NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Europese

2News.be / Trefwoorden / Europese

Eurocommissaris: Twitter moet nog veel doen om aan Europese regels te voldoen
Maandag, 00:07 NU.NL - Tech
Twitter moet nog veel werk verzetten om aan de Europese regels te voldoen. Die boodschap heeft Eurocommissaris Thierry Breton (Interne Markt) overgebracht in een videogesprek met Twitter-eigenaar Elon Musk.


Google stapt naar hoogste Europese rechter om onder recordboete uit te komen
Maandag, 00:07 NU.NL - Tech
Google gaat opnieuw proberen om onder de Europese boete van 4,1 miljard euro uit te komen. Het internetbedrijf kreeg toen de hoogste boete die de Europese Commissie ooit heeft opgelegd omdat het concurrenten benadeelde met zijn besturingssysteem Android.


Europese ruimtevaartorganisatie krijgt 16,9 miljard euro van lidstaten
28 November, 00:10 NU.NL - Tech
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA krijgt 16,9 miljard euro van zijn 22 lidstaten voor onderzoek in de ruimte. De landen hebben hierover woensdag een akkoord gesloten.


Vluchten binnen Europese Unie kunnen binnenkort 5G-verbinding aanbieden
25 November, 00:00 Tweakers
Europese luchtvaartmaatschappijen kunnen binnenkort 5G-technologie aan boord van hun vliegtuigen installeren. De wetgeving rondom mobiele communicatie is namelijk door de Europese Commissie (EC) aangepast naar de nieuwste standaarden.


Limburgse vlaaimakers willen Europese beschermde status
21 November, 00:03 NU.NL - Economie
Bakkers in Nederlands- en Belgisch-Limburg proberen het karakter van de Limburgse vlaai te bewaken door bij de EU een beschermde status aan te vragen. Als de Limburgse vlaai die status krijgt, mag die alleen zo heten als het gebak in Limburg gemaakt is.


Brouns wil Europese erkenning voor Limburgse vlaai
20 November, 00:07 Skynet Economie
Vlaams minister van Economie en Landbouw Jo Brouns (CD&V) vraagt de Europese Commissie samen met zijn Nederlandse collega om een beschermde geografische aanduiding voor de Limburgse vlaai. Als de aanvraag wordt goedgekeurd mag het dessert voortaan enkel in Nederlands of Belgisch Limburg gemaakt worden.


COP27 - Bondgenootschap tussen Europese en eilandstaten pleit voor meer ambitie
20 November, 00:05 Skynet Buitenland
Een coalitie van Europese landen, waaronder Denemarken en Duitsland, en eilandstaten zoals de Marshalleilanden die zich heeft verenigd als de 'High Ambition Coalition', heeft zaterdagavond op de klimaatconferentie COP27 in het Egyptische Sharm-el-Sheikh gepleit voor een "ambitieus" resultaat dat het doel in leven houdt om de klimaatopwarming te beperken tot 1,5 graden Celsius.


Michael Vanthourenhout soleert in Namen naar Europese titel veldrijden
7 November, 00:02 Skynet Belgie
Michael Vanthourenhout heeft zich in Namen tot Europees kampioen in het veldrijden bij de mannen elite gekroond.


Twitter belooft zich ook na overname aan Europese regels te blijven houden
1 November, 00:24 NU.NL - Tech
Twitter zal zich ook onder het bewind van Elon Musk aan de Europese regels blijven houden. Die schrijven voor dat het sociale medium moet optreden tegen haatzaaien, racisme, de verspreiding van nepnieuws en illegale content.


Nieuwe auto's in de Europese Unie mogen vanaf 2035 niets meer uitstoten
1 November, 00:09 NU.NL - Economie
Alle nieuwe auto's die in 2035 in de Europese Unie worden verkocht mogen geen CO2-uitstoot meer hebben. Daarover hebben de Europese Commissie, het Europees Parlement en de lidstaten donderdagavond overeenstemming bereikt.


Europese Commissie beschermt 'Oktoberfestbier' als streekproduct
31 Oktober, 00:06 Skynet Economie
Het Duitse 'Oktoberfestbier' wordt beschermd als streekproduct met een beschermde geografische aanduiding of BGA. Dat heeft de Europese Commissie vrijdag beslist. Het label moet streekproducten beschermen voor namaak.


Europese energieministers stellen besluit over begrenzen gasprijs uit
26 Oktober, 00:01 HLN.BE
De energieministers van de EU-landen hebben nog geen besluit genomen over het begrenzen van de gasprijs. Dat moet nu over een maand gebeuren, op 24 november, al is het ook mogelijk dat er ook dan nog geen besluit komt. Enige duidelijkheid over het aanpakken van de energiecrisis is er wel: de gezamenlijke inkoop van gas kan straks van start. Een prijsplafond voor gas voor stroom, een van de varianten die de ronde doet, lijkt van de baan.


Nederlandse animatiefilm Knor genomineerd voor belangrijkste Europese filmprijs
25 Oktober, 00:06 NU.NL - Film
De Nederlandse familiefilm Knor is genomineerd voor een European Film Award (EFA). Knor maakt kans in de categorie beste lange animatiefilm van het jaar. De EFA's worden ook wel de 'Europese Oscars' genoemd en worden gezien als de belangrijkste Europese filmprijzen.


Europese privacytoezichthouders vragen Europese Commissie om aanvulling AVG
24 Oktober, 00:01 Emerce
De Europese privacytoezichthouders willen dat de Europese Commissie nieuwe regels opstelt in aanvulling op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dat schrijven zij in een brief aan de Europese Commissie.


Twee Europese internetkabels werden kort na elkaar verwoest
22 Oktober, 00:00 Tweakers
Cloudbeveiliger Zscaler meldt dat er woensdagavond een internetkabel is verwoest waardoor er wereldwijd problemen met de internetverbinding konden optreden. In de Noordzee ging een andere kabel rond dezelfde tijd kapot, al lijkt dit niets met elkaar te maken hebben gehad.


Gas uit Zeebrugge veel goedkoper dan Europese referentieprijs
21 Oktober, 00:03 De Tijd
20:51 Aardgas dat verhandeld wordt in Zeebrugge is al maanden goedkoper dan gas waarvan de prijs gelinkt is aan de Nederlandse TTF-referentie. Toch zijn vele Belgische contracten gelinkt aan de duurdere TTF...


Macron fixt Zuid-Europese pijplijn met Europese centen
21 Oktober, 00:02 De Tijd
22:08 De Franse president Emmanuel Macron gaat dan toch akkoord met een pijplijn die het Iberisch schiereiland verbindt met de rest van Europa. Maar politieke chaos in eigen land beperken Macrons actieradiu...


Review: Mario + Rabbids: Sparks of Hope is een erg Europese Mario-game
18 Oktober, 00:08 NU.NL - Tech
Voor de tweede keer op rij mocht het Europese Ubisoft voor Nintendo een Mario-game ontwikkelen. Het nieuwe spel Mario + Rabbids: Sparks of Hope is een kleine vooruitgang ten opzichte van de vorige game en zit goed in elkaar.


EU: "Teheran verantwoordelijk voor alle levens in Evin-gevangenis, ook de Europese"
17 Oktober, 00:03 Skynet Buitenland
De Iraanse autoriteiten zijn verantwoordelijk voor het leven van alle gedetineerden in de gevangenis van Evin, "ook die van de verdedigers van de mensenrechten en van de onderdanen van de Europese Unie". Dat heeft de chef van de Europese diplomatie Josep Borrell vandaag gezegd.


Energieprijzen - Macron roept Berlijn op tot Europese solidariteit
17 Oktober, 00:03 Skynet
Duitsland moet zijn Europese "solidariteit" tonen nu de energieprijzen door het dak gaan, zo heeft de Franse president, Emmanuel Macron, zondag verklaard. Hij waarschuwde voor mogelijke concurrentievervalsing door het omvangrijke steunplan van Berlijn voor gezinnen en bedrijven.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn