NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Europa

2News.be / Trefwoorden / Europa

Vijf van de zes hoogste privacyboetes in Europa zijn voor Meta
Gisteren, 00:11 NU.NL - Tech
Facebook-moederbedrijf Meta kreeg maandag een boete van 1,2 miljard euro opgelegd. Dat is de hoogste privacyboete ooit in Europa, maar lang niet de enige. Sinds 2018 zijn er tientallen techbedrijven voor honderden miljoenen euro's berispt vanwege dergelijke overtredingen.


Explainer | Hoe Europa gezamenlijk de gasprijs omlaag duwt
Gisteren, 00:03 NU.NL - Economie
De gasprijs blijft de laatste maanden maar dalen. Die daling heeft meerdere oorzaken. Nieuw is dat EU-landen, samen met een aantal andere Europese landen, gezamenlijk gas kunnen inkopen. Dat werkt zo.


Woensdag, 00:05 Volkskrant
Hertha en Groningen: alle gepromoveerde en gedegradeerde clubs in Europa
21 Mei, 00:07 NU.NL - Sport
De Europese topcompetities lopen ten einde en dus wordt steeds duidelijker welke clubs promoveren en degraderen. Een overzicht.


Bedrijven en vakbonden adviseren om buiten Europa te gaan kijken voor knelpuntberoepen
20 Mei, 00:06 Skynet Economie
In een advies aan de Vlaamse regering zeggen werkgevers en vakbonden dat meer over de grenzen van de Europese Unie moet worden gekeken om knelpuntjobs - zoals stukadoors en chauffagisten - in te vullen.


Zelda: Tears of the Kingdom is snelst verkopende Nintendo-game ooit in Europa
18 Mei, 00:00 Tweakers
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is in de eerste drie dagen meer dan tien miljoen keer verkocht. Ook is het spel volgens de fabrikant de snelst verkopende Nintendo-game ooit in de Benelux en Europa, al worden er geen specifieke verkoopcijfers voor deze markten gegeven.


Belysse ziet "zwakke vraag" in Europa
13 Mei, 00:06 Skynet Economie
Tapijtenproducent Belysse (het vroegere Balta) heeft in het eerste kwartaal een licht hogere omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat is te danken aan de Verenigde Staten, want in Europa was de vraag zwak, zo blijkt vrijdag uit de eerstekwartaalcijfers van het West-Vlaamse bedrijf.


Bodem in Europa stuk minder droog dan vorig jaar, behalve in Spanje
13 Mei, 00:04 Skynet Buitenland
De droogte in de bodem is op het Europese continent veel minder uitgesproken dan een jaar geleden, maar in Spanje is de situatie veel erger. Dat blijkt uit gegevens van de Europese klimaatdienst Copernicus, die het Franse persbureau AFP analyseerde.


Chattool Bard voorlopig niet in Europa
13 Mei, 00:00 Emerce
Google mag zijn chattool Bard voorlopig niet in de Europese Unie aanbieden. Dat blijkt uit de uitgebreide lijst van 180 landen en regio's waar Bard nu beschikbaar is.


Europa komt met ?s werelds eerste AI-wet
13 Mei, 00:00 Emerce
Europa werkt aan regels die het gebruik van kunstmatige intelligentie moeten reguleren. Hoe bedreigender een model, hoe zwaarder de regulering. In juni stemt het Parlement.


Europa gaat productie van munitie op eigen bodem financieren
3 Mei, 00:00 De Tijd
20:45 De Europese Unie zet in op de productie van oorlogsmunitie. Europees commissaris Thierry Breton trok de voorbije weken Europa rond om fabrieken te bezoeken met het oog op een defensie-industrie 'voor ...


Europa verscherpt toezicht op grote techbedrijven als Google en Meta
30 April, 00:12 NU.NL - Tech
Google, Amazon, Meta, Microsoft en andere grote techbedrijven vallen vanaf augustus onder de Europese Digital Service Act (DSA). Dat meldt Eurocommissaris Thierry Breton dinsdag. De wet moet ervoor zorgen dat inwoners van de Europese Unie online beter zijn beschermd.


Luchtvervuiling doodt jaarlijks 1.200 kinderen en jongeren in Europa
24 April, 00:00 HLN.BE
Luchtverontreiniging veroorzaakt naar schatting elk jaar ruim 1.200 vroegtijdige sterfgevallen bij minderjarigen in Europa. Dat stelt het Europees Milieuagentschap (EMA) vandaag in een nieuw rapport. Het EMA-rapport heeft betrekking op ongeveer 30 landen op het continent, waaronder de 27 lidstaten van de Europese Unie.


19 April, 00:06 Volkskrant
Macron: ?Europa moet geen volgeling van Amerika of China zijn?
10 April, 00:04 HLN.BE
De Franse president Emmanuel Macron vindt dat Europa geen ?volgeling? mag zijn van de Verenigde Staten of China nu er spanningen zijn tussen die twee grootmachten over de positie van Taiwan. Macron zei dat vandaag in een interview met onder meer het Franse dagblad Les Echos en de website Politico. Hij benadrukte ook dat de Europese Unie het risico loopt verstrikt te raken in ?crises die niet de onze zijn?.


Compromis over e-fuels laat verbrandingsmotor ook na 2035 toe in Europa
26 Maart, 00:02 De Tijd
14:09 De Europese Commissie en Duitsland raakten het alsnog eens over de toekomst van wagens met verbrandingsmotor na 2035. Draaien ze op CO2-neutrale synthetische brandstof, dan zullen ze ook nadien nog ni...


Pierre Wunsch: ?Belgische banken zijn bij de sterkste in Europa?
19 Maart, 00:04 De Tijd
05:00 Ongevallen zoals deze week bij Amerikaanse banken zijn onvermijdelijk, zegt Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank. ?De vraag is of zich dat vertaalt in een brede crisis. We zien die kwets...


Primeur voor Europa: Tyrannosaurus rex onder de hamer
12 Maart, 00:01 De Tijd
18:19 Voor het eerst wordt in Europa een skelet van een Tyrannosaurus rex geveild. Dat heeft het Zwitserse veilinghuis Koller zaterdag bekendgemaakt. De dinosaurus, die ongeveer 67 miljoen jaar geleden leef...


TikTok wil zorgen over spionage wegnemen door gegevens in Europa te bewaren
9 Maart, 02:10 NU.NL - Tech
TikTok wil ervoor zorgen dat gegevens van Europese gebruikers niet zomaar naar het moederbedrijf in China gaan. Steeds meer bedrijven en overheden doen het sociale netwerk in de ban uit angst voor spionage door de Chinese overheid.


PSV komt te laat op gang tegen Sevilla en is uitgeschakeld in Europa
24 Februari, 00:04 NU.NL - Sport
PSV is er donderdag niet in geslaagd de achtste finales van de Europa League te bereiken ten koste van Sevilla. De ploeg van Ruud van Nistelrooij moest in Eindhoven de 3-0-nederlaag in Spanje wegpoetsen, maar kwam niet verder dan een 2-0-zege. In de slotfase werd het duel ontsierd door een PSV-fan, die het veld betrad en de confrontatie zocht met Sevilla-doelman Marko Dmitrovic.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn