NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Europees

2News.be / Trefwoorden / Europees

Ook op Europees niveau dreigt implosie van de christendemocratie
2 Juni, 00:03 De Tijd
21:37 Net als de Belgische christendemocraten van CD&V dreigt voor de Europese Volkspartij EVP in 2024 een electorale pandoering. De Beier Manfred Weber hoopt zijn steeds meer naar het oosten opschuivende m...


Heerenveen wint strijd om plek acht en houdt kans op Europees voetbal
16 Mei, 00:10 NU.NL - Sport
Sc Heerenveen heeft zondag SC Cambuur, NEC, Go Ahead Eagles en FC Groningen afgetroefd in de spannende strijd om het laatste startbewijs voor de play-offs om Europees voetbal. De Friezen wonnen op de laatste speeldag van het reguliere seizoen met 3-1 van Go Ahead en eindigen daardoor als achtste in de Eredivisie.


Vitesse zeker van play-offs om Europees voetbal na nipte uitzege bij Go Ahead
2 Mei, 00:03 NU.NL - Sport
Vitesse heeft zich zondag verzekerd van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van coach Thomas Letsch boekte een benauwde zege op bezoek bij Go Ahead Eagles: 1-2.


Europees akkoord bereikt over strengere regels grote internetbedrijven
25 April, 00:09 NU.NL - Tech
De EU-lidstaten, de Europese Commissie en het Europees Parlement zijn het in de nacht van vrijdag op zaterdag eens geworden over definitieve, strengere wetgeving die de macht van grote internetbedrijven als Google en Meta moet beperken en consumenten beter moet beschermen.


Europees akkoord over Digital Services Act (DSA)
24 April, 00:03 Emerce
De EU-lidstaten, de Europese Commissie en het Europees Parlement zijn het vannacht eens geworden over een wetgeving die de macht van grote internetbedrijven moet beperken en consumenten beter moet beschermen.


Europees verbod op Lightning-poort op iPhones stap dichterbij
22 April, 00:00 Tweakers
Het verbod voor Apple om alleen een Lightning-laadpoort op iPhones te zetten in Europa is een stap dichterbij. Een commissie van het Europees Parlement stemde in met het voorstel. Het hele Europees Parlement stemt er volgende maand over.


Europees Parlement vordert verduisterde sommen terug van Marine Le Pen
18 April, 00:01 Skynet Belgie
Het Europees Parlement is van plan om onterecht betaalde bedragen terug te vorderen van de Franse presidentskandidate en voormalig Europarlementslid Marine Le Pen. Dat laat een woordvoerder weten aan het Franse persagentschap AFP. Le Pen wordt er in een rapport van het Europees fraudebestrijdingsorgaan Olaf van beschuldigd 137.000 euro aan Europese middelen te hebben verduisterd.


'Europees overleg met Apple en Google is nodig om coronatracking te verwijderen'
19 Maart, 00:01 Tweakers
De Begeleidingscommissie Digitale Ondersteuning Bestrijding Covid-19 heeft minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers laten weten dat hij de uiteindelijke afschaffing van CoronaMelder niet moet onderschatten. Zo zou Europees overleg met Apple en Google vereist zijn.


Ford opent Europees testparcours in Lommel voor publiek
18 Maart, 00:03 De Tijd
20:16 Verscholen in de Lommelse bossen ligt het 105 kilometer lange Europese testparcours van Ford. Auto's zien er in enkele maanden even hard af als normaal in twaalf jaar. Binnenkort zijn voor het eerst p...


Europees onderzoek naar advertentieafspraken tussen Google en Meta
14 Maart, 00:02 Emerce
De Europese Commissie start een onderzoek naar advertentie afspraken tussen Google en Meta (Facebook). Mogelijk zijn de afspraken in strijd met de Europese mededingingsregels.


Voetbalster en Europees kampioene Lewerissa lijdt aan borstkanker
22 Februari, 00:05 NU.NL - Sport
Vanity Lewerissa heeft te horen gekregen dat ze aan borstkanker lijdt. Dat liet de elfvoudig international van het Nederlands elftal maandag weten via Instagram.


Europees Parlement wil zorgpersoneel beter beschermen tegen gevaarlijke medicijnen
21 Februari, 00:07 Skynet Economie
Het Europees Parlement heeft in Straatsburg met een kamerbrede meerderheid een akkoord goedgekeurd dat werknemers beter moet beschermen tegen kankerverwekkende en andere gevaarlijke stoffen. Zo moeten zorgmedewerkers beter opgeleid worden om om te gaan met gevaarlijke medische producten.


Europees Parlement steunt kankerbestrijdingsplan
17 Februari, 00:30 Skynet
Het Europees Parlement heeft woensdag massaal zijn betuigd aan het rapport van de bijzondere commissie Kankerbestrijding. Er waren 652 stemmen voor, 15 tegen en er waren 27 onthoudingen.


Europees Parlement wil batterijen milieuvriendelijker maken
11 Februari, 00:10 Skynet Buitenland
Het Europees Parlement wil batterijen duurzamer maken door hun milieu- en sociale impact af te bouwen. De bevoegde parlementscommissie wil dat batterijen in de toekomst een label dragen dat hun CO2-voetafdruk weergeeft, een bovengrens krijgen voor die voetafdruk tijdens hun hele levensduur en een ondergrens voor de hoeveelheid kobalt, lood, lithium en nikkel die kan worden hergebruikt.


Volkswagen Groep haalt Europees CO2-doel
28 Januari, 00:03 Autozine
Volkswagen heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van CO2-reductie. In 2021 leverde de Groep 472.300 ge?lektrificeerde autos in de EU, zon 64 procent meer dan in 2020. Het aandeel volledig elektrische autos (EVs) en plug-in hybrides (PHEVs) steeg tot 17,2 procent van de totale leveringen (10,1 procent in 2020). De Groep is in Europa de onbetwiste leider in het EV-segment en is goed voor een marktaandeel van circa 25 procent.


Europees Parlement akkoord met Digital Services Act
25 Januari, 00:09 Techzine
Het Europees Parlement is akkoord gegaan met de Digital Services Act. Het wetsvoorstel moet de verspreiding van illegale content tegengaan en richt zich vooral op de grote Amerikaanse techplatforms. Met het aannemen van de Digital Services Act, een wetsvoorstel van eurocommissaris voor mededinging Margrethe Vestager, wil het Europese Parlement (EP) het gebruik van online platforms […]


Europees Parlement stemt voor strengere regels voor internetbedrijven
21 Januari, 00:09 NU.NL - Tech
Het Europees Parlement heeft donderdag met een ruime meerderheid gestemd voor nieuwe regels die de macht van grote internetbedrijven moeten beperken en consumenten beter beschermen.


Duitsland en Oostenrijk kanten zich tegen Europees groen label voor kernenergie
3 Januari, 00:02 De Tijd
01/01 Als het van de Europese Commissie afhangt krijgt kernenergie een groen label, mits er aan enkele voorwaarden is voldaan. Maar het plan stoot op hevig verzet. Duitsland noemt het 'greenwashing' en Oost...


Europees Parlement wil leden naar verplichte cursus rond seksuele intimidatie sturen
17 December 2021, 00:01 HLN.BE
Het Europees Parlement wil dat alle leden een verplichte cursus rond seksuele intimidatie gaan volgen. Wie weigert deel te nemen, zou gesanctioneerd kunnen worden, zo blijkt uit een resolutie die donderdag in het halfrond in Straatsburg is goedgekeurd.


Europees Parlement bepleit megaboetes voor 'big tech'-bedrijven die regels schenden
16 December 2021, 00:01 Skynet Belgie
Het Europees Parlement heeft woensdag zijn standpunt bepaald over een wetsvoorstel dat als cruciaal geldt om grote onlineplatforms beter te gaan reguleren. 'Big tech'-bedrijven die moedwillig de regels met de voeten treden, moeten boetes opgelegd kunnen krijgen die oplopen tot 20 procent van hun wereldwijd omzet, vindt het parlement.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn