NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Facebook

2News.be / Trefwoorden / Facebook

Algoritme van Facebook spoort 3 tot 5 procent van alle haatberichten op
Vandaag, 00:10 NU.NL - Tech
Het algoritme dat Facebook gebruikt om haatzaaien tegen te gaan, spoort maar een klein deel van alle berichten die tot haat aanzetten op. Dat blijkt uit interne documenten van klokkenluider Frances Haugen, die The Wall Street Journalheeft ingezien.


Facebook treft miljoenenschikking met overheid VS om vermeende discriminatie
Vandaag, 00:03 NU.NL - Economie
Facebook heeft met de Amerikaanse overheid een schikking getroffen vanwege vermeende discriminatie van werkzoekenden. Het bedrijf zou duizenden functies hebben gereserveerd voor buitenlanders die met een tijdelijk werkvisum in de VS konden werken. Met een boete van 14,3 miljoen dollar (12,3 miljoen euro) voorkomt het bedrijf vervolging.


Raadkamer Brugge - Lokale radiomakers mogelijk naar assisen voor laster via Facebook
Vandaag, 00:02 Skynet Belgie
De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen wil twee mannen uit Tielt en Waregem voor het hof van assisen brengen op verdenking van laster en eerroof. Tijdens een conflict tussen twee lokale radiostations zouden de verdachten verwijten gemaakt hebben via Facebook, waardoor het om een drukpersmisdrijf zou gaan.


Instagram zegt 'neem een pauze' tegen tieners, maar kritiek op Facebook blijft
13 Oktober, 00:08 NU.NL - Tech
Facebook heeft maatregelen aangekondigd om het welzijn van tieners op zijn platforms te verbeteren. Daarover sprak Facebook-topman Nick Clegg op CNN. Facebook werd er onlangs van beschuldigd dat zijn diensten schadelijk zijn voor kinderen.


Facebook vertelt werknemers hoe ze moeten praten over onthullingen Haugen
13 Oktober, 00:08 NU.NL - Tech
Facebook heeft de werknemers uitgelegd hoe ze met hun familie en vrienden over het bedrijf kunnen praten, na de onthullingen van ex-medewerker Frances Haugen vorige week. Dat schreef The New York Times zondag op basis van een interne memo's die de krant heeft ingezien.


Toezichthouder van Facebook gaat gesprek aan met klokkenluider Haugen
13 Oktober, 00:08 NU.NL - Tech
De toezichtraad van Facebook, de Oversight Board, gaat praten met klokkenluider Frances Haugen. De oud-medewerker van Facebook beschuldigt het bedrijf onder meer van onethisch handelen. Zo zou het bedrijf winst maken boven het welzijn van gebruikers zetten.


Toezichtsraad Facebook spreekt met klokkenluider Frances Haugen
12 Oktober, 00:05 Skynet
De raad van toezicht van Facebook, de Oversight Board, spreekt binnenkort met de oud-medewerkster die het socialmediabedrijf beschuldigt van onethisch handelen. Klokkenluider Frances Haugen zei onder meer dat Facebook winst belangrijker vindt dan het maatschappelijk belang. Ook zei ze dat het bedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp zo gesloten is dat zelfs de eigen Oversight Board niet goed weet wat zich intern afspeelt.


Facebook dwong maker van automatische ontvolgtool Unfollow Everything te stoppen
10 Oktober, 00:02 Tweakers
Facebook dwong afgelopen zomer een ontwikkelaar van een automatische ontvolgtool Unfollow Everything te stoppen met die tool. De Chrome-extensie liet gebruikers automatisch alle Facebook-vrienden ontvolgen 'om Facebook minder verslavend te maken'.


9 Oktober, 00:02 De Tijd
Opnieuw technische problemen bij Facebook en Instagram
9 Oktober, 00:04 NOS nieuws

Facebook en Instagram hebben opnieuw te maken gehad met technische problemen. Ruim twee uur waren de apps niet goed bereikbaar. Op de wereldwijde storingenwebsite Downdetector kwamen tienduizenden meldingen binnen.

Op Twitter biedt Facebook zijn excuses aan. "We weten hoe afhankelijk je van ons bent om met elkaar te communiceren", laat het bedrijf weten.

Maandagavond waren Facebook, Instagram en WhatsApp wereldwijd urenlang niet bereikbaar vanwege een storing. Miljarden mensen hadden geen toegang tot hun sociale media en berichtendiensten.

Volgens Facebook begon de storing met een configuratiefout. Een systeembeheerder gaf per ongeluk een commando dat het netwerk platlegde dat wereldwijd Facebook-servers met elkaar verbindt. Dat leidde tot een domino-effect, waardoor die servers niet meer met het internet waren verbonden.

Het is niet duidelijk of de huidige problemen samenhangen met de storing van maandag.
Klokkenluidster Facebook: ?Er volgen meer onthullingen?
7 Oktober, 00:00 HLN.BE
De advocaat van Frances Haugen, de klokkenluider die Facebook de afgelopen dagen onder vuur nam, zegt dat haar recente verwijten "slechts het begin" zijn van meer onthullingen over het sociale platform. De voormalige medewerkster heeft "veel elementen nog niet gemeld", vertelde advocaat John Tye tijdens een online evenement van de Amerikaanse krant The Washington Post.


Dit weten we over de storing: 'Facebook bestond eigenlijk niet op internet'
6 Oktober, 00:12 NU.NL - Tech
Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram waren maandag sinds het einde van de middag niet bereikbaar als gevolg van een grote storing. Omstreeks 23.50 uur begonnen de apps het weer langzaam te doen. Dit is wat we inmiddels weten.


Facebook maakt excuses voor storing: 'Waren hard aan het werk'
6 Oktober, 00:12 NU.NL - Tech
Facebook heeft excuses gemaakt voor de bijna zes uur durende storing waar het bedrijf maandag mee kampte. Naast het sociale netwerk waren ook de apps Messenger, Instagram en WhatsApp urenlang onbereikbaar.


Facebook weer bereikbaar, storing werd veroorzaakt door verkeerde instelling
6 Oktober, 00:12 NU.NL - Tech
De wereldwijde storing waar Facebook maandag mee kampte, was rond 23.50 uur zo goed als voorbij. Na ruim zes uur zijn de apps Instagram, WhatsApp, Facebook en Messenger weer zo goed als bereikbaar. De storing werd volgens het bedrijf veroorzaakt door een verkeerde instelling tijdens het uitvoeren van een update.


Technische problemen met DigiD voorbij, stond los van Facebook-storing
6 Oktober, 00:12 NU.NL - Tech
DigiD is weer in de lucht. Om 00.20 uur in de nacht van maandag op dinsdag waren de problemen voorbij, zegt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).


Klokkenluider beweert dat Facebook bijdroeg aan bestorming van Capitool
6 Oktober, 00:12 NU.NL - Tech
Facebook heeft tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vorig jaar een aantal beveiligingsmaatregelen uitgeschakeld, beweert een klokkenluider zondag in het Amerikaanse actualiteitenprogramma 60 Minutes. Daardoor kon volgens haar het Capitool in Washington worden bestormd.


Europese Commissie: 'Facebook-storing signaal dat meer beteugeling nodig is'
6 Oktober, 00:11 NU.NL - Tech
De urenlange storing van Facebook, WhatsApp en Instagram maandagavond laat zien dat de wereld niet afhankelijk moet zijn van een klein aantal grote techbedrijven, vindt de Europese Commissie. "We hebben alternatieven en keuzes nodig op de techmarkt", schrijft Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager dinsdag op Twitter.


Sms-verkeer nam flink toe tijdens grote Facebook-storing
6 Oktober, 00:11 NU.NL - Tech
Tijdens de urenlange storing van Facebook, Instagram en WhatsApp werden er veel meer sms'jes verstuurd dan normaal. Dat melden telefoonproviders aan NU.nl.


Facebook haalt verboden berichten offline in Rusland, mogelijk alsnog boete
6 Oktober, 00:11 NU.NL - Tech
Facebook heeft berichten verwijderd die van Rusland offline moesten, omdat ze in strijd waren met de Russische wetgeving. Maar het bedrijf hangt mogelijk alsnog een boete boven het hoofd, omdat het te langzaam was en er berichten zijn achtergebleven. Dat meldt Reuters op basis van de Russische communicatiewaakhond Roskomnadzor.


Facebook-topman Zuckerberg verliest in enkele uren miljarden op beurs
6 Oktober, 00:05 NU.NL - Economie
Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft maandag in enkele uren tijd voor bijna 7 miljard dollar (zo'n 6 miljard euro) aan vermogen verloren op de beurs in New York. Een urenlange wereldwijde storing bij Facebook en ander negatief nieuws zorgden ervoor dat aandelen van het socialemediabedrijf ongeveer 5 procent in waarde kelderden.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn