NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Facebook

2News.be / Trefwoorden / Facebook

Facebook overtrad tien jaar lang de wet met verwerking persoonsgegevens
16 Maart, 00:02 NU.NL - Economie
Facebook heeft de wet overtreden bij de verwerking van persoonsgegevens van Nederlandse gebruikers, oordeelt de rechtbank Amsterdam woensdag. Het socialemediabedrijf gebruikte de gegevens voor advertentiedoeleinden en verstrekte ze aan andere bedrijven, terwijl dat niet mocht.


Facebook-moeder Meta schrapt nog eens 10.000 banen
Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft een tweede ontslagronde in enkele maanden tijd aangekondigd. Er zullen zowat 10.000 banen verdwijnen, klinkt het dinsdag op de website van Meta. Daarnaast worden 5.000 vacatures die nog niet waren ingevuld, geschrapt.


Meta test betaald verificatievinkje op Facebook en Instagram
21 Februari, 00:53 Tweakers
Meta begint een test waarbij gebruikers kunnen betalen voor een verificatievinkje op Facebook en Instagram. Naast dat vinkje krijgen abonnees van dit Meta Verified ook extra features en betere helpdeskondersteuning. In de testfase kost dat vinkje dertien euro per maand.


Abonnement voor Facebook en Instagram op komst
20 Februari, 00:22 De Tijd
19:49 Meta Platforms lanceert een abonnement voor Facebook en Instagram. Dat meldt CEO Mark Zuckerberg via zijn Instagramkanaal.


Instagram- en Facebook-account van Donald Trump zijn weer in de lucht
12 Februari, 00:06 NU.NL - Economie
Donald Trump heeft weer toegang gekregen tot zijn Instagram- en Facebook-account. Twee weken eerder kondigde Meta, het moederbedrijf van de twee sociale media, al aan dat de voormalige Amerikaanse president zijn accounts weer mag gaan gebruiken.


Trump mag weer op Facebook
11 Februari, 00:01 Emerce
Facebook en Instagram hebben, zoals eerder aangekondigd, oud-president Trump weer toegang gegeven tot hun platforms.


NU+ | GIPHY tien jaar oud: van gifjesprobeersel tot mislukte Facebook-overname
6 Februari, 01:12 NU.NL - Tech
Van een popcorn etende Michael Jackson tot Homer Simpson die langzaam in de bosjes verdwijnt: zoek je weleens een bewegende afbeelding, oftewel gifje, dan ben je sowieso uitgekomen bij GIPHY. Tien jaar geleden werd het platform opgetuigd als een probeersel. Hoe is dat dat in de loop der jaren veranderd?


NU+ | GIPHY tien jaar oud: van gifjesprobeersel tot mislukte Facebook-overname
6 Februari, 01:12 NU.NL - Tech
Van een popcorn etende Michael Jackson tot Homer Simpson die langzaam in de bosjes verdwijnt: zoek je weleens een bewegende afbeelding, oftewel gifje, dan ben je sowieso uitgekomen bij GIPHY. Tien jaar geleden werd het platform opgetuigd als een probeersel. Hoe is dat dat in de loop der jaren veranderd?


Facebook passeert grens van twee miljard gebruikers
6 Februari, 01:12 NU.NL - Tech
Een kwart van de wereldbevolking maakt iedere dag gebruik van Facebook, heeft moederbedrijf Meta donderdag bekendgemaakt. Nooit eerder zaten zo veel mensen op het sociale netwerk. De kwartaalcijfers van het socialemediabedrijf waren beter dan verwacht door gestegen advertentie-inkomsten.


Facebook passeert grens van twee miljard gebruikers
6 Februari, 01:12 NU.NL - Tech
Een kwart van de wereldbevolking maakt iedere dag gebruik van Facebook, heeft moederbedrijf Meta donderdag bekendgemaakt. Nooit eerder zaten zo veel mensen op het sociale netwerk. De kwartaalcijfers van het socialemediabedrijf waren beter dan verwacht door gestegen advertentie-inkomsten.


Meta liet jarenlang websites scrapen terwijl dat op Facebook niet mocht
4 Februari, 00:01 Tweakers
Techgigant Meta betaalde jarenlang een bedrijf om websites te scrapen, terwijl het juist probeerde te voorkomen dat die praktijk plaatsvond op Facebook en Instagram. Dat schrijft financieel persbureau Bloomberg. Meta zou geen sites van concurrenten hebben laten scrapen.


Donald Trump krijgt weer toegang tot zijn accounts op Facebook en Instagram
31 Januari, 00:11 NU.NL - Tech
Donald Trump krijgt weer toegang tot zijn Facebook- en Instagram-accounts. Dat heeft Meta, het moederbedrijf van de twee sociale media, woensdag bekendgemaakt. De voormalige Amerikaanse president kan zijn accounts binnen enkele weken weer gebruiken. Hij moet zich dan wel aan de gebruiksvoorwaarden houden.


Facebook en Instagram heffen Trumps blokkade 'in de komende weken' op
27 Januari, 00:00 Tweakers
De Amerikaanse oud-president Donald Trump mag binnenkort weer op Facebook en Instagram. Moederbedrijf Meta zegt dat het risico voor de publieke veiligheid nu voldoende is verminderd, waardoor Trump weer op de platforms mag.


Trump kan binnenkort weer op Facebook en Instagram
26 Januari, 00:06 NOS nieuws

Hij was twee jaar verbannen, maar Donald Trump mag binnenkort weer op Facebook en Instagram. De schorsing van de Amerikaanse oud-president wordt "in de komende weken" opgeheven, heeft het socialemediabedrijf Meta bekendgemaakt.

Nick Clegg, de Britse oud-vicepremier en tegenwoordig directeur bij Meta, zegt dat mensen moeten kunnen horen wat politici te zeggen hebben. Er zal wel op Trump gelet worden, waarschuwde Clegg. Als hij weer een grens overgaat, volgen er opnieuw maatregelen, klinkt het. Berichten kunnen verwijderd worden of het bereik ervan kan worden beperkt. Ook een nieuwe schorsing wordt niet uitgesloten.

Trump werd geschorst na de Capitool-bestorming van begin januari 2021; zijn opruiende berichten zouden hebben geleid tot het geweld en vormden daarom een "ernstige schending" van onze regels, liet Meta weten. Ook Twitter blokkeerde hem, maar op dat medium werd hij na de overname door Elon Musk weer in genade aangenomen.

Trump richtte na zijn schorsing een eigen socialemediumplatform op, Truth Social. Daarop laat hij weten dat Facebook miljarden heeft verloren door het besluit hem te weren. "Dat mag een zittende president, of wie dan ook die het niet verdient, nooit meer gebeuren", schrijft hij.

De 76-jarige Trump wil opnieuw een poging doen om president te worden, maakte hij in november bekend.
Facebook gaat berichten van miljoenen Messenger-gebruikers beveiligen
25 Januari, 00:21 NU.NL - Economie
Facebook gaat de test met versleutelde berichten in Messenger uitbreiden, schrijft moederbedrijf Meta. Het zou gaan om miljoenen gebruikers die extra beveiliging tegen pottenkijkers krijgen.


N-VA en Vlaams Belang geven binnen Europa meeste geld uit aan Facebook-ads
12 Januari, 00:00 Tweakers
De Belgische partijen N-VA en Vlaams Belang geven bovengemiddeld veel geld uit aan socialemedia-advertenties, concluderen onderzoekers. De twee partijen zijn zelfs de grootste adverteerders binnen Europa.


Facebook heeft langer de tijd nodig om te beslissen of Trump mag terugkeren
6 Januari, 00:10 NU.NL - Tech
Facebook-moederbedrijf Meta heeft langer de tijd nodig om te beslissen of Donald Trump weer welkom is op het platform. De oud-president van de Verenigde Staten werd begin 2021 verbannen van het platform omdat hij de bestormers van het Capitool zou hebben opgehemeld.


Facebook en Instagram krijgen miljoenenboete voor schenden privacy gebruikers
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Meta heeft woensdag twee boetes van in totaal 390 miljoen euro gekregen. Het bedrijf heeft de privacy van Facebook- en Instagram-gebruikers geschonden, verklaart de Ierse data-autoriteit DPC.


Facebook beslist of Trump mag terugkeren: hoe zat het ook alweer?
6 Januari, 00:04 NU.NL - Economie
Het is zaterdag precies twee jaar geleden dat Donald Trump werd verbannen van Facebook. Moederbedrijf Meta beslist deze maand of de oud-president van de Verenigde Staten mag terugkeren. Hoe zat het ook alweer precies?


Facebook-moeder Meta krijgt 390 miljoen euro boete van Europese privacywaakhond
5 Januari, 00:06 Skynet Buitenland
Meta Platforms Inc., moedermaatschappij van Facebook en Instagram, heeft van de Europese privacywaakhond twee boetes voor 390 miljoen euro in totaal gekregen. Het bedrijf zou zich niet gehouden hebben aan de Europese GDPR-regels, aldus de Ierse regulator die handelt in naam van de hele Europese Unie.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn