond gebotst op het kruispunt van de Schotensesteenweg en de Vriendschapslaan.


Dode en gewonden bij protesten in Pakistan na arrestatie oud-premier Khan
10 Mei, 00:01 NOS nieuws

Bij de protesten in Pakistan na de arrestatie van oud-premier Ihram Khan is in de stad Quetta zeker een dode gevallen. Ook raakten vijf mensen gewond. Volgens de autoriteiten is het dodelijke slachtoffer een aanhanger van Khan en zijn er onder de gewonden meerdere agenten.

Buiten de rechtbank waar Khan eerder vandaag uit werd gehaald, braken gevechten uit tussen aanhangers van de oud-premier en de politie. Ook bestormden demonstranten militaire gebouwen, zoals het gebouw van een regionale bevelhebber. Betogers richtten binnen in het gebouw vernielingen aan.

Volgens de partij van Khan, Tehreek-e-Insaf (PTI), gaan de protesten door totdat Khan vrijgelaten wordt. De partij roept aanhangers op om morgen om 08.00 uur te verzamelen bij het Hooggerechtshof.

Een senator van de PTI heeft laten weten dat de protesten wel vreedzaam moeten verlopen. Hij zegt dat "schurken" die niet bij de PTI horen verantwoordelijk zijn voor de verschillende brandstichtingen vandaag in het land.

Internet afgesloten

Ook in andere steden in het land is het onrustig en vielen er gewonden bij de betogingen. Het mobiele internet in Pakistan is voorlopig afgesloten op bevel van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook Twitter, Facebook en YouTube zijn slecht of niet toegankelijk. Pakistaanse media melden ook dat op sommige plekken de elektriciteit uitviel vandaag.

Khan werd eerder vandaag uit het gerechtsgebouw gehaald en gearresteerd vanwege corruptie. In het gerechtsgebouw werden op dat moment andere aanklachten tegen de oud-premier behandeld. PTI spreekt van een ontvoering en heeft zijn beklag gedaan bij de rechtbank. Die heeft de politie om uitleg gevraagd.

De PTI riep Pakistanen op de straat op te gaan. "Blokkeer de wegen en sluit de winkels", schreef de partij op Twitter. Vanuit de regering klinkt kritiek op de houding van de PTI. De minister van Planning beschuldigt de partij van terrorisme.
KIJK. Boom belandt in publiek bij Meiavondviering in Hasselt: drie gewonden
1 Mei, 00:02 HLN.BE
Bij de traditionele Meiavondviering op de Grote Markt in Hasselt zijn zondagavond drie gewonden gevallen bij een ongeval met een boom. Bij het rechttrekken van de boom viel die in het publiek. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om de gewonden te verzorgen.


Vijf gewonden nadat auto inrijdt op wielerwedstrijd in Amay
2 April, 00:05 Skynet Belgie
In het Luikse Amay zijn zaterdag vijf deelnemers aan een wielerwedstrijd gewond geraakt nadat ze werden gegrepen door een auto. Dat is vernomen van de lokale hulpdiensten.


Minstens acht doden bij tornado's en zware stormen in VS
Bij tornado's en zware stormen die vrijdag de Amerikaanse staten Arkansas, Indiana en Illinois hebben getroffen, zijn minstens acht doden gevallen. Het noodweer verplaatst zich naar het noordoosten van het land.


Doden en gewonden bij verkeersongeval nabij Marokkaanse hoofdstad Rabat
30 Maart, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Bij een verkeersongeval in de buurt van de Marokkaanse hoofdstad Rabat zijn woensdag vijf mensen om het leven gekomen. Zeker 27 anderen raakten gewond, van wie er twaalf ernstig aan toe zijn. Dat melden plaatselijke autoriteiten.
Doden en gewonden na aardbeving in Pakistan en Afghanistan
22 Maart, 00:03 Skynet
In Afghanistan en Pakistan zijn bij een zware aardbeving dinsdagavond al zeker een tiental doden gevallen. Er raakten ook meerdere mensen gewond.


Al 23 doden en bijna duizend gewonden door bosbranden in Chili
6 Februari, 00:54 Skynet Buitenland
Bij de zware bosbranden in Chili zijn nu al minstens 23 mensen omgekomen. Dat blijkt uit een nieuwe stand van zaken van de autoriteiten. Nog eens 979 mensen raakten gewond.


Aardbeving Iran - Drie doden en meer dan 800 gewonden
30 Januari, 00:14 Skynet Buitenland
Bij de aardbeving zaterdagavond in het noordwesten van Iran, vlakbij de grens met Turkije, zijn drie doden gevallen. Er raakten 816 mensen gewond. Dat blijkt uit een nieuwe balans. In de nacht van zaterdag op zondag was nog sprake van twee doden en 580 gewonden.


Vier gewonden bij vecht- en steekpartij in Antwerpen
30 Januari, 00:11 Skynet
In Antwerpen-Noord zijn zondagavond vier gewonden gevallen bij een vecht- en steekpartij op straat. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Volgens de Antwerpse politie worden alle betrokkenen momenteel zowel als dader en als slachtoffer beschouwd.


Dode en vier gewonden door man met zwaard in Zuid-Spaanse kerk
26 Januari, 00:02 Gazet v. Antwerpen

In het Spaanse Algeciras heeft een man met een samoeraizwaard iemand gedood en vier mensen verwond. Hij zou eerst een pastoor hebben neergestoken in een kerk in een van de meest populaire wijken van de stad. Daarna zou de man in een tweede kerk een koster hebben doodgestoken. Volgens de Spaanse krant El mundo is de dader van Marokkaanse afkomst.
Tien doden en 39 gewonden bij bomaanslag op kerk in Congo
16 Januari, 00:04 HLN.BE
Bij een bomaanslag op een kerk van de Pinksterbeweging in Kasindi, in de provincie Noord-Kivu in de Democratische Republiek Congo, zijn zondag zeker 10 mensen om het leven gekomen en 39 gewond geraakt, zo maakte het leger bekend.


Veldslag van Italiaanse voetbalsupporters in Toscane: gewonden en afgesloten snelweg
9 Januari, 00:03 HLN.BE
Italiaanse voetbalsupporters zijn bij een tankstation in de buurt van het Toscaanse Arezzo met elkaar op de vuist gegaan. Er vielen verschillende gewonden en de snelweg was tijdelijk afgesloten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn