NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gegevens

2News.be / Trefwoorden / Gegevens

Kadaster gaat persoonlijke gegevens voor meer mensen afschermen
6 September, 00:02 NU.NL - Economie
Het Kadaster neemt binnenkort maatregelen om de bescherming van adresgegevens te verbeteren. Vanaf medio oktober kunnen veel minder mensen op naam zoeken in het register, waarin informatie over het bezit van woningen en ander vastgoed staat.


TikTok bewaart jouw gegevens voortaan in Europa
6 September, 00:02 NU.NL - Economie
Filmpjesapp TikTok slaat de data van Europese gebruikers voortaan op in een nieuw datacenter in het Ierse Dublin. Het socialenetwerkbedrijf zegt daarmee aan de Europese privacyregels te voldoen.


X past privacybeleid aan om te kunnen vragen naar biometrische gegevens
3 September, 00:01 Tweakers
X, het voormalige Twitter, kan gebruikers in de toekomst vragen hun biometrische gegevens af te staan. Het bedrijf heeft daarvoor het privacybeleid aangepast. De regels lijken ook voor Europese gebruikers te gelden, maar X zegt niet wat het met de gegevens wil doen.


Gegevens van bijna 76.000 Tesla-medewerkers gelekt naar Duitse zakenkrant
23 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
De persoonsgegevens van bijna 76.000 medewerkers van de elektrische autofabrikant Tesla zijn gelekt naar de Duitse zakenkrant Handelsblatt.


'TikTok krijgt privacyboete wegens verwerking gegevens minderjarigen in EU'
6 Augustus, 00:01 Tweakers
TikTok krijgt mogelijk uiterlijk begin september een privacyboete van de Europese Unie. Dat melden ingewijden aan Politico. De Ierse privacywaakhond doet onderzoek naar het platform wegens zijn verwerking van de gegevens van kinderen en tieners.


UWV verzamelde via websites illegaal gegevens van uitkeringsgerechtigden
20 Juli, 00:06 NU.NL - Tech
Het UWV heeft illegaal gegevens verzameld van uitkeringsgerechtigden om te kijken of ze ongeoorloofd in het buitenland verbleven terwijl ze een WW-uitkering ontvingen. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS en Nieuwsuur.


UWV verzamelde jarenlang onrechtmatig gegevens van websitebezoekers
17 Juli, 00:00 Tweakers
Het UWV heeft tussen 2019 en begin 2023 op onrechtmatige wijze het gedrag van bezoekers op zijn websites gevolgd en geanalyseerd. Deze informatie gebruikte de uitkeringsinstantie om te achterhalen of WW-ontvangers illegaal in het buitenland verbleven.


NU+ | Bedrijven mogen onze gegevens weer in de VS opslaan: dit moet je weten
12 Juli, 00:06 NU.NL - Economie
De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben een nieuwe deal bereikt over het uitwisselen van data van Europeanen. Daarmee mogen bedrijven onze data weer opslaan op Amerikaanse servers.


BNR: Nederlandse sites delen illegaal gegevens met TikTok
2 Juli, 00:00 Emerce
Minstens 1.000 Nederlandse websites delen persoonsgegevens van hun bezoekers met TikTok. In veel gevallen gebeurt dit zonder toestemming van de gebruikers, blijkt uit onderzoek van BNR.


Cybercriminelen krijgen toegang tot gegevens van KNVB-medewerkers
9 April, 00:11 NU.NL - Tech
De Nederlandse voetbalbond KNVB is getroffen door een cyberaanval. Door een inbraak op het ICT-netwerk van de KNVB Campus in Zeist hebben criminelen persoonlijke gegevens van KNVB-medewerkers in handen gekregen. Ook overkoepelende organisaties van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn getroffen.


Gegevens 2.400 donateurs van milieuorganisatie MOB op straat door datalek
9 April, 00:11 NU.NL - Tech
De namen en rekeningnummers van bijna 2.400 donateurs van milieuorganisatie MOB zijn door onbekenden gelekt. Dat bevestigt MOB-voorzitter Johan Vollenbroek na berichtgeving van NRC. MOB heeft melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en zal ook aangifte doen bij de politie.


Ook VodafoneZiggo getroffen door datalek: gegevens 700.000 klanten op straat
3 April, 00:03 NU.NL - Tech
VodafoneZiggo is getroffen door een datalek. Daarbij zijn de persoonlijke gegevens van zo'n 700.000 klanten naar buiten gekomen, waarschuwt de provider woensdag.


Gegevens duizenden bezoekers Vrienden van Amstel LIVE op straat door datalek
2 April, 00:06 NU.NL - Economie
De gegevens van 22.000 bezoekers van De Vrienden van Amstel LIVE liggen door een datalek op straat. Het lek ontstond bij een leverancier van marktonderzoeker Blauw. Organisator Heineken heeft de mensen die zijn getroffen donderdag op de hoogte gebracht.


VS stoppen met delen van nucleaire gegevens met Rusland
29 Maart, 01:04 HLN.BE
De Verenigde Staten delen niet langer gedetailleerde gegevens over hun kernwapenarsenaal met Rusland. Dat bevestigt de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad John Kirby dinsdag. De Russische president Vladimir Poetin had eerder het laatste belangrijke ontwapeningsverdrag tussen beide landen opgeschort.


NU+ | Gegevens uit je smartwatch zijn een goudmijn voor techbedrijven
29 Maart, 00:31 NU.NL - Economie
Met onze smartwatch en smarthome-apparatuur leveren we een schat aan informatie aan techbedrijven. Denk aan medische gegevens, zoals je hartslag, lichaamsbeweging en stressniveau. Die informatie kan hartstikke nuttig zijn voor onszelf, maar techbedrijven kunnen die data juist weer in jouw nadeel gebruiken. En daar zijn wij consumenten ons vaak niet genoeg van bewust.


Gegevens van tienduizenden bezoekers Amsterdamse Waterleidingduinen gelekt
23 Maart, 00:10 NU.NL - Tech
De gegevens van ongeveer 48.000 mensen die tussen 2015 en 2021 online een toegangsticket voor de Amsterdamse Waterleidingduinen hebben gekocht, zijn gestolen door hackers. De politie stuitte op de gestolen data in een onderzoek naar grootschalige datadiefstal.


TikTok wil zorgen over spionage wegnemen door gegevens in Europa te bewaren
9 Maart, 02:10 NU.NL - Tech
TikTok wil ervoor zorgen dat gegevens van Europese gebruikers niet zomaar naar het moederbedrijf in China gaan. Steeds meer bedrijven en overheden doen het sociale netwerk in de ban uit angst voor spionage door de Chinese overheid.


Overheid bewaart de gekste gegevens van vliegtuigpassagiers onnodig lang
25 Februari, 00:01 NU.NL - Tech
De overheid moet per direct stoppen met de grootschalige verzameling van gegevens over vliegtuigpassagiers, meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) dinsdag. Deze dataverzameling is een ernstige schending van de privacy van Nederlanders.


LockBit-hackers publiceren gestolen gegevens van Belgische stad Geraardsbergen
16 Februari, 00:01 Tweakers
Hackers van de LockBit-ransomwarebende hebben gestolen gegevens van Geraardsbergen openbaar gemaakt op het darkweb. De groep had een ultimatum gesteld: de data zou gepubliceerd worden als er in de vroege ochtend van woensdag geen betaling zou zijn voldaan.


Gegevens gebruikers Sitedeals.nl buitgemaakt door onbevoegd persoon
4 Februari, 00:01 Tweakers
Sitedeals.nl, dat een forum en marktplaats voor webmasters biedt, heeft te maken met een datalek. De 'vermoedelijke wijze waarop toegang is verkregen', is onmogelijk gemaakt, aldus de webmaster. Het lek bevat gegevens die voor spam en phishing gebruikt kunnen worden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn