NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Europees

2News.be / Trefwoorden / Europees

Duitsland en Oostenrijk kanten zich tegen Europees groen label voor kernenergie
3 Januari, 00:02 De Tijd
01/01 Als het van de Europese Commissie afhangt krijgt kernenergie een groen label, mits er aan enkele voorwaarden is voldaan. Maar het plan stoot op hevig verzet. Duitsland noemt het 'greenwashing' en Oost...


Europees Parlement wil leden naar verplichte cursus rond seksuele intimidatie sturen
17 December 2021, 00:01 HLN.BE
Het Europees Parlement wil dat alle leden een verplichte cursus rond seksuele intimidatie gaan volgen. Wie weigert deel te nemen, zou gesanctioneerd kunnen worden, zo blijkt uit een resolutie die donderdag in het halfrond in Straatsburg is goedgekeurd.


Europees Parlement bepleit megaboetes voor 'big tech'-bedrijven die regels schenden
16 December 2021, 00:01 Skynet Belgie
Het Europees Parlement heeft woensdag zijn standpunt bepaald over een wetsvoorstel dat als cruciaal geldt om grote onlineplatforms beter te gaan reguleren. 'Big tech'-bedrijven die moedwillig de regels met de voeten treden, moeten boetes opgelegd kunnen krijgen die oplopen tot 20 procent van hun wereldwijd omzet, vindt het parlement.


Debuut in mineur voor Storck: Racing Genk Europees uitgeschakeld na thuisnederlaag tegen Rapid Wenen
10 December 2021, 00:02 HLN.BE
Dramatische start voor Bernd Storck. Een zwak Racing Genk verloor tegen Rapid Wien de match die het niet mocht verliezen en is Europees uitgeschakeld.


Brugge komt te laat op kruissnelheid in Parijs en moet afscheid nemen van Europees voetbal
9 December 2021, 00:00 Skynet Sport
Het zat er al een beetje aan te komen, maar gisterenavond werd Club Brugge definitief uitgeschakeld in de Champions League na een nederlaag van 4-1 in Parc des Princes tegen PSG. De Bruggelingen schoten opnieuw, zoals eerder al in deze competitie, te laat in gang en dat resulteerde in een ?verdiende? nederlaag.


Lidstaten klaar voor onderhandelingen met Europees parlement over minimumlonen
8 December 2021, 00:08 Skynet Economie
De 27 lidstaten van de Europese Unie hebben hun marsrichting bepaald in de onderhandelingen met het Europees parlement over de minimumlonen in de Europese Unie.


Antwerp is Europees uitgeschakeld: het stunt ei zo na in Frankfurt, maar laat doelpunt velt hard verdict
26 November 2021, 00:00 HLN.BE
Wat een slotfase in Frankfurt. Antwerp gaf de zege in minuut 94 nog uit handen. Geen Europese overwintering voor de Great Old. Full focus op de Jupiler Pro League.


Oostenrijk zet met nieuwe eisen Europees reisbewijs op losse schroeven
11 November 2021, 00:03 NU.NL - Economie
De reisbranche was opgelucht toen afgelopen zomer eindelijk een gezamenlijk Europees reisbewijs tot stand was gekomen. We konden dan in ieder geval met een coronabewijs binnen Europa met een gerust hart op vakantie. Oostenrijk heeft nu echter ineens de regels aangepast. Dat is op zich al erg genoeg voor de sector, maar het werpt ook de vraag op of meer landen zullen volgen met eigen beleid en we zo weer terug bij af zijn.


Biden en von der Leyen bekrachtigen Amerikaans-Europees staalakkoord
2 November 2021, 00:06 Skynet Economie
De Amerikaanse president Joe Biden en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen hebben vandaag het akkoord bekrachtigd dat een einde moet maken aan het handelsdispuut over ingevoerd staal en aluminium. De opgelegde importheffingen worden in grote mate opnieuw afgevoerd, in afwachting van een globaal akkoord dat de overcapaciteit in de staalindustrie moet wegwerken en de sector klimaatneutraal moet maken.


Europees Parlement wil Commissie bij de rechter dwingen om Polen aan te pakken
30 Oktober 2021, 00:05 NOS nieuws

Het Europees Parlement heeft de Europese Commissie voor het Europees Hof van Justitie gedaagd. Het parlement wil dat de commissie de middelen die ze heeft ook echt gaat gebruiken om Polen te dwingen de rechtsstaat te respecteren.

Het gaat het parlement om het zogenoemde 'rechtsstaatmechanisme'. Dat is de mogelijkheid om betaling van Europees geld aan een lidstaat op te schorten als daar de rechtsstaat bedreigd wordt.

Grote zorgen leven er in het parlement over Polen, dat de omstreden tuchtkamer van het Constitutioneel Hof nog steeds niet heeft opgeheven, zoals Brussel verlangt. Ook bestaan er bij het parlement grote zorgen over een vonnis van dat Poolse Hof waarin het Pools recht boven het Europees recht wordt geplaatst. Dat is in strijd met de voorwaarden waaronder een land lid kan zijn van de Europese Unie.

Geen woorden maar daden

"We verwachten van de Europese Commissie dat ze consequent zijn en doen wat commissievoorzitter Von der Leyen in ons parlement hierover heeft gezegd", zegt de voorzitter van het Europees Parlement. "Woorden moeten worden omgezet in daden".

Tijdens een debat in het parlement klonken er van de zijde van de Europese Commissie harde woorden aan het adres van Polen. De commissie en Polen zijn in een bittere strijd verwikkeld.

In die strijd heeft Polen, samen met Hongarije, aan het Europees Hof van Justitie gevraagd om te toetsen of het 'rechtsstaatmechanisme' juridisch wel houdbaar is. Een vonnis in die zaak wordt rond de jaarwisseling verwacht. De commissie wil die uitspraak afwachten voordat ze het mechanisme gaat toepassen.

Niet ontvankelijk

Maar het parlement wil daar niet op wachten en eist dat de commissie het mechanisme nu al gaat toepassen. De juridische dienst van het parlement waarschuwde eerder al dat ook het Europees Hof kan bepalen dat het eerst iets moet vinden van de rechtsgeldigheid van het mechanisme, voordat het een eis tot inzet ervan kan behandelen. In dat geval zou het Hof kunnen oordelen dat het parlement niet ontvankelijk is, en komt er dus geen rechtszaak.

Lastig parket

De gang naar de rechter brengt de commissie in elk geval in een lastig parket. In het zoeken naar een oplossing voor het conflict met Polen pleit het parlement voor harde actie, terwijl de regeringsleiders van de lidstaten vorige week nog opriepen tot voorzichtigheid. Onder aanvoering van Duitsland was er de oproep om vooral met Polen in gesprek te blijven.

De gemoederen lopen intussen nog steeds op. Polen heeft de Belgische ambassadeur in Warschau vandaag op het matje geroepen nadat de Belgische premier De Croo Polen deze week had aangesproken op het aantasten van de rechtsstaat.
Letland als eerste Europees land weer in lockdown: bars en winkels dicht, avondklok keert terug
21 Oktober 2021, 00:01 HLN.BE
Letland gaat als eerste land van de Europese Unie weer in lockdown vanwege dramatische coronacijfers. Het Baltische land kampt met een snel stijgend aantal besmettingen. Het gaat wereldwijd om het hoogste cijfer per hoofd van de bevolking in de voorbije week. Ziekenhuizen dreigen overbelast te raken.


Tesla breidt Europees laadnetwerk uit met 450 nieuwe snelladers
20 Oktober 2021, 00:03 NU.NL - Economie
Tesla heeft in het afgelopen kwartaal het aantal snelladers in Europa uitgebreid met 450, zo meldt het Amerikaanse merk in een dinsdag verschenen overzicht. De nieuwe snelladers, door Tesla ook wel superchargers genoemd, staan verspreid over 55 locaties in zestien Europese landen, waaronder Nederland.


Bijna 15 pct van Europees grondwater bevat te veel nitraten
12 Oktober 2021, 00:06 Skynet Economie
In 14,1 procent van het grondwater in de Europese Unie wordt nog steeds de voor drinkwater vastgestelde grenswaarde voor de nitraatconcentratie overschreden, zo blijkt uit een rapport van de Europese Commissie over de periode van 2016 tot 2019. Ook Vlaanderen blijft worstelen met de grenswaarde.


Belgisch Solar Team wint Europees kampioenschap voor tweede keer op rij
20 September 2021, 00:01 Autosport
Het Agoria Solar Team mag zich voor de tweede keer op rij Europees kampioen noemen. Het Leuvense studententeam kwam vandaag als eerste over de streep van de iLumen European Solar Challenge. Op het Circuit van Zolder slaagde de Belgische zonnewagen er in om het hoogste aantal rondjes te rijden op 24 uur tijd. Het is de tweede Europese titel en vierde gouden medaille op rij voor het Belgische team dat volgende maand zal deelnemen aan een volgende raceuitdaging in de Marokkaanse Sahara.

Lees meer: Belgisch Solar Team wint Europees kampioenschap voor tweede keer op rij


Europees Parlement hamert op vrij verkeer voor regenboogfamilies
15 September 2021, 00:03 Skynet Belgie
Regenboogfamilies en paren van hetzelfde geslacht moeten van dezelfde rechten genieten als anderen wanneer ze gebruikmaken van hun recht op vrij verkeer in de Europese Unie. Daarop hamert het Europees Parlement.


Wie is Alec Segaert, de ex-triatleet die vandaag Europees kampioen tijdrijden werd?
9 September 2021, 00:01 HLN.BE
Goud en zilver op het junioren-EK tijdrijden. De stunt van Remco Evenepoel en Ilan Van Wilder, drie jaar geleden in Brno, werd in Trento gewoon overgedaan door Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks. Uijtdebroeks kent u inmiddels wel. Maar? Alec wie? Aangename kennismaking!


Europees Hof moet zich mogelijk buigen over fusie Sandd en PostNL
25 Augustus 2021, 00:02 NU.NL - Economie
Een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in het hoger beroep over de fusie van PostNL en Sandd laat mogelijk nog lang op zich wachten. Het college behandelde de zaak maandag, maar de rechters konden aan het einde van de zitting niet zeggen wanneer ze met een oordeel komen. Mogelijk is er een vervolgzitting nodig, of worden er zelfs vragen voorgelegd aan het Europese Hof.


Antwerp trekt met puntje tegen Charleroi naar Europees tweeluik
14 Augustus 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Antwerp FC heeft de kers niet op de taart kunnen zetten. Op een dag die volledig in het teken stond van de stunttransfer van Radja Nainggolan bleef het ?s avonds in Charleroi steken op 1-1.
Hoogste Poolse rechter veegt uitspraak Europees Hof over rechtsstaat van tafel
15 Juli 2021, 00:01 HLN.BE
De hoogste Poolse rechter heeft opdracht gegeven een uitspraak van het Europees Hof van Justitie te negeren. Die gaat in tegen de Poolse grondwet, vindt het Constitutioneel Tribunaal. Dat oordeel kan grote gevolgen hebben voor de Europese rechtsorde, waarin het hof in Luxemburg in principe het laatste woord heeft.


Karting Genk in 2022 opnieuw gastheer van Europees kampioenschap KZ en KZ2
12 Juli 2021, 00:04 Autosport
Nadat het dit jaar reeds een manche van het Europees kampioenschap OK en OKJ organiseerde, haalt Karting Genk ook voor 2022 een grote vis binnen. Zoals dat de afgelopen jaren reeds enkele malen het geval was, organiseert Karting Genk komend seizoen de openingsmanche van het Europese kampioenschap van de KZ en KZ2 schakelklasse.

Lees meer: Karting Genk in 2022 opnieuw gastheer van Europees kampioenschap KZ en KZ2

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn