NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Filmfestival

2News.be / Trefwoorden / Filmfestival

Franse film Anatomy of a Fall wint Gouden Palm op filmfestival Cannes
28 Mei, 00:09 NU.NL - Film
De Franse film Anatomy of a Fall van regisseur Justine Triet heeft zaterdagavond op het filmfestival in Cannes de Gouden Palm gewonnen. Triet is de derde vrouw ooit die de prestigieuze filmprijs wint.


Filmfestival Cannes 2023 - Britse film over seksualiteit wint prijs Un Certain Regard
27 Mei, 00:02 Skynet Buitenland
De film "How To Have Sex' van de Britse regisseur Molly Manning Walker (29) heeft vrijdag de prijs van de sectie Un Certain Regard gewonnen op het festival van Cannes.


Iraanse regisseur Rasoulof mag land niet uit om filmfestival Cannes te bezoeken
7 Mei, 00:06 NU.NL - Film
De Iraanse regisseur Mohammad Rasoulof mag Iran niet uit, meldt The Hollywood Reporter. Hij had graag deze maand naar het filmfestival van Cannes willen gaan.


Belgische regisseurs El Arbi en Fallah halen film uit selectie Iraans filmfestival
6 Februari, 01:10 NU.NL - Film
De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben hun film Rebel officieel teruggetrokken uit de selectie van het Iraanse filmfestival Fajr. Dat laten de filmmakers weten in een verklaring op Instagram. El Arbi en Fallah willen hiermee laten zien dat zij het Iraanse regime niet gedogen.


Climax van Cannes nadert: waarom dit filmfestival belangrijker is dan je denkt
30 Mei 2022, 00:07 NU.NL - Film
Alle grootheden van de filmwereld komen eind mei in Zuid-Frankrijk samen. In Cannes vindt daar al decennia het belangrijkste en meest prestigieuze filmfestival ter wereld plaats. Zaterdagavond worden de prijzen uitgereikt. Wat maakt dit filmfestival nou zo bijzonder?


Filmfestival Cannes - Prijs voor beste vrouwelijke rol gaat naar Zar Amir Ebrahimi
29 Mei 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Op het Filmfestival van Cannes is de prijs voor de beste vrouwelijke rol zaterdag toegekend aan de Iraanse Zar Amir Ebrahimi.


De Belofte van Pisa wint meerdere prijzen bij Brits filmfestival
29 Januari 2022, 00:10 NU.NL - Film
De Nederlandse film De Belofte van Pisa is in de prijzen gevallen op het Breaking TV Film Festival in Londen. De verfilming van het boek van Mano Bouzamour won de prijs voor beste film en Norbert ter Hall werd verkozen tot beste regisseur.


ANNE+-actrice Hanna van Vliet Shooting Star op filmfestival in Berlijn
14 Januari 2022, 00:07 NU.NL - Film
Hanna van Vliet is op het aankomende filmfestival in Berlijn een van de zogenoemde Shooting Stars. Het filmfestival roept de 29-jarige actrice hiermee uit tot een van de tien grote jonge Europese filmtalenten.


Organisator van enige urban filmfestival: 'Wij laten zwarte filmmakers wel zien'
11 November 2021, 00:06 NU.NL - Film
Reguillo Wijngaarde ziet zeven jaar nadat hij de eerste editie van het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) organiseerde meer begrip voor wat hij doet. Maar volgens de festivalorganisator, die filmmakers van niet-westerse afkomst een podium wil bieden, is er nog altijd veel werk aan de winkel.


Benedict Cumberbatch krijgt ereprijs op filmfestival Toronto
18 Augustus 2021, 00:07 NU.NL - Film
De Britse acteur Benedict Cumberbatch krijgt op het Toronto Film Festival (TIFF) een ereprijs. De 45-jarige acteur ontvangt daar de TIFF Tribute Actor Award.


Nederlandse films vallen in de prijzen op Zwitsers filmfestival Locarno
18 Augustus 2021, 00:07 NU.NL - Film
Meerdere Nederlandse films zijn in de prijzen gevallen op het internationale filmfestival van Locarno in Zwitserland. De Nederlandse regisseur Eliane Esther Bots won in het internationale competitieprogramma van Pardi di domani (Luipaarden van morgen) de prijs voor beste regie voor haar korte film In Flow of Words.


Directeur filmfestival verdedigt prijs Johnny Depp: 'Hij is nooit veroordeeld'
18 Augustus 2021, 00:07 NU.NL - Film
De directeur van het filmfestival van San Sebastian heeft vrijdag in een verklaring zijn steun betuigd aan Johnny Depp. De acteur krijgt tijdens het festival in september een oeuvreprijs uitgereikt, maar die beslissing stuitte op weerstand van de organisatie van Spaanse vrouwelijke filmmakers.


Regisseur Ridley Scott krijgt prijs tijdens Venetiaans filmfestival
11 Augustus 2021, 00:05 NU.NL - Film
Ridley Scott krijgt de eerste Cartier Glory to the Filmmaker Award uitgereikt voor zijn werk als filmregisseur en -producent. Scott neemt de prijs in ontvangst tijdens het Venice International Film Festival in september, zo meldt Variety maandag.


Acteur Elliot Page krijgt Achievement Award op lhbtiq+-filmfestival
11 Augustus 2021, 00:05 NU.NL - Film
Elliot Page ontvangt deze maand op het lhbtiq+-filmfestival Outfest in Los Angeles de jaarlijkse Achievement Award, maakt Deadline maandag bekend.


Johnny Depp krijgt oeuvreprijs van filmfestival van San Sebastian
11 Augustus 2021, 00:05 NU.NL - Film
Johnny Depp ontvangt de Donostia Award van de organisatie van het internationale filmfestival van San Sebastian. De Amerikaanse acteur, die in opspraak raakte door een mishandelingszaak, wordt voor zijn gehele oeuvre beloond.


Indiase film Pebbles wint Tiger Award op filmfestival Rotterdam
7 Februari 2021, 17:42 NU.NL - Film
De Indiase film Pebbles heeft de Tiger Award gewonnen op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). De publieksprijs was voor Quo vadis, Aida? van de Bosnische filmmaker Jasmila Zbanic.


Filmfestival van Cannes uitgesteld naar juli
27 Januari 2021, 18:38 Skynet
Het internationaal filmfestival in de Franse badplaats Cannes wordt dit jaar wegens de coronapandemie uitgesteld naar juli. Dat hebben de organisatoren vandaag bekendgemaakt.


Filmfestival van Cannes zoals verwacht verplaatst naar juli
27 Januari 2021, 18:02 NU.NL - Film
Het filmfestival van Cannes, dat traditiegetrouw in mei plaatsvindt, is woensdag zoals verwacht naar juli opgeschoven. Het festival wordt nu van 6 tot en met 17 juli in de Franse stad gehouden.


Filmfestival Anima komt naar huiskamer
26 Januari 2021, 16:21 Skynet
Het Brusselse animatiefilmfestival Anima zal dit jaar volledig online plaatsvinden. Via het nieuwe platform - met de toepasselijke naam Anima Online - hebben liefhebbers vanuit hun huiskamer toegang tot vele langspeelfilms, tientallen kortfilmprogramma's, vooraf opgenomen masterclasses en diverse interviews met onder andere filmmakers. Het platform werd vandaag voorgesteld tijdens een persconferentie.


Jubileumeditie filmfestival Anima wordt volledig online gehouden
19 Januari 2021, 11:19 Skynet
De 40ste editie van het filmfestival Anima had een groot feest kunnen worden met volle zalen, maar daar steekt corona een stokje voor. De organisatie heeft besloten om de jubileumeditie van 12 tot en met 21 februari volledig online te houden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn