NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Finland

2News.be / Trefwoorden / Finland

Finland: Evans op zuchtje van zege
7 Augustus, 00:01 Autosport
Elfyn Evans heeft een tweede zege in de Rally van Finland zo goed als binnen. Met nog de Power Stage te gaan in deze negende WRC-manche heeft hij een ruime bonus op Thierry Neuville.

Lees meer: Finland: Evans op zuchtje van zege


Nederlandse motorcoureur Joey den Besten (30) omgekomen bij crash in Finland
3 Juli, 00:06 NU.NL - Sport
Motorcoureur Joey den Besten is zondag om het leven gekomen bij een race in Finland. De dertigjarige Nederlander overleed bij een zware crash.


10 Mei, 00:04 Volkskrant
5 April, 00:07 Volkskrant
Conservatieven claimen overwinning in Finland, huidige socialistische premier Sanna Marin op weg naar nederlaag
3 April, 00:04 HLN.BE
De conservatieve Nationale Coalitiepartij (EPP) zal naar verwachting de parlementsverkiezingen van zondag in Finland winnen, met een nipte voorsprong op de rechts-populistische Finnenpartij, gevolgd door de sociaaldemocraten (SDP) van Sanna Marin, die niet zou kunnen aanblijven als premier. Dat blijkt zondagavond uit een prognose van de publieke omroep ?Yle?.


NAVO-toetreding Finland en Zweden - Zweden en Finland worden "legitieme doelwitten" voor Moskou bij NAVO-toetreding
29 Maart, 00:08 Skynet
Finland en Zweden worden "legitieme doelwitten" voor Russische "vergeldingsacties" zodra ze toetreden tot de NAVO. Daarvoor waarschuwde de Russische ambassadeur in Stockholm dinsdag.


Zweden wil niet dat Finland eerder toetreedt tot de NAVO
20 Februari, 02:02 Skynet Buitenland
De Zweedse premier Ulf Kristersson wil niet dat Finland eerder tot de NAVO wordt toegelaten dan Zweden. De toetreding van beide landen moet gezamenlijk worden bekrachtigd, zegt hij in een interview met de Financial Times.


Zweden wil niet dat Finland eerder toetreedt tot NAVO
20 Februari, 00:25 De Tijd
16:53 De Zweedse premier Ulf Kristersson zei in een interview met de Financial Times dat de twee lidmaatschapsaanvragen om strategische redenen tegelijkertijd moeten worden bekrachtigd.


26 Januari, 00:11 Volkskrant
NAVO-toetreding Finland en Zweden - Stoltenberg roept Turkije op om NAVO-toetreding Zweden niet te blokkeren
24 Januari, 00:12 Skynet
NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft maandag de uitlatingen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op de korrel genomen. Dat deed hij in een onderhoud met de Duitse tv-zender Die Welt. Erdogan heeft ermee gedreigd zijn steun voor de Zweedse NAVO-toetreding in te trekken nadat er tijdens een anti-islamactie voor de Turkse ambassade in Zweden een koran werd verbrand.


27 December 2022, 00:07 Volkskrant
Greenpeace blokkeert lossen van Russisch gas in Finland
18 September 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Activisten van Greenpeace hebben zaterdag het lossen van Russisch gas bij een terminal voor vloeibaar aardgas (LNG) in Tornio, Noord-Finland, geblokkeerd. Zo melden zowel de terminalbeheerders als de milieuorganisatie.


Coldenhoff wint MXGP-race in Finland, Gajser neemt wereldtitel over van Herlings
15 Augustus 2022, 00:07 NU.NL - Sport
Motorcrosser Glenn Coldenhoff heeft zondag de Grand Prix van Finland in de MXGP gewonnen. De Nederlander werd tweede in de eerste manche en won de tweede omloop met overmacht. De Sloveen Tim Gajser verzekerde zich van de wereldtitel, die hij overnam van Jeffrey Herlings.


GP KUNSTSCHAATSEN - Loena Hendrickx schaatst in november GP's van Frankrijk en Finland
24 Juli 2022, 00:08 Skynet Buitenland
Kunstschaatsster Loena Hendrickx zal het komend seizoen deelnemen aan de Grand Prix van Frankrijk, die van 4 tot en met 6 november in Angers wordt gehouden, en die van Finland, van 25 tot en met 27 november in Espoo. De Internationale Schaats Unie (ISU) heeft deze week de uitnodiging verstuurd.


Kamercommissie stemt in met NAVO-toetreding Finland en Zweden
19 Juli 2022, 00:02 HLN.BE
De Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen heeft vanmiddag unaniem ingestemd met de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO. Dat gebeurde tijdens de eerste vergadering van de Commissie met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.


Finland en Zweden bevestigen formeel NAVO-lid te willen worden
5 Juli 2022, 00:02 HLN.BE
Finland en Zweden hebben maandag op het NAVO-hoofdkwartier hun toetredingsgesprekken afgerond. Ze hebben formeel bevestigd dat ze de ?politieke, wettelijke en militaire verplichtingen en engagementen van het NAVO-lidmaatschap? willen en kunnen halen, zegt de verdragsorganisatie maandag.


30 Juni 2022, 00:06 Volkskrant
NAVO-baas Stoltenberg begroet "constructieve gesprekken" over toetreding tussen Turkije, Zweden en Finland
21 Juni 2022, 00:04 HLN.BE
De gesprekken tussen Turkije, Finland en Zweden bij de NAVO om een oplossing te vinden voor de Turkse bezwaren tegen een toetreding van Finland en Zweden, zijn constructief verlopen en zullen voortgezet worden. Dat zegt NAVO-baas Jens Stoltenberg in een persbericht.


Russische gasleveringen aan Finland gestopt
23 Mei 2022, 00:03 NU.NL - Economie
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft zaterdagochtend de gaskraan dichtgedraaid voor Finland, meldt het Finse Gasum in een persbericht. Het is nog niet duidelijk waarom de gaskraan wordt dichtgedraaid. De gasvoorziening van Finse huishoudens komt niet in gevaar, benadrukt het staatsgasbedrijf.


Erdogan blokkeert NAVO-toetreding van Zweden en Finland: ?Beide landen bieden onderdak aan PKK?
17 Mei 2022, 00:02 HLN.BE
Turkije ziet een NAVO-toetreding van Zweden en Finland niet zitten en zal het lidmaatschap dan ook niet goedkeuren. Dat laat president Recep Tayyip Erdogan weten. De beslissing van Turkije maakt de toetreding van de twee landen tot het militaire bondgenootschap onmogelijk aangezien alle lidstaten groen licht moeten geven.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn