NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Gegevens

2News.be / Trefwoorden / Gegevens

Nederlanders schermen persoonlijke gegevens op internet vaker af
12 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
Nederlanders hebben de afgelopen jaren vaker maatregelen getroffen om persoonlijke informatie op internet te beschermen. We beperken vooral vaker de toegang tot profielgegevens en berichten op sociale media.


Gegevens van 385 gedetineerden in gevangenis van Nieuwegein uitgelekt
27 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
Door een menselijke fout zijn gegevens van 385 gedetineerden die op 3 november in de penitentiaire inrichting in Nieuwegein zaten uitgelekt. Het gaat om namen, celnummers en zogeheten strafrechtketennummers, die justitie gebruikt om gevangenen te identificeren.


Hackers stelen gegevens van 33 miljoen Fransen bij betalingsverwerkers
10 Februari, 00:01 Tweakers
De Franse betalingsbedrijven Viamedis en Almerys zijn gehackt. Bij die hack zijn de gegevens van 33 miljoen Fransen buitgemaakt. Het gaat onder meer om namen, geboortedata, burgerservicenummers en verzekeringsdetails.


Onderzoekers vinden megabestand met 26 miljard gestolen online gegevens
30 Januari, 00:10 NU.NL - Tech
Onderzoekers van Cybernews hebben een enorm datalek gevonden met de gegevens van 26 miljard online accounts. Voor zover bekend werd niet eerder een database gevonden met zoveel gestolen gegevens.


Hackers dreigen gegevens van 311.000 Belgische huishoudens openbaar te maken
20 Januari, 00:00 Tweakers
Het hackerscollectief Medusa dreigt om de gegevens van 311.000 Belgische huishoudens openbaar te maken. De groep heeft die gegevens buitgemaakt bij een hack van afvalbeheermaatschappij Limburg.net in december.


Vier jaar cel voor Genesis Market-gebruiker wegens fraude met gestolen gegevens
13 Januari, 00:00 Tweakers
De rechtbank Midden-Nederland heeft vrijdag een 32-jarige man uit Almere veroordeeld tot vier jaar celstraf. De man heeft gefraudeerd met gestolen gegevens die hij via darkwebmarktplaats Genesis Market had aangeschaft.


Gegevens van klanten parkeerapp EasyPark gelekt na cyberaanval
22 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Parkeerapp EasyPark is deze week getroffen door een cyberaanval. Volgens de makers zijn gegevens als namen, telefoonnummers en adressen van klanten gelekt.


Gegevens van KLM-klanten waren door lek simpel te achterhalen
22 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Telefoonnummers, e-mailadressen en soms ook paspoortgegevens waren door een datalek bij KLM simpel te achterhalen, blijkt uit onderzoek van de NOS. Of het lek is misbruikt, is onbekend.


Ransomwaregroep Lockbit claimt gegevens van Boeing te hebben gepubliceerd
13 November 2023, 00:01 Tweakers
Lockbit heeft vrijdag naar eigen zeggen gevoelige gegevens van vliegtuigfabrikant Boeing online gepubliceerd. De groep had gedreigd met het online lekken van de gegevens als Boeing voor 2 november geen losgeld had betaald.


Kadaster gaat persoonlijke gegevens voor meer mensen afschermen
6 September 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Het Kadaster neemt binnenkort maatregelen om de bescherming van adresgegevens te verbeteren. Vanaf medio oktober kunnen veel minder mensen op naam zoeken in het register, waarin informatie over het bezit van woningen en ander vastgoed staat.


TikTok bewaart jouw gegevens voortaan in Europa
6 September 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Filmpjesapp TikTok slaat de data van Europese gebruikers voortaan op in een nieuw datacenter in het Ierse Dublin. Het socialenetwerkbedrijf zegt daarmee aan de Europese privacyregels te voldoen.


X past privacybeleid aan om te kunnen vragen naar biometrische gegevens
3 September 2023, 00:01 Tweakers
X, het voormalige Twitter, kan gebruikers in de toekomst vragen hun biometrische gegevens af te staan. Het bedrijf heeft daarvoor het privacybeleid aangepast. De regels lijken ook voor Europese gebruikers te gelden, maar X zegt niet wat het met de gegevens wil doen.


Gegevens van bijna 76.000 Tesla-medewerkers gelekt naar Duitse zakenkrant
23 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
De persoonsgegevens van bijna 76.000 medewerkers van de elektrische autofabrikant Tesla zijn gelekt naar de Duitse zakenkrant Handelsblatt.


'TikTok krijgt privacyboete wegens verwerking gegevens minderjarigen in EU'
6 Augustus 2023, 00:01 Tweakers
TikTok krijgt mogelijk uiterlijk begin september een privacyboete van de Europese Unie. Dat melden ingewijden aan Politico. De Ierse privacywaakhond doet onderzoek naar het platform wegens zijn verwerking van de gegevens van kinderen en tieners.


UWV verzamelde via websites illegaal gegevens van uitkeringsgerechtigden
20 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Tech
Het UWV heeft illegaal gegevens verzameld van uitkeringsgerechtigden om te kijken of ze ongeoorloofd in het buitenland verbleven terwijl ze een WW-uitkering ontvingen. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS en Nieuwsuur.


UWV verzamelde jarenlang onrechtmatig gegevens van websitebezoekers
17 Juli 2023, 00:00 Tweakers
Het UWV heeft tussen 2019 en begin 2023 op onrechtmatige wijze het gedrag van bezoekers op zijn websites gevolgd en geanalyseerd. Deze informatie gebruikte de uitkeringsinstantie om te achterhalen of WW-ontvangers illegaal in het buitenland verbleven.


NU+ | Bedrijven mogen onze gegevens weer in de VS opslaan: dit moet je weten
12 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Economie
De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben een nieuwe deal bereikt over het uitwisselen van data van Europeanen. Daarmee mogen bedrijven onze data weer opslaan op Amerikaanse servers.


BNR: Nederlandse sites delen illegaal gegevens met TikTok
2 Juli 2023, 00:00 Emerce
Minstens 1.000 Nederlandse websites delen persoonsgegevens van hun bezoekers met TikTok. In veel gevallen gebeurt dit zonder toestemming van de gebruikers, blijkt uit onderzoek van BNR.


Gegevens 2.400 donateurs van milieuorganisatie MOB op straat door datalek
9 April 2023, 00:11 NU.NL - Tech
De namen en rekeningnummers van bijna 2.400 donateurs van milieuorganisatie MOB zijn door onbekenden gelekt. Dat bevestigt MOB-voorzitter Johan Vollenbroek na berichtgeving van NRC. MOB heeft melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en zal ook aangifte doen bij de politie.


Cybercriminelen krijgen toegang tot gegevens van KNVB-medewerkers
9 April 2023, 00:11 NU.NL - Tech
De Nederlandse voetbalbond KNVB is getroffen door een cyberaanval. Door een inbraak op het ICT-netwerk van de KNVB Campus in Zeist hebben criminelen persoonlijke gegevens van KNVB-medewerkers in handen gekregen. Ook overkoepelende organisaties van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn getroffen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn