NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Geheime

2News.be / Trefwoorden / Geheime

BINNENKIJKEN. Voormalige (geheime) woning van Liberace staat te koop voor 3,60 miljoen dollar
17 Augustus, 00:02 HLN.BE
Ondanks zijn immense succes, zijn overdadige luxe en flamboyante persoonlijkheid, had ook Hollywood-icoon Liberace (1919 - 1987) soms wat tijd voor zichzelf nodig. Dat deed hij in alle bescheidenheid en anonimiteit in zijn geheime woonst in West-Hollywood. Die woning staat nu te koop voor zo?n 3,59 miljoen dollar.


Amazon.nl start Prime Day met geheime deals en exclusieve Prime Momenten
11 Juli, 00:00 Emerce
Amazon.nl start Prime Day vandaag met aantal geheime deals en drie exclusieve Prime Momenten met Herman den Blijker, Marco Schuitmaker en Bas Smit.


Trump op 37 punten aangeklaagd in zaak van geheime documenten uit Witte Huis
De aanklacht tegen Donald Trump in de zaak van de archieven die hij uit Witte Huis meenam, telt 37 punten, waaronder "het achterhouden van informatie over de nationale veiligheid" en "belemmering van de rechtsgang", zo blijkt uit de akte van beschuldiging die vrijdag bekendgemaakt is.


Amerikaanse militair die verdacht wordt van lekken geheime documenten blijft in de cel
20 Mei, 00:03 Skynet
De jonge Amerikaanse militair die in verdenking werd gesteld voor het lekken van geheime geclassificeerde militaire documenten moet tot zijn proces vrijdag in de cel blijven. Hij is volgens de procureurs mogelijk gevaarlijk.


Vergiftiging Iraanse schoolmeisjes - Iraanse geheime dienst gaat niet uit van georganiseerd dadernetwerk, maar van hysterie
29 April, 00:04 Skynet Buitenland
De Iraanse geheime dienst denkt niet dat een georganiseerd netwerk achter de mysterieuze golf van vergiftigingen bij schoolmeisjes zit. De dienst gaat wel uit van een nationale hysterie, klinkt het in een rapport waarover de Iraanse media vrijdag berichten.


5 April, 00:07 Volkskrant
26 Maart, 00:08 Volkskrant
Geheime vakjes in auto?s moeten strafbaar worden
24 December 2022, 00:03 AutoBlog

Het kabinet wil dat er strenger wordt gekeken naar geheime vakjes in auto’s, met name die voor criminele doeleinden natuurlijk. De politie wil weer een stapje verder in het bestrijden […]

Dit artikel Geheime vakjes in auto’s moeten strafbaar worden verscheen eerst op Autoblog.nl.
Toch geheime documenten gevonden in opslagplaats gelinkt aan Trump
8 December 2022, 00:03 Gazet v. Antwerpen

Hoewel mensen uit de entourage van voormalig president Trump eerder op de dag nog verklaarden dat er tijdens een zoektocht eind vorige maand geen geheime documenten gevonden waren, zijn er in een opslagplaats in West Palm Beach toen toch twee geheime overheidsdocumenten aangetroffen in een verzegelde doos. Dat melden de Washington Post en de New York Times.
Video | SpaceX haalt Falcon Heavy van stal voor geheime Amerikaanse missie
7 November 2022, 00:07 NU.NL - Tech
Ruimtevaartbedrijf SpaceX is er voor de vierde keer in geslaagd zijn Falcon Heavy-raket te lanceren en weer op aarde te laten landen. De raket bracht een geheime lading van de United States Space Force, het ruimteonderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten, naar de ruimte. De laatste keer dat de raket werd gebruikt was in 2019.


Protesten Iran - Iraanse geheime dienst beweert bomaanslagen tijdens protesten te hebben verijdeld
25 September 2022, 00:10 Skynet Buitenland
De Iraanse geheime dienst heeft naar eigen zeggen tijdens de recente betogingen verschillende bomaanslagen verijdeld. De aanslagen zouden gepland geweest zijn door aanhangers van de monarchie en leden van de Volksmoedjahedien in de stad Tabriz in het noordwesten van het land, schrijft het Iraanse persagentschap Mehr zaterdag. De verdachten konden worden opgepakt.


Geheime diensten moeten vijf datasets met informatie over burgers verwijderen
20 Juni 2022, 00:12 NU.NL - Tech
De geheime diensten AIVD en MIVD moeten vijf grote datasets vernietigen die volgens hen belangrijk zijn voor de nationale veiligheid. Deze zijn te lang bewaard gebleven, oordeelde de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTVID) woensdag.


Quincy Promes bekent steekpartij in geheime telefoontaps
9 Maart 2022, 00:01 HLN.BE
Voetballer Quincy Promes, die wordt vervolgd voor poging tot doodslag op zijn neef, heeft de steekpartij in meerdere gesprekken met zijn familie bekend. Dat deed hij via de telefoon terwijl hij niet wist dat hij door de politie werd getapt. Zo medt Nieuwsuur.


Het geheime wapen van Cuba tegen omikron: een speciaal ontwikkeld vaccin voor jonge kinderen
3 Januari 2022, 00:05 Volkskrant
Het antwoord op de dreiging van omikron zou zomaar te vinden kunnen zijn in Cuba, een socialistisch eiland dat inmiddels ruim 90 procent van zijn 11 miljoen inwoners inentte met eigen vaccins. Cuba?s grootste succes, volgens de Italiaanse wetenschapper Fabrizio Chiodo, die meewerkte aan de Cubaanse vaccins: vrijwel alle kinderen vanaf 2 jaar zijn gevaccineerd.


Het geheime recept van de nieuwe Mazda MX-5 NE
26 Oktober 2021, 00:02 AutoBlog

De guitige roadster mag blijven. Met dit recept is de Mazda MX-5 NE er straks helemaal klaar voor. Compact, achterwielaandrijving en gemaakt voor rijplezier. Anno 2021 bestaat dat nog steeds in vorm van de Mazda MX-5. De huidige generatie, ND, kwam in 2015 op de markt. De Japanse autofabrikant is echter van plan om de […]

The post Het geheime recept van de nieuwe Mazda MX-5 NE appeared first on Autoblog.nl.
Biden wil geheime FBI documenten over aanslagen 11 september publiceren
4 September 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

De Amerikaanse president Joe Biden wil geheime documenten over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten openbaren. De documenten zijn afkomstig van het onderzoek door de politiedienst FBI.
'Amerikaanse veteranen redden honderden Afghanen in geheime operatie'
28 Augustus 2021, 00:04 NOS nieuws

Amerikaanse Afghanistan-veteranen zijn er na de val van Kabul in geslaagd om honderden Afghaanse bondgenoten en hun familieleden op het vliegveld te krijgen. Deze veteranen deden dat vrijwillig, schrijft de Amerikaanse tv-zender ABC. Onder de belofte van strikte geheimhouding mochten journalisten van ABC meekijken in de beveiligde chatroom vanwaaruit de operatie werd geleid.

Operatie Pineapple Express (Ananas Express) begon op 15 augustus en stond onder leiding van luitenant-kolonel Scott Mann, een voormalig commandant van Amerikaanse commando's. De leden van zijn groep wilden een Afghaanse collega die door de Taliban werd gezocht, en zeker zou worden gedood, op het vliegveld van Kabul zien te krijgen. De Afghaan had meer dan tien jaar met Amerikaanse special forces samengewerkt.

Het plan lukte. Met hulp van het Amerikaanse leger en de Amerikaanse ambassade wisten de veteranen hun vriend en zes leden van zijn familie in veiligheid te brengen.

Kleine groepjes

In de dagen daarna werd de operatie uitgebreid. Tot woensdag werden 130 Afghaanse commando's, geheim agenten, hulpverleners en hun familieleden in kleine groepjes door een gids door de Taliban-afzettingen rond het vliegveld geloodst.

Waarom was de situatie rond het vliegveld zo ingewikkeld? Bekijk het in deze video:

In de nacht van woensdag op donderdag werd het tempo opgevoerd. De Afghanen die gered moesten worden, werden naar een toegang tot het vliegveld geleid. Daar moesten ze uitkijken naar een Amerikaanse militair met een rode zonnebril of een militair met het embleem van de Amerikaanse commando's op zijn uniform. Als ze met hun telefoon een plaatje van een gele ananas op een roze achtergrond lieten zien, werden ze binnen de muren van het vliegveld getrokken.

Aanslagen

Die nacht werden 500 Afghanen in veiligheid gebracht, zeiden de veteranen tegen ABC. De IS-aanslag van gisteren maakte een eind van de operatie. Onder de gewonden waren ook Afghanen die in veiligheid moesten worden gebracht. Of er ook Afghanen zijn omgekomen die gered moesten worden, weten de veteranen niet.

"Die nacht was een gekkenhuis", zei de voormalige Navy SEAL Jason Redman tegen ABC. Hij hielp bij het in veiligheid brengen van Afghanen die hij kende. Het raakt hem diep dat de Amerikaanse regering hen niet hielp. "Wij deden wat we als Amerikanen moesten doen."
Biden wil toegang 'grillige' Trump tot geheime inlichtingen ontnemen
6 Februari 2021, 02:49 NOS nieuws

Als het aan de Amerikaanse president Biden ligt, krijgt zijn voorganger Donald Trump geen toegang meer tot geheime inlichtingenrapporten. Het is gebruikelijk dat oud-presidenten die bevoegdheid wel hebben.

In zijn eerste tv-interview sinds zijn inauguratie maakte Biden duidelijk dat dat privilege wat hem betreft wordt afgenomen van Trump. "Ik denk dat het voor hem niet noodzakelijk is om die briefings te kunnen inzien", zei Biden tegen CBS News. "Wat is het nut daarvan, behalve dat hij mogelijk per ongeluk iets lekt?"

De Amerikaanse president wijst in het interview, dat zondagnacht traditioneel vlak voor de Super Bowl wordt uitgezonden, op het "grillige gedrag" van zijn voorganger:

De woordvoerder van het Witte Huis zei eerder deze week dat de regering kijkt naar de kwestie. De voorzitter van de inlichtingencommissie in het Huis van Afgevaardigden, de Democraat Adam Schiff, is een van de mensen in Washington die oproept om Trumps toegang tot de briefings af te nemen. "Ik denk niet dat hij ermee te vertrouwen is, nu niet en in de toekomst niet."

Volgende week begint in de Senaat de behandeling van de tweede afzettingszaak tegen Trump. Hij zal daar zelf niet bij getuigen, werd gisteren bekend.
Volgens Kremlin is ?geheime paleis? uit Navalny?s video bezit van ondernemers
26 Januari 2021, 15:02 HLN.BE
Het ?duurste paleis ter wereld? dat De Russische president Vladimir Poetin aan de Zwarte Zee zou hebben laten bouwen met smeergeld, is van ondernemers. Dat communiceert het Kremlin. Vorige week verspreidde Aleksej Navalny, Poetins politieke tegenstander, een video over het paleis. Die werd al meer dan 90 miljoen keer bekeken.


Ook website Witte Huis krijgt update: Spaanse versie weer online en ?geheime? boodschap
21 Januari 2021, 10:24 HLN.BE
De kersverse Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn intrek genomen in het Witte Huis. Hij ging meteen aan de slag, en ondertekende een reeks besluiten die het beleid van zijn voorganger, Donald Trump, ongedaan moeten maken. Ook online waait een nieuwe wind, want ook de website van het Witte Huis kreeg een update.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn