NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Europa

2News.be / Trefwoorden / Europa

In Europa zegt niemand meer: 'Wir schaffen das'
Vandaag, 00:00 De Tijd
21:51 De aankomst van naar verwachting 1 miljoen migranten dit jaar doet een rechtser stemmend Europa verkrampen. Politici willen grip krijgen op de instroom, maar botsen op bedenkelijke regimes, de grenzen...


Champions League - Antwerp-coach Van Bommel neemt spelers niets kwalijk: "Groot leermoment voor ons"
Antwerp kon dinsdagavond bij de start van zijn Champions League-campagne een zware 5-0 nederlaag tegen FC Barcelona niet afwenden. Na iets meer dan 20 minuten stond The Great Old al 3-0 in het krijt. Coach Mark van Bommel wilde nadien niet te streng zijn voor zijn manschappen.


Wolven vormen geen gevaar voor vee en mensen in Europa, zegt WWF
12 September, 00:05 Skynet Buitenland
De groeiende wolvenpopulatie in bepaalde delen van Europa vormt geen gevaar voor vee of mensen. Dat zegt het Wereld Natuur Fonds (WWF) maandag in een reactie op een uitspraak van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.


TikTok bewaart jouw gegevens voortaan in Europa
6 September, 00:02 NU.NL - Economie
Filmpjesapp TikTok slaat de data van Europese gebruikers voortaan op in een nieuw datacenter in het Ierse Dublin. Het socialenetwerkbedrijf zegt daarmee aan de Europese privacyregels te voldoen.


'Meta overweegt advertentievrije abo's voor Instagram en Facebook in Europa'
3 September, 00:01 Tweakers
Meta overweegt betaalde versies van Facebook en Instagram uit te brengen, waarmee gebruikers geen advertenties te zien krijgen. Dat melden ingewijden aan The New York Times. De vermeende abonnementen komen alleen beschikbaar in Europa.


Italiaanse spoorwegmaatschappij FS wil concurrentiestrijd aangaan in Europa
23 Augustus, 00:04 NU.NL - Economie
De Italiaanse nationale spoorwegmaatschappij FS wil de concurrentiestrijd aangaan op het Europese spoor. Het spoorbedrijf wil ook trajecten uitzetten richting Amsterdam.


Aantal vluchten in Europa bijna op oud niveau, weer zorgt voor vertragingen
9 Augustus, 00:03 NU.NL - Economie
Het aantal vluchten in Europa is in juli bijna weer op het niveau van voor de coronapandemie gekomen, meldt de Europese luchtverkeersleidingsdienst EUROCONTROL. Wel zorgde het extreme weer voor veel vertraging.


8 Augustus, 00:00 Emerce
TikTok past gepersonaliseerde algoritmes aan in Europa
5 Augustus, 00:03 NOS nieuws

TikTok-gebruikers die in de Europese Unie wonen, kunnen er binnenkort voor kiezen om gepersonaliseerde algoritmes uit te schakelen op het platform. Daarnaast komt er een verbod op gepersonaliseerde advertenties voor 13- tot 17-jarige Europese gebruikers.

TikTok komt met de aanpassingen om te voldoen aan de Digital Services Act (DSA). Die Europese wetgeving schrijft voor dat grote online platforms strenger moeten gaan optreden tegen illegale video's en beperkt advertentiemogelijkheden. Gebruikers moeten daarnaast de mogelijkheid hebben om de platforms te gebruiken zonder gebruik te maken van profilering.

Gepersonaliseerde content

De veranderingen bij TikTok betekenen dat gebruikers het gepersonaliseerde algoritme op de pagina "voor jou", waarop de inhoud is aangepast aan het online gedrag van gebruikers, kunnen uitzetten. Daardoor zullen gebruikers populaire video's in hun regio en in hun voorkeurstaal te zien krijgen, in plaats van video's op basis van hun persoonlijke interesses en kijkgedrag.

De keuze voor niet-gepersonaliseerde inhoud kunnen gebruikers zelf maken. Wie gepersonaliseerde content uitzet, kan nog wel steeds video's van de accounts zien die de gebruiker zelf volgt. Die worden dan in chronologische volgorde weergegeven, in plaats van op basis van het kijkgedrag van de gebruiker.

Advertenties

Gebruikers kunnen er nu ook al zelf voor kiezen om gepersonaliseerde advertenties uit te zetten. Voor 13- tot 17-jarigen wil TikTok dit nu automatisch gaan doen.

TikTok is niet het enige bedrijf dat zich moet houden aan de nieuwe regels. Ook andere sociale media, zoals YouTube, Instagram en X, het voormalige Twitter, moeten zich aan die regels houden.

Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer de aanpassingen ingevoerd worden. De deadline die in de DSA is vastgelegd is 28 augustus.
Ineos-topman Jim Ratcliffe: 'Wil Europa nog een chemiesector?'
29 Juli, 00:00 De Tijd
01:00 'Het zou dwaas zijn nee te zeggen tegen Project One', zegt Ineos-topman Jim Ratcliffe in een gesprek met De Tijd, nadat de vergunning voor de bouw van een ethaankraker in Antwerpen is vernietigd. 'Het...


Osasuna gaat met succes in beroep tegen UEFA-straf en mag toch Europa in
26 Juli, 00:05 NU.NL - Sport
Osasuna is met succes naar het internationale sporttribunaal CAS gestapt om een schorsing door de UEFA aan te vechten. De Europese voetbalbond had de Spaanse club uitgesloten van Europees voetbal vanwege een matchfixingszaak uit 2014.


NU+ | Dit is waar je op moet letten als je op vakantie gaat naar Zuid-Europa
26 Juli, 00:04 NU.NL - Economie
Halsoverkop naar huis vanaf je vakantieadres: het overkomt Nederlanders in het zuiden van Europa op dit moment. NU.nl sprak met experts over wat je kunt doen en waar je recht op hebt als je week aan het strand wordt afgekapt.


Zeven grote techbedrijven melden zich bij Europa voor nieuwe techwet
12 Juli, 00:13 NU.NL - Tech
Zeven grote techbedrijven, waaronder Apple en Amazon, hebben zich vanwege een nieuwe techwet bij de Europese Commissie gemeld. Met diensten waar we bijna niet omheen kunnen, hebben deze concerns een poortwachtersfunctie. Voor zulke bedrijven gaan binnenkort strengere concurrentieregels gelden.


6 Juli, 00:07 Volkskrant
Prijzen stijgen vrijwel overal in Europa minder hard dan vorige maanden
3 Juli, 00:05 NU.NL - Economie
In bijna alle EU-landen zijn de prijzen in juni op jaarbasis minder hard gestegen dan in de maand ervoor. De gemiddelde inflatie is 5,5 procent, waar dat vorige maand nog 6,1 procent was. In april was het percentage zelfs nog iets hoger dan in mei.


Kluivert vertrekt naar Premier League en voltooit unieke reis door Europa
25 Juni, 00:08 NU.NL - Sport
Justin Kluivert heeft vrijdag zijn transfer van AS Roma naar Premier League-club Bournemouth afgerond. 'The Cherries' betalen naar verluidt een bedrag van minimaal 11 miljoen euro voor de 24-jarige aanvaller.


VDL NedCar beste fabriek van Europa (en Afrika)
24 Juni, 00:01 AutoBlog

Sta je dan met je goede gedrag! VDL NedCar is gewoon de beste fabriek op deze kant van de planeet. In Nederland zijn we niet gauw tevreden. We hebben een F1-coureur die zijn stinkende best doet, maar heel Nederland kraakt ‘m af (ook omdat een andere Nederlandse F1-coureur het wel goed doet). Spyker? Daar zijn […]

Dit artikel VDL NedCar beste fabriek van Europa (en Afrika) verscheen eerst op Autoblog.nl.
21 Juni, 00:06 Volkskrant
Alibaba brengt Tmall naar Europa
17 Juni, 00:00 Emerce
Alibaba Group rolt zijn hitnummer op de Chinese markt Tmall uit naar Europa. Momenteel lopen de eerste praktische proeven in Spanje, maar uiteindelijk is heel Europa het doel.


Op vakantie buiten Europa? In een paar seconden verbruik je 60 euro aan data
4 Juni, 00:04 NU.NL - Economie
Ga je deze zomer buiten Europa op vakantie, denk dan goed na over het gebruik van je smartphone. Met een beetje pech verbruik je in enkele seconden voor tientallen euro's aan mobiel dataverkeer. Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat je thuis een dikke telefoonrekening op de mat vindt.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2023 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn