NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Geweld

2News.be / Trefwoorden / Geweld

Fakkeltocht Vlaams Belang hekelt geweld aan skatepark
Zaterdag, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Het Vlaams Belang hield vrijdagavond een fakkeltocht. De groep van een veertigtal trok van de bibliotheek naar het iets verder gelegen skatepark. Hiermee wilde de partij nog eens de aandacht vestigen op de problemen van agressie en drugsoverlast in dat deel van Berendrecht.
Rutte vraagt bij VN aandacht voor 'schaduwpandemie': geweld tegen vrouwen
25 September, 00:04 NOS nieuws

Demissionair premier Rutte heeft er bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op aangedrongen om in de wereldwijde strijd tegen het coronavirus niet alleen aandacht te hebben voor de ziekte zelf, maar ook voor de maatschappelijke gevolgen ervan. Geweld tegen vrouwen noemde hij een 'schaduwpandemie'.

"Het was voor vrouwen extra gevaarlijk om thuis te blijven tijdens de lockdowns: huiselijk geweld is dramatisch toegenomen", zei Rutte in New York. "Over het algemeen zijn de kwetsbaren in de samenleving het hardst getroffen door de crisis." Als voorbeeld noemde hij vrouwen die door de pandemie hun baan in de textielindustrie verloren en jongeren die niet naar school konden, met name meisjes.

Hij voegde eraan toe dat sommige landen de coronamaatregelen als excuus gebruikten om mensenrechten zoals vrijheid van meningsuiting te beknotten. "Veel mensenrechtenactivisten en maatschappelijke organisaties lijden daaronder." Rutte noemde die landen niet bij naam.

De strijd tegen corona is volgens Rutte nog altijd het meest acute probleem wereldwijd. Hij riep op tot wereldwijde solidariteit, "want niemand is veilig zolang niet iedereen veilig is". Volgens hem moeten er daarom meer vaccins worden geproduceerd en moeten die worden gedeeld met armere landen.

Klimaatverandering

Verder zei hij dat de overname van Afghanistan door de Taliban "20 jaar werk ongedaan dreigt te maken". Volgens de demissionair premier is het nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken, "maar we moeten de reputatie van de Taliban in ons achterhoofd houden".

Met betrekking tot de zware overstromingen in West-Europa riep hij op tot internationale samenwerking tegen klimaatverandering. "Politieke spanningen mogen het bereiken van doelen niet in de weg staan. We kunnen toekomstige generaties niet opzadelen met het probleem."

Rutte erkende dat het extreme weer, de val van Afghanistan en de opgelaaide pandemie tot een "zomer vol zorgen" hadden geleid, maar maande zijn gehoor niet cynisch of fatalistisch te worden. "Dat is mijn boodschap. Vooral vandaag, vooral hier. Want het VN-hoofdkwartier is een baken van internationale samenwerking, waar we samen oplossingen kunnen vinden. Zelfs als de problemen te groot en te complex lijken."

Vanavond heeft Rutte nog een ontmoeting met VN-secretaris-generaal Guterres en voert hij overleg met verschillende regeringsleiders.
Meer berichten over geweld Taliban, Duitser neergeschoten bij vliegveld Kabul
21 Augustus, 00:06 NOS nieuws

Uit Afghanistan komen steeds meer berichten van toenemend geweld door de Taliban. De extremistische groep beloofde burgers na de machtsovername met rust te laten, maar er zijn verscheidene meldingen van vergeldingsacties en ander geweld.

Zo is een Duitse burger op weg naar het vliegveld van Kabul neergeschoten. Volgens de Duitse autoriteiten is hij niet in levensgevaar en wordt hij op korte termijn naar Duitsland gevlogen.

De Taliban waren de afgelopen dagen op zoek naar een Duitse journalist, maar die werd niet gevonden. Wel is bij de klopjacht een familielid van de journalist gedood. Het is niet duidelijk of de Duitser die vandaag is neergeschoten ook een bekende van de journalist is.

Mannen doodgeschoten en -gemarteld

Uit heel Afghanistan komen berichten over Talibanstrijders die geweld plegen. Amnesty International zegt dat de Taliban begin vorige maand in de provincie Ghazni zes mannen van de Hazara-gemeenschap hebben doodgeschoten. Drie andere mannen werden doodgemarteld, zegt de mensenrechtenorganisatie.

"De Taliban laten weer zien waartoe ze in staat zijn en waarvoor we de komende tijd moeten vrezen", zegt een woordvoerder van Amnesty.

Een Noorse organisatie die de Verenigde Naties adviseert, waarschuwde de afgelopen dagen al voor vergeldingsacties van de Taliban. Vooral voormalige militairen van het Afghaanse regeringsleger, politieagenten en medewerkers van inlichtingendiensten zouden gevaar lopen.
Conflict Afghanistan - Biden zegt het gebruik van geweld niet te schuwen indien nodig
17 Augustus, 00:03 Skynet
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gedreigd met represailles tegenover de taliban, wanneer die de evacuaties die aan de gang zijn in de luchthaven van Kaboel belemmeren. Hij zei dat maandag tijdens een toespraak naar aanleiding van de herovering van Afghanistan door de jihadisten.


Speciale eenheden overmeesteren gewapende man die met geweld dreigt
14 Augustus, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Speciale eenheden van de federale politie hebben vrijdag na urenlang onderhandelen een 37-jarige man overmeesterd en opgepakt in de Wilgenlaan in Burcht (Zwijndrecht). De man dreigde zichzelf iets aan te doen en schrok er naar eigen zeggen niet voor terug om ook geweld tegen anderen te gebruiken.
"Pushbacks en geweld standaardbeleid tegen migranten in Griekenland"
24 Juni, 10:42 Skynet Buitenland
Griekse grenswachters schenden systematisch het Europees en internationaal recht door vluchtelingen en migranten met geweld op te pakken en illegaal uit te zetten. Dat zegt Amnesty International althans in een nieuw rapport. "De zogenaamde pushbacks zijn geen incidenten meer te noemen, maar maken de facto deel uit van het Griekse grensbeleid", luidt het.


Demir wil nultolerantie voor geweld tegen chauffeurs De Lijn
8 Februari, 03:49 Skynet
Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir vraagt samen met haar collega's van de andere deelstaten een nultolerantie voor geweld tegen chauffeurs van het openbaar vervoer. Ze kondigt aan dat het College van procureurs-generaal de vraag op vrijdag 12 februari bespreekt.


Opnieuw massale protesten in Myanmar, internet doet het weer
7 Februari, 12:16 NOS nieuws

In Yangon, de grootste stad van Myanmar, zijn voor de tweede opeenvolgende dag tienduizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de militaire staatsgreep van afgelopen maandag. Ze vroegen om de vrijlating van de gekozen leider Aung San Suu Kyi.

De betogers trokken vanuit verschillende delen van de stad op naar een pagode in het centrum. Ze riepen lezen als "Lang leve moeder Suu" en "Weg met de militaire dictatuur". Velen waren in het rood gekleed, de kleur van de partij van Suu Kyi. Zij is sinds de coup niet meer in het openbaar gezien. Voor zover bekend heeft ze huisarrest.

Politie blijft afzijdig

De politie was massaal aanwezig en stond in linie, maar trad niet op tegen de demonstranten. Sommige betogers gaven bloemen aan leden van de ordetroepen. De protesten zijn de grootste in het Aziatische land sinds die van 2007, waarmee democratische hervormingen werden afgedwongen.

Intussen wordt gemeld dat het internet dat door de militaire machthebbers was afgesloten weer is hersteld. In de dagen na de staatsgreep waren onder meer sociale media als Twitter, Instagram en Facebook niet bereikbaar.

Ook buiten Yangon, de vroegere hoofdstad, zijn er protesten, maar die zijn wel veel kleiner.
Opruiers Nederlandse rellen loven beloning uit voor wie agenten geweld aandoet
2 Februari, 09:42 HLN.BE
Twee verdachten die na de Nederlandse avondklokrellen zijn opgepakt voor opruiing hebben los van elkaar foto's van twee politiemensen op berichtendienst Telegram gezet. In de bijhorende tekst deden ze de oproep hen geweld aan te doen. Beide verdachten loofden daarbij beloningen uit.


Platenlabel laat Marilyn Manson vallen na beschuldigingen seksueel misbruik
2 Februari, 03:18 NOS nieuws

De Amerikaanse rockster Marilyn Manson is in de ban gedaan door zijn platenmaatschappij, nadat er op maandag nieuwe beschuldigingen tegen hem opdoken van seksueel misbruik en huiselijk geweld. Actrice Evan Rachel Wood wees hem op Instagram aan als de man die haar "jarenlang gruwelijk heeft misbruikt". Ook tv-zender AMC verbreekt de banden met de zanger en bandleider, die in de jaren '90 bekend werd als 'shock rocker'.

In de post op Instagram schrijft Wood dat ze als tiener werd ingepalmd door de artiest, en daarna "gehersenspoeld en gemanipuleerd werd, zodat ik onderdanig werd. Ik wil deze gevaarlijke man nu ontmaskeren, voordat hij nog meer levens kapotmaakt." De twee kregen een relatie in 2007, toen zij 19 jaar oud was en hij 38, en gingen in 2010 uit elkaar.

Wood vertelde de afgelopen jaren al over haar ervaringen met huiselijk geweld en verkrachting, zonder daarbij namen te noemen van daders. "Toen ik eenmaal een keer verkracht was, was het eenvoudiger om het nog een keer te ondergaan. Ik schakelde mezelf instinctief uit", schreef ze in 2017 op social media in het kader van de #metoo-campagne.

Ze was de initiatiefnemer van de Phoenix Act, een wetswijziging die ervoor moet zorgen dat beschuldigingen van huiselijk geweld minder snel verjaren. Met succes, de wet werd afgelopen jaar van kracht in California. Wood heeft zichzelf als doel gesteld de wet aangenomen te krijgen in de hele VS.

Op maandag traden ook andere vrouwen uit de Amerikaanse entertainment- en kunstwereld naar buiten met soortgelijke beschuldigingen:

Mansons platenmaatschappij Loma Vista reageerde maandag op de "verontrustende beschuldigingen" met de mededeling dat het bedrijf zijn laatste album niet meer zal promoten, en ook geen nieuwe muziek meer van hem zal uitbrengen. TV-zender AMC meldde aan Vanity Fair dat Manson wordt weggesneden uit een geplande uitzending van de horrorserie Creepshow.

In een interview met tijdschrift Spin zei Manson in 2009 over zijn toenmalige vriendin: "Ik fantaseer er elke dag over dat ik haar hersens insla met een voorhamer." Toen daar kritiek op kwam, hield zijn persvoorlichter het erop dat hij die uitspraak had gedaan in zijn rol als 'theatrale rockster', en dat hij het niet meende. Manson heeft beschuldigingen van seksueel misbruik en huiselijk geweld altijd weersproken, en hij heeft nog niet gereageerd op de laatste beschuldigingen.
Vader staat terecht voor geweld tegen 11-jarige pestkop
1 Februari, 16:54 Gazet v. Antwerpen

Een man uit Mechelen moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor geweld tegenover een kind. Dat gebeurde in de school van zijn zoontje. Die werd volgens de man gepest en was van plan om de pesters aan te spreken.
?Westworld?-actrice Evan Rachel Wood beschuldigt Marilyn Manson van huiselijk geweld: ?Hij heeft me jarenlang misbruikt?
1 Februari, 15:25 HLN.BE
Evan Rachel Wood (33) vertelt in een Instagram-post dat haar ex-verloofde Marilyn Manson (52) haar jarenlang misbruikt heeft. De ?Westworld?-actrice getuigde in het verleden al over huiselijk geweld, maar noemde nooit namen. ?Ik ben het beu om in angst te leven?, schrijft ze nu. Volgens website Vanity Fair hebben vier andere vrouwen zich op dezelfde manier uitgesproken over de Amerikaanse zanger.


Aanzetten tot rellen blijft niet ongestraft: ?Wie oproept tot geweld en vernielingen kan vervolgd worden?
1 Februari, 15:24 HLN.BE
Er gaan nieuwe berichten op sociale media rond om te rellen in Kortrijk en Menen. Oproerkraaiers worden niet ongemoeid gelaten. ?Spreek die jongeren of hun ouders rechtstreeks aan. En wie oproept tot geweld, kan vervolgd worden?, zegt West-Vlaams procureur des Konings Filiep Jodts.


Rechters verbieden om taakstraf op te leggen bij geweld tegen hulpverleners? ?Geen goed idee?
1 Februari, 08:15 Volkskrant
Juist nu na de avondklok-rellen de roep om strengere straffen luider wordt, stemt de Kamer dinsdag over een wetsvoorstel dat rechters verbiedt een taakstraf op te leggen aan plegers van geweld tegen ambulance-, politie- en brandweermedewerkers. Geen goed idee, vinden voorzitter Henk Naves van de Raad voor de rechtspraak en directeur Johan Bac van de Reclassering. 'Taakstraffen zijn er ook om herhaling van een misdrijf te voorkomen.?


Grof geweld tegen demonstranten toont hoe bedreigd Poetin zich voelt
1 Februari, 08:15 Volkskrant
Het het harde optreden van de politie tegen aanhangers van oppositieleider Navalny lijkt alleen maar averechts te werken. Hun protesten worden niet kleiner en krijgen steeds meer steun. Moskovieten juichen de demonstranten toe vanuit de open ramen van hun flats, en overal in Rusland klinkt ?Weg met de tsaar?.


Negen Franse jongeren in beschuldiging gesteld voor zinloos geweld op 15-jarige Yuriy
31 Januari, 12:26 Skynet
Er loopt in Frankrijk een onderzoek tegen negen jongeren omdat ze midden januari een andere jongen zouden hebben aangevallen. De beelden van de aanval werden later verspreid op sociale media. Het slachtoffer, de 15-jarige Yuriy, werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. De zaak zorgt voor veel ophef in Frankrijk.


Europol waarschuwt voor toename zwaar geweld door drugsbendes in steden als Antwerpen en Rotterdam
29 Januari, 10:24 HLN.BE
Europol waarschuwt in een nieuw rapport voor de toename van zwaar geweld dat wordt gebruikt door drugsbendes in de Europese Unie. Volgens de opsporingsdienst schrikken huurmoordenaars er steeds minder voor terug om in het openbaar zware wapens te gebruiken.


'Woorden partijen Urk katalysator van geweld'
28 Januari, 22:24 NOS nieuws

Twee partijen in de gemeenteraad van Urk hebben met opruiende teksten via sociale media een bijdrage geleverd aan het ontstaan van de rellen in het dorp afgelopen zaterdag. Dat stelden meerdere partijen vanavond tijdens een spoeddebat van de gemeenteraad.

Tijdens de rellen brandde een teststraat uit. Tientallen Urkers gingen de straat op en er werd met vuurwerk en stenen gegooid, ook richting de politie. Een dag later werd een cameraploeg van de NOS belaagd.

Fractievoorzitter Hans Crebas van het CDA had kritiek op de "opruiende woorden" die fractievoorzitters van de PVV en Hart voor Urk gebruikten op sociale media en in schriftelijke vragen aan het college.

'Oproep tot wetteloosheid'

Onder een foto van de coronateststraat van de GGD in het dorp schreef Jan Koffeman van Hart voor Urk: "Opruimen die handel". PVV Urk schreef voorafgaand aan de rellen op Twitter er alles aan te zullen doen om ervoor te zorgen dat de avondklok niet gehandhaafd zou worden, meldt Omroep Flevoland.

Diverse raadsleden riepen deze partijen in de raadsvergadering op hun woorden terug te nemen. Het CDA benadrukt dat deze woorden niet de oorzaak waren van de rellen, maar dat ze "als katalysator" wel hebben bijgedragen aan het geweld. "Het is een oproep tot wetteloosheid", aldus fractievoorzitter Crebas.

Jan Koffeman van Hart voor Urk geeft toe dat hij "ongelukkige woorden" heeft gebruikt. "Ik heb ontzettend veel waardering voor de medewerkers van de GGD. Deze mensen verdienen een betere locatie met een net toilet en een nette keuken." Fractievoorzitter Hendrik Wakker van de PVV benadrukt dat zijn partij niet voor rellen en brandstichting is. "We zijn wel tegen de avondklok, want dat is vrijheidsbeperking."

Uiteindelijk was de gehele raad het erover eens dat er oplossingen bedacht moeten worden om dit soort rellen te voorkomen. Tijdens het spoeddebat lieten de meeste fracties weten vierkant achter burgemeester Cees van den Bos te staan.
Rutte meet schade op na geweld tegen avondklok
25 Januari, 12:36 De Tijd
13:13 Na de zware rellen van afgelopen weekend is de Nederlandse premier Mark Rutte niet van plan zijn coronabeleid te versoepelen. 'We strijden juist tegen het virus om onze vrijheid terug te krijgen.'


Rutte veroordeelt 'crimineel geweld': wat bezielt deze mensen?
25 Januari, 09:49 NOS nieuws

Minister-president Rutte veroordeelt de onrust en het geweld van afgelopen weekend. "Het is ontoelaatbaar. Elk normaal mens kan hier alleen met afschuw kennis van nemen", zei Rutte. "Wat bezielt deze mensen?"

De demissionair premier sprak verder van "crimineel geweld" dat "niets te maken heeft met strijden voor de vrijheid". Rutte benadrukte daarbij dat 99 procent zich wel goed aan de avondklok en de andere maatregelen houdt.

Verder zei hij groot respect te hebben voor burgemeesters, politie en journalisten. "De politie heeft zeer adequaat opgetreden, op alle plekken."

Bekijk hier de verklaring van demissionair premier Rutte:

De rellen begonnen gisteren in Amsterdam en Eindhoven rond demonstraties tegen de coronamaatregelen. Ze sloegen rond het ingaan van de avondklok over in andere gemeenten als Tilburg, Stein, Enschede, Roermond en Apeldoorn.

Teststraat

Zaterdag, toen de avondklok voor het eerst van kracht werd, was het ook al raak in Urk. Daar werd onder meer een GGD-teststraat in brand gestoken. "Onacceptabel", zei Rutte daarover.

De premier benadrukte ook nog dat het geweld geen invloed heeft op de maatregelen. "De avondklok blijft nodig. Het is het virus dat ons de vrijheid beneemt."Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn