NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gewonden

2News.be / Trefwoorden / Gewonden

Zeker negentien doden bij brand in appartementencomplex in New York
10 Januari, 00:03 NOS nieuws

Bij een brand in een appartementencomplex in het stadsdeel The Bronx in New York zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen, onder wie negen kinderen. Tientallen anderen raakten gewond, doordat ze veel rook hadden ingeademd. Dertien van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis, zegt een woordvoerder van burgemeester Eric Adams tegen persbureau AP.

De brand brak uit op de tweede en derde verdieping van het complex, dat in totaal negentien etages telt. Volgens burgemeester Adams van New York ontstond de brand door een elektrische kachel die in een slaapkamer stond. Wat er mis ging, is niet bekend.

Het vuur verspreidde zich snel, mogelijk doordat de deur van het appartement waar de brand uitbrak openstond. De autoriteiten gaan niet uit van brandstichting.

De brandweer was met groot materieel uitgerukt:

Burgemeester Adams van New York noemt de brand een onmetelijke tragedie. "Dit is een van de ergste branden die we in de laatste jaren hebben gezien", zei hij.

'Op iedere verdieping slachtoffers'

Zo'n tweehonderd brandweerlieden werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Volgens commandant Daniel Nigro van de New Yorkse brandweer troffen zij op iedere verdieping slachtoffers aan. "Dit is ongekend in onze stad." Hij liet weten dat op elke verdieping rookmelders aanwezig waren.

Nigro spreekt van een van de ergste branden in de recente geschiedenis van New York. Op een persconferentie trok hij de vergelijking met een hevige brand in clubgebouw Happy Land in 1990, waarbij 87 mensen omkwamen. Die brand was aangestoken.
Vijf gewonden bij ongeval in Berlicum, man uit auto bevrijd
3 Januari, 00:05 NOS nieuws

Bij een verkeersongeluk op de N279 bij Berlicum in Noord-Brabant zijn vijf gewonden gevallen. In een van de twee betrokken auto's zat een gezin met twee kinderen. Die vier slachtoffers raakten lichtgewond. De bestuurder in de andere auto raakte zwaargewond. Hij zat alleen in de auto en moest door de brandweer worden bevrijd.

Wat er precies is gebeurd wordt nog onderzocht. Een van de twee auto's kwam ondersteboven op de weg terecht. Het andere voertuig heeft veel schade opgelopen. Volgens Omroep Brabant hebben de twee auto's elkaar vermoedelijk honderden meters eerder geraakt, voordat ze tot stilstand kwamen.

De politie zegt tegen de regionale omroep dat het gezin bestaat uit twee mensen van 45 en 44 jaar met twee kinderen van 12 en 9 jaar. De man die zwaargewond raakte is 40 jaar oud. Over zijn huidige toestand kan de politie niets zeggen.

De hulpdiensten zetten vier ambulances en meerdere brandweerwagens in bij de plek van het ongeval. Ook landde er een traumahelikopter.
Gewonden bij Nederlands protest tegen coronabeleid
3 Januari, 00:01 De Tijd
20:43 Een betoging in Amsterdam tegen de coronamaatregelen liep zondag uit de hand. Dertig mensen werden opgepakt en er vielen verschillende gewonden, onder wie ook vier agenten.


Doden en gewonden bij ontploffing in Pakistaans riool
19 December 2021, 00:04 NOS nieuws

Bij een gasexplosie in Karachi in Pakistan zijn meerdere doden en gewonden gevallen. De schattingen lopen uiteen: volgens de politie hebben zeker twaalf mensen de ontploffing niet overleefd, lokale autoriteiten spreken van ten minste vijftien doden.

De Pakistaanse politie vermoedt dat de explosie is veroorzaakt door een gaslek in een rioleringssysteem onder een bankgebouw in Karachi, de grootste stad van het land. Het ontsnappende gas vatte door een nog onbekende oorzaak vlam.

Een ooggetuige hielp samen met anderen 15 mensen onder het puin vandaan:

Het bankgebouw boven de rioolafvoer waar de explosie plaatsvond, is grotendeels verwoest. Ook geparkeerde auto's en een tankstation tegenover het gebouw raakten zwaar beschadigd.

Explosie-experts onderzoeken de oorzaak van de ontploffing. Een politiewoordvoerder zei eerder dat de onderzoekers niet uitsluiten dat de explosie het werk was van militanten. "We komen met meer duidelijkheid zodra zij hun werk hebben afgerond", kondigde hij aan.
Politie: twee gewonden door kogels, 51 arrestaties na rellen Rotterdam
21 November 2021, 00:06 NOS nieuws

Bij de rellen afgelopen avond en nacht in het centrum van Rotterdam zijn twee mensen gewond geraakt door een kogel. Zij liggen in het ziekenhuis, heeft de politie bekendgemaakt.

De rijksrecherche onderzoekt of het gaat om politiekogels. De politie zegt dat het bij de twee gewonden gaat om relschoppers. Gisteren zei de politie al dat agenten waarschuwingsschoten hebben gelost en dat er "op meerdere momenten" gericht is geschoten. De politie zegt verder dat berichten over een dode niet juist zijn: "Dit is NIET het geval", twittert de politie.

NH Nieuws schrijft dat Marco Buis gisteren gewond is geraakt en dat bekenden van Buis zeggen dat hij door een gericht schot van de politie gewond is geraakt. Buis komt uit IJmuiden en maakt beelden voor het online-protestkanaal Onrechttv. Hij loopt vaak mee met demonstraties tegen het coronabeleid. "Ik was gisteren bijna dood", zegt Buis zelf op een filmpje dat vandaag circuleert op sociale media. Volgens hem werd hij vlak bij zijn aorta geraakt. De Rotterdamse politie kan het verhaal van Buis "uit privacyoverwegingen" bevestigen noch ontkennen.

Bij de ongeregeldheden gisteravond raakten ook agenten gewond. Een van hen moest naar het ziekenhuis met een verwonding aan een been, een andere agent is behandeld door ambulancepersoneel.

Minderjarigen

"Talloze politiemedewerkers liepen bij de belaging met stenen en vuurwerk lichte verwondingen en gehoorschade op", laat de politie weten. Eerder meldde de politie dat ook een journalist gewond was geraakt nadat hij door relschoppers was belaagd.

Tot nu toe zijn 51 mensen aangehouden. Ongeveer de helft van hen was nog net minderjarig, zegt de politie. De relschoppers kwamen uit verschillende delen van het land.

Gisteravond werd de politie bekogeld met stenen en vuurwerk, ook werden scooters en auto's in brand gestoken:

In Rotterdam liep het gisteravond uit de hand bij een onaangekondigd protest tegen het coronabeleid. Enkele honderden relschoppers staken onder meer zwaar vuurwerk af en gooiden met voorwerpen richting agenten. Ook werden meerdere politiewagens in brand gestoken.

Politiewetenschapper Jaap Timmer zei vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal dat de politie zeer zelden gericht het vuur opent bij rellen. "Ongeveer eens in de tien of vijftien jaar", zei hij. De laatste keer dat de politie op mensen heeft geschoten bij rellen was volgens hem bij Hoek van Holland in 2009. Bij die zogenoemde strandrellen viel een dode door politiekogels.
Twee gewonden bij zwaar verkeersongeval in Niel
9 Oktober 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

In de Tuinlei in Niel, vlakbij de grens met Schelle, zijn vrijdagavond twee gewonden gevallen bij een zwaar verkeersongeval. Bij het uitkomen van een bocht, verloor de bestuurder de controle over het stuur. Hij kwam naast de rijbaan terecht en ging dwars door een omheining. De wagen ging over de kop en belandde in een veld. Een van de inzittenden moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Het andere slachtoffer zat niet gekneld. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht. De Tuinlei bleef een tijdlang afgesloten voor het verkeer.
Elf gewonden bij verkeersongeluk in Sint Willebrord
25 September 2021, 00:04 NOS nieuws

Bij een verkeersongeluk in het Brabantse dorp Sint Willebrord zijn elf mensen gewond geraakt. Tien van hen zijn met ambulances naar ziekenhuizen gebracht.

Bij het ongeluk waren vier auto's betrokken. Een ervan sloeg rond 19.10 uur af op een kruising. Een tweede auto, die in dezelfde richting reed, probeerde tevergeefs uit te wijken maar kon een botsing niet voorkomen. Twee tegemoetkomende auto's kwamen vervolgens in aanrijding met de eerste twee wagens.

Over de toestand van de tien gewonden die met ambulances zijn weggevoerd is niets bekendgemaakt. De elfde gewonde kon op eigen kracht naar huis.

De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk. Een bergingsbedrijf heeft de vier auto's weggetakeld.
Dode en tien gewonden bij steekpartijen in Londen
6 Februari 2021, 02:13 NOS nieuws

Bij een serie steekpartijen in Londen is een dode gevallen. Ook zijn tien mensen gewond geraakt.

De politie kreeg binnen 2,5 uur meldingen van in totaal vijf steekincidenten in Croydon, in het zuiden van Londen. Twee mensen zijn aangehouden, onder wie een van de gewonden.

Volgens de politie waren de steekpartijen het gevolg van ruzies en is er op dit moment geen aanleiding om te denken dat er een verband is.
Drie gewonden bij botsing op Heidebaan
4 Februari 2021, 20:36 Gazet v. Antwerpen

Op de Heidebaan in Sint-Niklaas zijn donderdag drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval. Een bestuurster die met haar auto een parking verliet, had de bestuurder van een aankomende auto niet opgemerkt. Beide wagens liepen zware schade op. De passagier in de auto die de parking verliet, moest door de brandweer bevrijd worden. Ze werd net als de twee bestuurders lichtgewond. De brandweer moest ter plaatse komen om alle brokstukken op te ruimen.
Opnieuw steekpartij in Halse Basiliekstraat, twee gewonden overgebracht naar ziekenhuis
2 Februari 2021, 18:06 HLN.BE
In het centrum van Halle heeft zich dinsdagavond opnieuw een steekpartij voorgedaan. Twee personen werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Niemand verkeert in levensgevaar. De politie is een onderzoek gestart. Vorige week werd in het centrum ook al een 15-jarige jongen neergestoken.


Jogger aangereden door bestuurder auto
2 Februari 2021, 17:36 Gazet v. Antwerpen

Op het kruispunt van de Nieuwstraat met de Ijzerhandstraat in Stekene is maandagnamiddag een jogger aangereden door de bestuurder van een auto. Die had de jogger niet opgemerkt. Het slachtoffer raakte lichtgewond.
Vijf gewonden bij schietpartij in Zweden
2 Februari 2021, 02:24 HLN.BE
In Helsingborg, een stad in het zuiden van Zweden, zijn gisteravond verscheidene mensen gewond geraakt bij een mogelijke schiet- en vechtpartij.


Schoten gelost in Sint-Jans-Molenbeek, Brusselse politie massaal aanwezig
2 Februari 2021, 16:32 Skynet
In de Zeemtouwersstraat in Anderlecht was vanmiddag een omvangrijke politie-interventie bezig. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie van de zone Brussel West. Volgens de krant heeft een man in Molenbeek schoten gelost, mogelijks met een alarmpistool, en houdt hij zich schuil in een woning in de Zeemtouwersstraat. De lokale politie wacht op de komst van de speciale interventie-eenheden zodat ze de schutter kunnen overmeesteren of totdat die zich overgeeft.


Automobilist rijdt huis in Tynaarlo binnen en vlucht
28 Januari 2021, 15:25 NOS nieuws

In een woonwijk in het Drentse dorp Tynaarlo is vanmiddag een auto een huis binnengereden.

De voorgevel van de woning is zwaar beschadigd:

Waardoor het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. De bestuurder van het voertuig is er na de aanrijding vandoor gegaan. De politie is nog naar deze persoon op zoek. Het is niet duidelijk of er nog meer mensen in de auto zaten.

Omstanders zeggen tegen RTV Drenthe dat de bewoners van het huis zichzelf in veiligheid konden brengen.
Dode en gewonden bij brand in gezondheidscentrum Wilp
27 Januari 2021, 03:43 NOS nieuws

Bij een brand in gezondheidscentrum Zozijn in het Gelderse Wilp is een dode gevallen. Drie mensen raakten gewond, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. In het centrum wonen mensen die hulpbehoevend zijn.

De brand brak even na 02.00 uur uit in de kamer van een bewoner op de begane grond. De brandweer ging met twee blusvoertuigen ter plaatse en meldde een half uur later dat de brand onder controle was.

Een persoon is ondanks reanimatiepogingen overleden. Een gewonde is in onbekende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Twee anderen zijn ter plaatse behandeld.

Andere bewoners van de vleugel waar de brand uitbrak, zijn naar buiten geholpen. Het is niet bekend om hoeveel bewoners het gaat. De oorzaak van de brand is ook nog niet bekend.
Kapiteins van speedboten schuldig aan ?roekeloos vaargedrag? bij crash op de Schelde met 17 gewonden
26 Januari 2021, 11:03 HLN.BE
De twee kapiteins die de speedpootjes bestuurden op de Schelde tijdens een teambuilding van het Nederlandse bedrijf Win, zijn veroordeeld tot 3 maanden celstraf met uitstel. De bootjes botsten tijdens een stunt op elkaar en 17 passagiers raakten gewond. De kapiteins moeten de slachtoffers in totaal 225.000 euro schadevergoeding.


Steekpartij bij tankstation in Utrecht, twee gewonden
21 Januari 2021, 20:24 NOS nieuws

Bij een steekpartij bij een tankstation in Utrecht zijn twee gewonden gevallen. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Het incident gebeurde aan de Cartesiusweg. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is er slecht aan toe, voor die persoon was een traumahelikopter opgeroepen.

Het andere slachtoffer werd behandeld op de Cremerstraat, enkele honderden meters verderop, meldt RTV Utrecht. De politie weet nog niet waarom het slachtoffer zich daar bevond en niet meer bij het tankstation.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie roept getuigen op zich te melden.
Dode en gewonden door botsing van tientallen auto's door sneeuwstorm in Japan
19 Januari 2021, 13:06 NOS nieuws

Op een snelweg in het noordoosten van Japan zijn zeker 130 voertuigen betrokken geraakt bij een botsing als gevolg van een sneeuwstorm. Ten minste tien mensen raakten gewond en een persoon kwam om het leven.

Automobilisten op de weg in de prefectuur Miyagi werden rond 12.00 uur lokale tijd overvallen door een grote hoeveelheid sneeuw. Om het moment van het ongeluk werden windsnelheden van zo'n 100 kilometer per uur gemeten, meldt de Japanse nieuwssite NHK.

Van bovenaf is goed te zien hoeveel auto's betrokken zijn geraakt bij het incident:

Zo'n 900 meter aan voertuigen botste op elkaar. Inzittenden krijgen water, eten en dekens aangeboden, terwijl de brandweer en politie de voertuigen proberen te verlossen.

Japan wordt de afgelopen weken geteisterd door hevige sneeuwval. Vorige maand strandden ruim duizend voertuigen op een snelweg die de hoofdstad Tokio met de stad Niigata verbindt.
Geen gewonden na botsing in Blikken
17 Januari 2021, 14:54 Gazet v. Antwerpen

In Blikken in Kieldrecht is een bestuurster achteraan ingereden op een wagen met Nederlandse nummerplaat. In de aangereden auto zat een vader met twee kinderen. Niemand uit beide wagens werd gewond. De auto?s moesten getakeld worden.
Bus stort van viaduct in New York, acht gewonden
15 Januari 2021, 11:48 NOS nieuws

In New York is een stadsbus van een viaduct op de weg eronder gestort. Daarbij zijn acht mensen gewond geraakt.

Door nog onbekende oorzaak schoot de harmonicabus in The Bronx op het viaduct door een hek. Het voorste deel van de bus stortte zo'n 15 meter naar beneden en bleef verticaal staan.

Een van de gewonden is de buschauffeur. Naar verluidt ligt hij zwaargewond in het ziekenhuis. Volgens de politie miste de chauffeur een afslag, maar hoe dat kwam is niet bekend. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn