NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gasprijs

2News.be / Trefwoorden / Gasprijs

Gasprijs zakt naar laagste punt in bijna twee jaar
19 Juli, 00:08 NU.NL - Economie
Handelaren konden maandagochtend een megawattuur gas kopen voor 24,20 euro. Dat is de laagste prijs sinds september 2021 en minder dan 10 procent van de piekprijs van augustus vorig jaar.


Explainer | Hoe Europa gezamenlijk de gasprijs omlaag duwt
28 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
De gasprijs blijft de laatste maanden maar dalen. Die daling heeft meerdere oorzaken. Nieuw is dat EU-landen, samen met een aantal andere Europese landen, gezamenlijk gas kunnen inkopen. Dat werkt zo.


Gasprijs in duikvlucht: gas is al twaalf keer zo goedkoop als vorige zomer
28 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
De marktprijs voor gas blijft maar dalen en is donderdag gezakt naar 25 euro per megawattuur. Dat is vier keer zo laag als begin dit jaar en zelfs twaalf keer lager dan in augustus 2022. Uiteindelijk zien we dat ook terug op de energierekening.


Gasprijs blijft maar dalen en duikt zelfs onder de 30 euro
21 Mei, 00:04 NU.NL - Economie
De gasprijs zakt verder en verder. Die daling kan gunstig uitpakken voor onze energierekening.


Gasprijs op laagste punt sinds 2021, energierekening mogelijk verder omlaag
14 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
De prijs voor gas is de afgelopen dagen verder gezakt. Voor een megawattuur betalen handelaren nu minder dan 35 euro. Eind 2021 was gas voor het laatst zo goedkoop.


Gasprijs is al paar maanden stabiel, wat betekent dat voor de energierekening?
23 April, 00:01 NU.NL - Economie
Na een onstuimig jaar ligt de prijs voor een megawattuur gas inmiddels al enkele maanden tussen de 40 en 50 euro. Is dit 'het nieuwe normaal'? En welke gevolgen heeft het voor onze energierekening als de prijs zo blijft?


Industrie stoot veel minder CO2 uit door hoge gasprijs
16 April, 00:03 NU.NL - Economie
De CO2-uitstoot van de Nederlandse industrie is vorig jaar flink gedaald. Dat is opvallend, omdat de afgelopen jaren die uitstoot ongeveer stabiel bleef. Vermoedelijk komt de daling vooral door de hoge gasprijs, niet door structurele verduurzaming.


Gasprijs duikt voor het eerst in meer dan een jaar onder de 50 euro
19 Februari, 00:27 NU.NL - Economie
De gasprijs staat op het laagste punt in ruim een jaar. Voor een megawattuur gas betaalden handelaren vrijdagochtend korte tijd minder dan 50 euro - een daling van zo'n 5 procent ten opzichte van donderdag aan het einde van de dag. Het was voor het eerst sinds december 2021 dat de prijs zo laag stond.


Energie-update: Gasprijs zakt nog wat verder, voorraad blijft goed gevuld
12 Februari, 00:05 NU.NL - Economie
Deze winter geeft NU.nl je regelmatig een overzicht van de ontwikkeling van de gasprijs, het gasverbruik en de vulling van de gasopslagen in Nederland. Dit zijn de cijfers van de afgelopen week in drie grafieken.


De Nederlandsche Bank waarschuwt: juich niet te vroeg om dalende gasprijs
25 Januari, 00:21 NU.NL - Economie
President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt voor "te vroeg te veel optimisme" over de dalende gasprijs. Wel denkt hij dat de inflatie in ons land dit jaar niet meer zo hoog zal zijn als vorig jaar.


Hoge gasprijs leidt tot verkoop van tienduizend extra houtkachels
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Afgelopen jaar zijn er zo'n 32.000 hout- en pelletkachels verkocht. Dat zijn er ongeveer tienduizend meer dan in 2021, blijkt uit cijfers die NU.nl bij brancheorganisatie Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NKH) heeft opgevraagd.


Gasprijs duikt onder de 70 euro door aanhoudend zacht winterweer
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
De gasprijs is verder gedaald door het zachte winterweer. Handelaren betalen medio deze week voor een megawattuur rond de 67 euro. Het is sinds begin vorig jaar niet meer gebeurd dat gas zo 'goedkoop' was.


Gasprijs daalt richting 90 euro door beter weer en prijsplafond
25 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De prijs voor Europees gas is donderdag verder gedaald naar iets minder dan 91 euro per megawattuur. Het is al de vijfde dag op rij dat gas minder duur wordt. Dit komt door het zachtere weer en het Europese akkoord over een prijsplafond.


Gasupdate: Gasprijs staat deze week ruim een kwart lager
25 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Elke week geeft NU.nl een overzicht van de ontwikkeling van de gasprijs, het verbruik en de vulling van de gasopslagen in Nederland. Dit zijn de cijfers van de afgelopen week in drie grafieken.


Geen enkel EU-land tevreden met limiet op gasprijs
24 November 2022, 00:04 De Tijd
20:49 Europese lidstaten reageren kritisch op de wetteksten die een limiet zetten op de gasprijs. Dat is een 'onwaarschijnlijk groot risico', vinden Nederland en Duitsland. Zuid- en Oost-Europese lidstaten ...


Europese energieministers stellen besluit over begrenzen gasprijs uit
26 Oktober 2022, 00:01 HLN.BE
De energieministers van de EU-landen hebben nog geen besluit genomen over het begrenzen van de gasprijs. Dat moet nu over een maand gebeuren, op 24 november, al is het ook mogelijk dat er ook dan nog geen besluit komt. Enige duidelijkheid over het aanpakken van de energiecrisis is er wel: de gezamenlijke inkoop van gas kan straks van start. Een prijsplafond voor gas voor stroom, een van de varianten die de ronde doet, lijkt van de baan.


Gasprijs duikt onder de 100 euro, laagste punt in ruim vier maanden
25 Oktober 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De Europese gasprijs daalde maandagochtend zo'n 12 procent en kwam uit op het laagste punt in vier maanden. Handelaren betaalden korte tijd zelfs iets minder dan 100 euro voor een megawattuur, de laagste prijs sinds juni.


21 Oktober 2022, 00:08 Volkskrant
Gasprijs door zacht weer naar laagste niveau in drie maanden
11 Oktober 2022, 00:02 NU.NL - Economie
De Europese gasprijs staat op het laagste niveau in ruim drie maanden. De prijs gaat onder meer omlaag doordat grote hoeveelheden vloeibaar gemaakt aardgas (lng) momenteel Europa bereiken. Ook zorgt zacht herfstweer er de komende twee weken waarschijnlijk voor dat minder energie nodig is om woningen te verwarmen.


Energie-update: Zo gaat het met de gasprijs
26 September 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Elke week geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van de gasprijs, het verbruik en de vulling van de gasopslagen in Nederland. Dit zijn de laatste cijfers van de afgelopen week in drie grafieken.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn