NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Europa

2News.be / Trefwoorden / Europa

Reissector ontzettend blij met 'geel' Europa: 'Nu rest van de wereld nog'
Woensdag, 00:04 NU.NL - Economie
De reissector is bij monde van reiskoepel ANVR ontzettend blij met het nieuws dat Nederland niet langer delen van Europa een oranje reisadvies geeft. Vanaf dinsdag is heel Europa 'geel'. Dat was ook een wens van de reisorganisaties. Dat het beleid niet meteen ook buiten de Europese grenzen geldt, is volgens ANVR-directeur Frank Oostdam nog wel een punt van kritiek.


Apple doneert geld na overstromingen in West-Europa
21 Juli, 00:10 NU.NL - Tech
Apple gaat geld doneren om de door overstromingen getroffen landen in West-Europa te steunen, meldt topman Tim Cook zaterdag op Twitter.


PAY. verder Europa in met Klarna
20 Juli, 00:02 Emerce
PAY. breidt zijn Nederlandse samenwerking met Klarna uit tot een waarbij alle eurolanden worden gedekt. Voor de PSP is dat een stap op de geografische uitbreiding van zijn werkterrein.


Nieuws: Europa beslist: elke verplaatsing wordt duur, verbrandingsmotor verboden in 2035
20 Juli, 00:00 Auto55
De Europese Unie stelde vandaag haar klimaatpakket ?fit for 55? voor. Dat bestaat uit een dozijn wetsvoorstellen die een nieuwe Europese klimaatwet moeten opleveren. Het zal niet verbazen dat de transportsector daarin behoorlijk kop van jut is. De opvallendste kenmerken: tegen 2030 moet de CO2-afgifte van nieuwe auto?s nog eens 50% zakken ten aanzien van 2021. En in 2035 wordt de ve...

Lees meer


Gemiddelde uitstoot nieuwe auto's in Europa voor het eerst sinds 2016 lager
30 Juni, 00:02 NU.NL - Economie
De gemiddelde uitstoot van nieuwe auto's die vorig jaar in Europa verkocht zijn, lag stevig lager dan een jaar eerder. Dat meldt het Europees Milieuagentschap, dat de afname toeschrijft aan de stijging van de verkoop van elektrische en hybride auto's.


Groene stroom overtreft voor het eerst fossiele stroom in Europa
30 Juni, 00:02 Skynet Belgie
Voor het eerst is in de Europese Unie meer elektriciteit opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen zoals zon en wind dan uit fossiele brandstoffen. Dat blijkt uit een eerste raming voor 2020 door het Europees statistiekbureau Eurostat.


Europa kan alleen samen met de VS China trotseren
26 Juni, 00:05 Volkskrant
Na de Europese tour van Biden is duidelijk dat China bovenaan zijn agenda staat. Moeten Europa en Amerika hun Chinabeleid op elkaar afstemmen? Zijn de VS te vertrouwen? ?Zelden was er een tijd waarin de agenda van de buitenlandse politiek zo overlapt met de binnenlandse.?


Botsing van beschavingen binnen Europa met ?afgedwaald? Hongarije
26 Juni, 00:05 Volkskrant
De EU vindt dat Hongarije met zijn anti-homowet liberaal-democratische waarden als verdraagzaamheid, pluralisme en non-discriminatie aantast. De cultuurstrijd tussen Oost en West zal doorgaan, stelt redacteur Peter Giesen, maar moet niet door een louter ideologische bril worden bekeken.


Nederland ook vorig jaar grootste vleesexporteur van Europa
24 Juni, 10:58 NU.NL - Economie
Nederland heeft vorig jaar 8,8 miljard euro aan de afzet van vlees verdiend, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag op basis van nieuwe cijfers. Hoewel dat minder is dan de 9,3 miljard euro in 2019, blijft ons land de grootste exporteur van vlees in de Europese Unie. Nederland is vooral groot in de export van rund- en kalfsvlees.


Reisbranche blij dat Europa verder geel kleurt, nu Nederland nog
24 Juni, 10:57 NU.NL - Economie
Steeds meer landen in Europa en zelfs daarbuiten krijgen een 'geel' reisadvies in plaats van oranje. Maar Nederland staat voor veel andere landen nog wel op oranje. "Daardoor gelden nog verplichtingen als wij daarheen willen reizen", zegt directeur Frank Oostdam van de ANVR. "We hopen dat wij ook snel als veilig land gezien zullen worden waardoor reizen met zo min mogelijk beperkingen weer kan."


Nieuws: CO2-neutrale brandstof maakt elektrische auto overbodig, maar Europa wil er niet van weten
24 Juni, 10:38 Auto55
Dat Europa autofabrikant en consument aanzet tot extreme keuzes in een poging om de CO2-uitstoot van nieuwe modellen terug te dringen en - uiteindelijk - tot nul te herleiden, is bekend. De aanstormende nieuwe Euro 7-emissienorm, waar momenteel aan wordt getimmerd, zou het lot van de verbrandingsmotor al tegen 2026 kunnen bezegelen. Europa wil z?n inwoners zo snel mogelijk aan de el...

Lees meer


Geen Britse kaas meer voor Europa: ?Een doosje van 25 pond kost nu meer dan 200 pond?
5 Februari, 22:32 Volkskrant
De Britse kaashandelaar Simon Spurrell ziet zijn export naar de Europese Unie in elkaar storten door het Brexit-akkoord. Van een rijksambtenaar krijgt hij het advies om maar een distributiecentrum in Frankrijk of Duitsland te openen.


Hoe zijn de Belgische coronacijfers in vergelijking met de rest van Europa?
5 Februari, 19:33 Gazet v. Antwerpen

Ons land is nog steeds bij de beste leerlingen in de Europese klas wat de coronacijfers betreft. Toch is biostatistiscus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) waakzaam voor euforie bij ons. ?We zien een gemengd beeld.? Een overzicht van de cijfers in enkele Europese landen en de regels die er gelden.
Moskou zet Europa voor schut
5 Februari, 18:55 De Tijd
19:39 Europees buitenlandchef Josep Borrell kreeg vrijdag een fikse bolwassing in Moskou: Europa is onbetrouwbaar, schendt de mensenrechten en verspreidt leugens over Aleksej Navalny. Met als klap op de v...


WHO wil dat Europa sneller vaccineert uit vrees voor impact virusvarianten
5 Februari, 11:14 Skynet
Europa moet de vaccinatiecampagne tegen COVID-19 met de steun van alle laboratoria danig opvoeren en eensgezind aan hetzelfde zeel trekken. Dat vindt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De organisatie is ongerust over de impact die nieuwe virusvarianten kunnen hebben op de vaccins.


Nieuws: Het kan niet anders: de kleinste, goedkoopste auto?s verdwijnen uit Europa
4 Februari, 20:12 Auto55
De Renault Twingo gaat aan de galg. Het model krijgt geen opvolger meer, dat heeft kersverse Renault-baas Luca De Meo laten weten. Echt verrassend is de beslissing niet. Heel wat analisten voorspellen dat het A-segment - dat van de kleinste, goedkoopste auto?s - in Europa zal verdwijnen. De almaar strengere uitstootnormen zullen het immers binnen afzienbare tijd onmogelijk maken om...

Lees meer


Club-aanwinst Tahith Chong mag niet spelen in Europa League
4 Februari, 12:54 HLN.BE
Domper voor Club Brugge en Tahith Chong, want de Nederlandse aanwinst is niet speelgerechtigd voor het verdere verloop van de Europa League. Bas Dost, Stefano Denswil en Nabil Dirar, die drie andere wintertransfers, zijn dat wel.


Dit is de goedkoopste elektrische auto van Europa
4 Februari, 10:30 HLN.BE
De Letse autofabrikant Dartz heeft de eerste gecamoufleerde foto's verspreid van een nieuwe elektrische auto met vier zitplaatsen. Het model met de naam FreZe Nikrob EV gaat 9.999 euro kosten.


Onderzeekabel van VS naar Europa met bandbreedte 250Tbit/s is klaar voor gebruik
4 Februari, 07:29 Tweakers
De door Google en aannemer SubCom aangelegde onderzeekabel tussen de Verenigde Staten en Europa, is klaar voor gebruik. De kabel loopt tussen Virginia Beach en de Franse kust en heeft een capaciteit van 250Tbit/s.


Europa krijgt mogelijk vijfde vaccin tegen coronavirus
3 Februari, 19:48 HLN.BE
Europa krijgt mogelijk een vijfde vaccin tegen het coronavirus. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gaat rechtstreeks meekijken met de onderzoeken naar het middel dat het bedrijf Novavax ontwikkelt. Dat maakt het mogelijk om sneller een oordeel klaar te hebben wanneer de makers het middel op de markt willen brengen.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn