NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Fleetwood

2News.be / Trefwoorden / Fleetwood

Christine McVie was meer dan zangeres voor Fleetwood Mac
5 December 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Wie aan Fleetwood Mac denkt, denkt aan Stevie Nicks. Maar zangeres Christine McVie was ook van groot belang voor de groep. Woensdag overleed ze op 79-jarige leeftijd. McVie was meer dan de zangeres van de band, ze was ook het brein achter een paar van hun grootste hits.


Fleetwood Mac-sessiemuzikant Brett Tuggle (70) overleden
27 Juni 2022, 00:07 NU.NL - Muziek
Voormalig sessiemuzikant en Fleetwood Mac-toetsenist Brett Tuggle is op zeventigjarige leeftijd overleden. Zijn zoon laat aan muziekblad Rolling Stone weten dat zijn vader, die 21 jaar in de beroemde band speelde, zondag aan de gevolgen van kanker is gestorven.


Fleetwood Mac zet gitarist Lindsey Buckingham eruit
9 April 2018, 23:36 NOS nieuws

De legendarische Amerikaanse band Fleetwood Mac heeft de schrijver van enkele van zijn bekendste hits, gitarist Lindsey Buckingham, ontslagen. Het gerucht ging al een paar dagen, maar het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone heeft het nu bevestigd gekregen.

Buckingham schreef en zong onder meer Go Your Own Way, Tusk, en Second Hand News. Als reden voor zijn ontslag noemt Rolling Stone onenigheid over de komende tournee. Daarin zal de gitarist worden vervangen door Neil Finn van Crowded House en Mike Campbell van The Heartbreakers, de band van Tom Petty.

Lindsey Buckingham zat bij de band, die in 1967 werd opgericht, sinds 1974. Zijn komst viel samen met die van zangeres Stevie Nicks. In 1987 vertrok hij, om in 1996 weer terug te keren. De geschiedenis van de band kent wat de persoonlijke verhoudingen betreft veel ups en downs. Bandleden hadden (en hebben) relaties met elkaar, maar er waren ook vaak hooglopende conflicten.

Neil Finn, die zelf grote successen kende met zijn band Crowded House, toont zich opgetogen. "Twee weken geleden kreeg ik een uitnodiging", zegt hij tegen Rolling Stone. "Een paar dagen later stond ik te spelen met Fleetwood Mac. Het klonk goed, het was heel vanzelfsprekend. Ik kan niet wachten."Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn