NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gebouw

2News.be / Trefwoorden / Gebouw

Gebouw ingestort nabij Miami - Resten laatste vermiste slachtoffer gevonden
Dinsdag, 00:04 Skynet
De overblijfselen van de laatste persoon die nog vermist was na het instorten van een appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside bij Miami zijn teruggevonden. Hierdoor komt het totale aantal slachtoffers op 98, zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County.


Stormloop op Le Grand Hotel in Nieuwpoort: 'Mensen willen iets anders, en dat is dit gebouw zeker'
17 Juli, 00:02 De Tijd
01:00 De jonge Brugse projectontwikkelaar VDD van vastgoedbaron Johan Vandendriessche lijkt met Le Grand Hotel in Nieuwpoort een hoofdvogel te hebben afgeschoten. 'De interesse voor historische gebouwen nee...


Gebouw ingestort bij Miami Beach - Nu al elf doden geteld
29 Juni, 00:03 Skynet
De gedeeltelijke instorting van een appartementsgebouw van twaalf verdiepingen in de Amerikaanse staat Florida, heeft nu al zeker aan elf mensen het leven gekost. Reddingswerkers troffen maandag een elfde lichaam aan tussen het puin, aldus burgemeester van Miami-Dade County Levina Cana maandagavond (plaatselijke tijd).


Gebouw van meerdere verdiepingen bij Miami Beach gedeeltelijk ingestort
24 Juni, 10:41 Skynet
In de buurt van Miami Beach, in de Amerikaanse staat Florida, is een gebouw met verschillende verdiepingen gedeeltelijk in gestort. Dat melden lokale media.


Oogverblindende museumgedeelte KMSKA klaar, gebouw nog niet
2 Februari, 08:00 Gazet v. Antwerpen

De expositieruimten van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten zijn klaar, maar de opening is nog niet voor morgen. Met de restauratie van De Keyserzaal en de vernieuwing van het kantoorgedeelte en de museumtuin gaat een derde en laatste bouwfase in.
Brand in gebouw pretpark Plaswijckpark in Rotterdam, mogelijk aangestoken
27 Januari, 21:06 NOS nieuws

In Rotterdam is brand geweest in een gebouw op het terrein van het pretpark Plaswijckpark. De vlammen sloegen uit het rieten dak van het theatergebouw aan de Ringdijk. Het gebouw moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd.

Op sociale media gaan beelden rond waarop te zien zou zijn dat de brand is aangestoken.

De brandweer rukte met groot materieel uit:

In de omgeving was veel stankoverlast door de brand maar die is volgens de brandweer nu fors afgenomen.

Plaswijckpark, in Hillegersberg in het noorden van Rotterdam, is een kleinschalig familiepark waar heel veel Rotterdammers met kleine kinderen naartoe gaan. Om naar de dieren te kijken, te zwemmen of kleine attracties te bezoeken. Rijnmond meldt dat de dieren in het park in veiligheid zijn gebracht.
26 Januari, 20:12 De Tijd
Koppel kampeert op parking OCMW na uithuiszetting: ?We staan schaakmat?
26 Januari, 18:18 Gazet v. Antwerpen

Het zijn harde tijden door corona, maar voor een koppel uit Beveren zijn de laatste dagen bijzonder zwaar. Al een week lang leven ze op straat. Ze kamperen in een tentje, omdat ze geen woning vinden. Vorig jaar al werden ze uit hun sociale woning gezet, nadat de huur fors werd verhoogd. Sindsdien zijn ze op de sukkel. Uit protest kamperen ze nu op de parking van het OCMW in Beveren. Het OCMW kan voorlopig enkel een tijdelijke oplossing bieden. Maar dat is voor het koppel geen optie.
IN BEELD ? Achter de schermen van ?The White Residence?, het gebouw waar je straks kan gaan wonen. ?Waar de tijd bleef stilstaan?
19 Januari, 14:18 HLN.BE
Vorige week werd duidelijk dat het gebouw ?The White Residence?, al bijna een eeuw een vaste waarde op de Zeedijk in Nieuwpoort, zal verbouwd worden tot appartementen. ?The Grand? heet het project. In de zomer van 2018 sloot burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) het vakantiecentrum voor de veiligheid. Wij trokken de deur van het historische gebouw open voor een unieke blik achter de schermen.


Gebouw OVAM ontruimd na ontvangst van poederbrief

Bij afvalstoffenmaatschappij OVAM in de Stationsstraat in Mechelen is maandagvoormiddag een poederbrief aangekomen. Bij het openen van de post viel er een wit poeder uit een van de enveloppen. De brandweer en politie kwamen meteen ter plaatse en ontruimden het gebouw.
Opvallende Henrad-gebouw vroeger dan verwacht tegen de vlakte
16 Januari, 04:37 Gazet v. Antwerpen

Een gespecialiseerde aannemer is gestart met de volledige afbraak van de leegstaande Henradfabrieken in Herentals. ?Ons vergunningsdossier voor de heropbouw is ingediend, we willen nu gas geven.?
Grote brand in monumentaal CAB-gebouw in Utrecht
11 Januari, 21:30 NOS nieuws

In Utrecht woedt een grote brand in het monumentale CAB-gebouw. Dat gebouw staat op het industrieterrein aan de Cartesiusweg.

Er zijn geen vlammen te zien, wel komt er rook uit het pand. De brand is mogelijk begonnen bij een bedrijf in parketvloeren, meldt RTV Utrecht.

De brandweer is met veel eenheden uitgerukt. Het vuur wordt van buiten bestreden, omdat het volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht niet veilig is om naar binnen te gaan.

Muzikale broedplaats

Het complex telt volgens hem tientallen gebruikers. Er zitten onder meer een bedrijf dat opslagruimtes verhuurt, een parketleverancier en de muzikale broedplaats dB's Utrecht. Die heeft oefenstudio's voor muzikanten en een concertzaal.

De brand is volgens de woordvoerder in het midden van het pand ontstaan. Welke gebruikers zijn getroffen, kan hij nog niet zeggen.
In beeld: zo verliep de bestorming van het Capitool in Washington
7 Januari, 07:05 NOS nieuws

Washington heeft een tumultueuze dag achter de rug. Wat begon als een demonstratie van duizenden Trump-aanhangers in het centrum van de Amerikaanse hoofdstad, eindigde met de bestorming van het parlementsgebouw, het Capitool.

Beelden van pro-Trump-betogers in de gangen van het Congres, in kantoren van medewerkers en zelfs op de stoel van vicepresident Pence gingen de wereld over. Correspondent Lucas Waagmeester noemt de gebeurtenissen ongekend. "Voor zover ik weet, is dit nooit eerder gebeurd in de Amerikaanse geschiedenis."

Een overzicht in video's van een historische dag:

In het Capitool komt het Congres bijeen om formeel de uitslag van de presidentsverkiezingen vast te stellen. President Trump roept de demonstranten in een toespraak op om naar het parlementsgebouw te komen om een statement te maken tegenover het Congres. "We gaan wandelen naar het Capitool", zegt hij. "We kunnen ons land niet terugnemen met zwakheid."

De aanhangers luisteren naar hun president. Eenmaal aangekomen bij het Capitool, bestormen ze het gebouw. In een tweet vraagt Trump hen om nog geen geweld te gebruiken, maar daar wordt niet naar geluisterd.

De politie kan de relschoppers moeilijk tegenhouden. Via ramen en deuren dringen ze het gebouw binnen.

De chaos breekt uit. Het debat dat in de Amerikaanse Senaat wordt gehouden wordt afgebroken als blijkt dat de demonstranten binnen zijn. Alle politici worden in veiligheid gebracht.

Beveiligers trekken hun wapens als de betogers de zaal van het Huis van Afgevaardigden proberen binnen te dringen.

Congresleden krijgen gasmaskers om zichzelf te beschermen tegen traangas dat wordt afgevuurd door de politie.

Ondertussen eist Joe Biden dat president Donald Trump zijn aanhangers vraagt om de bestorming te stoppen.

Later op de middag, 's avonds laat in Nederland, reageert Trump in een video op de uit de hand gelopen situatie bij het Capitool. Hij roept z'n aanhangers op om naar huis te gaan en de vrede te bewaren. Maar hij houdt ook vol dat de verkiezingen van hem zijn gestolen.

De burgemeester van Washington heeft een avondklok ingesteld, maar daar trekken veel demonstranten zich niets van aan. Journalisten van persbureau Associated Press die verslag doen bij het Capitool, worden uitgescholden en weggejaagd. Ook wordt hun apparatuur vernield.

Als het eenmaal avond is, arriveren honderden leden van de Nationale Garde om de omgeving van het Capitool te ontruimen. Ook de politie is in de omgeving bezig met de ontruiming.

Een vrouw wordt geraakt door een kogel op een moment dat politieagenten en demonstranten samen in de gangen van het Capitool zijn.

Later op de avond komen de Congresleden weer samen in het Capitool om de verkiezingsuitslag te bevestigen. Zowel Republikeinse als Democratische senatoren zijn vastberaden om het werk voort te zetten.
Man klimt vier verdiepingen van gebouw in Parijs naar boven om kind te redden
27 Mei 2018, 22:36 Skynet
Een man is zaterdag vier verdiepingen van een gebouw in Parijs naar boven geklommen om er een kind te redden. Het kind hing aan de balustrade en dreigde naar beneden te vallen. Op sociale media circuleert een filmpje van de feiten.


?Iconisch? Gelders Huis in Arnhem Beste Gebouw van Nederland
18 Mei 2018, 20:48 Volkskrant
Het Gelders Huis in Arnhem, ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau Team V, volgt station Breda op als Beste Gebouw van het Jaar. De architectuurprijs van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) voor ?het gebouw met de meeste meerwaarde voor opdrachtgevers en samenleving? werd op 18 mei uitgereikt in de (te renoveren) Bijlmerbajes in Amsterdam.


?Onze 240 leerlingen zullen blij zijn als gebouw er staat?
17 Mei 2018, 01:36 Gazet v. Antwerpen

De plannen voor een nieuwbouw voor basisschool De Hei in Pijpelheide in Booirschot (Heist-op-den-Berg) zijn klaar. Het voorontwerp werd goedgekeurd door het schepencollege, zodat het uitzicht van de langverwachte nieuwbouw duidelijk wordt.
Hoeve vat vuur door smeulende resten barbecue: ?Gebouw met een heel rijke geschiedenis?
6 Mei 2018, 14:42 Gazet v. Antwerpen

Een zware brand heeft zaterdagavond veel schade aangericht aan een hoeve met een rieten dak in de Masheikedreef in Heist-op-den-Berg. De bewoners hadden aanvankelijk niets gemerkt, ze werden door een buur gealarmeerd. De brand ontstond wellicht door de smeulende kolen van een barbecue.
Ook binnenkant al gesloten gebouw Hogeschool Rotterdam niet brandveilig
3 Mei 2018, 14:06 NOS nieuws

Niet alleen de buitenste maar ook de binnenste gevelplaten van een gebouw van de Hogeschool Rotterdam voldoen niet aan de brandveiligheidseisen. Het gebouw werd sinds januari al niet meer gebruikt en zal nu versneld worden gesloopt.

Na de fatale brand in de Grenfell Tower in Londen vorig jaar waar, een brand zich razendsnel via gevelplaten verspreidde en 71 levens eiste, liet de Hogeschool Rotterdam de gevelplaten van alle gebouwen onderzoeken op brandveiligheid. Omdat de buitenste gevelplaten van bouwdeel C de test niet doorstonden, werd het gebouw met onmiddellijke ingang in januari gesloten. Nader onderzoek naar de binnenste gevelplaten wijst nu uit dat ook deze niet voldoen aan de brandveiligheid.

Nieuwe maatregelen

"De meeste maatregelen hebben we meteen in januari al genomen. Het gebouw wordt niet meer gebruikt voor lessen of onderzoek", zegt collegevoorzitter Ron Bormans. "Op basis van de uitkomst van het uitgebreide onderzoek hebben we nieuwe maatregelen genomen voor de overdekte openbare ruimte die aan bouwdeel C grenst. Er komt een afscheiding tussen de wand en de ruimte zelf en ook geldt er nu een strenger beleid voor het aantal aanwezigen bij evenementen."

Bouwdeel C zal versneld worden afgebroken. Bormans: "Het gebouw stond al op de nominatie om te worden vernieuwd en dat hebben we naar voren gehaald. Want het brandveilig maken van het huidige pand brengt enorme kosten met zich mee en dat zou een grote verspilling zijn van geld."

Ruimte gehuurd

Sinds de sluiting van het pand in januari krijgen studenten van Engelstalige economie-opleidingen les in het WTC, maar die optie vervalt na de zomer. Daarom heeft de hogeschool voor een periode van vijf jaar ruimte gehuurd aan de Postemalaan.

Bondien laat de hogeschool een nieuw onafhankelijk onderzoek uitvoeren. "We willen weten hoe dit heeft kunnen gebeuren, dat we les gaven in een pand dat niet aan de brandveiligheidseisen voldoet", zegt Bormans. "Als er externe partijen zijn die fouten hebben gemaakt en waar iets te verhalen is, zullen we ons uiteraard melden."

Gemeentelijke gebouwen

Ook de gemeente Rotterdam heeft naar aanleiding van de Grenfell Tower-brand onderzoek gedaan. In totaal werden 30 gemeentelijke gebouwen gecontroleerd op basis van criteria als de hoogte, de gevelbekleding en of er in het gebouw wordt geslapen. Alle gebouwen zijn veilig verklaard.

In overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond worden nu ook alle gebouwen in Rotterdam die eigendom zijn van particulieren volgens dezelfde criteria geïnventariseerd. De verwachting is dat er een juni een lijst ligt van gebouwen die zullen worden gecontroleerd. Mocht er sprake zijn van een risico, dan is het aan de eigenaren van de gebouwen om verder onderzoek te doen.
Meer dan honderd nieuwe woningen achter OCMW-gebouw: grootste verkaveling in decennia
26 April 2018, 17:06 Gazet v. Antwerpen

De gemeenteraad heeft deze week het stratentracé voor de nieuwe verkaveling Schoem in Hoevenen goedgekeurd. Die is goed voor meer dan honderd woningen: zogenaamde urban villa?s, eengezinswoningen, sociale woningbouw, seniorenflats en een gebouw voor gemeenschapsvoorziening.
Maanden vertraging bij herstel gebouw X van hogeschool Windesheim
17 April 2018, 16:30 NOS nieuws

Tegenslag voor hogeschool Windesheim in Zwolle bij de herstelwerkzaamheden aan gebouw X. Doordat er meer staal in de vloerconstructie zit dan verwacht, kan de versterking niet op de geplande manier worden uitgevoerd. De heropening van het gebouw wordt zeker tot na de herfstvakantie uitgesteld.

Het herstel van de vloerconstructie was nodig nadat vorig jaar bij Eindhoven Airport een parkeergarage was ingestort die op dezelfde manier was gebouwd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte daarna nieuwe richtlijnen bekend voor alle breedplaatvloeren die geconstrueerd zijn met zogenaamde bollenplaatvloeren, zoals in gebouw X van Windesheim.

Niet blij

Dat leidde door heel Nederland tot sluiting van gebouwen. Windesheim sloot gebouw X eind oktober. De bedoeling was dat het gebouw bij het begin van het schooljaar 2018-2019 gerepareerd zou zijn. Dat gaat dus niet door.

Collegevoorzitter Henk Hagoort is niet blij met de vertraging, die pas onlangs duidelijk werd. "Tot twee weken geleden lagen we nog op koers om voor de zomer klaar te zijn."

In maart kreeg de Hogeschool het advies om de vloeren van het gebouw te versterken met stalen strips. Maar toen de werkzaamheden twee weken geleden begonnen, bleek dat er veel meer stalen wapening in de vloer zat dan op de bouwtekeningen stond. Boren werd hierdoor een moeizaam en dus tijdrovend karwei.

Bollenankers

"In samenspraak met de constructeur en de aannemer hebben we een andere oplossing gevonden", zegt Hagoort. "We gaan bollenankers plaatsen. Nadeel is wel de onverwachte vertraging tot tenminste de herfstvakantie."

In heel Nederland worden gebouwen aangepast naar aanleiding van de verscherping van de regels, maar volgens Hagoort is gebouw X het meest complexe voorbeeld. "We hebben te maken met zeven splitlevel bouwlagen, ruim 18.000 vierkante meter vloeroppervlak en grote overspanningen. Ook voor de experts was dit nieuwe materie."

Het uitstel betekent dat de noodoplossing die Windesheim na sluiting van gebouw X had bedacht nog wat langer voortduurt. Aangezien er in de eerste maanden van een nieuw schooljaar altijd meer studenten rondlopen, worden er extra lokalen gecreëerd.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn