NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Franse

2News.be / Trefwoorden / Franse

Franse marine redt 88 migranten voor kust van Boulogne-sur-Mer
Dinsdag, 00:05 Skynet Buitenland
Voor de kust van Boulogne-sur-Mer, in het noorden van Frankrijk, zijn 88 migranten gered die aan boord van drie verschillende boten Engeland probeerden te bereiken. Dat hebben de Franse autoriteiten gemeld.


Franse regering krikt vaccinatiedoelstelling op wegens "vierde besmettingsgolf"
22 Juli, 00:03 HLN.BE
De coronapandemie kent momenteel een vierde besmettingsgolf in Frankrijk, waar het aantal gevallen met 140 procent is gestegen op een week tijd. Dat zei premier Jean Castex woensdag. De regeringsleider kondigde aan dat de vaccinatiecampagne een versnelling hoger zal schakelen.


Franse marine redt ruim 120 migranten op Kanaal
13 Juli, 00:05 Skynet
De Franse autoriteiten hebben maandag in het Nauw van Calais in totaal 123 migranten gered die aan boord van verschillende gammele boten het Kanaal probeerden over te steken om Engeland te bereiken. Dat heeft de maritieme prefectuur gemeld.


Franse topvolleyballer beschuldigt Poolse bondscoach Vital Heynen van racisme, Limburger ontkent in alle talen: ?Heb dat woord nog nooit gebruikt?
24 Juni, 11:43 HLN.BE
Is er sprake van een racismerel in de volleybalwereld? Earvin N?Gapeth, een Franse sterspeler met roots in Kameroen, heeft Vital Heynen beschuldigd van racistische uitspraken. ?Hij gebruikte het woord ?neger? tegen iemand met een donkere huidskleur.? Heynen, actief als bondscoach van Polen, ontkent op Twitter in alle talen.


Belgische en Franse politie houden controleactie tegen mensensmokkel
24 Juni, 10:55 Skynet Belgie
In de nacht van 23 op 24 juni hebben de Belgische en Franse politie op verschillende plaatsen een gezamenlijke controleactie gehouden tegen mensensmokkel. De actie focust op kleine bootjes die door smokkelaars gebruikt worden om transmigranten naar het Verenigd Koninkrijk te brengen. Het fenomeen komt steeds vaker voor op de Noordzee.


36 migranten die Kanaal probeerden over te steken gered door Franse marine
6 Februari, 17:27 HLN.BE
Franse maritieme hulpdiensten hebben zaterdagochtend in het Nauw van Calais 36 migranten gered van twee vaartuigen in moeilijkheden. Ze probeerden het Kanaal over te steken om Engeland te bereiken, aldus de maritieme prefectuur.


Gentenaren en Bernard Arnault investeren in Franse jassenmaker
6 Februari, 01:31 De Tijd
01:50 Het Gentse investeringsfonds Integra doet mee aan een kapitaalronde bij de jassenmaker JOTT. Ook de luxegroep LVMH en rijkste Europeaan Bernard Arnault doen mee. 'De operatie is veel groter dan de 10 ...


Franse moordzaak met hoofd in doos: tweede man opgepakt, marineofficier opgenomen in psychiatrie
4 Februari, 16:24 HLN.BE
In het onderzoek naar de onthoofding van een man in Toulon van wie het hoofd door een raam werd gegooid, is donderdag een tweede verdachte opgepakt, zo is uit politiebron vernomen. De hoofdverdachte, een marineofficier, werd eerder ingerekend en in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen.


Vaudeville met Franse tv-rechten legt wankele basis topvoetbal bloot
3 Februari, 16:31 De Tijd
17:15 Omdat een miljardendeal in rook is opgegaan, moet het Franse voetbal met de bedelstaf rond om zijn tv-rechten te verkopen. Dat de tv-geldstroom in het topvoetbal door de pandemie opdroogt, zet clubs f...


Franse staat verantwoordelijk gesteld voor nalatigheid in strijd tegen klimaatopwarming
3 Februari, 13:06 HLN.BE
De Franse staat is verantwoordelijk voor nalatigheid in de strijd tegen de opwarming van het klimaat. Dat heeft de administratieve rechtbank van Parijs woensdag beslist. Enkele ngo's vroegen de rechtszaak aan, gesteund door een petitie van ruim 2,3 miljoen burgers.


Bye bye Belgium: Antwerps koppel runt hotel in Franse Dordogne
3 Februari, 10:36 Gazet v. Antwerpen

Bye Bye Belgium. Ruud Brosens en Jan Melis lieten Antwerpen een klein jaar geleden achter zich en begonnen een nieuw leven in de Franse Dordogne. Ze openden er Le Cro-Magnon, een hotel-restaurant met vijftien kamers. Door de pandemie zag hun eerste jaar in la douce France er totaal anders uit. ?Ons Franse avontuur werd ineens ook een stevige relatietest.?
Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor hinder door coronacontroles aan Franse grens
2 Februari, 09:32 Skynet
Wie vanuit ons land naar Frankrijk moet met de wagen, gaat voor vertrek het best even de verkeerssituatie aan de grensovergangen na. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt dat de controles op Frans grondgebied deze ochtend een file van 4 kilometer veroorzaken op de E17 van Gent naar Rijsel aan de Belgische kant van de grens bij Rekkem.


Coronavirus - Geen test nodig voor wie op minder dan 30 kilometer van Franse grens woont
31 Januari, 21:32 Skynet
Bewoners in gebieden op minder dan 30 kilometer van de Franse grens zullen geen negatieve PCR-test moeten voorleggen voor verplaatsingen van minder dan 24 uur. De Franse regering heeft zondag verduidelijkingen toegevoegd aan de uitzonderingen voor de PCR-test, die een voorwaarde is om het land binnen te komen. Mensen die over de grens werken, transporteurs en mensen die op minder dan 30 kilometer van de Franse grens wonen, zijn vrijgesteld.


Haard ontdekt in Franse Ardennen
31 Januari, 14:32 Skynet
Vijfenveertig gemeenten in de Franse Ardennen zijn onder toezicht geplaatst na de ontdekking van een epidemische uitbraak van vogelgriep in de regio Grand-Est. Dat maakte de prefectuur die beperkende maatregelen heeft genomen vandaag bekend.


Negen Franse jongeren in beschuldiging gesteld voor zinloos geweld op 15-jarige Yuriy
31 Januari, 12:26 Skynet
Er loopt in Frankrijk een onderzoek tegen negen jongeren omdat ze midden januari een andere jongen zouden hebben aangevallen. De beelden van de aanval werden later verspreid op sociale media. Het slachtoffer, de 15-jarige Yuriy, werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. De zaak zorgt voor veel ophef in Frankrijk.


Franse president Macron waarschuwt Microsoft en Google voor EU-regels
29 Januari, 09:57 Techzine
De Franse president Emmanuel Macron heeft een aantal techgiganten gewaarschuwd dat ze moeten voldoen aan EU-eisen. Het gaat daarbij vooral om regels omtrent het dominante marktaandeel en het modereren van online content. De Europese Unie is onlangs een offensief gestart om techgiganten als Microsoft, Google en Facebook te laten voldoen aan de EU-wet- en regelgeving. […]


Franse economie kromp met 8 procent in 2020, maar deed het beter dan gedacht
29 Januari, 08:55 NU.NL - Economie
De economie van Frankrijk is vorig jaar 8,3 procent kleiner geworden, meldt statistiekbureau Insee vrijdag. De krimp is daarmee aanzienlijk minder groot dan verwacht: Parijs ging uit van een min van 11 procent. In 2019 groeide de Franse economie nog met 1,5 procent.


Franse agenten negeren avondklok en dansen de Macarena op het commissariaat
29 Januari, 06:54 HLN.BE
Beelden van Parijse agenten die tijdens de avondklok allesbehalve ?corona-proof? een feestje bouwen op het commissariaat en de Macarena dansen, leiden tot ophef in Frankrijk.


Honderdtal Franse Quicks belandt in de etalage
28 Januari, 16:06 De Tijd
16:57 Groupe Bertrand, de Franse eigenaar van Quick, wil zich ontdoen van een honderdtal Franse restaurants van de fastfoodketen. De zakenbank Lazard begeleidt hem daarbij.


Franse Netflix-reeks ?Lupin? en hoofdrolspeler Omar Sy veroveren de wereld: Van een arme Parijse buitenwijk naar een villa in Los Angeles
28 Januari, 15:15 HLN.BE
Omar Sy (43), als u ?m nog niet kende, onthoud de naam. Het onwaarschijnlijke succes van de Franse reeks ?Lupin? opent voor hem haast alle deuren in Hollywood. Maar bovenal blijft hij een liefdevolle echtgenoot en vader, die z?n nederige roots dankbaar is.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn