NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Facebook

2News.be / Trefwoorden / Facebook

Facebook en Instagram verwijderen berichten over abortuspillen
Maandag, 00:12 NU.NL - Tech
Facebook en Instagram verwijderen berichten van gebruikers die hulp bieden bij het verkrijgen van abortuspillen, meldt het Amerikaanse persbureau AP.


Facebook opent toch geen datacenter in Zeewolde: dit ging eraan vooraf
Maandag, 00:11 NU.NL - Tech
Er komt definitief geen datacenter van Facebook in Zeewolde, zo werd donderdag bekend. Over de komst werd ruim een half jaar gebakkeleid. Een tijdlijn van de ontwikkelingen.


Moederbedrijf Facebook zet streep door plannen voor datacenter in Zeewolde
Maandag, 00:04 NU.NL - Economie
Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, zet definitief een streep door zijn plannen voor een datacenter in Zeewolde. Tegen de komst van het datacenter was al langer veel verweer en het Rijk bepaalde onlangs de grond nog niet beschikbaar te willen stellen. Meta besloot de plannen eerder al voorlopig op te schorten.


Facebook verandert manier van adverteren na beschuldiging van discriminatie
27 Juni, 00:13 NU.NL - Tech
Facebook-moederbedrijf Meta schikt met de Amerikaanse overheid in een zaak over discriminatie in advertenties. Als onderdeel van de schikking belooft Facebook zijn manier van adverteren aan te passen.


Facebook, Google en Twitter moeten strenger optreden tegen nepnieuws
20 Juni, 00:12 NU.NL - Tech
Techbedrijven zoals Google, Facebook en Twitter lopen in de Europese Unie het risico om forse boetes te krijgen als ze te weinig doen tegen de verspreiding van desinformatie. De Europese Commissie heeft donderdag aangescherpte regels gepubliceerd waar de bedrijven zich aan moeten houden.


Facebook gaat meer video's tonen van personen die gebruikers niet volgen
20 Juni, 00:12 NU.NL - Tech
Facebook gaat binnenkort zijn tijdlijn aanpassen, meldt The Verge woensdag. Gebruikers krijgen daardoor meer stories en reels-video's te zien van personen of pagina's waar zij niet bevriend mee zijn of die zij niet volgen.


Oordeel dat Facebook gifjesplatform GIPHY moet verkopen was terecht
20 Juni, 00:12 NU.NL - Tech
Facebook-moederbedrijf Meta heeft bot gevangen in de rechtszaak over de overname van gifjesplatform GIPHY. In hoger beroep oordeelde een Britse mededingingsinstantie dinsdag dat de beslissing dat de koop moet worden teruggedraaid rechtmatig is genomen.


Facebook brengt Messenger terug in app en focust meer op 'aangeraden' posts
17 Juni, 00:01 Tweakers
Meta gaat Facebook Messenger terugbrengen in de Facebook-app. De berichtendienst krijgt een plek rechtsboven in beeld. Daarnaast gaat de feed veranderen. Die krijgt meer posts, vooral Stories en korte video's, waarvan het algoritme denkt dat gebruikers ze interessant vinden.


Gerucht: Meta annuleert Facebook-smartwatch met 5- en 12-megapixelcamera's
10 Juni, 00:01 Tweakers
Meta zou een van zijn smartwatches, Milan, geannuleerd hebben. Gebruikers hadden apps kunnen installeren via hun Facebook-account. Daarnaast zou het model twee camera's krijgen: een aan de voorkant onder het scherm en een aan de achterkant.


Mark Zuckerberg bleef het gezicht, maar Sheryl Sandberg maakte Facebook groot
6 Juni, 00:13 NU.NL - Tech
Sheryl Sandberg heeft woensdag haar afscheid bij Facebook-moederbedrijf Meta bekendgemaakt. Hoewel ze geldt als nummer twee van het bedrijf direct achter oprichter Mark Zuckerberg, was Sandberg zakelijk gezien degene die zorgde dat Facebook schatrijk en machtig werd.


Voor deze uitdagingen staat de opvolger van Sheryl Sandberg bij Meta
6 Juni, 00:13 NU.NL - Tech
Sheryl Sandberg stopt als topvrouw bij Facebook-moederbedrijf Meta. Dit zijn de uitdagingen waar de nieuwe operationeel directeur Javier Olivan voor staat.


Topvrouw Facebook stopt na veertien jaar
3 Juni, 00:01 Tweakers
Operationeel directeur Sheryl Sandberg stopt bij Meta, voorheen Facebook. Sandberg is sinds 2008 de nummer twee bij het bedrijf, achter oprichter Mark Zuckerberg. Zuckerberg grijpt het vertrek aan om meer afdelingen van het bedrijf direct aan hem te laten rapporteren.


Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg zet stap terug
2 Juni, 00:04 NOS nieuws

Topvrouw Sheryl Sandberg van Facebook heeft aangekondigd dat ze terugtreedt als operationeel directeur. Ze deed die aankondiging in een bericht op het sociale medium. De 52-jarige Sandberg was jarenlang een belangrijke drijvende kracht achter het zakelijke succes van de techgigant. Ze stond bekend als de nummer 2 van het bedrijf, na oprichter Mark Zuckerberg.

Sandberg kwam in 2008 over van Google, dat was vier jaar voordat Facebook een beursgenoteerd bedrijf werd. Ze werd beschouwd als het zakelijke genie achter de onderneming en ze was naast Zuckerberg het belangrijkste gezicht van Facebook.

Ze heeft de advertentietak van het moederbedrijf Facebook, dat nu Meta Platforms heet, volledig geleid. Vorig jaar was Facebook onder haar leiding goed voor een omzet van bijna 120 miljard dollar.

'Einde van een tijdperk'

"Toen ik deze functie aannam, ging ik ervan uit dat ik vijf jaar in deze rol zou blijven", schrijft ze. "Veertien jaar later is het tijd om het volgende hoofdstuk van mijn leven te schrijven." Ze gaat niet helemaal weg bij het bedrijf, ze zal nog een zetel in het bestuur van Meta houden.

Topman Zuckerberg noemt het terugtreden van Sandberg "het einde van een tijdperk". Hij stelt dat zij het was die hem heeft geleerd hoe je een bedrijf moet leiden. Ze kwam bij Facebook toen Zuckerberg nog maar 23 jaar oud was. Hij zegt dat hij en zijn vrouw Sandberg als een goede vriendin beschouwen.

Javier Olivan volgt Sandberg op als operationeel directeur. Volgens Zuckerberg wordt zijn rol anders dan die van Sandberg en zal Olivan zich meer op interne aangelegenheden richten.

Het terugtreden leidde tot verliezen van Meta Platforms op Wall Street. Het bedrijf verloor na de aankondiging bijna 3 procent aan waarde.
Frances Haugen: 'Meta heeft niets geleerd uit de fouten van Facebook'
19 Mei, 00:02 De Tijd
21:31 De metaverse is voor het techbedrijf Meta een manier om verantwoordelijkheid te ontlopen. Dat heeft Facebook-klokkenluidster Frances Haugen gezegd tijdens New Insights, een event van Mediafin. 'Ik zie...


Facebook Pay herdoopt tot Meta Pay
15 Mei, 00:04 Emerce
Betaaldienst Facebook Pay zal binnenkort worden omgedoopt tot Meta Pay, zo valt te lezen in een blogpost van Meta's Stephane Kasriel.


Facebook en TikTok kunnen al lezen wat je typt, nog voor je op ?verzenden? klikt
12 Mei, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Duizenden van de meest bezochte websites wereldwijd sturen de gegevens die jij online bij hen invult, automatisch door naar adverteerders. En dat gebeurt zelfs als je daar geen toestemming voor geeft of die toestemming expliciet weigert, zo blijkt uit onderzoek waaraan de KU Leuven meewerkte. ?Het wordt nog erger. Die adverteerders, maar ook bedrijven als Facebook en TikTok, kunnen zelfs meelezen als je niet op verzenden klikt.?
Voormalig zakelijk directeur van WhatsApp heeft spijt van verkoop aan Facebook
9 Mei, 00:09 NU.NL - Tech
Voormalig WhatsApp-topman Neeraj Arora heeft er spijt van dat de chatdienst in 2014 aan Facebook werd verkocht, schrijft hij in een reeks berichten op Twitter.


Facebook zou opzettelijk pagina's Australische hulpdiensten geblokkeerd hebben
9 Mei, 00:09 NU.NL - Tech
Toen Facebook vorig jaar Australische nieuwspagina's blokkeerde om vooruit te lopen op nieuwe wetgeving, waren ook de pagina's van hulpdiensten niet meer bereikbaar. Het platform heeft altijd gezegd dat dit onopzettelijk was, maar oud-medewerkers zeggen nu tegen The Wall Street Journal dat het juist een onderhandelingstactiek was.


Moederbedrijf Facebook gaat in beroep tegen Russisch verbod
25 April, 00:10 NU.NL - Tech
Facebook-moederbedrijf Meta heeft beroep aangetekend tegen een verbod dat door de Russische rechter is opgelegd. In Rusland zijn Facebook en Instagram niet meer te gebruiken, omdat de diensten een platform boden aan "extremistische activiteiten".

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn