NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Europees

2News.be / Trefwoorden / Europees

Europees Hof: wet vingerafdrukken afstaan paspoort ongeldig, geen gevolgen
Zaterdag, 00:01 Tweakers
Het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat de wet dat burgers vingerafdrukken moeten toestaan voor identiteitsbewijzen ongeldig is. Toch geldt de wet nog steeds, tot een betere wet eind 2026 ingaat. Daarom verandert er in de praktijk voorlopig niets.


Europees Hof van Justitie: IAB-systeem voor cookiepop-ups in strijd met AVG
9 Maart, 00:01 Tweakers
Een systeem van brancheorganisatie IAB dat op veel websites gebruikt wordt om via een pop-up toestemming te vragen voor het plaatsen van cookies, is in strijd met de AVG. Dat stelt het Europees Hof van Justitie in een arrest.


Europees gezondheidsinstituut: steeds meer mensen met een soa in Europa
8 Maart, 00:05 NOS nieuws

Steeds meer mensen in Europa lopen een soa op. In nieuwe rapporten van het Europese gezondheidsinstituut ECDC staat dat het aantal gevallen van gonorroe in een jaar tijd met 48 procent toenam. Syfilis steeg met 34 procent en chlamydia met 16 procent.

De ECDC noemt het een zorgwekkende toename. De organisatie roept mensen onder meer op voorbehoedsmiddelen te gebruiken en zich regelmatig te laten testen.

In 2022 waren in de dertig landen, de EU-lidstaten plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, ruim 70.000 gevallen van gonorroe. Het aantal chlamydiameldingen was ruim 216.000. Verder ging het om ruim 35.000 gevallen van syfilis.

Ook in Nederland is de toename te zien. Gonorroe steeg van ruim 6400 gevallen in 2018 naar zo'n 10.600 in 2022. Bijna 19.000 mensen kregen in 2018 te horen dat ze chlamydia hadden, in 2022 waren het er bijna 25.000. In diezelfde periode steeg het aantal gevallen van syfilis van ruim 1300 naar bijna 2000.

"Testen, behandeling en preventie zijn de basis voor elke langetermijnstrategie", zegt de directeur van het Europese gezondheidsinstituut, Andrea Ammon. "We moeten prioriteit geven aan onderwijs over seksuele gezondheid, toegang tot testen en behandelingen en het stigma rondom soa's bestrijden."

Minder anticonceptie

Begin dit jaar werd duidelijk dat het aantal jongeren dat de pil slikt of een condoom gebruikt afneemt. Een op de vijf jongeren gebruikt geen anticonceptie. In 2017 was dat nog een op de tien. Dat blijkt uit een onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland in 2023 onder 10.000 jongeren van 13 tot 25 jaar.

NOS Stories sprak eerder met jongeren die hormonen verruilden voor 'natuurlijke anticonceptie':

Toch neemt het aantal soa's onder 13-25-jarigen niet toe, bleek uit het onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland. De onderzoekers denken dat de soa's zich mogelijk minder snel verspreiden, omdat de groep jongeren met meer sekspartners is afgenomen. Ook kan het zijn dat het werkelijke aantal soa's onder jongeren hoger ligt, omdat soa's niet altijd klachten geven.

Afgelopen zomer meldde Nieuwsuur, op basis van RIVM-cijfers tot en met de eerste helft van 2023, dat het aantal soa's onder de hele Nederlandse bevolking bleef toenemen. Die stijging was vooral te zien in het aantal gonorroe-diagnoses. Chlamydia was toen nog altijd de meest voorkomende soa in ons land.




Europees Parlement stemt in met invoering van digitale wallet als ID-bewijs
2 Maart, 00:00 Tweakers
Het Europees Parlement is akkoord gegaan met de invoering van een digitaal identiteitsbewijs voor Europese burgers. In de aangenomen wettekst staat dat de wallet altijd alleen op vrijwillige basis moet blijven bestaan. Ook moet de wallet open source worden.


Telefoons van subcommissie van Europees Parlement bevatten spyware
24 Februari, 00:03 Tweakers
Op twee telefoons van leden van een subcommissie van het Europees Parlement zijn sporen van spyware gevonden. Andere leden van dezelfde subcommissie is gevraagd om hun telefoons te controleren. Het is niet bekend of het om de beruchte Pegasus-spyware gaat.


VS verlengen op hun beurt opschorting importheffingen op Europees staal en aluminium
2 Januari, 00:05 Skynet Economie
De Verenigde Staten hebben donderdag aangekondigd dat de opschorting van importheffingen op Europees staal en aluminium wordt verlengd, een tiental dagen nadat aan Europese zijde een gelijkaardige beslissing werd genomen.


Polen wordt toch lid van Europees Openbaar Ministerie
28 December 2023, 00:17 Skynet Buitenland
Polen zal zich voegen bij het Europees Openbaar Ministerie (EOM), het orgaan dat strafbare feiten tegen de EU-begroting onderzoekt en vervolgt. Dat heeft premier Donald Tusk woensdag aangekondigd nadat de ministerraad op zijn vraag groen licht gaf aan een spoedprocedure.


Europees Hof: FIFA en UEFA mogen oprichting Super League niet verbieden
22 December 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Het Europees Hof van Justitie heeft donderdag bepaald dat de FIFA en de UEFA voetbalclubs niet mogen verbieden om een competitie als de Super League op te zetten. Volgens de rechter gaat een verbod in tegen de Europese regels.


Asiel en migratie - Europees akkoord "zal meer levens kosten", zeggen reddingsorganisaties
21 December 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Het migratieakkoord dat het Europees Parlement en de lidstaten van de Europese Unie woensdag hebben bereikt, "zal meer levens kosten op zee". Dat zeggen zeventien ngo's, waaronder Sea-Watch en SOS Humanity die migranten uit de Middellandse Zee redden, in een gezamenlijke mededeling.


Ajax zet Europees avontuur voort in Conference League na thuiszege op AEK
15 December 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Ajax vervolgt het Europese avontuur in de Conference League. De Amsterdammers wonnen donderdag in hun laatste groepswedstrijd in de Europa League met 3-1 van AEK Athene en eindigen als derde in hun poule.


Racing Genk Europees uitgeschakeld ondanks zege met tien tegen Cukaricki
15 December 2023, 00:00 Skynet Sport
Vicekampioen Racing Genk heeft donderdagavond op de zesde en tevens laatste speeldag in groep F van de Conference League met 2-0 (rust: 1-0) gewonnen van het Servische Cukaricki. De Genkenaars speelden meer dan een uur met een man minder na de uitsluiting van Matias Galarza.


Europees agentschap tegen witwassen in de steigers
14 December 2023, 00:04 Skynet Buitenland
Het Europees Parlement en de lidstaten van de Europese Unie zijn het woensdag eens geraakt over de oprichting van een nieuw agentschap dat de strijd moet aangaan tegen witwaspraktijken en de financiering van terrorisme. Een akkoord over de zetel van het nieuwe agentschap is er nog niet.


Ajax verliest spektakelstuk tegen Marseille en is uitgeschakeld in Europa League
1 December 2023, 00:03 NU.NL - Sport
Ajax is donderdag uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg van trainer John van 't Schip ging in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 onderuit bij Olympique Marseille en kan alleen nog overwinteren in de Conference League.


GSMA: groei Europees mobiel dataverkeer legt druk op investeringen
27 November 2023, 00:07 Techzine
Volgens de wereldwijde telecombrancheorganisatie GSMA verdriedubbelt de komende vier jaar het Europese mobiele dataverkeer. Deze groei zorgt voor extra druk op de investeringen van de Europese telecom-operators. De bracheorganisatie vraagt daarom of Europese wetgevers hieraan aandacht blijven willen schenken. Uit het recente onderzoek van de GSMA blijkt dat tegen 2028 het Europese mobiele dataverkeer zal […]


NU+ | Begin Europees vrouwenvoetbal: 'Pruthotel, slecht veld en onbekend eten'
16 November 2023, 00:09 NU.NL - Sport
Ajax Vrouwen begint woensdag in de Johan Cruijff ArenA aan de groepsfase van de Champions League. Er is een hoop veranderd sinds amateurclub Ter Leede in 2001 de eerste Europese wedstrijd speelde. "Als ik geen verlof had gekregen, was ik wel ziek geweest."


Europees Parlement en EU-lidstaten hebben akkoord over omstreden natuurherstelwet
10 November 2023, 00:00 HLN.BE
De onderhandelaars van het Europees Parlement en van de EU-lidstaten hebben donderdagavond een politiek akkoord bereikt over de veelbesproken natuurherstelwet. Met bindende doelstellingen en verplichtingen moeten de EU-landen tegen 2030 minstens 20 procent van de land- en zeegebieden in Europa herstellen, en tegen 2050 alle ecosystemen waar herstel nodig is.


Ook PSV, Ajax en AZ vervolgen Europees avontuur: zo staan ze ervoor
9 November 2023, 00:04 NU.NL - Sport
Na Feyenoord beginnen ook PSV, Ajax en AZ deze week aan de 'tweede helft' van hun poulefase in Europa. Een overzicht van de stand van zaken voor de drie Nederlandse clubs.


Europees vliegverkeer is nog paar procenten verwijderd van precoronatijdperk
13 September 2023, 00:04 NU.NL - Economie
Het vliegverkeer in Europa is bijna weer op het niveau van voor de coronapandemie. In juli vlogen er nog 3 procent minder vliegtuigen dan in juli 2019, nog voor de corona-uitbraak.


Europees geld voor noodhulp is niet meer genoeg om natuurrampen te bestrijden
13 September 2023, 00:04 NU.NL - Economie
De Europese Commissie waarschuwt dat er meer geld nodig is om natuurrampen te bestrijden. De Europese pot voor noodhulp is al twee jaar op rij leeg geraakt, terwijl zulke rampen steeds vaker voorkomen.


Thibaut Ramaekers vice Europees kampioen na zege in Cremona
31 Juli 2023, 00:01 Autosport
Thibaut Ramaekers werd vandaag vice Europees kampioen karting in de OK-Junioren. Onze landgenoot won de finale in het Italiaanse Cremona, maar kon niet verhinderen dat Oleksandr Bondarev de titel pakte. Ook Dries Van Langendonck kan terugkijken op een mooie EK-campagne met een vijfde plaats als eindresultaat.

Lees meer: Thibaut Ramaekers vice Europees kampioen na zege in Cremona





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn