NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Eurovisie

2News.be / Trefwoorden / Eurovisie

NU+ | Nederland krijgt eigen Songfestival, maar winnaar mag niet naar Eurovisie
9 November, 00:05 NU.NL - Muziek
Een Nederlands Songfestival, met inzendingen uit de verschillende regio's: regionale omroepen hebben de handen ineen geslagen om dit mogelijk te maken. Maar de winnaar naar het Eurovisie Songfestival sturen blijft voor de organisatie voorlopig een droom.


Eurovisie Songfestival-reglement staat eventuele deelname Son Mieux in de weg
16 Augustus, 00:07 NU.NL - Muziek
Son Mieux staat open voor een deelname aan het Eurovisie Songfestival, maar het reglement staat die in de weg. Dat bepaalt namelijk dat er maar zes personen op het podium mogen staan, en de Haagse band telt zeven leden.


Eurovisie Songfestival trekt wereldwijd iets meer kijkers dan vorig jaar
28 Mei, 00:06 NU.NL - Muziek
Het Eurovisie Songfestival heeft dit jaar wereldwijd iets meer kijkers getrokken dan vorig jaar. Naar de live-uitzendingen van de halve finales en de finale keken in totaal 162 miljoen mensen, meldt organisator European Broadcasting Union (EBU).


Luxemburg doet in 2024 na dertig jaar weer mee aan Eurovisie Songfestival
Luxemburg maakt in 2024 zijn rentree op het podium van het Eurovisie Songfestival. Het land vond deelname de afgelopen tientallen jaren te kostbaar, maar wil nu toch weer een poging wagen.


Duncan Laurence stelt nieuwe muziek uit om zich op Mia en Dion te richten
Duncan Laurence heeft de release van twee nieuwe singles uitgesteld om al zijn tijd te kunnen steken in het klaarstomen van Mia Nicolai en Dion Cooper voor het Eurovisie Songfestival. De zanger schrijft op Instagram dat hij zijn volle aandacht wil richten op het duo dat in mei Nederland vertegenwoordigt.


Nederlands duo Mia & Dion strijdt in eerste halve finale van Eurovisie Songfestival
6 Februari, 01:09 NU.NL - Muziek
Mia Nicolai en Dion Cooper gaan op dinsdag 9 mei proberen een plekje in de finale van het Eurovisie Songfestival te bemachtigen. De artiesten hebben vandaag te horen gekregen dat ze in de eerste halve finale zijn ingeloot. Met welk nummer het gelegenheidsduo naar Liverpool gaat, is nog niet bekendgemaakt.


Nederlandse Luna eindigt als zevende op Junior Eurovisie Songfestival
18 December 2022, 00:06 NU.NL - Muziek
Nederland is zondag zevende geworden op het Junior Eurovisie Songfestival. De twaalfjarige Luna Sabella uit het Limburgse Belfeld kreeg van het publiek en de vakjury 128 punten. De dertienjarige Lissandro won namens Frankrijk de twintigste editie van de juniorversie van het Songfestival.


Dion Cooper en Mia Nicolai namens Nederland naar Eurovisie Songfestival
7 November 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Dion Cooper en Mia Nicolai gaan namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival van 2023. Dat vertelde oud-winnaar Duncan Laurence, die meeschreef aan het nummer van het duo, dinsdag op NPO Radio 2.


Video | S10 vertrokken naar Turijn voor Eurovisie Songfestival
2 Mei 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
S10 is vrijdagochtend vanaf Schiphol vertrokken naar Turijn. De zangeres staat op 10 mei namens Nederland in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival.


S10's Songfestival-nummer in Nederland meest beluisterde lied op Spotify
8 Maart 2022, 00:11 NU.NL - Muziek
S10 heeft een dag na de presentatie van haar Songfestival-inzending De Diepte meteen het meest beluisterde nummer op Spotify in Nederland in handen. Het lied staat met ruim 216.000 streams op de eerste plaats in de Spotify-top vijftig van Nederland.


S10 maakt op 3 maart haar Eurovisie Songfestival-nummer bekend
1 Maart 2022, 00:12 NU.NL - Muziek
S10 maakt op 3 maart bekend met welk nummer ze naar het Eurovisie Songfestival gaat. De muzikante is de eerste in jaren die met een Nederlandstalig nummer meedoet.


Nederland strijdt in eerste halve finale Eurovisie Songfestival om finaleplaats
29 Januari 2022, 00:09 NU.NL - Muziek
S10 moet zich tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival zien te bewijzen. De zangeres strijdt dan namens Nederland voor een plaats in de finale op 14 mei in Turijn.


Bulgarije heeft als eerste een liedje en artiest voor Eurovisie Songfestival 2022
9 December 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
Bulgarije heeft zondag als allereerste land bekendgemaakt welke artiest met welk nummer zal meedingen naar de winst van het Eurovisie Songfestival 2022. De rockband Intelligent Music Project vertrekt in mei met het liedje Intention naar Turijn.


S10 gaat volgend jaar voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival
9 December 2021, 00:05 NU.NL - Muziek
S10 gaat volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Turijn. Omroep AVROTROS maakte dit dinsdagmiddag bekend via sociale media.


Eurovisie Songfestival vindt van 10 tot en met 14 mei plaats in Turijn
13 Oktober 2021, 00:06 NU.NL - Muziek
De 66e editie van het Eurovisie Songfestival wordt volgend jaar van 10 tot en met 14 mei in Turijn gehouden. De European Broadcasting Union (EBU) laat daarnaast weten dat het liedjesspektakel plaatsvindt in evenementenhal Pala Alpitour.


Organisatie Eurovisie Songfestival sluit wedstrijd in traditionele vorm uit
3 Februari 2021, 12:28 NU.NL - Muziek
Het Eurovisie Songfestival gaat er dit jaar qua aanwezigheid van deelnemende artiesten en publiek zeker niet uitzien als tijdens de afgelopen edities. De organisatie heeft woensdag definitief een streep gezet door dat scenario, al houdt zij opties open om hier en daar op te schalen.


Chinese zender censureert Songfestival, Eurovisie verbreekt banden
11 Mei 2018, 05:42 NOS nieuws

De Chinese zender Mango mag het Songfestival niet uitzenden. Eurovisie straft de zender omdat de eerste halve finale gecensureerd werd.

In de uitzending ontbraken de inzendingen van Ierland en Albanië. Ook werden regenboogvlaggen in het publiek geblurd.

Mango nam waarschijnlijk aanstoot aan Albanië omdat de zanger en gitarist tatoeages hebben. Recentelijk werden die op tv verboden omdat ze vulgair zouden zijn. Dat zou betekenen dat ook Waylon niet te zien zou zijn geweest.

De Ierse zanger Ryan O'Shaughnessy werd naar verluidt geweerd omdat zijn bijdrage, Together, over de relatie tussen twee mannen gaat. Sinds 2016 is het verboden homorelaties te tonen op de Chinese televisie.

Eurovisie vindt de censuur ontoelaatbaar. Daarom werd besloten Mango te verbieden de tweede halve finale en de finale uit te zenden. "Dit past niet bij onze waarden van universaliteit en inclusiviteit. We hebben een trotse traditie om diversiteit door muziek te vieren", laat de organisatie in een korte verklaring weten.

O'Shaughnessy juicht het besluit toe. "Onze boodschap is dat liefde liefde is, of dat nu tussen twee mannen is, twee vrouwen, of een man en een vrouw. Dit is een belangrijk besluit van Eurovisie. Het wordt niet lichtvaardig opgevat en dat is een stap in de goede richting."

O'Shaughnessy plaatste zicht dinsdag voor de finale van morgen. Ook Albanië ging door.
Lys Assia, de winnares van eerste Eurovisie Songfestival, overleden
24 Maart 2018, 20:24 NOS nieuws

Lys Assia, de winnares van het eerste Eurovisie Songfestival in 1956, is overleden. Ze won het festival in Lugano met het Franstalige Refrain. Aan de eerste editie van het Eurovisie Songfestival deden zeven landen mee.

Lys Assia was de artiestennaam van de op 3 maart 1924 in Rupperswil geboren Rosa Mina Schärer. Nadat ze het songfestival had gewonnen heeft ze geen grote successen meer gekend.

Haar naam bleef wel voor altijd verbonden aan het liedjesfestival, want ze deed ook in 1957 en 1958 mee, maar met minder succes. In 1957 eindigde ze als achtste en in 1958 als tweede achter Frankrijk.

Ook later liet het festival haar niet los. Op het songfestival van 2003 sprak ze het publiek toe in een videoboodschap en in 2005, bij de vijftigste verjaardag van het Eurovisie Songfestival, zong ze nogmaals Refrain.

Nieuwe poging

In 2011 waagde de inmiddels hoogbejaarde zangeres nog een poging om Zwitserland op het liedjesfestival in 2012 te vertegenwoordigen, maar ze kwam niet door de nationale finale. Ook een poging om naar het songfestival van 2013 te gaan mislukte. Ze werd niet geselecteerd voor de nationale finale.

De zangeres overleed in een ziekenhuis in Zürich, waar ze een paar dagen geleden was opgenomen. Lys Assia is 94 jaar geworden.
Waylon doet met 'Outlaw in em' mee aan Eurovisie Songfestival
2 Maart 2018, 19:18 NOS nieuws

Waylon gaat Nederland op het Songfestival vertegenwoordigen met het nummer Outlaw in em.

De 37-jarige zanger maakte het nummer bekend in De Wereld Draait Door. De afgelopen dagen speelde hij vijf nummers in het televisieprogramma, de keuze viel op het tweede liedje. De zanger heeft het nummer zelf uitgekozen, na overleg met zijn team. "Je zit met een man of 7 of 8 aan tafel en iedereen heeft een mening. Ik luister naar iedereen die iets te zeggen heeft, maar uiteindelijk maak je je eigen kaarten op", zei de zanger in het programma.

Het liedje is in Nashville door de zanger zelf geschreven. "Het is een hernieuwde kennismaking met wie ik daadwerkelijk ben", zei Waylon. "Met dit liedje kun je eerste of laatste worden, maar je kan in ieder geval zeggen dat je je nek hebt uitgestoken."

Het nummer is hem op het lijf geschreven, vindt songfestivalkenner Cornald Maas. "Het heeft een heel duidelijk verhaal."

Tweede halve finale

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Lissabon op 8, 10 en 12 mei. Op 10 mei doet Waylon mee in de tweede halve finale. Dan wordt beslist of hij bij de grote finale is op 12 mei.Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn