NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Franse

2News.be / Trefwoorden / Franse

Air France-KLM wil half miljard euro ophalen om Franse schulden af te betalen
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
De gesprekken tussen Air France-KLM en de Amerikaanse investeerder Apollo over een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro zijn in een vergevorderd stadium. Met dat geld hoopt het luchtvaartconcern een deel van zijn leningen die de Franse overheid als noodhulp verstrekte tijdens de coronacrisis terug te kunnen betalen.


Vijf doden bij crash van sportvliegtuig in Franse Alpen
22 Mei, 00:06 Skynet Buitenland
Bij de crash van een sportvliegtuig in de Franse Alpen zijn zaterdag vijf mensen om het leven gekomen. Dat melden Franse media.


Directeur van Franse Lidl-supermarkt in hongerstaking na ontslag
28 April, 00:02 Gazet v. Antwerpen

De directeur van de Lidl-supermarkt in Joigny, ten zuiden van Parijs, is woensdag in hongerstaking gegaan om zijn ontslag aan te vechten. Hij krijgt de steun van zijn personeel.
Franse presidentsverkiezingen - Marine Le Pen beschuldigd van verduistering EU-geld
17 April, 00:05 Skynet
De Franse extreemrechtse presidentskandidate Marine Le Pen wordt er in een nieuw rapport van het Europese fraudebestrijdingsorgaan Olaf van beschuldigd 137.000 euro aan Europese middelen te hebben verduisterd tijdens haar periode als Europaparlementslid. Dat bericht de Franse nieuwssite Mediapart.


Franse presidentsverkiezingen - Meeste verliezende kandidaten roepen op om voor Macron te stemmen
11 April, 00:07 Skynet Buitenland
Zittend president Emmanuel Macron en Marine Le Pen nemen het zoals verwacht op 24 april tegen elkaar op in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. De meeste verliezende kandidaten in de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen hebben zondag meteen opgeroepen om in de tweede ronde op Emmanuel Macron te stemmen. Enkel de extreemrechtse Eric Zemmour roept op om voor Le Pen te stemmen.


Franse zestiger komt om bij verkeersongeval in Chiny
11 April, 00:07 Skynet Buitenland
Een 64-jarige autobestuurder is zondag om het leven gekomen bij een ongeval in Chiny. Dat meldt het parket van Luxemburg.


Franse presidentsverkiezingen - Le Pen roept op tot "grote ommekeer die Frankrijk nodig heeft"
Marine Le Pen heeft zondag opgeroepen tot de "grote ommekeer die Frankrijk nodig heeft". Ze vroeg iedereen die niet voor ontslagnemend president Emmanuel Macron gestemd heeft, om haar beweging te vervoegen in de aanloop naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen.


Franse presidentsverkiezingen - Macron roept op grote politieke beweging van eenheid en actie
11 April, 00:05 Skynet
Emmanuel Macron heeft zondag opgeroepen om over de verschillen heen een grote politieke beweging van eenheid en actie te stichten. Hij wil iedereen die zich wil inzetten voor Frankrijk, de hand reiken, zo zei hij op een meeting na zijn overwinning in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Macron neemt het in de tweede ronde op tegen Marine Le Pen.


Franse presidentsverkiezingen - Macron nog altijd op kop in eerste ronde, maar kloof met Le Pen verkleint
11 April, 00:05 Skynet
In de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen, met zo'n 84 procent van de stemmen geteld, heeft Emmanuel Macron 27,4 procent van de stemmen achter zijn naam. Marine Le Pen volgt op dichte afstand, met 25,44 procent of een verschil van minder dan 2 procentpunt.


Franse douane ontdekt meer dan 850.000 euro in auto
22 Maart, 00:01 Skynet Belgie
De Franse douane heeft bij een controle op de autoweg A31 in de richting van Luxemburg-Metz meer dan 850.000 euro in een voertuig ontdekt.


Franse agent verdacht van moord op vriendin, dienstwapen en wagen gevonden in Amiens
17 Februari, 02:01 HLN.BE
In de Noord-Franse stad Amiens is zaterdag de wagen en het wapen gevonden van de politieagent die ervan verdacht wordt zijn partner vermoord te hebben. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. De politie is al sinds eind januari op zoek naar de man.


Franse wijn- en sterkedranksector proost op een topjaar voor de export
17 Februari, 01:16 NU.NL - Economie
De export van Franse wijn en sterkedrank is in het afgelopen jaar tot recordhoogte gestegen. Dat was volgens brancheorganisatie FEVS te danken aan het vervallen van Amerikaanse importtarieven op Franse drank en het economisch herstel.


Ook Franse toezichthouder noemt gebruik van Google Analytics in strijd met wet
12 Februari, 00:19 NU.NL - Tech
Statistiekendienst Google Analytics is in strijd met de Europese privacywetgeving, zo oordeelt de Franse toezichthouder CNIL na een onderzoek. Een Franse websitebeheerder krijgt de maand om aan de voorwaarden te voldoen of om te stoppen met het gebruik van de dienst.


Laatste twee tickets Tour De France gaan naar Franse ploegen TotalEnergies en B&B Hotels
12 Februari, 00:06 Skynet Belgie
De laatste plaatsen voor de Tour de France gaan naar de Franse wielerploegen TotalEnergies en B&B Hotels-KTM. Beide ploegen hebben een wildcard gekregen van de organisatie, voor deelname aan de 109de Tour. Die vindt plaats van 1 tot 24 juli.


?Tapijt van dode vissen? voor Franse kust, milieugroepering woedend op Nederlands bedrijf
6 Februari, 00:02 HLN.BE
Een grote Nederlandse vissersboot is deze week een enorm aantal dode vissen verloren voor de kust van Frankrijk. Volgens de vissers kwam dat door een gat in het visnet. Milieugroepering Sea Shepherd denkt echter dat de vissen overboord gegooid zijn, omdat het ongewilde bijvangst was. De Franse minister kondigt een onderzoek aan naar de kwestie.


Franse economie kent sterkste groei in 52 jaar
29 Januari, 00:05 NU.NL - Economie
De Franse economie groeide over heel 2021 met 7 procent, het hoogste niveau sinds 1969, maakt het Franse statistiekbureau Insee vrijdag bekend. Daarmee maakt het land zijn verlies van 8 procent in 2020 net niet goed.


Franse avonturier sterft tijdens poging om Atlantische Oceaan in roeiboot over te steken
23 Januari, 00:01 HLN.BE
Jean-Jacques Savin (75) is dood teruggevonden aan boord van zijn sloep. Dat heeft zijn team bevestigd. De Franse avonturier wilde in een roeiboot de Atlantische Oceaan oversteken.


Twitter moet aanpak van haatberichten volledig openbaren van Franse rechter
21 Januari, 00:09 NU.NL - Tech
Twitter moet in Frankrijk volledige openheid van zaken geven over zijn aanpak van haatberichten op het sociale netwerk. Een Franse rechter legde Twitter die verplichting afgelopen zomer al op, maar het bedrijf ging in beroep omdat het een te grove inmenging in de bedrijfsvoering zou zijn.


Franse acteur Gaspard Ulliel (37) overleden na skiongeluk
21 Januari, 00:07 NU.NL - Film
De Franse acteur Gaspard Ulliel is woensdag op 37-jarige leeftijd overleden na een skiongeluk in het zuidoosten van Frankrijk. Volgens Le Parisien werd hij dinsdag na het ongeluk met spoed naar een ziekenhuis in Grenoble gebracht, waar hij een dag later overleed.


Franse privacywaakhond beboet Google en Meta met 210 miljoen euro
10 Januari, 00:06 Techzine
De Franse handhaver van datawetten bevindt Google en Meta schuldig aan de overtreding van Europese privacyregelgeving. De organisaties ontvangen een dwangsom van 210 miljoen. Franse gebruikers van YouTube (Google) en Facebook (Meta) zouden onvoldoende keuzevrijheid hebben in het weigeren of toestaan van cookie tracking. Volgens Europese regelgeving hebben internetgebruikers het recht op privacy. Daarbij hoort […]

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn