NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Gas


NU+ | Nijmegen overweegt nieuwe gascentrale, ook al moeten we van het gas af
16 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
Het klinkt onlogisch: midden in de energietransitie een nieuwe energiecentrale op aardgas bouwen. Toch krijgt Nijmegen mogelijk zo'n gascentrale, die later zal overstappen op groene waterstof. "Een belachelijk plan", vinden klimaatactivisten van Extinction Rebellion, die er zaterdag tegen demonstreren.


Vrachtschepen met vloeibaar gas uit Qatar stoppen vlak voor Rode Zee met varen
16 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Zeker vier vrachtschepen uit Qatar die vloeibaar aardgas (lng) vervoeren hebben besloten hun tocht te staken voordat ze aankwamen op de Rode Zee. De pauze volgt op de luchtaanvallen van de Amerikanen en Britten op Houthi-doelen in Jemen.


Gas en stroom bij dezelfde leverancier: is dat echt goedkoper of beelden we ons dat in?
10 Januari, 00:28 HLN.BE
De meeste gezinnen beschikken over eenzelfde energieleverancier voor aardgas en elektriciteit. Die keuze maken ze vooral uit gemakkelijkheidsoverwegingen. Al denkt een meerderheid er eveneens financieel voordeel uit te halen. Maar is dat wel het geval? Mijnenergie.be zocht het uit.


We doen ook deze winter zuinig met gas, maar extra besparen lukt niet meer
22 December 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Energieprijzen zijn ten opzichte van vorige winter flink gedaald, maar Nederlanders blijven zuinig. De thermostaat staat weer een graadje lager en we douchen nog steeds korter dan twee jaar geleden. Nog meer besparen dan vorig jaar zit er niet in.


Akkoord binnen EU over weren Russisch gas uit pijpleidingen
9 December 2023, 00:01 HLN.BE
EU-landen en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe regels die het voor lidstaten mogelijk maken om Russisch gas te weren uit hun nationale pijpleidingen. Op die manier wil de Europese Unie zich kunnen verdedigen tegen de inzet van gas als economisch wapen door de Russen.


NU+ | De gekke avond van AZ en NEC: '5.06 minuten vol gas voor onze Bas'
8 December 2023, 00:03 NU.NL - Sport
Vijf minuten en zes seconden: zo kort moesten AZ en NEC woensdag nog voetballen nadat hun Eredivisie-duel eind oktober was gestaakt. NEC hield stand en droeg de 1-2-zege op aan Bas Dost. Verslag van een merkwaardige avond in Alkmaar.


Eneco komt met nieuw contract: schommelende stroomprijs, vast tarief voor gas
1 December 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Eneco gaat naast het volledig dynamische energiecontract met wisselende energieprijzen nu ook een mengvorm aanbieden. Daarbij kan de stroomprijs per uur verschillen, maar staat de gasprijs het hele jaar vast. De energieleverancier wil klanten zo meer zekerheid bieden.


Maximumbedrag voor GAS-boete stijgt van 350 naar 500 euro
24 November 2023, 00:02 Skynet Belgie
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdag groen licht gegeven voor een wetsvoorstel dat de wetgeving rond de gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) wijzigt. Het voorstel verhoogt onder meer de maximumboete van 350 naar 500 euro voor hardleerse overtreders.


Shell sluit groot contract met QatarEnergy voor levering gas aan Nederland
19 Oktober 2023, 00:01 NU.NL - Economie
QatarEnergy gaat de komende 27 jaar tot 3,5 miljoen ton vloeibaar gemaakt aardgas (lng) per jaar aan Shell in Nederland leveren. Die hoeveelheid is voldoende om ruim 3,1 miljoen huishoudens van gas te voorzien.


Veel Vattenfall-klanten gaan minder betalen voor gas en stroom
23 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Vattenfall verlaagt per 1 oktober de energietarieven voor een deel van zijn klanten. Dit komt doordat het bedrijf zijn stroom en gas zelf goedkoper kan inkopen. Huishoudens gaan er volgens de leverancier gemiddeld zo'n 95 euro per jaar op vooruit.


Minder Gronings gas leidt tot economische krimp in de provincie
23 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
De Groningse economie is in de maanden april, mei en juni flink gekrompen. Dat komt door de afbouw van de gaswinning in de provincie.


Essent verlaagt prijzen voor stroom en gas, maar roept op tot zuinigheid
23 Augustus 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Na Vattenfall kondigt ook energiemaatschappij Essent lagere energietarieven voor klanten met een variabel energiecontract aan. Hoewel Essent minder vraagt voor stroom en gas, moedigt het bedrijf klanten nog wel aan zuinig aan te doen.


Analyse activistengroep: Shell handelt nog altijd in Russisch gas
3 Juli 2023, 00:05 NU.NL - Economie
Olie- en gasconcern Shell handelt nog altijd in Russisch gas, hoewel het bedrijf had toegezegd daarmee te stoppen. Dat meldt activistengroep Global Witness, die gegevens over grondstoffenhandel heeft geanalyseerd.


Welkomstkorting van 500 euro voor gas en stroom? Zo mispak je je niet aan de kleine lettertjes
29 Mei 2023, 00:02 HLN.BE
De energieleveranciers hengelen weer intensief naar nieuwe klanten. Ze gebruiken onder meer welkomstkortingen als geliefd lokmiddel. Vooral de grote marktspelers kennen interessante voordelen toe, tot zelfs meer dan 500 euro wanneer je een contract voor aardgas en elektriciteit bij hen afsluit. Bij vaste tarieven blijven de kortingen voorlopig onbestaande of zeer beperkt. Mijnenergie.be maakt een overzicht.


Gasprijs in duikvlucht: gas is al twaalf keer zo goedkoop als vorige zomer
28 Mei 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De marktprijs voor gas blijft maar dalen en is donderdag gezakt naar 25 euro per megawattuur. Dat is vier keer zo laag als begin dit jaar en zelfs twaalf keer lager dan in augustus 2022. Uiteindelijk zien we dat ook terug op de energierekening.


Opnieuw miljardenwinst voor Shell ondanks lagere prijzen olie en gas
7 Mei 2023, 00:02 NU.NL - Economie
Shell had in het eerste kwartaal van dit jaar te maken met lagere prijzen voor olie en gas dan vorig jaar. Toch zette de energiereus een winst in de boeken van maar liefst 9,6 miljard dollar (8,6 miljard euro). Een stijging van 6 procent ten opzichte van een jaar eerder.


Ook volgend jaar moeten we nog zuinig zijn met gas
29 Maart 2023, 00:30 NU.NL - Economie
De EU-landen hebben afgesproken om ook komend jaar 15 procent minder gas te verbruiken. De noodmaatregel zou eind maart verlopen, maar de Europese energieministers hebben dat met een jaar opgeschoven.


Opnieuw honderdtal Iraanse schoolmeisjes met gas vergiftigd
2 Maart 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Meer dan honderd jonge Iraanse meisjes zijn woensdag in hun scholen vergiftigd door het inademen van gas. Het zijn de meest recente incidenten in een lange reeks van gelijkaardige voorvallen die sinds november voor hoogoplopende emoties zorgen in het land, zo berichten lokale media.


NU+ | Kabinet wil zeven keer zoveel groen gas, maar productie komt niet op gang
24 Februari 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De productie van groen gas groeit mondjesmaat, terwijl het kabinet juist vol wil inzetten op het duurzame gas uit reststromen. Gaat het nog lukken om veel meer van ons gas groen te maken?


Greenpeace start rechtszaak vanwege groene status gas en kernenergie
12 Februari 2023, 00:06 NU.NL - Economie
Greenpeace begint een rechtszaak tegen de Europese Commissie om aardgas en kernenergie te ontdoen van hun 'duurzame' status. De milieuorganisatie noemt het "pure greenwashing" om de energiebronnen aan te merken als duurzame investeringsopties. De zaak dient in april voor het Europees Hof van Justitie in Luxemburg.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn