NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gebouw

2News.be / Trefwoorden / Gebouw

5 April, 00:07 Volkskrant
Vrederechter buigt zich dinsdag over bezetting gebouw door asielzoekers
19 Maart, 00:03 De Tijd
19:17 De vrederechter zal zich dinsdag buigen over de bezetting door een 70-tal asielzoekers van de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum aan de Koning Albert II-laan. De Regie der Gebouwen ...


Grootste gebouw van Europa dooft lichten om energie te besparen
19 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
De verlichting van het Roemeense parlementsgebouw, het grootste gebouw van Europa, gaat 's avonds eerder uit. Ook zal het gebouw worden verduurzaamd om energiekosten te besparen.


Nieuw gebouw Aquafin zal helemaal verwarmd worden door rioolwater
8 April 2022, 00:04 Gazet v. Antwerpen

Terwijl iedereen zijn gas- en elektriciteitsfactuur ziet stijgen, gaat Aquafin een heel andere richting uit. De Vlaamse waterzuiveraar bouwt een nieuw kantoor in Aartselaar, en dat zal helemaal verwarmd worden met rioolwater.
Russische tiener vijf jaar naar strafkamp om plan opblazen gebouw in Minecraft
12 Februari 2022, 00:19 NU.NL - Tech
Een tiener uit Rusland moet vijf jaar doorbrengen in een strafkamp, omdat hij in de videogame Minecraft een kantoor van de Russische veiligheidsdienst FSB wilde opblazen. De jongen is schuldig bevonden aan het "trainen voor terroristische activiteiten", meldt onder meer The Moscow Times donderdag.


Erasmus Universiteit sluit gebouw op campus, scheuren in de vloer
11 September 2021, 00:05 NOS nieuws

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft een gebouw op de campus ontruimd, omdat er scheuren in de vloeren zijn ontdekt. Hoe die scheuren zijn ontstaan, is niet bekend.

Het Polak Building blijft uit voorzorg tot 26 september dicht, zegt de universiteit. In het gebouw wordt onderwijs gegeven en er zitten ook studieplekken en winkels in. Ook de winkels zijn nu dicht.

Het gebouw werd in oktober 2017 ook ontruimd. Toen was er angst voor instorting, omdat het gebouw dezelfde vloerconstructie had als de parkeergarage bij Eindhoven Airport, die een paar maanden daarvoor was ingestort. Het Polak Building ging in april 2018 weer open, nadat er stalen palen onder de vloeren waren aangebracht.

Het multifunctionele onderwijsgebouw is in september 2015 opgeleverd. De collegezalen liggen op de eerste verdieping. Een opvallend kenmerk van het gebouw zijn de trappen in het centrale gedeelte, die aan het werk van de kunstenaar Escher doen denken.
Gebouw ingestort nabij Miami - Resten laatste vermiste slachtoffer gevonden
27 Juli 2021, 00:04 Skynet
De overblijfselen van de laatste persoon die nog vermist was na het instorten van een appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside bij Miami zijn teruggevonden. Hierdoor komt het totale aantal slachtoffers op 98, zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County.


Stormloop op Le Grand Hotel in Nieuwpoort: 'Mensen willen iets anders, en dat is dit gebouw zeker'
17 Juli 2021, 00:02 De Tijd
01:00 De jonge Brugse projectontwikkelaar VDD van vastgoedbaron Johan Vandendriessche lijkt met Le Grand Hotel in Nieuwpoort een hoofdvogel te hebben afgeschoten. 'De interesse voor historische gebouwen nee...


Gebouw ingestort bij Miami Beach - Nu al elf doden geteld
29 Juni 2021, 00:03 Skynet
De gedeeltelijke instorting van een appartementsgebouw van twaalf verdiepingen in de Amerikaanse staat Florida, heeft nu al zeker aan elf mensen het leven gekost. Reddingswerkers troffen maandag een elfde lichaam aan tussen het puin, aldus burgemeester van Miami-Dade County Levina Cana maandagavond (plaatselijke tijd).


Gebouw van meerdere verdiepingen bij Miami Beach gedeeltelijk ingestort
24 Juni 2021, 10:41 Skynet
In de buurt van Miami Beach, in de Amerikaanse staat Florida, is een gebouw met verschillende verdiepingen gedeeltelijk in gestort. Dat melden lokale media.


Oogverblindende museumgedeelte KMSKA klaar, gebouw nog niet
2 Februari 2021, 08:00 Gazet v. Antwerpen

De expositieruimten van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten zijn klaar, maar de opening is nog niet voor morgen. Met de restauratie van De Keyserzaal en de vernieuwing van het kantoorgedeelte en de museumtuin gaat een derde en laatste bouwfase in.
Brand in gebouw pretpark Plaswijckpark in Rotterdam, mogelijk aangestoken
27 Januari 2021, 21:06 NOS nieuws

In Rotterdam is brand geweest in een gebouw op het terrein van het pretpark Plaswijckpark. De vlammen sloegen uit het rieten dak van het theatergebouw aan de Ringdijk. Het gebouw moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd.

Op sociale media gaan beelden rond waarop te zien zou zijn dat de brand is aangestoken.

De brandweer rukte met groot materieel uit:

In de omgeving was veel stankoverlast door de brand maar die is volgens de brandweer nu fors afgenomen.

Plaswijckpark, in Hillegersberg in het noorden van Rotterdam, is een kleinschalig familiepark waar heel veel Rotterdammers met kleine kinderen naartoe gaan. Om naar de dieren te kijken, te zwemmen of kleine attracties te bezoeken. Rijnmond meldt dat de dieren in het park in veiligheid zijn gebracht.
26 Januari 2021, 20:12 De Tijd
Koppel kampeert op parking OCMW na uithuiszetting: ?We staan schaakmat?
26 Januari 2021, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Het zijn harde tijden door corona, maar voor een koppel uit Beveren zijn de laatste dagen bijzonder zwaar. Al een week lang leven ze op straat. Ze kamperen in een tentje, omdat ze geen woning vinden. Vorig jaar al werden ze uit hun sociale woning gezet, nadat de huur fors werd verhoogd. Sindsdien zijn ze op de sukkel. Uit protest kamperen ze nu op de parking van het OCMW in Beveren. Het OCMW kan voorlopig enkel een tijdelijke oplossing bieden. Maar dat is voor het koppel geen optie.
IN BEELD ? Achter de schermen van ?The White Residence?, het gebouw waar je straks kan gaan wonen. ?Waar de tijd bleef stilstaan?
19 Januari 2021, 14:18 HLN.BE
Vorige week werd duidelijk dat het gebouw ?The White Residence?, al bijna een eeuw een vaste waarde op de Zeedijk in Nieuwpoort, zal verbouwd worden tot appartementen. ?The Grand? heet het project. In de zomer van 2018 sloot burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) het vakantiecentrum voor de veiligheid. Wij trokken de deur van het historische gebouw open voor een unieke blik achter de schermen.


Gebouw OVAM ontruimd na ontvangst van poederbrief
18 Januari 2021, 10:30 Gazet v. Antwerpen

Bij afvalstoffenmaatschappij OVAM in de Stationsstraat in Mechelen is maandagvoormiddag een poederbrief aangekomen. Bij het openen van de post viel er een wit poeder uit een van de enveloppen. De brandweer en politie kwamen meteen ter plaatse en ontruimden het gebouw.
Opvallende Henrad-gebouw vroeger dan verwacht tegen de vlakte
16 Januari 2021, 04:37 Gazet v. Antwerpen

Een gespecialiseerde aannemer is gestart met de volledige afbraak van de leegstaande Henradfabrieken in Herentals. ?Ons vergunningsdossier voor de heropbouw is ingediend, we willen nu gas geven.?
Grote brand in monumentaal CAB-gebouw in Utrecht
11 Januari 2021, 21:30 NOS nieuws

In Utrecht woedt een grote brand in het monumentale CAB-gebouw. Dat gebouw staat op het industrieterrein aan de Cartesiusweg.

Er zijn geen vlammen te zien, wel komt er rook uit het pand. De brand is mogelijk begonnen bij een bedrijf in parketvloeren, meldt RTV Utrecht.

De brandweer is met veel eenheden uitgerukt. Het vuur wordt van buiten bestreden, omdat het volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht niet veilig is om naar binnen te gaan.

Muzikale broedplaats

Het complex telt volgens hem tientallen gebruikers. Er zitten onder meer een bedrijf dat opslagruimtes verhuurt, een parketleverancier en de muzikale broedplaats dB's Utrecht. Die heeft oefenstudio's voor muzikanten en een concertzaal.

De brand is volgens de woordvoerder in het midden van het pand ontstaan. Welke gebruikers zijn getroffen, kan hij nog niet zeggen.
In beeld: zo verliep de bestorming van het Capitool in Washington
7 Januari 2021, 07:05 NOS nieuws

Washington heeft een tumultueuze dag achter de rug. Wat begon als een demonstratie van duizenden Trump-aanhangers in het centrum van de Amerikaanse hoofdstad, eindigde met de bestorming van het parlementsgebouw, het Capitool.

Beelden van pro-Trump-betogers in de gangen van het Congres, in kantoren van medewerkers en zelfs op de stoel van vicepresident Pence gingen de wereld over. Correspondent Lucas Waagmeester noemt de gebeurtenissen ongekend. "Voor zover ik weet, is dit nooit eerder gebeurd in de Amerikaanse geschiedenis."

Een overzicht in video's van een historische dag:

In het Capitool komt het Congres bijeen om formeel de uitslag van de presidentsverkiezingen vast te stellen. President Trump roept de demonstranten in een toespraak op om naar het parlementsgebouw te komen om een statement te maken tegenover het Congres. "We gaan wandelen naar het Capitool", zegt hij. "We kunnen ons land niet terugnemen met zwakheid."

De aanhangers luisteren naar hun president. Eenmaal aangekomen bij het Capitool, bestormen ze het gebouw. In een tweet vraagt Trump hen om nog geen geweld te gebruiken, maar daar wordt niet naar geluisterd.

De politie kan de relschoppers moeilijk tegenhouden. Via ramen en deuren dringen ze het gebouw binnen.

De chaos breekt uit. Het debat dat in de Amerikaanse Senaat wordt gehouden wordt afgebroken als blijkt dat de demonstranten binnen zijn. Alle politici worden in veiligheid gebracht.

Beveiligers trekken hun wapens als de betogers de zaal van het Huis van Afgevaardigden proberen binnen te dringen.

Congresleden krijgen gasmaskers om zichzelf te beschermen tegen traangas dat wordt afgevuurd door de politie.

Ondertussen eist Joe Biden dat president Donald Trump zijn aanhangers vraagt om de bestorming te stoppen.

Later op de middag, 's avonds laat in Nederland, reageert Trump in een video op de uit de hand gelopen situatie bij het Capitool. Hij roept z'n aanhangers op om naar huis te gaan en de vrede te bewaren. Maar hij houdt ook vol dat de verkiezingen van hem zijn gestolen.

De burgemeester van Washington heeft een avondklok ingesteld, maar daar trekken veel demonstranten zich niets van aan. Journalisten van persbureau Associated Press die verslag doen bij het Capitool, worden uitgescholden en weggejaagd. Ook wordt hun apparatuur vernield.

Als het eenmaal avond is, arriveren honderden leden van de Nationale Garde om de omgeving van het Capitool te ontruimen. Ook de politie is in de omgeving bezig met de ontruiming.

Een vrouw wordt geraakt door een kogel op een moment dat politieagenten en demonstranten samen in de gangen van het Capitool zijn.

Later op de avond komen de Congresleden weer samen in het Capitool om de verkiezingsuitslag te bevestigen. Zowel Republikeinse als Democratische senatoren zijn vastberaden om het werk voort te zetten.
Man klimt vier verdiepingen van gebouw in Parijs naar boven om kind te redden
27 Mei 2018, 22:36 Skynet
Een man is zaterdag vier verdiepingen van een gebouw in Parijs naar boven geklommen om er een kind te redden. Het kind hing aan de balustrade en dreigde naar beneden te vallen. Op sociale media circuleert een filmpje van de feiten.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn