NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gemeenteraad

2News.be / Trefwoorden / Gemeenteraad

Luikse gemeenteraad blijft gebruikersruimte voor drugs steunen
7 September, 00:04 Skynet
De Luikse gemeenteraad heeft maandagavond steun betuigd voor de gebruikersruimte voor druggebruikers. De zaal opende drie jaar geleden de deuren, maar is nu gesloten vanwege een geschil en de niet-verlenging van de conventie met de stichting Tadam, die de zaal beheerde.


Coronavirus - Truiense gemeenteraad verdeeld: "Niet meer moreel gezag om aan te blijven"
31 Augustus, 00:03 Skynet
De gemeenteraad van Sint-Truiden heeft maandagavond het onderzoek van Audit Vlaanderen naar de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V) besproken. Coalitiepartners N-VA en Open Vld zeggen het rapport van gouverneur Lantmeeters en de beslissing van Vlaams minister Somers af te wachten. Voor Vooruit heeft Heeren "niet meer het moreel gezag om aan te blijven". De oppositiepartij verliet de gemeenteraad na het agendapunt.


Noodweer - Gemeenteraad Sint-Truiden stilgelegd door noodweer
30 Juni, 00:02 Skynet Belgie
De gemeenteraad van Sint-Truiden is dinsdagavond stilgelegd door het noodweer in de stad, zo bevestigt waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA). De crisiscel zit er momenteel bijeen om de toestand in Sint-Truiden te bespreken.


Antwerps gemeenteraadslid beschimpt collega, maar vergeet microfoon uit te zetten: ?Wat een kieken?

Sinds de coronacrisis vinden heel wat vergadering online plaats via een videoconferentie. Maar zo?n digitale vergadering verloopt niet altijd vlekkeloos. Daar kan nu ook Antwerps gemeenteraadslid Kevin Vereecken (N-VA) over meespreken. Hij vergat maandag zijn microfoon uit te zetten tijdens de gemeenteraad en mompelde ?wat een kieken? nadat Peter Mertens (PVDA) het woord had genomen. ?Gelieve uw microfoons te muten als je onoorbare commentaren geeft over collega?s?, reageerde burgemeester Bart De Wever.
Leuvense gemeenteraad kiest niet voor stadsbos op Parkveld
26 Januari, 00:50 Skynet
De Leuvense gemeenteraad heeft maandagavond tegen een voorstel van oppositiepartij N-VA gestemd om het bos op Parkveld te laten staan en er een stadsbos van te maken. Recent werd de vergunning voor een verkaveling op het domein nog vernietigd door de Raad van Vergunningenbetwistingen.


Martine en haar buren stappen naar gemeenteraad om bouwplannen van verkavelaars tegen te houden: ?Groen moet bewaard blijven?
21 Januari, 05:42 Gazet v. Antwerpen

Martine Aerts van de Bellestraat in Sint-Niklaas stapt, met de steun van haar buren, naar de gemeenteraad. Ze willen verkavelingsplannen in hun buurt tegen te houden om een groot stuk groen te redden.
Anthony Vanoverschelde stapt uit gemeenteraad, zijn opvolger is Mina Koukas
19 Januari, 15:54 Gazet v. Antwerpen

De eerstvolgende gemeenteraad op dinsdag 26 januari wordt Groen-raadslid Anthony Vanoverschelde vervangen door Mina Koukas. Vanoverschelde gaat als regiomanager aan de slag bij Igemo. Die taak is onverenigbaar met een politiek mandaat.
Na 14 jaar ziet Vlaams Belang wens live streaming gemeenteraad ingewilligd
18 Januari, 16:06 Gazet v. Antwerpen

De gemeenteraad van donderdag 14 januari werd voor het eerst live gestreamd op YouTube. Oppositiepartij Vlaams Belang slaakt een zucht van verlichting. ?Corona heeft ons gebracht waarnaar wij en vele Brechtenaars al veertien jaar vragen. Al die tijd filmden we zelf de raad en postten we deze op YouTube. Het is een belangrijk instrument inzake transparantie en participatie?, stelt fractieleider Patrick Van Assche. ?Donderdag hebben we dan ook voor het eerst in veertien jaar het verslag mee goedgekeurd omwille van de opname. Hopelijk kan dit blijven bestaan als er opnieuw fysieke vergaderingen mogelijk zijn. Als het op dat moment technisch onmogelijk blijkt, filmen we opnieuw zelf.?
N-VA krijgt twee nieuwe gezichten in Herentalse gemeenteraad
15 Januari, 16:00 Gazet v. Antwerpen

De fractie van N-VA voert twee plaatswissels door in de Herentalse gemeenteraad. Eva Kerkhofs zet na twee jaar een stapje terug om gezondheidsredenen, terwijl fractievoorzitter Jennis Wagemans als nieuwe directeur van basisschool De Wegwijzer in Morkhoven geen politiek mandaat mag uitoefenen.
Voorzitter gemeenteraad leest pakkende nieuwjaarsbrief voor
15 Januari, 14:36 Gazet v. Antwerpen

Net zoals vele kinderen in Vlaanderen heeft ook de gemeenteraadsvoorzitter in Arendonk zijn nieuwjaarsbrief online voorgelezen. Hij deed dat bij de start van de eerste (digitale) gemeenteraad van het nieuwe jaar.
Zwart kruispunt Mollentstraat ? N 14 stof voor gemeenteraad
26 Mei 2018, 04:06 Gazet v. Antwerpen
De Ranstse gemeenteraadsleden komen weer samen voor de gemeenteraad van maandag 28 mei in het Oelegemse Vrieselhof vanaf 20u.


Ghelamco-skybox doet opnieuw stof opwaaien in Gentse gemeenteraad
23 Mei 2018, 00:48 Skynet Sport
In Gent heeft de skybox in de Ghelamco-arena opnieuw politiek stof doen opwaaien. Begin dit jaar gaf het Gentse stadsbestuur aan welke leden van die loge gebruik hadden gemaakt. Maar bij twee bezoeken door schepen van Financiën Christophe Peeters (Open Vld) werd de gebruiker "AA Gent" opgenomen. "We zijn voorgelogen", klinkt het bij de oppositie. Peeters geeft toe dat de match beter op een andere manier was vermeld.


Haagse gemeenteraad wil subsidie As Soennah-moskee stoppen
17 Mei 2018, 16:36 NOS nieuws

De gemeenteraad van Den Haag wil dat de subsidie aan de As Soennah-moskee stopt. Vier partijen doen daarvoor vanavond een voorstel tijdens de gemeenteraadsvergadering. Het zijn ChristenUnie/SGP, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD en CDA, die samen een meerderheid hebben.

Aanleiding is recente berichtgeving door Nieuwsuur en NRC.

Volgens de partijen leek het erop dat er een koerswijziging was ingezet na het vertrek van de omstreden imam Fawaz Jneid. "Nu blijkt dat dit alleen een lippendienst was naar de buitenwereld. Nieuwsuur en NRC hebben klip en klaar aangetoond dat in de moskee bijvoorbeeld (de wettelijk verboden) vrouwenbesnijdenis wordt aanbevolen en de gewapende jihad in Syrië wordt goedgepraat. Dit is niet alleen mogelijk strafbaar, maar ook zo verwerpelijk, dat we zoveel mogelijk afstand tot deze organisatie moeten bewaren", aldus de partijen in een verklaring.

Voedingsbodem voor radicalisering

Zij stellen ook dat het salafisme een stroming is die kan worden teruggevonden in de rapporten van de AIVD als mogelijke voedingsbodem voor radicalisering, schrijft Omroep West. "De beelden van Nieuwsuur laten dit ook zien met bijvoorbeeld het goedpraten van de gewapende jihad. Met deze kennis kunnen we maar één ding doen als gemeente: een duidelijke streep trekken en stoppen met de subsidiëring", stellen de partijen.

Geld uit het buitenland

Het bestuur van de moskee verwierp de kritiek tot nu toe. De berichtgeving zou suggestief zijn. "De stichting verwerpt elke vorm van geweld en kan op basis van eigen onderzoek met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat het geen directe of indirecte financiering van RIHS heeft ontvangen. Ook van de verantwoordelijke (opsporings)autoriteiten heeft de Stichting geen negatief advies hierover ontvangen."

RIHS is een omstreden financier uit Koeweit, de Revival of Islamic Heritage Society. De AIVD heeft de gemeente Den Haag in 2015 gewaarschuwd voor deze organisatie. RIHS financiert volgens de AIVD in meer dan vijftig landen voornamelijk salafistische scholen en moskeeën.

Het bestuur van As Soennah erkende eerder wel dat andere financiële stromen uit het buitenland naar de moskee zijn gelopen. Zo blijkt uit de publicaties van Nieuwsuur en NRC dat de moskee in 2014 ruim 130.000 Koeweitse dinar zou hebben ontvangen, ruim 350.000 euro. Dat geld kwam van de Koeweitse liefdadigheidsinstelling Al Najat.

Maar volgens het moskeebestuur is expliciet afgesproken dat er op geen enkele wijze invloed kan worden uitgeoefend door de geldschieters.
Brusselse gemeenteraad keurt unaniem motie goed voor betere luchtkwaliteit rond scholen
14 Mei 2018, 22:24 Skynet Belgie
De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandag unaniem een motie van schepen van Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Groene Ruimten Khalid Zian (PS) goedgekeurd voor een betere luchtkwaliteit in de scholen die op het grondgebied van Brussel liggen. De motie kwam er na een eerdere motie van Groen en Ecolo en na de studie van Greenpeace "Mijn lucht, mijn school".


?Zes jaar gemeenteraad voor de zitpenningen, hoeft voor mij niet?
14 Mei 2018, 01:36 Gazet v. Antwerpen

Gewezen schepen Ludo Adriaenssen (CD&V) is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen geen kandidaat meer. ?Ik verlaat liever de politiek dan te verbitteren?, zegt Adriaenssen, die niet al te vrolijk klinkt.
Ondanks hevig buurtprotest: Gemeenteraad keurt RUP Hoekakker goed
3 Mei 2018, 01:30 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse gemeenteraad keurde het RUP voor de Hoekakker in Ekeren-Donk goed. ?Onbegrijpelijk?, zegt Filip Dewinter (Vlaams Belang). ?Er zijn 572 bezwaarschriften en het protest blijft toenemen.?
Gemeenteraad Antwerpen - 11 maart-beweging vraagt lokale steun voor kernuitstap
2 Mei 2018, 20:30 Skynet Belgie
In Antwerpen heeft de 11 maart-beweging woensdagavond actie gevoerd voor aanvang van de gemeenteraad, om de verschillende fracties te vragen Antwerpen uit te roepen tot "kernenergievrije gemeente". De beweging, een samenwerkingsverband tussen milieu-organisaties en individuen dat werd opgericht naar aanleiding van de kernramp in Fukushima, vraagt om de oudste kernreactoren en die met scheurtjes meteen te sluiten - te meer gezien het recente incident in Doel 1.


Gemeenteraad Antwerpen - 11 maart-beweging vraagt lokale steun voor kernuitstap
2 Mei 2018, 19:48 Skynet
In Antwerpen heeft de 11 maart-beweging woensdagavond actie gevoerd voor aanvang van de gemeenteraad, om de verschillende fracties te vragen Antwerpen uit te roepen tot "kernenergievrije gemeente". De beweging, een samenwerkingsverband tussen milieu-organisaties en individuen dat werd opgericht naar aanleiding van de kernramp in Fukushima, vraagt om de oudste kernreactoren en die met scheurtjes meteen te sluiten - te meer gezien het recente incident in Doel 1.


Een Nederlander in de Britse gemeenteraad? Het kan!
1 Mei 2018, 18:18 Volkskrant
Ze vrezen de Brexit, de buitenlanders die soms al tientallen jaren in Engeland wonen. Want wat zullen hun rechten straks nog zijn? De Nederlandse Francisca Oxley hoopt via de gemeenteraadsverkiezingen het tij alsnog te kunnen keren. Met verkiezingsfolders in haar verkleumde handen belt Francisca Oxley aan bij een huis in een dorp net ten zuidwesten van Londen. Een vrouw van in de 40, met een schor


Taart voor 35 jaar gemeenteraad
24 April 2018, 10:30 Gazet v. Antwerpen
Burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) en schepen ­Frederic van Haaren (Open Vld) zetelen deze maand 35 jaar in de Kapelse gemeenteraad. Dirk Van Mechelen begon op z?n 25ste en behaalde toen 274 stemmen. Frederic van Haaren was met zijn 21 lentes destijds het jongste gemeenteraadslid van Vlaanderen. Groot was hun verrassing toen er gisterenavond een slagroomtaart werd binnengedragen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn