NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Europese

2News.be / Trefwoorden / Europese

Europese Commissie trekt meer geld uit voor bescherming gebedshuizen
Donderdag, 00:04 Skynet Buitenland
Tegen de achtergrond van de polariserende oorlog in het Midden-Oosten, oprukkend antisemitisme en de toename van het aantal haatmisdrijven heeft de Europese Commissie woensdag beslist om versneld meer geld uit te trekken voor de bescherming van openbare plaatsen en gebedshuizen.


Vlerick zakt buiten top 25 beste Europese business schools
Maandag, 00:00 De Tijd
19:27 In de jaarlijkse business school ranking van de Britse zakenkrant Financial Times, zakt de Vlaamse Vlerick Business School terug van positie 23 naar 31. Opmerkelijk is dat Frankrijk vijf van de tien b...


AZ heeft Europese overwintering in eigen hand dankzij overwinning Aston Villa
1 December, 00:03 NU.NL - Sport
AZ heeft nog zicht op overwintering in de Conference League. De Alkmaarders wonnen donderdag thuis met 1-0 van Zrinjski Mostar en zagen later op de avond Aston Villa met 2-1 van Legia Warschau winnen.


Landbouw- en milieuorganisaties hand in hand tegen Europese ggo-wetgeving in Brussel
30 November, 00:06 Skynet Buitenland
Op het Luxemburgplein in Brussel hebben een veertigtal mensen van verschillende landbouw- en milieuorganisaties hand in hand actie gevoerd tegen een Europees voorstel tot nieuwe ggo-richtlijn. Ze vrezen dat een deregulering van ggo's (genetisch gemodificeerde organismes) zal resulteren in het aan banden leggen van de keuzevrijheid voor boeren en consumenten om ggo-vrije voeding te produceren en consumeren.


Europese tech start-ups nemen 40 procent minder personeel aan
27 November, 00:08 Techzine
Europese start-ups in de techindustrie nemen ongeveer 40 procent minder personeel aan dan vorig jaar en brengen de salarisverhogingen omlaag. Behoud van personeel wordt dus belangrijker, schrijft Tech Europe op basis van een rapport van HR-techspecialist Ravio. Volgens het rapport is het aannemen van grote hoeveelheden nieuw personeel voor Europese tech start-ups iets uit het […]


Europese Commissie stopt met reclames op X vanwege nepnieuws en haat
24 November, 00:13 NU.NL - Tech
De Europese Commissie plaatst voorlopig geen advertenties op X, het voormalige Twitter dat sinds een jaar in handen is van Elon Musk. De Commissie is bezorgd over de grote hoeveelheid desinformatie en haatberichten die op het platform worden gedeeld.


Milieuorganisaties willen Europese verlenging van vergunning voor glyfosaat aanvechten
23 November, 00:04 Skynet Economie
Verschillende milieuorganisaties zijn van plan om naar de rechtbank te stappen wanneer de EU de vergunning voor de stof glyfosaat met nog eens tien jaar verlengt. Dat hebben de organisaties dinsdag meegedeeld.


Europese boete van 26,6 miljoen euro voor Rabobank wegens kartelvorming
23 November, 00:04 Skynet Economie
De Europese Commissie legt de Nederlandse Rabobank een boete van 26,6 miljoen euro op wegens kartelvorming. De bank maakte tussen 2006 en 2016 prijs- en andere illegale afspraken met Deutsche Bank bij de handel in overheidsobligaties. Omdat Deutsche Bank het bestaan van het kartel aan het licht had gebracht, krijgt het geen boete.


Europese Commissie uit bezwaren tegen Figma-overname door Adobe
21 November, 00:00 Tweakers
De Europese Commissie vindt dat de voorgenomen overname van Figma door Adobe de concurrentie van interactieve productdesignsoftware vermindert. De bedrijven krijgen tot februari de tijd om concessies te doen.


Europese lidstaten eens over meer transparantie in sector van Airbnb
17 November, 00:01 HLN.BE
De Europese lidstaten zijn het eens geraakt over regels die voor meer transparantie in de sector van platforms als Airbnb moeten zorgen. Dat meldt de Europese Raad.


Europese spanning tussen natuur en landbouw houdt aan ondanks afgezwakte natuurherstelwet
12 November, 00:00 De Tijd
10/11 Sneller dan verwacht sloten het Europees Parlement en de 27 EU-lidstaten een akkoord over de natuurherstelwet. Maar de geheimzinnige communicatie van de Europese Volkspartij EVP, die de belangen van d...


KIJK. ?Job gedaan?: Club overtuigt niet, maar verzekert zich dankzij zege tegen Lugano wel van Europese overwintering
10 November, 00:00 HLN.BE
De prestatie was bedenkelijk, maar Club Brugge is na donderdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Conference League. Een opstekertje in barre tijden voor blauw-zwart, dat met 2-0 won van FC Lugano.


Europese Commissie doet beroep op SpaceX voor lancering satellieten
8 November, 00:04 Skynet Buitenland
De Europese Commissie heeft een voorlopig akkoord met het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX voor de lancering van vier satellieten volgend jaar. Met het contract is een bedrag van 180 miljoen euro gemoeid, zo bevestigde Eurocommissaris voor Interne Markt Thierry Breton dinsdag na een bijeenkomst van de Europese ministers bevoegd voor Ruimtevaart in Sevilla.


Europese economie krimpt, mogelijk mede door strijd tegen inflatie
2 November, 00:03 NU.NL - Economie
De economie van de eurolanden is in het derde kwartaal licht gekrompen. Volgens berekeningen van het Europese statistiekbureau Eurostat is de economie van de eurozone met 0,1 procent geslonken ten opzichte van een kwartaal eerder.


SpaceX gaat Europese satellieten lanceren vanwege vertraging met ESA-raket
26 Oktober, 00:03 NU.NL - Economie
SpaceX gaat voor het eerst vier satellieten van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA lanceren. Het gaat om navigatiesatellieten voor het navigatienetwerk Galileo. SpaceX lanceert de satellieten omdat ESA's eigen Ariane 6-raket nog niet af is.


Champions League - Porto bezorgt Antwerp een nieuwe Europese opdoffer
26 Oktober, 00:00 Skynet Sport
Antwerp blijft ook na zijn derde groepswedstrijd in de Champions League achter met 0 punten. De Belgische landskampioen verloor woensdagavond voor eigen publiek met 1-4 van FC Porto.


Rammstein voegt tweede show in Nijmegen toe aan Europese tour
19 Oktober, 00:06 NU.NL - Muziek
Rammstein geeft in juni volgend jaar een extra show in het Goffertpark. Het tweede concert in Nijmegen is op 19 juni, een dag na de eerste show van de Duitse metalband.


Aanslag in Brussel - "Verachtelijke aanslag" in "hart van Europa", reageren Europese leiders
17 Oktober, 00:04 Skynet Buitenland
Ook Europese leiders reageren op sociale media op de schietpartij maandagavond in Brussel, waarbij twee doden zouden zijn gevallen. "Het hart van Europa is geraakt door geweld", zegt bijvoorbeeld de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen spreekt van een "verachtelijke aanslag".


Paul Ricard: Guelinckx en Longin grijpen net naast Europese titel
9 Oktober, 00:00 Autosport
Tijdens de laatste meeting van de Fanatec GT2 European Series op Circuit Paul Ricard waren Peter Guelinckx en Stienes Longin met hun Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport tot een paar minuten van het eind van de slotrace virtueel Europees kampioen. Een late tijdstraf liet echter alles in duigen vallen. Maar de PK Carsport-troepen richten zich nu al op de volgende dubbele uitdaging: het behalen van de Belcar- en NASCAR-titels, volgende zondag op Circuit Zolder.

Lees meer: Paul Ricard: Guelinckx en Longin grijpen net naast Europese titel


Europese rakettencrisis duwt Belgische satellieten in armen van Musk
7 Oktober, 00:00 De Tijd
01:00 Europa stuurt dit jaar amper drie raketten de ruimte in, een dieptepunt. Volgend jaar dreigen dat er nul te zijn. Voor Belgische satellieten zit er niets anders op dan mee te liften met het Amerikaans...

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn