NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gasprijs

2News.be / Trefwoorden / Gasprijs

Ruim de helft van de huishoudens voelt hoge gasprijs in de portemonnee
1 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Ruim de helft van de huishoudens heeft sinds augustus vorig jaar te maken met een hogere energierekening. In sommige gevallen gaat het om 100 euro extra per maand. Dat blijkt uit een analyse van economen van Rabobank die transactiedata van klanten onder de loep hebben genomen.


Gasprijs bereikt recordhoogte na verder afknijpen toevoer vanuit Rusland
De gasprijs op de Europese termijnmarkt heeft woensdag gepiekt met 205 euro per megawattuur. Daarmee ging hij over het record van maart dit jaar heen. De toevoer van gas vanuit Rusland naar Europa neemt steeds verder af, wat de prijzen opdrijft.


2 Juni, 00:08 Volkskrant
Gasprijs op laagste punt in drie weken door warm weer
22 Maart, 00:03 NU.NL - Economie
De Europese gasprijs is maandag onder de 100 euro per megawattuur gedoken op de toonaangevende gasbeurs in Amsterdam. De daling komt door het warme weer en doordat er vanuit Rusland nog altijd veel gas onze kant op stroomt. Dit zorgt voor minder onrust bij handelaren.


'Gasprijs plafonneren kan verkopers wegjagen'
11 Maart, 00:03 De Tijd
21:19 Voorstellen om de gasprijs te plafonneren klinken goed, maar volgens energie-econoom Johan Albrecht (UGent en Itinera) is dat allesbehalve evident. 'Als je een plafond hanteert, riskeer je dat verkope...


Europese gasprijs kortstondig hoger dan 200 euro
8 Maart, 00:06 NU.NL - Economie
De Europese gasprijzen zijn vrijdag opnieuw naar een recordstand gestegen. Rond 15.30 uur tikte de prijs voor gas dat volgende maand geleverd wordt op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs 213,90 euro per megawattuur aan, om daarna weer wat terug te zakken. Momenteel schommelt de prijs rond de 200 euro.


44 grote gemeenten vragen om prijs stadswarmte los te trekken van gasprijs
5 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
De 44 grootste gemeenten vragen minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) de tarieven van stadswarmte los te koppelen van de gasprijs, meldt de NOS donderdag. Dat is al jaren een wens van Kamerleden, maar het aanpassen van de Warmtewet blijkt nog niet te zijn geregeld.


Gasprijs stijgt terwijl Russisch gas nog 'verkeerde' kant op sijpelt
De handelsprijs voor gas is woensdagochtend opgelopen tot boven de 90 euro per megawattuur. Zorgen over leveringen vanuit Rusland en kouder weer drijven de prijzen op. Nog steeds stroomt er Russisch gas vanuit Duitsland via een pijpleiding naar Polen, waar het normaliter juist de andere kant op gaat.


Hoge gasprijs zorgt voor minder uitstoot broeikasgas in zomermaanden
16 December 2021, 00:02 NU.NL - Economie
De uitstoot van broeikasgassen in Nederland is de afgelopen zomer gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Dat komt doordat er minder elektriciteit in ons land is geproduceerd. De hoge gasprijzen spelen daarbij een grote rol, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


Rotterdamse haven verwerkt fors meer kolen door hoge gasprijs
20 Oktober 2021, 00:03 NU.NL - Economie
De aan- en afvoer van kolen in de haven van Rotterdam is dit jaar flink gegroeid. Dat komt door een stijgende vraag naar energie terwijl gas duur en schaars is. Ook is er meer olie verwerkt. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van havenbeheerder Port of Rotterdam.


Europese gasprijs gedaald door winderig herfstweer en beschikbare windenergie
20 Oktober 2021, 00:03 NU.NL - Economie
De Europese gasprijs is door het winderige herfstweer gedaald. Naar verwachting gaan windmolens in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland donderdag zelfs meer elektriciteit produceren dan ooit. Ook de relatief hoge temperaturen aan het begin van het stookseizoen drukken de gasprijs.


?Nederland had van alles kunnen doen om de gasprijs te stabiliseren... Nu zijn we te laat?
9 Oktober 2021, 00:09 Volkskrant
De gas- en stroomprijzen zijn historisch hoog: een vernegenvoudiging vergeleken met vorige herfst. We vragen verslaggever en columnist Peter de Waard naar precedenten en oplossingen. ?De overheid zal moeten bijspringen voor de lagere inkomens. Energiearmoede is een groot probleem.?


Gasloze huishoudens krijgen alsnog last van hoge gasprijs
2 Oktober 2021, 00:06 Volkskrant
Huishoudens zonder cv-ketel op duur gas kunnen alsnog last krijgen van de gestegen gasprijs. Een aansluiting op stadsverwarming kan de energienota volgend jaar net zo goed met honderden euro?s omhoog stuwen.


Frankrijk bevriest gasprijs om energierekening betaalbaar te houden
2 Oktober 2021, 00:06 Volkskrant
Omdat ook in Frankrijk de aardgasprijzen door het plafond gaan, kondigde premier Jean Castex aan de stijging voor een half jaar tegen te houden. Ook de verhoging van de elektriciteitsprijzen die eraan zit te komen, wil de regering beperken.


Energieprijzen - "Traditioneel Brits kerstdiner in gevaar door hoge gasprijs"
21 September 2021, 00:05 Skynet Economie
De hoge gasprijs in Europa bedreigt nu ook het traditionele Britse kerstmaal: de kalkoen. Eerder deze week raakte bekend dat het kunstmestbedrijf CF Industries zijn twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk tijdelijk heeft gesloten door de hoge gasprijzen. Die beslissing brengt nu ook de kweek van kalkoenen in gevaar, waarschuwt de grootste Britse kalkoenleverancier aan Sky News.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn