NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Frankrijk

2News.be / Trefwoorden / Frankrijk

OGC Nice haalt na Stengs en Kluivert ook Rosario naar Zuid-Frankrijk
Woensdag, 00:05 NU.NL - Sport
OGC Nice heeft dinsdag de komst van Pablo Rosario afgerond. De middenvelder komt over van PSV en is na Calvin Stengs en Justin Kluivert de derde Nederlander in korte tijd die zich aan de Zuid-Franse club verbindt.


'Staatshackers gebruiken consumentenrouternetwerk voor aanvallen in Frankrijk'
Zondag, 00:00 Tweakers
Hackersgroep APT31 gebruikt een netwerk van routers van thuisgebruikers om aanvallen uit te voeren op Franse entiteiten. Daarvoor waarschuwt het Franse nationale agentschap voor IT-beveiliging. Vrijwel alle routers bevinden zich buiten de EU.


Ubisoft in Frankrijk aangeklaagd wegens seksueel wangedrag
21 Juli, 00:09 NU.NL - Tech
Ubisoft is door de Franse werknemersvakbond Solidaires Informatiques en twee voormalige Ubisoft-medewerkers aangeklaagd, schrijft Kotaku. Volgens de aanklacht hielden het bedrijf en directeur Yves Guillemot "institutionele seksuele intimidatie" op de werkvloer in stand.


Frankrijk legt Google boete van 500 miljoen euro op wegens nieuwsconflict
14 Juli, 00:11 NU.NL - Tech
Frankrijk heeft Google dinsdag een boete van 500 miljoen euro opgelegd vanwege de schending van auteursrechten van uitgevers.


Frankrijk verplicht vaccinatie voor zorgpersoneel
13 Juli, 00:06 Skynet
PARIJS De vaccinatie tegen COVID-19 wordt verplicht voor iedereen die in contact komt met kwetsbare personen. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron vanavond zoals verwacht aangekondigd tijdens een televisietoespraak.


'Bubbelrel' tussen Frankrijk en Rusland om nieuwe champagnewet
7 Juli, 00:03 NU.NL - Economie
Frankrijk en Rusland liggen in de clinch over een recent aangenomen Russische wet. Volgens die wet mogen alleen de Russische makers van bubbelwijn hun product 'shampanskoye' noemen, het Russische woord voor champagne. Frankrijk is het daar niet mee eens, want daar is het juist de regel dat alleen bubbelwijn uit de Champagnestreek die naam mag dragen. De Fransen overwegen nu zelfs juridische stappen te nemen.


Frankrijk maakt coronatesten betalend voor buitenlandse toeristen
1 Juli, 00:04 HLN.BE
Vanaf 7 juli zullen buitenlandse toeristen moeten betalen voor een coronatest in Frankrijk, zo heeft regeringswoordvoerder Gabriel Attal tegenover Les Echos gezegd. Een PCR-test zal 49 euro kosten en een antigeentest 29 euro.


EK 2020 - Ook Frankrijk en Zwitserland gaan verlengen
29 Juni, 00:04 Skynet
Ook in de tweede achtste finale van maandag op het EK voetbal moet er verlengd worden. Frankrijk en Zwitserland houden elkaar in een nieuw spektakelduel voorlopig op 3-3.


#extreemweer: overstromingen en monsterhagel in Duitsland en Frankrijk
24 Juni, 11:43 HLN.BE
Delen van Frankrijk en Duitsland hebben woensdagavond zware onweders over zich heen gekregen. Ondanks dat de hevige buien vaak maar enkele minuten duurden was hun impact duidelijk merkbaar. Straten en huizen stonden in een mum van tijd onder water of alles werd bedekt onder een wit tapijt van hagel.


GP Frankrijk: Het weekend in beeld gebracht
24 Juni, 10:17 Autosport
Foto's: GP Frankrijk: Het weekend in beeld gebracht


Saharazand kleurt hemel in Zuid- en Oost-Frankrijk geel
6 Februari, 20:13 Skynet
Deeltjes zand uit de Saharawoestijn kleuren de hemel boven een groot deel van het zuiden en oosten van Frankrijk zaterdag geel. Het zand wordt richting onze zuiderburen geblazen door een stevige wind uit het zuiden.


Schotland wint voor het eerst sinds 1983 in Engeland, ook Frankrijk opent zeslandentoernooi met zege
6 Februari, 19:57 HLN.BE
Het zeslandentoernooi rugby ging voor titelverdediger Engeland met een valse noot van start. In Londen verloren de Engelsen met 6-11 van Schotland. Voor de Engelsen betekende het de eerste thuisnederlaag tegen de Schotten sinds 1983.


Proces verijdelde aanslag Frankrijk - Rechtbank velt vonnis over verijdelde bomaanslag op MEK-bijeenkomst
4 Februari, 04:36 Skynet Belgie
De correctionele rechtbank van Antwerpen doet vandaag/donderdag uitspraak in de zaak over de verijdelde bomaanslag op een bijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK in Frankrijk in 2018. De federale procureur vorderde voor de vier beklaagden, onder wie de Iraanse diplomaat Assadollah A., gevangenisstraffen tot 20 jaar voor poging tot terroristische moord en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.


Ook in Frankrijk oordeelt de rechtbank dat de staat een strenger klimaatbeleid moet voeren
3 Februari, 17:58 Volkskrant
De rechtbank in Parijs heeft de Franse staat opgedragen zijn klimaatbeleid aan te scherpen, zodat Frankrijk voldoet aan de doelstellingen die het internationaal heeft afgesproken.


WGO gelooft niet dat coronavirus uit labo in Wuhan komt
4 Februari, 16:37 De Tijd
17:32 Het hoofd van het expertenteam van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) heeft donderdag de hypothese van tafel geveegd dat het coronavirus ontsnapt is uit een laboratorium. Hij noemt dat wel 'een fan...


Kartonnen doos met afgehakt hoofd uit raam in Frankrijk gegooid
2 Februari, 13:26 NOS nieuws

In de Zuid-Franse kuststad Toulon is een afgehakt hoofd in een kartonnen doos uit een raam van een appartement gegooid. Omstanders zagen dat gisteren gebeuren in het centrum van de stad, schrijven Franse media.

De politie hield de eigenaar van het appartement aan. Volgens het Franse persbureau AFP was de politie een dag eerder al naar het appartement van de verdachte gegaan omdat hij ruzie zou hebben met twee daklozen, daarbij zou ook zijn gevochten.

Een buurman heeft het hoofd in de doos zien liggen:

De politie gaat niet uit van een terroristisch motief. Over de identiteit van het slachtoffer is niets bekend.

Samuel Paty

Na de eerste berichten werd nog rekening gehouden met een terroristische daad. In oktober vorig jaar werd een Franse docent onthoofd door een islamitische extremist.

De 47-jarige leraar Samuel Paty werd in de buurt van Parijs door een Tsjetsjeen van 18 onthoofd, omdat hij in een les over de vrijheid van meningsuiting spotprenten over de profeet Mohammed had laten zien. De dader werd door de politie doodgeschoten.
File van vier kilometer op E17 richting Frankrijk door door coronacontroles aan de grens
2 Februari, 09:00 HLN.BE
Wie vanuit ons land naar Frankrijk moet met de wagen, checkt voor vertrek best even de verkeerssituatie aan de grensovergangen. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt dat de controles op Frans grondgebied deze ochtend een file van 4 kilometer veroorzaken op de E17 van Gent naar Rijsel aan de Belgische kant van de grens bij Rekkem.


Nieuwe maatregelen in Frankrijk maken het ingewikkelder voor grensbewoners
30 Januari, 14:24 De Tijd
15:09 De Franse regering heeft vrijdag nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Zo moeten inwoners van de Europese Unie die toch naar Frankrijk reizen, een negatieve PCR-test kunn...


Coronavirus - Frankrijk sluit grenzen voor reizigers van buiten EU
29 Januari, 21:26 Skynet
Frankrijk sluit vanaf zondag middernacht zijn grenzen voor alle reizigers die niet vanuit de Europese Unie komen. Dat heeft premier Jean Castex vrijdagavond aangekondigd.


Door corona geen geld voor nieuw leeuwenverblijf Artis, dieren verhuizen naar Frankrijk
28 Januari, 03:24 NOS nieuws

De drie leeuwen in dierentuin Artis in Amsterdam moeten verhuizen, omdat het park door de coronacrisis geen geld heeft voor een nieuw leeuwenverblijf, dat vier miljoen euro kost. Dat zegt Artis-directeur Rembrandt Sutorius tegen De Telegraaf. Het mannetje van drie en twee vrouwtjes van acht en negen jaar oud gaan half februari naar een park in Zuid-Frankrijk.

Het besluit valt Artis, dat sinds 1838 bestaat en sinds 1839 leeuwen huisvest, zwaar. "Het is een superpijnlijke beslissing", zegt Sutorius. Maar een nieuw verblijf voor de dieren is volgens hem noodzakelijk, omdat de dieren nu wonen in een verblijf dat stamt uit 1927.

"Dat was revolutionair in die tijd", zegt hij tegen de krant. "Het zien van een roofdier zonder tralies ervoor. Maar als je daar nu staat, wens je de dieren een beter en groter verblijf toe en dat kunnen we de komende jaren niet bieden."

Het volledige ontwerp voor het nieuwe leeuwenverblijf ligt al wel klaar. "Wellicht kan het over drie of vijf jaar, maar het kan ook nog tien jaar duren voordat we het kunnen realiseren", zegt Sutorius. Hij sluit niet uit dat er in de toekomst wel weer leeuwen in Artis te zien zullen zien, maar hij wil het de dieren niet aandoen dat ze nog jaren op een nieuw onderkomen moeten wachten.

Bezoekers kunnen geen afscheid meer nemen van de dieren.

Ontslagen

Artis meldde eerder al dat het moet reorganiseren, waardoor zo'n 35 mensen hun baan verliezen. Het park denkt dat het de komende jaren een tekort heeft van 20 miljoen euro, dat nodig is voor noodzakelijk onderhoud en voor investeringen aan bijvoorbeeld de dierenverblijven. "Het kost 60.000 euro per dag om Artis draaiend te houden en we zijn door ons spaargeld heen", zegt Sutorius in de krant.

De dierentuinbranche luidde al eerder de noodklok, omdat de parken door de coronacrisis kampen met maandenlange verplichte sluitingen. In de zomer zei de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen tegen EenVandaag dat 27 van de ruim 30 dierentuinen in Nederland het financieel erg zwaar hebben.

Het Rotterdamse Diergaarde Blijdorp moet ook reorganiseren en tientallen banen schrappen. Ook daar is sprake van een miljoenenverlies.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn