NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Finland

2News.be / Trefwoorden / Finland

GP KUNSTSCHAATSEN - Loena Hendrickx schaatst in november GP's van Frankrijk en Finland
24 Juli, 00:08 Skynet Buitenland
Kunstschaatsster Loena Hendrickx zal het komend seizoen deelnemen aan de Grand Prix van Frankrijk, die van 4 tot en met 6 november in Angers wordt gehouden, en die van Finland, van 25 tot en met 27 november in Espoo. De Internationale Schaats Unie (ISU) heeft deze week de uitnodiging verstuurd.


Kamercommissie stemt in met NAVO-toetreding Finland en Zweden
19 Juli, 00:02 HLN.BE
De Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen heeft vanmiddag unaniem ingestemd met de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO. Dat gebeurde tijdens de eerste vergadering van de Commissie met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.


Finland en Zweden bevestigen formeel NAVO-lid te willen worden
5 Juli, 00:02 HLN.BE
Finland en Zweden hebben maandag op het NAVO-hoofdkwartier hun toetredingsgesprekken afgerond. Ze hebben formeel bevestigd dat ze de ?politieke, wettelijke en militaire verplichtingen en engagementen van het NAVO-lidmaatschap? willen en kunnen halen, zegt de verdragsorganisatie maandag.


30 Juni, 00:06 Volkskrant
NAVO-baas Stoltenberg begroet "constructieve gesprekken" over toetreding tussen Turkije, Zweden en Finland
21 Juni, 00:04 HLN.BE
De gesprekken tussen Turkije, Finland en Zweden bij de NAVO om een oplossing te vinden voor de Turkse bezwaren tegen een toetreding van Finland en Zweden, zijn constructief verlopen en zullen voortgezet worden. Dat zegt NAVO-baas Jens Stoltenberg in een persbericht.


Russische gasleveringen aan Finland gestopt
23 Mei, 00:03 NU.NL - Economie
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft zaterdagochtend de gaskraan dichtgedraaid voor Finland, meldt het Finse Gasum in een persbericht. Het is nog niet duidelijk waarom de gaskraan wordt dichtgedraaid. De gasvoorziening van Finse huishoudens komt niet in gevaar, benadrukt het staatsgasbedrijf.


Erdogan blokkeert NAVO-toetreding van Zweden en Finland: ?Beide landen bieden onderdak aan PKK?
17 Mei, 00:02 HLN.BE
Turkije ziet een NAVO-toetreding van Zweden en Finland niet zitten en zal het lidmaatschap dan ook niet goedkeuren. Dat laat president Recep Tayyip Erdogan weten. De beslissing van Turkije maakt de toetreding van de twee landen tot het militaire bondgenootschap onmogelijk aangezien alle lidstaten groen licht moeten geven.


Rusland officieel gestopt met elektriciteitsleveringen aan Finland
15 Mei, 00:07 Skynet Buitenland
De Russische export van elektriciteit naar Finland is afgelopen nacht stopgezet. Gisteren had de in Helsinki gevestigde leverancier RAO Nordic Oy, die volledig in handen is van het Russische InterRAO, al aangekondigd ermee te zullen stoppen.


Finland wil vingerafdrukken van paspoort gebruiken om criminelen op te sporen
18 April, 00:11 NU.NL - Tech
Finland wil zware criminelen kunnen opsporen met behulp van vingerafdrukscans die zijn gemaakt bij het aanvragen van paspoorten en identiteitsbewijzen. Het Finse ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt momenteel of dit haalbaar is, meldt YLE News.


Volleyballers verslaan Finland op EK en stellen groepswinst veilig
8 September 2021, 00:04 NU.NL - Sport
De Nederlandse volleyballers hebben de groepsfase van het EK dinsdag afgesloten met een 3-1-overwinning op Finland. Daardoor mag de formatie van bondscoach Roberto Piazza als groepswinnaar naar de achtste finales.


Finland stuurt tijdelijk geen migranten terug naar Afghanistan
13 Juli 2021, 00:05 Skynet
Finland stuurt tijdelijk geen Afghaanse migranten terug naar hun land, nu het geweld daar weer oplaait. De autoriteiten willen eerst afwachten hoe de situatie in het land is. Afghanistan had zondag zelf gevraagd aan Europa om geen Afghaanse migranten meer het land uit te zetten.


Amazon start ontwikkelcentrum voor Scout-bezorgrobot in Finland
4 Juli 2021, 00:00 Tweakers
Amazon zet een Scout Development Center op in het Finse Helsinki. Technici van het bedrijf richten zich daar op de ontwikkeling van software voor de autonome Scout-bezorgrobot, in samenwerking met onder andere Britse en Duitse teams.


Belgian Cats pakken tegen Finland eenvoudig hun vijfde zege op rij
4 Februari 2021, 17:37 Skynet
De Belgische basketbalvrouwen hebben in hun bubbel in het Portugese Matosinhos ook hun vijfde en voorlaatste EK-kwalificatieduel gewonnen. De Belgian Cats versloegen Finland zonder veel moeite met 82-47 (ruststand: 39-32).


Belgian Cats verpletteren Finland en zitten op koers voor maximum van 6 op 6 in EK-kwalificatiereeks
4 Februari 2021, 17:07 HLN.BE
De Belgische basketbalvrouwen hebben in hun bubbel in het Portugese Matosinhos ook hun vijfde en voorlaatste EK-kwalificatieduel gewonnen. De Belgian Cats versloegen Finland zonder veel moeite met 82-47 (ruststand: 39-32).


21 Januari 2021, 17:36 De Tijd
Jari-Matti Latvala behoudt leiding in Finland
7 April 2018, 22:18 Het Nieuwsblad

De Fin Jari-Matti Latvala (VW Polo-R) staat halfweg de derde dag nog steeds aan de leiding van de rally van Finland. Dit is de achtste manche van het WK.
?Carles Puigdemont heeft Finland verlaten en is al terug in België?
24 Maart 2018, 18:00 Gazet v. Antwerpen

Carles Puigdemont heeft Finland verlaten. De voormalige Catalaanse leider is intussen al terug in België. Dat heeft een Finse volksvertegenwoordiger zaterdag gezegd aan DPA en AFP.
Catalaanse separatistenleider Puigdemont aangehouden in Duitsland
25 Maart 2018, 11:24 NOS nieuws

De Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont is in Duitsland aangehouden. Dat meldt zijn advocaat. Puigdemont was vanuit Denemarken via Duitsland onderweg naar België, waar hij in ballingschap leeft. Hij werd aan de Deens-Duitse grens tegengehouden en door de politie meegenomen. Puigdemont wordt nu vastgehouden op een politiebureau.

De Catalaanse leider had een lezing gegeven in Finland. Het Europese aanhoudingsbevel tegen hem was sinds vrijdag weer van kracht.

Rebellie

Spanje wil Puigdemont berechten vanwege rebellie, opruiing en misbruik van gemeenschapsgeld. Hij riep eind oktober vorig jaar de onafhankelijkheid van Catalonië uit, na een referendum dat door het Spaanse Hooggerechtshof als illegaal was bestempeld.

Puigdemont week vervolgens uit naar België om zijn arrestatie te ontlopen. Daar is rebellie niet strafbaar en leek hij minder kans te lopen op aanhouding.

Volgens Duitse media heeft de Spaanse recherche het Duitse Openbaar Ministerie getipt dat Puigdemont via Denemarken en Duitsland naar België zou terugreizen.

Juridisch circus

In de woorden van correspondent Rop Zoutberg is "het hele juridische circus direct op gang gebracht om Puigdemont uit te leveren aan Spanje". Zoutberg voegt daaraan toe dat er nu "ongetwijfeld weken van getouwtrek" volgen voordat er een besluit valt over het terugsturen van de separatistenleider naar Spanje.

Hij liet begin deze maand weten ervan af te zien opnieuw regiopresident te worden van Catalonië, waar bij regioverkiezingen de separatisten opnieuw de meerderheid kregen. Het constitutioneel hof in Madrid verbood Puigdemont zich via een videoverbinding te laten installeren als regiopresident, en hij kon niet naar Barcelona afreizen omdat hij dan zeker zou worden gearresteerd.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn