NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Europese

2News.be / Trefwoorden / Europese

Europese Commissie bereikt akkoord met Duitsland over e-fuels
Vandaag, 00:00 Tweakers
De Europese Commissie heeft een akkoord met Duitsland bereikt over het verbod op auto's met een verbrandingsmotor. Tegen 2035 mogen er ook nog wagens met dergelijke motor verkocht worden in de EU, op voorwaarde dat ze enkel CO2-neutrale brandstoffen kunnen gebruiken.


Gisteren, 00:08 Volkskrant
Akkoord Europese Commissie en Duitsland over brandstofauto's
Gisteren, 00:08 NOS nieuws

De Europese Commissie heeft een akkoord bereikt met Duitsland over het toekomstige gebruik van zogenoemde e-fuels, synthetische brandstoffen op basis van waterstof en koolstof. Dat melden Eurocommissaris Timmermans en de Duitse minister Wissing van Transport.

De Duitsers blokkeerden sinds een paar weken ineens het wetsvoorstel van de Commissie voor het verbieden van verbrandingsmotoren in auto's vanaf 2035. Nadat alles al in kannen en kruiken leek, stelde Duitsland als voorwaarde dat auto's die op e-fuels rijden na 2035 nog wel gemaakt mogen worden. Auto's die daarop rijden, stoten in theorie net zo weinig uit als elektrische wagens. Omdat e-fuels in de benzinetank moeten, willen de Duitsers dus toch niet af van auto's met een verbrandingsmotor.

De Commissie is ze nu tegemoet gekomen. Volgens Wissing is afgesproken dat auto's met een verbrandingsmotor ook na 2035 geproduceerd mogen worden, op voorwaarde dat ze enkel CO2-neutrale brandstoffen kunnen gebruiken. Timmermans zegt nu zo snel mogelijk de wetgeving over de CO2-normen voor auto's te willen goedkeuren.

Het verbannen van de verbrandingsmotor maakt deel uit van de klimaatplannen van Timmermans. Maandenlang werd daarover onderhandeld tussen de EU-lidstaten en het Europees Parlement. Het uiteindelijke akkoord bepaalde dat, op een enkele uitzondering na, vanaf 2035 geen nieuwe auto's met verbrandingsmotor meer gemaakt mogen worden. Volgens de Europese Commissie is de oorspronkelijke deal door de nieuwe afspraken met Duitsland niet aangetast.
Challenge Cup volley (v) - Chieri pakt zijn eerste Europese trofee
Donderdag, 00:00 Skynet Sport
Chieri heeft de Challenge Cup in het volleybal bij de vrouwen gewonnen. De Italiaanse club won eerder met 3-0 de heenwedstrijd tegen het Roemeense Lugoj en herhaalde dat woensdag in Timisoara door de terugwedstrijd met 0-3 (21-25, 21-25, 21-25) te winnen.


Europese Commissie schuift deadline beslissing Activision-overname een maand op
20 Maart, 00:01 Tweakers
De Europese Commissie heeft de deadline voor een besluit over de overname van Activision Blizzard door Microsoft opgeschoven. Die deadline was 25 april en is nu 22 mei geworden. Microsoft heeft in de tussentijd meerdere overeenkomsten gesloten om autoriteiten tevreden te stellen.


CEV Cup (m) - Roeselare in finale CEV Cup tegen Modena
Roeselare heeft zich woensdag voor de finale van de CEV Cup geplaatst. De Belgische kampioen leed wel een 3-0 nederlaag (25-17, 25-19, 25-21) bij het Italiaanse Piacenza, maar trok vervolgens in een golden set met 12-15 aan het langste eind. De heenwedstrijd had Roeselare vorige week met 3-0 (25-20, 25-23, 25-23) gewonnen.


Eerste vlucht met Europese noodhulp aangekomen in oosten van Congo
11 Maart, 00:39 Skynet Buitenland
In het oosten van Congo is vrijdag een eerste vliegtuig geland met Europese noodhulp. De Europese Unie besliste vorige week om een humanitaire luchtbrug in te leggen naar Goma, hoofdstad van de provincie Noord-Kivu, waar de bevolking zwaar te lijden heeft onder het geweld van onder meer rebellenbeweging M23.


Europese Unie en VS zetten belangrijke stap in handelsconflict rond miljardensubsidies
11 Maart, 00:34 Skynet
De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben in het handelsconflict rond de Inflation Reduction Act (IRA), een grootschalig Amerikaans subsidieprogramma voor groene technologie, een belangrijke stap naar elkaar toe gezet. Amerikaans president Joe Biden en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen spraken vrijdag in Washington af dat ze "onmiddellijk willen onderhandelen over een overeenkomst rond kritieke grondstoffen" voor bijvoorbeeld autobatterijen, zo kondigden ze aan in een gemeenschappelijke verklaring.


Video | Bekijk de Europese stunt van AZ op bezoek bij Lazio
9 Maart, 01:30 NU.NL - Sport
AZ stuntte dinsdagavond in de achtste finales van de Conference League. De Alkmaarders wonnen met 1-2 op bezoek bij Serie A-club Lazio. Bekijk hier de samenvatting van het duel.


Europese economie groeide toch niet in laatste maanden van 2022
9 Maart, 00:57 NU.NL - Economie
Europese economische cijfers over het einde van 2022 vallen slechter uit dan gedacht. De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal toch niet gegroeid ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Eerder meldde statistiekbureau Eurostat nog een groei van 0,1 procent. En in de hele EU was sprake van krimp in plaats van stagnatie.


TikTok opent twee extra Europese datacenters
9 Maart, 00:21 Skynet Buitenland
De gegevens van de Europese gebruikers van de populaire app TikTok zullen binnenkort lokaal worden opgeslagen. Dat zegt het bedrijf, dat twee bijkomende Europese datacenters aankondigt in Dublin (Ierland) en Hamar (Noorwegen).


Europese Commissie kan in lente 2024 opnieuw buitensporigtekortprocedures lanceren
9 Maart, 00:21 Skynet Buitenland
De Europese Commissie zal in de lente van volgend jaar voorstellen om procedures wegens een buitensporig begrotingstekort in te leiden op basis van de begrotingsresultaten voor 2023. "We signaleren het op tijd, zodat de lidstaten de mogelijkheid hebben om aanpassingen te doen", zo waarschuwde vicevoorzitter Valdis Dombrovskis woensdag op een persconferentie.


Hyundai geeft details Europese Kona vrij
9 Maart, 00:02 Autozine
Hyundai heeft de specificaties bekendgemaakt van de nieuwe KONA die bestemd is voor Europa. De compacte SUV komt in verschillende versies: Electric (volledig elektrisch), Hybrid (hybride-elektrisch), Mild-Hybrid (mild hybride) en als sportieve N Line. Hyundai koos voor een onconventionele aanpak door eerst de elektrische variant van de KONA te ontwikkelen. Deze aanpak weerspiegelt de versnelde elektrificatiestrategie van Hyundai. De KONA Mild-Hybrid en de KONA Hybrid nemen veel van de designkenmerken van de KONA Electric over, zij het met een onderscheidende twist.


WhatsApp gaat Europese gebruikers duidelijker informeren over beleidswijzigingen
7 Maart, 00:00 Tweakers
WhatsApp belooft Europese gebruikers voortaan duidelijker te informeren over wijzigingen in zijn privacybeleid. Dat meldt de Europese Commissie op maandag. De EU uitte zich eerder kritisch over de communicatie rondom de wijzigingen die WhatsApp in 2021 doorvoerde.


Nederland fel tegen Europese plannen voor een Netflix-taks
3 Maart, 00:09 NU.NL - Tech
Als het aan Europese telecom- en internetproviders ligt, gaan tech- en streamingbedrijven als Google en Netflix een vergoeding betalen voor hun internetverkeer. En dat is slecht nieuws voor abonnees, want die krijgen hoogstwaarschijnlijk de rekening gepresenteerd. Nederland is fel tegen de plannen, die zijn omgedoopt tot de Netflix-taks.


Britse en Europese onderzoekers ontwikkelen tool die scant naar kinderporno
28 Februari, 00:02 Tweakers
Britse en Europese onderzoekers gaan een tool ontwikkelen die in real time beelden van kindermisbruik op apparaten kan detecteren en blokkeren. De tool is over twee jaar klaar en is gericht op individuen met de neiging om naar beeldmateriaal van kindermisbruik te willen kijken.


27 Februari, 00:07 Volkskrant
Bekijk de mogelijke tegenstanders van AZ en Feyenoord bij de Europese loting
24 Februari, 00:04 NU.NL - Sport
Feyenoord en AZ horen vrijdagmiddag wie ze als tegenstander treffen in de achtste finales van respectievelijk de Europa League en Conference League. Nu de tussenrondes in deze toernooien erop zitten, kan de balans richting de lotingen worden opgemaakt.


Spaans parlement zorgt met wet over menstruatieverlof voor Europese primeur
18 Februari, 00:08 Skynet Economie
In Spanje heeft het parlement definitief groen licht gegeven voor een wet die "menstruatieverlof" in het leven roept voor vrouwen die af te rekenen hebben met pijnlijke maandstonden. Daarmee is Spanje het eerste Europese land waar menstruatieverlof wettelijk wordt verankerd.


Europese Commissie zet referenties online waaraan Europese wallet moet voldoen
16 Februari, 00:03 Tweakers
De Europese Commissie heeft meer informatie online gezet over waar de toekomstige Europese digitale wallet aan moet voldoen. In het Architecture and Reference Framework staat informatie over de standaarden die ontwikkelaars voor dat digitale identiteitsbewijs moeten volgen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn