NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Europa

2News.be / Trefwoorden / Europa

Laagste werkloosheid ooit in Europa door krapte op arbeidsmarkt
Maandag, 00:02 NU.NL - Economie
De werkloosheid in Europa is in oktober naar het laagste niveau ooit gedaald als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt. Volgens statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid in de Europese Unie die maand uit op 6,0 procent, tegen 6,1 procent een maand eerder.


Europa: bellen in het vliegtuig moet kunnen
Zondag, 00:02 Emerce
Reizigers in het Europese luchtruim moeten kunnen bellen, sms'en en internetten zoals ze ook op de grond doen. Daartoe scherpte de Europese Commissie regels aan, die dit mogelijk maken met 5G-technologie.


Donderdag, 00:07 Volkskrant
Tegen 2030 moet elke verpakking in Europa recycleerbaar zijn
Donderdag, 00:02 De Tijd
21:45 Europa bindt de strijd aan met de groeiende berg verpakkingsafval door recyclage en hergebruik van bierflesjes tot koffiecapsules te verplichten. Wegwerpverpakkingen voor afhaalmaaltijden of fruit wor...


Raad van Europa kritisch voor overbevolking en personeelstekort in Belgische gevangenissen
29 November, 00:00 HLN.BE
In een nieuw rapport is de Raad van Europa vandaag opnieuw kritisch voor de aanhoudende overbevolking en het personeelstekort in de Belgische gevangenissen. Ook geweld tussen gevangenen blijkt een terugkerend probleem.


Europa presenteert eerste astronaut met lichamelijke beperking
28 November, 00:10 NU.NL - Tech
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft woensdag zijn nieuwste astronauten gepresenteerd. De groep bestaat uit twee vrouwen en drie mannen, onder wie een Belg. Ook werd de eerste astronaut met een lichamelijke beperking aangekondigd.


Europa gaat eigen communicatienetwerk in de ruimte bouwen
21 November, 00:07 NU.NL - Tech
De Europese Unie wil een eigen satellietnetwerk voor veilige communicatie gaan bouwen. Het netwerk zal voor overheids- en defensiedoeleinden gebruikt gaan worden.


Waarom de Gentse Zesdaagse na honderd jaar nog altijd springlevend is en een unicum in Europa: ?Het geheim? Geen vips op het middenplein?
15 November, 00:02 HLN.BE
?Het Kuipke is een vies, oud kot?, zegt Iljo Keisse. Maar zes dagen per jaar ontploft het er. Dan zingt het hout en joelt het volk. Dan janken de kuiten en trillen de spaken. Dan ruikt het er naar hamburgers, verschaald bier, massageolie en 2-takt-olie. Maar waarom is zo'n Zesdaagse enkel in Gent nog een succes? ?Het is zoals Tomorrowland. Je hebt daar ook mensen die voor de muziek gaan. Maar de meeste bezoekers komen omdat ze het eens meegemaakt willen hebben.?


Hittegolven veroorzaakten in 2022 minstens 15.000 doden in Europa
8 November, 00:03 HLN.BE
Minstens 15.000 mensen zijn in de Europese regio overleden als gevolg van de hittegolven afgelopen zomer. Dat heeft de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO meegedeeld. Dat cijfer kan nog verder oplopen, aangezien het nog maar om voorlopige gegevens gaat.


Biotechbedrijf Galapagos schrapt 200 banen in Europa
6 November, 00:06 Skynet Economie
Het Nederlands-Belgische biotechbedrijf Galapagos zal ongeveer 200 banen schrappen in de Europese vestigingen, als gevolg van een nieuwe strategie van het biotechbedrijf. Dat meldt het Galapagos donderdagavond, bij de publicatie van de kwartaalresultaten.


Nieuws: Europa verbiedt auto?s met verbrandingsmotoren in 2035 in historische beslissing
6 November, 00:00 Auto55
De EU en haar verschillende lidstaten hebben een akkoord bereikt over een Europese wetgeving die de verkoop van auto?s met een verbrandingsmotor tegen uiterlijk 2035 zal verbieden. Het akkoord komt er ondanks enorme praktische, logistieke, economische en geopolitieke bezwaren.Europa zegt: alleen elektrischAuto?s, die in Europa verantwoordelijk zijn voor zo?n 15 procent van alle CO2-...

Lees meer


Russen bezitten volgens EU tienduizenden bedrijven in Europa
1 November, 00:05 NU.NL - Economie
Zo'n 31.000 Europese bedrijven zijn volgens de Europese Commissie nog altijd in Russische handen. Onder meer in het vastgoed, de bouw, de energiesector en in de hotelbranche zijn veel bedrijven volledig of gedeeltelijk eigendom van Russische ondernemers.


28 Oktober, 00:06 Volkskrant
Vinfast kondigt vestigingen in Europa aa
24 Oktober, 00:01 Autozine
VinFast, de eerste Vietnamese fabrikant van elektrische voertuigen (EV), maakt op de Autosalon van Parijs 2022 verdere details van zijn Europese bedrijfsstrategie bekend en kondigde de opening aan van speciale hoofdkantoren in Duitsland, Frankrijk en Nederland. De opening van de hoofdkantoren is bedoeld om de zakelijke activiteiten van VinFast in de regio te versterken, het direct-to-consumer retailnetwerk te ontwikkelen en de mobiele service uit te rollen.


Nieuwe regionale directeur voor Coinbase in Europa
24 Oktober, 00:01 Emerce
Daniel Seifert wordt de nieuwe regionale directeur voor Europa van cryptohandelsbeurs Coinbase. De Duitser is nu COO van het fintech-platform Solarisbank, waar de ABN AMRO een minderheidsaandeel in heeft.


Europa onderzoekt of overname Activision Blizzard goedgekeurd moet worden
11 Oktober, 00:07 NU.NL - Tech
De Europese Commissie (EC) heeft een lange vragenlijst gestuurd aan concurrenten van Microsoft en gamebedrijf Activision Blizzard, meldt persbureau Reuters. Met de vragenlijst kunnen concurrenten aangeven waarom de overname van Activision Blizzard wel of niet door mag gaan.


Europa League - Late zege stemt Union-coach Geraerts tevreden
7 Oktober, 00:05 Skynet
Coach Karel Geraerts stuntte donderdag, op de derde speeldag van groep D in de Europa League, met Union op Braga. De Brusselaars draaiden in het slot een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. De Limburger toonde zich achteraf tevreden met de reactie van zijn spelers.


Tesla opent 10.000e Supercharger Europa
7 Oktober, 00:04 Autozine
Met de opening van 6 nieuwe locaties met in totaal 100 nieuwe laadpunten in de afgelopen dagen, hebben Tesla-bestuurders in Europa nu toegang tot meer dan 10.000 Superchargers, verspreid over bijna 900 stations in 30 landen. Ongeveer een vijfde van deze laadpunten is gebouwd in 2022. Het netwerk is in 2022 tot nu toe al meer gegroeid dan in enig ander jaar. Van een paar stations met 2 laadpunten in 2013 tot locaties met tientallen laders, van winkellocaties tot hotelketens: het Superchargernetwerk blijft de snelgroeiende EV-vloot voor.


22 September, 00:08 Volkskrant
Grootste gebouw van Europa dooft lichten om energie te besparen
19 September, 00:03 NU.NL - Economie
De verlichting van het Roemeense parlementsgebouw, het grootste gebouw van Europa, gaat 's avonds eerder uit. Ook zal het gebouw worden verduurzaamd om energiekosten te besparen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2022 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn