NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

Foto


Deelnemerslijst FIA WEC 2024 (+ Foto's)
3 Maart, 00:01 Autosport
Het wereldkampioenschap uithouding (FIA WEC) staat aan de vooravond van het boeiendste seizoen uit zijn geschiedenis. Een ongezien deelnemersveld met niet minder dan veertien ingeschreven constructeurs, waarvan negen in de topklasse, verdient een visueel overzicht dankzij onze fotograaf ter plaatse, Georges De Coster. Slaagt u erin een favoriet uit te pikken uit deze deelnemerslijst?

Lees meer: Deelnemerslijst FIA WEC 2024 (+ Foto's)


WhatsApp laat iOS-gebruikers foto's en video's in originele kwaliteit versturen
5 December 2023, 00:00 Tweakers
WhatsApp brengt een update uit voor iOS, waardoor iPhone-gebruikers voortaan foto's en video's in de originele kwaliteit kunnen versturen. Eerder voegde de chatdienst al de optie toe om foto's in 'HD' te sturen, waarbij minder compressie wordt toegepast dan bij de standaardinstelling.


Durf jij? Bezoekers van New York kunnen iconische foto naspelen op beroemde wolkenkrabber
2 December 2023, 00:03 HLN.BE
De Amerikaanse stad New York heeft er een nieuwe attractie bij: ?The Beam?. Daar kunnen bezoekers een iconische foto uit de Amerikaanse geschiedenis nabootsen. Dat alles op de 69ste verdieping van een heuse wolkenkrabber: niet voor mensen met hoogtevrees dus.


NU+ | AI-foto steeds realistischer: 'Mensen denken: het moet wel echt zijn'
1 December 2023, 00:08 NU.NL - Tech
Het is nauwelijks meer te doen om AI-foto's van echt te onderscheiden. Mensen bestempelen gegenereerde nepgezichten inmiddels vaker als echt dan daadwerkelijk menselijke foto's. Deze ontwikkeling levert problemen op: binnenkort kun je je ogen niet meer geloven.


Gerucht: eerste foto's van Samsung Galaxy S24 Ultra verschijnen online
28 November 2023, 00:01 Tweakers
De eerste foto's van de Samsung Galaxy S24 Ultra zijn naar verluidt online verschenen. Daarop valt een platter schermontwerp te zien dan bij eerdere Ultra-modellen. Eerder waren er al renders van de telefoon naar buiten gebracht.


Kuipers betreurt op de foto gaan met Taliban-vertegenwoordiger
19 November 2023, 00:05 NOS nieuws

Demissionair minister Kuipers van Volksgezondheid betreurt het dat hij op de foto is gegaan met een vertegenwoordiger van de Taliban-regering in Afghanistan. Dat gebeurde vorige week tijdens een bijeenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie in Den Haag.

Kuipers ging daar op de foto met Abdul Bari Omar, het hoofd van de Afghaanse voedsel- en warenautoriteit en een hoge Taliban-vertegenwoordiger. Omar zette de foto vorige week op X, en die foto ging gisteren rond op sociale media.

"Ik wist op dat moment niet wie deze persoon was", schrijft Kuipers op X. "Dit was een fout, had absoluut niet mogen gebeuren en betreur ik." De bewindsman zegt zich te kunnen voorstellen "dat dit voor velen kwetsend is". "We onderzoeken hoe het kan dat deze persoon aanwezig was op deze conferentie."

Duitsland woedend

Abdul Bari Omar was deze week ook in Duitsland, waar hij donderdag een Taliban-promotietoespraak hield in een moskee in Keulen. Volgens de Duitse publieke omroep WDR waren daar zo'n zeventig mensen bij aanwezig. De moskeevereniging zegt geschokt te zijn door de komst van Omar. De bijeenkomst zou zijn aangekondigd als een religieus evenement, en niet als politieke bijeenkomst.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken is furieus over de komst van de Taliban-functionaris. "We veroordelen zijn verschijning ten stelligste", klinkt het. Volgens het ministerie is er geen visum afgegeven. "De reis was niet bij ons aangekondigd. Zolang de Taliban in Afghanistan de mensenrechten met voeten treedt, vooral de rechten van vrouwen en meisjes, zullen we geen normale banden kunnen onderhouden met het Taliban-regime."

De Taliban namen twee jaar geleden de macht over in Afghanistan. Sindsdien zijn de mensenrechten in het land nog verder verslechterd. Vrouwen en meisjes zijn niet meer welkom in het middelbaar en hoger onderwijs, en vrouwelijke hulpverleners mogen niet meer aan het werk.
WhatsApp test het versturen van foto's en video's als document in iOS
6 November 2023, 00:02 Tweakers
WhatsApp laat een kleine groep testers foto's en video's versturen als documenten. Dit zorgt ervoor dat de bestanden hun originele resolutie houden. De functie is al eens gespot in een eerdere testversie van Android uit september.


Politie deelt naam en foto 'gevaarlijke' verdachte schietpartij en steekincident
22 Oktober 2023, 00:03 NOS nieuws

De verdachte van een dodelijke schietpartij in Rotterdam vorige week, wordt nu ook gezocht voor een steekincident in Zutphen afgelopen nacht, waarbij een 32-jarige man uit Zutphen gewond is geraakt.

De politie roept op om uit te kijken naar de verdachte, de 24-jarige Bretly Dorder, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie doet deze oproep, waarbij de volledige naam en foto van de verdachte worden vrijgegeven, omdat de man uiterst gevaarlijk wordt geacht.

Mogelijk heeft hij een vuurwapen bij zich, daarom vraagt de politie mensen die weten waar hij is of die hem denken te zien om 112 te bellen om de locatie door te geven en de man niet zelf te benaderen.

Ook waarschuwt de politie mannen om geen online afspraak met de verdachte te maken. Bekend is dat hij via chatboxen als Bullchat contact zoekt met andere mannen voor seksafspraken. De politie vraagt mannen die op die manier in aanraking met hem zijn geweest om zich direct te melden.

In Rotterdam vond de brandweer vorige week een zwaargewonde in een appartementengebouw. De brandweer was opgeroepen voor een woningbrand en ontdekte de man toen de woning werd doorzocht. Hij had een schotwond en overleed ter plekke. Het bleek te gaan om de bewoner van het pand, een psychiater van 60.

Getuigen hadden een knal gehoord en zagen kort daarna dat er brand woedde in het appartement. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken. Ook mensen die hierbij in de buurt waren wil de politie graag spreken.

Het steekincident in Zutphen afgelopen nacht volgde op een ruzie in een woning. Het slachtoffer raakte lichtgewond, kon ontsnappen en de politie alarmeren.

In de omgeving van Zutphen is een melding via Burgernet verstuurd aan bewoners:
Foto's in OneDrive-albums worden toch niet extra meegeteld in opslaglimiet
8 Oktober 2023, 00:01 Tweakers
Microsoft ziet af van zijn wijziging in OneDrive die foto's in albums extra zou laten meetellen in de opslaglimiet. Dit zou ervoor zorgen dat foto's in albums twee keer zoveel ruimte zouden innemen als nu. De precieze reden achter het annuleren van de update is niet bekend.


WhatsApp laat gebruikers foto's met hogere resolutie sturen
20 Augustus 2023, 00:01 Tweakers
WhatsApp heeft de mogelijkheid om 'HD'-foto's te versturen gekregen, met een maximale resolutie van 4096x2692 pixels, zo lijkt het. Onbekend is hoeveel compressie er toegepast wordt op de afbeeldingen.


Firefly van Photoshop verzint nu zelf achtergrond bij op foto?s
29 Juli 2023, 00:05 Techzine
De AI-beeldgenerator Firefly in Photoshop krijgt er weer een nieuwe functie bij. Nu wordt het voor gebruikers mogelijk om een foto te vergroten door verzonnen achtergrond aan de foto toe te voegen. Photshop omschrijft de nieuwe mogelijkheid van Firefly als een functie die ‘afbeeldingen vergroot buiten hun oorspronkelijke grenzen.’ Het krijgt dan ook de naam […]


Politie van Georgia onder vuur wegens gebruik van foto zwarte man bij schietoefeningen
24 Juni 2023, 00:03 Skynet Buitenland
Opschudding in de Amerikaanse staat Georgia: de politie gebruikte er het voorbije weekend bij schietoefeningen voor burgers de foto van een zwarte man als doelwit. Iets wat misschien onder de radar was gebleven, ware het niet dat de politie foto's van de zogenaamde 'safety class' op sociale media postte.


MyHeritage komt met AI-app voor restaureren en inkleuren oude foto's
1 Juni 2023, 00:01 Tweakers
MyHeritage heeft een app uitgebracht die oude foto's automatisch moet restaureren met AI. Onder meer krassen en vouwen kunnen worden weggewerkt, maar er kan ook kleur aan zwart-witfoto's worden toegevoegd. De app is beschikbaar voor Android en iOS.


Foto toont Honor 90 en 90 Pro-telefoons
18 Mei 2023, 00:01 Tweakers
Het Chinese smartphonemerk Honor zal op 29 mei zijn Honor 90-telefoons presenteren, zo meldt een nieuw gerucht. Dat is een half jaar na de Honor 80-modellen. Het merk brengt zijn telefoons doorgaans uit in de Benelux.


Franse toezichthouder legt ClearView dwangsom op vanwege niet verwijderen foto's
11 Mei 2023, 00:00 Tweakers
De Franse toezichthouder CNIL heeft ClearView AI, een bedrijf dat gezichtsherkenningsoftware maakt, een dwangsom van 5,2 miljoen euro opgelegd. Het bedrijf heeft de boete niet betaald en heeft niet aangetoond dat het Fransen uit zijn database heeft gehaald.


Zoekmachine Google krijgt generatieve AI
11 Mei 2023, 00:00 Tweakers
Google heeft ingrijpende wijzigingen aan zijn zoekmachine aangekondigd. Bovenaan de zoekmachine komt bij sommige zoekopdrachten een 'Generative AI'-snippet met een gegenereerd resultaat die antwoord op de vraag moet geven.


Autoblog Foto van de Maand ? Maart 2023
8 April 2023, 00:01 AutoBlog

Van Zwolle tot Dubai: een Foto van de Maand-waardige foto maken kan overal. Een goede fotograaf kan overal mooie plaatjes schieten, maar toch ben je in Nederland beperkt in je […]

Dit artikel Autoblog Foto van de Maand – Maart 2023 verscheen eerst op Autoblog.nl.
Wolf vijf keer gezien in Gooreind in half uur tijd: Welkom Wolf roept op om foto?s te sturen
30 Maart 2023, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Welkom Wolf kreeg woensdagmiddag tussen 11.30u en 12u vijf onafhankelijk van elkaar staande waarnemingen binnen over een wolf in Gooreind (Wuustwezel). Omdat de beschrijvingen van het gedrag van het dier echt wel op een wolf wijzen, is Jan Loos van Welkom Wolf vrij zeker. Hij roept op om foto?s door te sturen, want een goed beeld ontbreekt nog.
10 Maart 2023, 00:38 Volkskrant
27 Februari 2023, 00:07 VolkskrantGerelateerde trefwoorden© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn