NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Gebouw

2News.be / Trefwoorden / Gebouw

Gebouw Marktplaats, FD en BNR ontruimd na dreiging, politie niet betrokken
22 Maart, 00:04 NOS nieuws

In Amsterdam is het pand ontruimd waarin Marktplaats, het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio zitten. Het besluit is genomen door Marktplaats vanwege een dreigement door een gebruiker van het platform. De politie zegt overvallen te zijn door de situatie. "Naar ons weten is er geen reden tot ontruiming."

De bedreiging is geuit bij de klantenservice. Naar aanleiding van het dreigement is "uit veiligheidsoverwegingen" het pand ontruimd, zegt een woordvoerder van Marktplaats. Meer details wil het bedrijf niet geven, behalve dat er aangifte is gedaan. Het is onduidelijk wat de klant precies heeft gezegd of gedaan.

Onderzoek gaande

De politie benadrukt desgevraagd dat de ontruiming niet gedaan is op last van de politie. Er zijn ook geen agenten naar het gebouw gestuurd. De situatie wordt onderzocht en loopt er een gesprek met Marktplaats.

In het pand bij station Amsterdam Amstel werken honderden mensen. Het is stapsgewijs ontruimd, zeggen medewerkers van verschillende bedrijven in het gebouw. Zo werden bij een restaurant eerst alle gasten naar buiten gebracht en later het personeel.

'Verhuisd tijdens muziekblok'

Ook de nieuwsvloeren in het gebouw zijn leeg. De ontruiming vond plaats tijdens de uitzending van BNR Nieuwsradio. "Het presentatieteam is tijdens een muziekblok verhuisd naar een andere plek", zegt Eugenie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep. De radio-uitzending is verplaatst naar een alternatieve locatie.

Van Wiechen legt uit dat het zekere voor het onzekere is genomen. "Het ging om een bedreiging die echt serieus was, zo heeft Marktplaats ons verteld." Het is nog onduidelijk of alle medewerkers morgen weer het pand in mogen. De bedrijven in het pand zijn daarover nog over in overleg met Marktplaats.
Delhaize - Tumult tijdens ondernemingsraad: gebouw ontruimd, deur gesneuveld
8 Augustus 2023, 00:05 Skynet Economie
De vergadering bij Delhaize waarbij de directie de overdracht van vijftien winkels aan zelfstandigen heeft aangekondigd, is tumultueus verlopen. Volgens de directie liet iemand moedwillig het brandalarm afgaan, waarna het gebouw werd ontruimd.


Al 37 doden na instorting gebouw in Kameroen
25 Juli 2023, 00:03 Skynet
Bij de instorting van een appartementsgebouw in Douala, de economische hoofdstad van Kameroen, zijn zeker 37 doden en 21 gewonden gevallen. Vijf gewonden zijn in kritieke toestand. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de brandweer en lokale autoriteiten.


Beelden tonen hoe gebouw van fitnesszaak in Maasmechelen instort
19 Juni 2023, 00:02 HLN.BE
Op de Weg naar Zutendaal is zondagavond een gebouw deels ingestort. In het pand is ?BodyRock Gym? gevestigd, de fitnesszaak waar voormalig TVL-presentatrice Annemie Ramaekers (50) manager is. Gewonden vielen er gelukkig niet, maar de schade is groot.


5 April 2023, 00:07 Volkskrant
Vrederechter buigt zich dinsdag over bezetting gebouw door asielzoekers
19 Maart 2023, 00:03 De Tijd
19:17 De vrederechter zal zich dinsdag buigen over de bezetting door een 70-tal asielzoekers van de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum aan de Koning Albert II-laan. De Regie der Gebouwen ...


Grootste gebouw van Europa dooft lichten om energie te besparen
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De verlichting van het Roemeense parlementsgebouw, het grootste gebouw van Europa, gaat 's avonds eerder uit. Ook zal het gebouw worden verduurzaamd om energiekosten te besparen.


Nieuw gebouw Aquafin zal helemaal verwarmd worden door rioolwater
8 April 2022, 00:04 Gazet v. Antwerpen

Terwijl iedereen zijn gas- en elektriciteitsfactuur ziet stijgen, gaat Aquafin een heel andere richting uit. De Vlaamse waterzuiveraar bouwt een nieuw kantoor in Aartselaar, en dat zal helemaal verwarmd worden met rioolwater.
Russische tiener vijf jaar naar strafkamp om plan opblazen gebouw in Minecraft
12 Februari 2022, 00:19 NU.NL - Tech
Een tiener uit Rusland moet vijf jaar doorbrengen in een strafkamp, omdat hij in de videogame Minecraft een kantoor van de Russische veiligheidsdienst FSB wilde opblazen. De jongen is schuldig bevonden aan het "trainen voor terroristische activiteiten", meldt onder meer The Moscow Times donderdag.


Erasmus Universiteit sluit gebouw op campus, scheuren in de vloer
11 September 2021, 00:05 NOS nieuws

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft een gebouw op de campus ontruimd, omdat er scheuren in de vloeren zijn ontdekt. Hoe die scheuren zijn ontstaan, is niet bekend.

Het Polak Building blijft uit voorzorg tot 26 september dicht, zegt de universiteit. In het gebouw wordt onderwijs gegeven en er zitten ook studieplekken en winkels in. Ook de winkels zijn nu dicht.

Het gebouw werd in oktober 2017 ook ontruimd. Toen was er angst voor instorting, omdat het gebouw dezelfde vloerconstructie had als de parkeergarage bij Eindhoven Airport, die een paar maanden daarvoor was ingestort. Het Polak Building ging in april 2018 weer open, nadat er stalen palen onder de vloeren waren aangebracht.

Het multifunctionele onderwijsgebouw is in september 2015 opgeleverd. De collegezalen liggen op de eerste verdieping. Een opvallend kenmerk van het gebouw zijn de trappen in het centrale gedeelte, die aan het werk van de kunstenaar Escher doen denken.
Gebouw ingestort nabij Miami - Resten laatste vermiste slachtoffer gevonden
27 Juli 2021, 00:04 Skynet
De overblijfselen van de laatste persoon die nog vermist was na het instorten van een appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside bij Miami zijn teruggevonden. Hierdoor komt het totale aantal slachtoffers op 98, zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County.


Stormloop op Le Grand Hotel in Nieuwpoort: 'Mensen willen iets anders, en dat is dit gebouw zeker'
17 Juli 2021, 00:02 De Tijd
01:00 De jonge Brugse projectontwikkelaar VDD van vastgoedbaron Johan Vandendriessche lijkt met Le Grand Hotel in Nieuwpoort een hoofdvogel te hebben afgeschoten. 'De interesse voor historische gebouwen nee...


Gebouw ingestort bij Miami Beach - Nu al elf doden geteld
29 Juni 2021, 00:03 Skynet
De gedeeltelijke instorting van een appartementsgebouw van twaalf verdiepingen in de Amerikaanse staat Florida, heeft nu al zeker aan elf mensen het leven gekost. Reddingswerkers troffen maandag een elfde lichaam aan tussen het puin, aldus burgemeester van Miami-Dade County Levina Cana maandagavond (plaatselijke tijd).


Gebouw van meerdere verdiepingen bij Miami Beach gedeeltelijk ingestort
24 Juni 2021, 10:41 Skynet
In de buurt van Miami Beach, in de Amerikaanse staat Florida, is een gebouw met verschillende verdiepingen gedeeltelijk in gestort. Dat melden lokale media.


Oogverblindende museumgedeelte KMSKA klaar, gebouw nog niet
2 Februari 2021, 08:00 Gazet v. Antwerpen

De expositieruimten van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten zijn klaar, maar de opening is nog niet voor morgen. Met de restauratie van De Keyserzaal en de vernieuwing van het kantoorgedeelte en de museumtuin gaat een derde en laatste bouwfase in.
Brand in gebouw pretpark Plaswijckpark in Rotterdam, mogelijk aangestoken
27 Januari 2021, 21:06 NOS nieuws

In Rotterdam is brand geweest in een gebouw op het terrein van het pretpark Plaswijckpark. De vlammen sloegen uit het rieten dak van het theatergebouw aan de Ringdijk. Het gebouw moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd.

Op sociale media gaan beelden rond waarop te zien zou zijn dat de brand is aangestoken.

De brandweer rukte met groot materieel uit:

In de omgeving was veel stankoverlast door de brand maar die is volgens de brandweer nu fors afgenomen.

Plaswijckpark, in Hillegersberg in het noorden van Rotterdam, is een kleinschalig familiepark waar heel veel Rotterdammers met kleine kinderen naartoe gaan. Om naar de dieren te kijken, te zwemmen of kleine attracties te bezoeken. Rijnmond meldt dat de dieren in het park in veiligheid zijn gebracht.
26 Januari 2021, 20:12 De Tijd
Koppel kampeert op parking OCMW na uithuiszetting: ?We staan schaakmat?
26 Januari 2021, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Het zijn harde tijden door corona, maar voor een koppel uit Beveren zijn de laatste dagen bijzonder zwaar. Al een week lang leven ze op straat. Ze kamperen in een tentje, omdat ze geen woning vinden. Vorig jaar al werden ze uit hun sociale woning gezet, nadat de huur fors werd verhoogd. Sindsdien zijn ze op de sukkel. Uit protest kamperen ze nu op de parking van het OCMW in Beveren. Het OCMW kan voorlopig enkel een tijdelijke oplossing bieden. Maar dat is voor het koppel geen optie.
IN BEELD ? Achter de schermen van ?The White Residence?, het gebouw waar je straks kan gaan wonen. ?Waar de tijd bleef stilstaan?
19 Januari 2021, 14:18 HLN.BE
Vorige week werd duidelijk dat het gebouw ?The White Residence?, al bijna een eeuw een vaste waarde op de Zeedijk in Nieuwpoort, zal verbouwd worden tot appartementen. ?The Grand? heet het project. In de zomer van 2018 sloot burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) het vakantiecentrum voor de veiligheid. Wij trokken de deur van het historische gebouw open voor een unieke blik achter de schermen.


Gebouw OVAM ontruimd na ontvangst van poederbrief
18 Januari 2021, 10:30 Gazet v. Antwerpen

Bij afvalstoffenmaatschappij OVAM in de Stationsstraat in Mechelen is maandagvoormiddag een poederbrief aangekomen. Bij het openen van de post viel er een wit poeder uit een van de enveloppen. De brandweer en politie kwamen meteen ter plaatse en ontruimden het gebouw.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn