NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Europees

2News.be / Trefwoorden / Europees

Mechelen mag meewerken aan Europees klimaatbeleid
Gisteren, 20:18 Gazet v. Antwerpen

Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+) krijgt de kans om mee vorm te geven aan de Europese burgemeestersconvenant rond klimaatbeleid.
Uitblijven EU-akkoord remt meldingen seksuele uitbuiting door 'bigtech'
Donderdag, 15:49 Skynet
Het aantal EU-gerelateerde meldingen van seksuele uitbuiting op sociale mediaplatformen opgetekend door het Amerikaanse National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) is sinds 21 december 2020 op drie weken met 46 procent teruggelopen tot 13.107 meldingen. Child Focus spreekt van "zeer verontrustende cijfers" die het centrum en haar partners "grote zorgen baren".


Europees Parlement eist recht op onbereikbaarheid voor werknemers en aanscherping zwarte lijst belastingparadijzen
Donderdag, 17:55 Skynet
Het Europees Parlement heeft zich met een ruime meerderheid uitgesproken voor een Europese wet die werknemers het recht geeft om buiten de werkuren offline te zijn. Werknemers moeten daarbij beschermd worden tegen kritiek, ontslag of andere negatieve reacties van werkgevers, meent het parlement.


Antwerps AI-bedrijf leidt Europees onderzoek naar online haatspraak
Woensdag, 02:24 De Tijd
02:55 Het Antwerpse taaltechnologiebedrijf Textgain krijgt de leiding over een Europees onderzoekscentrum naar online haatspraak en desinformatie. De opgedane inzichten moeten experts helpen om onder andere...


Ook Pfizer en BioNTech zullen inzage geven in hun Europees contract
19 Januari, 14:18 HLN.BE
Na CureVac zullen ook Pfizer en BioNTech, die samen het eerste goedgekeurde coronavaccin produceerden, inzage geven in hun aankoopovereenkomst met de Europese Commissie. Dat heeft commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides dinsdag gezegd tijdens een debat in het Europees Parlement.


Swings zakt in slotnummer naar zesde plaats, Nederlander Roest is de nieuwe Europees kampioen allround
17 Januari, 14:54 Gazet v. Antwerpen

Bart Swings is op het EK allround in het Nederlandse Heerenveen na de tien kilometer teruggevallen naar de zesde plaats. De slotafstand werd gewonnen door de Zweed Niels van der Ploeg die met 12?42?80 die maar liefst een halve minuut sneller was dan Swings (13?13?08). De Europese titel ging zoals verwacht naar de Nederlander Patrick Roest.
Verbij baalt van val: 'Wilde de enige Europees kampioen sprint blijven'
16 Januari, 19:43 NU.NL - Sport
Kai Verbij won de eerste twee edities van het EK sprint en ging dit weekend in Heerenveen voor drie op een rij, maar zijn titelaspiraties waren zaterdag al na een seconde of vijf voorbij.


Europees bezoek Pompeo afgeblazen: uit eigen beweging of niet meer welkom?
14 Januari, 06:32 Volkskrant
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft een bezoek aan Europa op het laatste moment afgezegd. Althans, dat meldt zijn eigen ministerie. Persbureau Reuters heeft een andere lezing: in Europa zat men niet te wachten op zijn komst.


13 Januari, 01:18 De Tijd
Akkoord over verdeling Europees geld voor relance na corona

De federale en deelstaatregeringen van ons land hebben een eerste ontwerpakkoord bereikt over de verdeling van het Europees geld voor de relance na corona. In totaal krijgt ons land 5,9 miljard euro uit de pot van 750 miljard euro voor de hele Europese Unie. 1,25 miljard zou naar de federale overheid gaan, Vlaanderen mag rekenen op 2,255 miljard euro voor hun relanceplannen.
Europees commissaris zoekt samenwerking met Biden over regulering techbedrijven
11 Januari, 18:13 Skynet
De Europese Unie en de regering van de aantredende Amerikaanse president Joe Biden moeten een constructieve dialoog aangaan over coherente regels voor technologiebedrijven, die wereldwijd navolging moeten krijgen. Die oproep heeft Europees commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton gelanceerd in de nasleep van de verbanning van de Amerikaanse president Donald Trump door Twitter.


Brusselse KI verklaart Europees aanhoudingsbevel tegen Puig niet uitvoerbaar
7 Januari, 15:07 Skynet
De Catalaanse politicus Lluis Puig moet niet overgeleverd worden aan Spanje. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Het Spaanse gerecht had tegen de politicus een Europees aanhoudingsbevel (EAB) uitgevaardigd voor diens rol in het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum, maar de Brusselse raadkamer had beslist dat dat EAB niet uitvoerbaar kon verklaard worden. De KI heeft die beslissing nu bevestigd, zo melden de advocaten van de politicus.


Groen licht voor Europees burgerinitiatief tegen biometrische massasurveillance
7 Januari, 15:07 Skynet
De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor een burgerinitiatief dat paal en perk wil stellen aan de massale en willekeurige inzameling en verwerking van biometrische gegevens, zo blijkt uit een persmededeling van de Commissie.


Europees fiat voor meer concurrentie op Belgische telecommarkt
29 Mei 2018, 18:12 De Tijd
20:03 De Belgische telecom- en mediawaakhonden mogen van de Europese Commissie hun marktanalyse voor breedbandinternet en televisie afwerken.


Kritiek op onoverzichtelijk Europees deradicaliseringsbeleid
29 Mei 2018, 12:12 De Tijd
13:58 Door de wildgroei aan projecten is het overzicht en de effectiviteit zoek, aldus de Europese Rekenkamer.


Canadees-Europees vrijhandelsverdrag vanaf dinsdag in de Kamer
28 Mei 2018, 17:42 Skynet
De commissie Buitenlandse Betrekkingen van de Kamer start morgen de bespreking van een controversiële tekst: het wetsontwerp tot instemming met de 'Brede economische en handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten enerzijds en Canada anderzijds', of kortweg CETA. De goedkeuring van het verdrag door ons land zette in oktober de internationale schijnwerpers op Wallonië, dat de federale regering weigerde een volmacht te verlenen voor de noodzakelijke Belgische handtekening, wat het volledige dossier blokkeerde.


Jupiler Pro League - KRC Genk verovert laatste Europees ticket
27 Mei 2018, 19:00 Skynet
KRC Genk heeft zich zondagavond verzekerd van het laatste Europees ticket. De Limburgers klopten Zulte Waregem, de winnaar van play-off 2, in de eigen Luminus Arena met 2-0 dankzij doelpunten van Aly Samatta (17.) en Jere Uronen (28.).


Nafi Thiam wint het verspringen en krijgt Europees record in het vizier
27 Mei 2018, 11:00 Skynet Sport
Nafi Thiam heeft op de Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis na het hoogspringen ook het verspringen gewonnen. Ze benaderde het Belgisch record tot op één centimeter, en vloog naar een nieuw persoonlijk record van 6m62. Haar voorsprong op het schema voor haar eigen Belgisch record zevenkamp bedraagt nu al 75 punten.


Nafi Thiam verdedigt titel in Götzis: ?Heb me niet voorbereid om hier in topvorm te zijn?

Nafi Thiam verdedigt dit weekend haar titel in de zevenkamp op de prestigieuze Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis. De olympische en wereldkampioene, die zich vorig jaar in Götzis tot de op twee na beste atlete aller tijden wereldwijd kroonde, heeft er zin in. Ze tempert wel de verwachtingen.
Studenten GITOK naar topoverleg in Europees Parlement in Straatsburg
25 Mei 2018, 12:48 Gazet v. Antwerpen
Meer dan 20 leerlingen van Gitok gaan naar een topoverleg in het Europees Parlement in Straatsburg. Daar willen ze, samen met honderden jongeren uit alle EU-lidstaten, praten met Europarlementariërs. Dit alles kadert in het project ?Euroscola?.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn