NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Festival

2News.be / Trefwoorden / Festival

Sarah Bovy naar het Goodwood Festival of Speed
25 Juni, 00:04 Autosport
Sarah Bovy en haar teamgenoten bij Iron Dames in het WEC, Michelle Gatting en Rahel Frey zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het Goodwood Festival of Speed. De drie dames zullen deelnemen aan de fameuze Hillclimb met hun Ferrari 488 GTE waarmee ze van de maand nog deelnamen aan de 24 Heures du Mans.

Lees meer: Sarah Bovy naar het Goodwood Festival of Speed


Verdachte 'needle spiking' op Haags festival blijft langer vastzitten
23 Juni, 00:05 NOS nieuws

Een 31-jarige man die afgelopen week bij een festival in het Haagse Zuiderpark werd opgepakt, blijft veertien dagen langer in voorarrest. Hij zou op het festival meerdere vrouwen met een injectienaald hebben gestoken.

Dinsdag meldde de politie dat er geen enkel bewijs is dat mensen in ons land tijdens het uitgaan gedrogeerd zijn met een naald. Er werden landelijk tussen de 25 en 40 meldingen van needle spiking onderzocht, maar niets duidde erop dat er daadwerkelijk iets is gebeurd, zei een politiewoordvoerder.

Inhoud injectiespuit onderzocht

Ook bij het incident in het Zuiderpark is niet duidelijk of het om needle spiking gaat. Een vrouw die geprikt werd merkte zelf niks, maar omstanders meldden dat de verdachte haar had gestoken. Vandaag is duidelijk geworden dat er nog twee andere vrouwen aangifte gedaan hebben omdat ze met een naald gestoken zijn op het festival.

Volgens de politie is geen van de vrouwen buiten bewustzijn geraakt. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de inhoud van de injectiespuit die de verdachte bij zich had. De resultaten zijn nog niet bekend.

De 31-jarige man die de vrouwen prikte wordt verdacht van mishandeling. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

NOS Stories maakte onlangs deze video over needle spiking:
Festival Cannes - Speciale prijs voor de broers Dardenne
Op de 75ste editie van het Filmfestival van Cannes is de speciale prijs zaterdagavond toegekend aan de gebroeders Jean-Pierre en Luc Dardenne.


29 Mei, 00:05 Skynet Buitenland
Festival Cannes - Gouden Palm voor "Zonder Filter" van Ruben Ostlund
29 Mei, 00:05 Skynet
De Gouden Palm van het Filmfestival van Cannes 2022 is zaterdagavond toegekend aan de Zweed Ruben Ostlund en zijn film "Zonder Filter".


Festival Cannes - Belgen Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch delen met Skolimowski juryprijs
29 Mei, 00:05 Skynet
Op het Filmfestival van Cannes was er zaterdagavond een ex-aequo wat betreft de Prijs van de Jury. De Belgen Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch delen de prijs voor 'De acht bergen' met Jerzy Skolimowski '('Eo').


Festival Cannes - Speciale prijs voor de broers Dardenne
29 Mei, 00:05 Skynet
Op de 75ste editie van het Filmfestival van Cannes is de speciale prijs zaterdagavond toegekend aan de gebroeders Jean-Pierre en Luc Dardenne.


Alle Vlaamse teams en rijders tijdens het Franco Fun Festival
21 Mei, 00:04 Autosport
Foto's: Alle Vlaamse teams en rijders tijdens het Franco Fun Festival


New Race Festival: Nabeschouwing van JFT Engineering
De start van het nationale raceseizoen op Circuit Zolder met de Belcar Sprint Cup en het Belcar Endurance Championship is achter de rug. Op 14 en 15 mei vond op Circuit Zolder het New Race Festival plaats, dat ook zijn 40ste verjaardag vierde. Op het programma stond niet alleen de opener van het Belgische uithoudingskampioenschap, maar ook de eerste sprintraces van de Belcar Sprint Cup en die trakteerden de toeschouwers ook op heel wat spektakel. JFT Engineering behaalde met de snelle Renault Clio RS niet alleen een zege en een derde plaats in het sprintkampioenschap, maar won bovendien in de klasse TB van het Belcar Endurance Championship.

Lees meer: New Race Festival: Nabeschouwing van JFT Engineering


Voorbeschouwing New Race Festival 2022
Het wachten is over, want na een lange winter is het nu tijd voor de start van het Belcar Endurance Championship 2022. Het nationale uithoudingskampioenschap onderging een make-over afgelopen tussenseizoen en die make-over lijkt meer dan geslaagd te zijn. Minstens 25 wagens worden zondag om 13u05 aan de start van de eerste race van het seizoen 2022 verwacht, een eerste race uiteraard op Circuit Zolder tijdens het New Race Festival dat zijn 40ste verjaardag viert.

Lees meer: Voorbeschouwing New Race Festival 2022


Beyond the Black Box Festival: kunstperformance op een tennisveld
12 Mei, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Dat voorstellingen al eens buiten de lijntjes mogen kleuren, bewijst het driedaags kunstenfestival ?Beyond The Black Box? dat dit weekend in Antwerpen plaatsvindt. Deelnemende kunstenaars experimenteren met zowat alles en laten daarbij de vaste hokjes achter zich. Zo vindt de voorstelling Wilson plaats op een tennisveld.
GO! scholengroep Antwerpen organiseert festival voor meer dan 150 beginnende leerkrachten: ?Velen haken binnen de 5 jaar af?
5 Mei, 00:03 Gazet v. Antwerpen

In de Freinetschool in Hoboken organiseerde de GO! scholengroep Antwerpen, festival Startland. Een namiddag om startende leerkrachten eens te soigneren. ?Leraar zijn is een bijzonder veelzijdige job. Veel starters geven er binnen de eerste vijf jaar de brui aan, wat het lerarentekort nog doet groeien?, zegt Joke Temmerman, communicatieverantwoordelijke van GO! Antwerpen.
Festival ?Beyond the Blackbox? waaiert uit over heel Antwerpen met voorstellingen die zich niet in hokjes laten steken
14 April, 00:01 Gazet v. Antwerpen

In het Centraal Station, in een moskee, op straat, op een tennisveld of in een buurthuis: de eerste Antwerpse editie van kunstenfestival Beyond the Blackbox trakteert het publiek drie dagen lang op grensverleggend werk dat de klassieke theatersetting openbreekt.
Prins Floris draait als dj op Kingsland Festival
22 Maart, 00:08 NU.NL - Muziek
Prins Floris is een van de dj's die op het festival Kingsland in Amsterdam gaan draaien. De jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven gaat eerst met zijn familie mee naar Maastricht voor de koningsdagviering in die stad en zal daarna achter de draaitafel plaatsnemen op het festival in Amsterdam.


Opel Manta ElektroMOD wint Festival 2022
4 Februari, 00:03 Autozine
De jury van het Festival Automobile International twijfelde niet. De Opel Manta GSe ElektroMOD trekt de aandacht als een historische stijlicoon in een nieuw, innovatief jasje. Zo stelt de jury vast. De twaalf experts op gebied van autosport, architectuur, mode, design, cultuur en media beschreven de Opel Manta GSe ElektroMOD tijdens de Grand Prix du Festival als een succesvolle herinterpretatie van modellen van vroeger. Dit toont aan dat de Manta GSe ElektroMOD niet zomaar een klassiek model is dat weer tot leven is gewekt.


Tomorrowland en Rock Werchter organiseren samen nieuw Belgisch festival
29 Januari, 00:09 NU.NL - Muziek
De Belgische festivals Tomorrowland en Rock Werchter organiseren samen het nieuwe CORE Festival. Het tweedaagse evenement moet 27 en 28 mei plaatsvinden in Brussel, laten de organisaties woensdag weten.


Ja Rule, Ashanti en Snollebollekes te zien op nieuw festival tijdens Pinksteren
29 Januari, 00:09 NU.NL - Muziek
Onder anderen Ja Rule, Sisqo, Paul Elstak en Snollebollekes treden in het pinksterweekend (3 tot 5 juni) op tijdens het nieuwe muziekfestival ICONS Live in Sparta-stadion Het Kasteel.


Renault wint op festival Automobile Intl
28 Januari, 00:02 Autozine
Ook dit jaar reikte het Festival Automobile International zijn Grote Prijs uit. Op 3 december 2021 kwam een jury van twaalf leden uit verschillende sectoren (autos, media, architectuur en juwelen) in Parijs bijeen om de selectie creatieve en visionaire projecten van dit jaar te onderzoeken en de laureaten van de veertien prijzen aan te duiden. Twee projecten van Renault trokken de aandacht van de jury.


Listen Festival kondigt de tweede reeks artiesten aan
21 Januari, 00:02 Skynet Belgie
Listen Festival 2022 vindt dit jaar plaats van 30 maart tot 3 april op verschillende unieke locaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het festival kondigt nu een reeks nieuwe namen en locaties aan.


Eurosonic Noorderslag zegt als eerste grote festival fysieke editie in 2022 af
9 December 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
Eurosonic Noorderslag (ESNS) gaat volgende maand niet in de fysieke vorm door. De organisatie heeft vanwege de huidige coronamaatregelen nu al besloten het Groningse festival alleen online te laten doorgaan. ESNS is daardoor het eerste grote festival van 2022 dat niet op de normale manier kan doorgaan.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn