NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Gas


Welkomstkorting van 500 euro voor gas en stroom? Zo mispak je je niet aan de kleine lettertjes
Vandaag, 00:02 HLN.BE
De energieleveranciers hengelen weer intensief naar nieuwe klanten. Ze gebruiken onder meer welkomstkortingen als geliefd lokmiddel. Vooral de grote marktspelers kennen interessante voordelen toe, tot zelfs meer dan 500 euro wanneer je een contract voor aardgas en elektriciteit bij hen afsluit. Bij vaste tarieven blijven de kortingen voorlopig onbestaande of zeer beperkt. Mijnenergie.be maakt een overzicht.


Gasprijs in duikvlucht: gas is al twaalf keer zo goedkoop als vorige zomer
Gisteren, 00:03 NU.NL - Economie
De marktprijs voor gas blijft maar dalen en is donderdag gezakt naar 25 euro per megawattuur. Dat is vier keer zo laag als begin dit jaar en zelfs twaalf keer lager dan in augustus 2022. Uiteindelijk zien we dat ook terug op de energierekening.


Opnieuw miljardenwinst voor Shell ondanks lagere prijzen olie en gas
7 Mei, 00:02 NU.NL - Economie
Shell had in het eerste kwartaal van dit jaar te maken met lagere prijzen voor olie en gas dan vorig jaar. Toch zette de energiereus een winst in de boeken van maar liefst 9,6 miljard dollar (8,6 miljard euro). Een stijging van 6 procent ten opzichte van een jaar eerder.


Ook volgend jaar moeten we nog zuinig zijn met gas
29 Maart, 00:30 NU.NL - Economie
De EU-landen hebben afgesproken om ook komend jaar 15 procent minder gas te verbruiken. De noodmaatregel zou eind maart verlopen, maar de Europese energieministers hebben dat met een jaar opgeschoven.


Opnieuw honderdtal Iraanse schoolmeisjes met gas vergiftigd
2 Maart, 00:04 Skynet Buitenland
Meer dan honderd jonge Iraanse meisjes zijn woensdag in hun scholen vergiftigd door het inademen van gas. Het zijn de meest recente incidenten in een lange reeks van gelijkaardige voorvallen die sinds november voor hoogoplopende emoties zorgen in het land, zo berichten lokale media.


NU+ | Kabinet wil zeven keer zoveel groen gas, maar productie komt niet op gang
24 Februari, 00:03 NU.NL - Economie
De productie van groen gas groeit mondjesmaat, terwijl het kabinet juist vol wil inzetten op het duurzame gas uit reststromen. Gaat het nog lukken om veel meer van ons gas groen te maken?


Greenpeace start rechtszaak vanwege groene status gas en kernenergie
12 Februari, 00:06 NU.NL - Economie
Greenpeace begint een rechtszaak tegen de Europese Commissie om aardgas en kernenergie te ontdoen van hun 'duurzame' status. De milieuorganisatie noemt het "pure greenwashing" om de energiebronnen aan te merken als duurzame investeringsopties. De zaak dient in april voor het Europees Hof van Justitie in Luxemburg.


Duitsers moeten meer gas besparen, Nederlanders blijven wel zuinig
6 Februari, 01:03 NU.NL - Economie
Duitsers hebben eind januari te weinig gas bespaard, vindt de Duitse energietoezichthouder. Ze bespaarden in de tweede helft van januari maar 8,6 procent op hun gasverbruik ten opzichte van normaal verbruik tussen 2018 en 2021, terwijl het Duitse doel 20 procent besparing is. Nederlanders blijven wel zuinig aan doen met hun gas.


Porsches reden in 2022 vol gas de showroom uit
15 Januari, 00:03 NU.NL - Economie
De economische tegenwind heeft in 2022 nog weinig invloed gehad op de populariteit van dure auto's. Sportwagenfabrikant Porsche verkocht wereldwijd 3 procent meer bolides dan een jaar eerder.


Meer betaalproblemen bij klanten Eneco en Vattenfall door duur gas
15 Januari, 00:02 NU.NL - Economie
Energieleveranciers Eneco en Vattenfall zagen vorig jaar dat steeds meer klanten de rekening niet konden betalen. Bij Eneco was er een stijging van zo'n 10 procent, terwijl Vattenfall een toename zag van 20 tot 30 procent. Oorzaak van de problemen is dat steeds meer mensen te maken krijgen met een hoge energierekening.


Rusland exporteerde dit jaar fors minder gas
30 December 2022, 00:05 Skynet Economie
De Russische aardgasreus Gazprom, in handen van de Russische staat, heeft de uitvoer naar zijn belangrijkste afzetmarkten dit jaar bijna zien halveren. Dat blijkt uit gegevens die CEO Aleksej Miller bekendmaakte.


Prijsplafond voor stroom en gas vraagt om accurate meterstand per 1 januari
25 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Om op de juiste wijze gebruik te kunnen maken van de voordelen van het prijsplafond voor gas en elektriciteit is het van belang dat de precieze meterstanden per 1 januari geregistreerd worden. Daar wijst toezichthouder ACM op nu de ingangsdatum voor de energiemaatregel nadert.


21 December 2022, 00:07 Volkskrant
Duitsland hevelt prijsplafond voor gas over naar EU-top
14 December 2022, 00:07 De Tijd
22:05 Maandag wordt D-day voor het Europees prijsplafond voor gas. De Europese ministers voor Energie raakten het dinsdag eens over veel, behalve het prijsniveau. Onder Duitse druk belandt de discussie op h...


Gas-update: Flink meer gas verbruikt door koud weer
11 December 2022, 00:06 NU.NL - Economie
Elke week geeft NU.nl een overzicht van de ontwikkeling van de gasprijs, het verbruik en de vulling van de gasopslagen in Nederland. Dit zijn de cijfers van de afgelopen week in drie grafieken.


Gas-update: Kou zorgt voor meer verbruik, maar nog altijd minder dan normaal
5 December 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Elke week geeft NU.nl een overzicht van de ontwikkeling van de gasprijs, het verbruik en de vulling van de gasopslagen in Nederland. Dit zijn de cijfers van de afgelopen week in drie grafieken.


Nieuwe Fluxys-leiding moet meer gas naar Duitsland sturen
1 December 2022, 00:02 De Tijd
20:09 De gasnetbeheerder Fluxys Belgium zet het licht op groen voor de bouw van een tweede gaspijpleiding tussen Desteldonk en Opwijk. Die moet toelaten meer gas naar Duitsland te exporteren.


Gas-update: Zo gaat het met de prijs
28 November 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Elke week geeft NU.nl een overzicht van de ontwikkeling van de gasprijs, het gasverbruik en de vulling van de gasopslagen in Nederland. Dit zijn de cijfers van de afgelopen week in drie grafieken.


Energie-update: We verbruiken bijna 40 procent minder gas
14 November 2022, 00:04 NU.NL - Economie
Elke week geeft NU.nl een overzicht van de ontwikkeling van de gasprijs, het verbruik en de vulling van de gasopslagen in Nederland. Dit zijn de cijfers van de afgelopen week in drie grafieken.


Weer vertraging bij bouw fabriek voor buitenlands gas in Gronings Zuidbroek
7 November 2022, 00:02 NU.NL - Economie
Een stikstoffabriek in het Groningse Zuidbroek die buitenlands gas moet omzetten naar gas dat voor Nederland geschikt is, loopt weer vertraging op, meldt beheerder Gasunie. Aanvankelijk had de fabriek al in april klaar moeten zijn, maar dat schoof op tot de zomer en vervolgens het najaar. Nu gaat de beheerder uit van begin 2023.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn