NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop
Europa

2News.be / Trefwoorden / Europa

Geen Britse kaas meer voor Europa: ?Een doosje van 25 pond kost nu meer dan 200 pond?
5 Februari, 22:32 Volkskrant
De Britse kaashandelaar Simon Spurrell ziet zijn export naar de Europese Unie in elkaar storten door het Brexit-akkoord. Van een rijksambtenaar krijgt hij het advies om maar een distributiecentrum in Frankrijk of Duitsland te openen.


Hoe zijn de Belgische coronacijfers in vergelijking met de rest van Europa?
5 Februari, 19:33 Gazet v. Antwerpen

Ons land is nog steeds bij de beste leerlingen in de Europese klas wat de coronacijfers betreft. Toch is biostatistiscus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) waakzaam voor euforie bij ons. ?We zien een gemengd beeld.? Een overzicht van de cijfers in enkele Europese landen en de regels die er gelden.
Moskou zet Europa voor schut
5 Februari, 18:55 De Tijd
19:39 Europees buitenlandchef Josep Borrell kreeg vrijdag een fikse bolwassing in Moskou: Europa is onbetrouwbaar, schendt de mensenrechten en verspreidt leugens over Aleksej Navalny. Met als klap op de v...


WHO wil dat Europa sneller vaccineert uit vrees voor impact virusvarianten
5 Februari, 11:14 Skynet
Europa moet de vaccinatiecampagne tegen COVID-19 met de steun van alle laboratoria danig opvoeren en eensgezind aan hetzelfde zeel trekken. Dat vindt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De organisatie is ongerust over de impact die nieuwe virusvarianten kunnen hebben op de vaccins.


Nieuws: Het kan niet anders: de kleinste, goedkoopste auto?s verdwijnen uit Europa
4 Februari, 20:12 Auto55
De Renault Twingo gaat aan de galg. Het model krijgt geen opvolger meer, dat heeft kersverse Renault-baas Luca De Meo laten weten. Echt verrassend is de beslissing niet. Heel wat analisten voorspellen dat het A-segment - dat van de kleinste, goedkoopste auto?s - in Europa zal verdwijnen. De almaar strengere uitstootnormen zullen het immers binnen afzienbare tijd onmogelijk maken om...

Lees meer


Club-aanwinst Tahith Chong mag niet spelen in Europa League
4 Februari, 12:54 HLN.BE
Domper voor Club Brugge en Tahith Chong, want de Nederlandse aanwinst is niet speelgerechtigd voor het verdere verloop van de Europa League. Bas Dost, Stefano Denswil en Nabil Dirar, die drie andere wintertransfers, zijn dat wel.


Dit is de goedkoopste elektrische auto van Europa
4 Februari, 10:30 HLN.BE
De Letse autofabrikant Dartz heeft de eerste gecamoufleerde foto's verspreid van een nieuwe elektrische auto met vier zitplaatsen. Het model met de naam FreZe Nikrob EV gaat 9.999 euro kosten.


Onderzeekabel van VS naar Europa met bandbreedte 250Tbit/s is klaar voor gebruik
4 Februari, 07:29 Tweakers
De door Google en aannemer SubCom aangelegde onderzeekabel tussen de Verenigde Staten en Europa, is klaar voor gebruik. De kabel loopt tussen Virginia Beach en de Franse kust en heeft een capaciteit van 250Tbit/s.


Europa krijgt mogelijk vijfde vaccin tegen coronavirus
3 Februari, 19:48 HLN.BE
Europa krijgt mogelijk een vijfde vaccin tegen het coronavirus. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gaat rechtstreeks meekijken met de onderzoeken naar het middel dat het bedrijf Novavax ontwikkelt. Dat maakt het mogelijk om sneller een oordeel klaar te hebben wanneer de makers het middel op de markt willen brengen.


Europa investeert 4 miljard in strijd tegen kanker
3 Februari, 19:18 De Tijd
20:06 Terwijl heel Europa vorig jaar in de ban raakte van het coronavirus, bezweken ongeveer drie keer zoveel mensen aan kanker. De Europese Commissie gooit zich mee in de strijd.


Krijgt corona nu ook Europees voetbal in zijn greep? Reisrestricties verstoren Champions en Europa League
3 Februari, 17:00 HLN.BE
Het coronavirus blijft onrust zaaien binnen de Europese kalender. Door reisbeperkingen staan vraagtekens achter topwedstrijden in de Champions League en Europa League. Al zijn er nog oplossingen mogelijk.


Tesla Model Y-productie voor Europa begint waarschijnlijk halverwege dit jaar
3 Februari, 15:18 Tweakers
Tesla laat op zijn Europese websites weten dat de productie van de relatief nieuwe Model Y naar verwachting 'medio 2021' zal aanvangen. Deze productie zal in zijn geheel plaatsvinden in de nieuwe fabriek in de buurt van Berlijn.


Kaag pleit in Europa voor uitbreiding sancties tegen Myanmar
2 Februari, 12:43 NOS nieuws

Minister Kaag pleit voor nieuwe sancties tegen Myanmar. Gisteren pleegden militairen daar een staatsgreep. Veel mensen zijn gevangen genomen, onder wie regeringsleider Aung San Suu Kyi.

Kaag vindt de situatie "ontzettend zorgelijk". Ze wil dat de Europese Unie meer mensen aan de al bestaande sanctielijst toevoegt, en dat ook bedrijven worden aangepakt die direct met de militairen verbonden zijn. "Dat is hun machtsbasis en hun financieringsbasis."

Volgens Kaag moeten deze stappen in Europees verband worden gezet. "Dat is de enige manier waarop we een politiek-economische klap kunnen toedelen."

De demissionair minister voor Ontwikkelingssamenwerking heeft ook bekeken of ze Nederlandse samenwerkingsprogramma's met Myanmar kan opschorten. "Maar dan raken we de bevolking en dat is het laatste wat we willen, want we moeten de militairen bereiken."
Ook fans fel tegen Super League: 'Zou voetbal in Europa vernietigen'
2 Februari, 12:25 NU.NL - Sport
Tientallen supportersverenigingen uit heel Europa hebben zich in een gezamenlijke verklaring fel uitgesproken tegen de vorming van een Super League. Een aantal Europese topclubs zou werken aan zo'n exclusieve competitie.


'Langste fietsbrug van Europa' geopend bij Winschoten
1 Februari, 20:18 NOS nieuws

In de Groningse gemeente Oldambt is vandaag een 800 meter lange brug voor fietsers en wandelaars geopend. De brug is volgens de gemeente de langste fietsbrug van Europa. Hij verbindt Winschoten met het nieuwe dorp Blauwestad.

De brug is 3,5 meter breed en bestaat uit vier gecombineerde bruggen. Wandelaars en fietsers gaan over het Winschoterdiep, de A7 en het Oldambtmeer. Ze kunnen de brug op drie plekken op en af.

Vernoemd naar oud-burgemeester

Het 800 meter lange bouwwerk ging lange tijd door het leven onder de werknaam 'de Blauwe Loper'. Vorige week werd de brug vernoemd naar oud-burgemeester Pieter Smit, die in 2018 plotseling overleed. Dat was volgens RTV Noord de wens van inwoners van Oldambt.

De brug kruist de vliegroute van vleermuizen. Op meerdere plekken zijn bomen geplant, zodat zij hun weg naar huis kunnen vinden. Verder hangen onder aan de brug nestkastjes voor vogels en is er ledverlichting gebruikt waar dieren geen last van hebben.

De gemeente Oldambt en provincie hadden een grootste opening in gedachten, maar door het coronavirus is de brug stilletjes geopend. Wel is er een video gemaakt.
Iraanse terreurverdachte in Belgische cel blijkt topspion die in heel Europa Iraanse spionnen aanstuurde
1 Februari, 12:42 HLN.BE
Een Iraanse diplomaat die twee jaar geleden in ons land werd opgepakt en achter een verijdelde aanslag op de Iraanse oppositie zou zitten, blijkt een topspion te zijn die in heel Europa Iraanse spionnen aanstuurde. Dat meldt VRT NWS maandag na het inkijken van nieuwe vertrouwelijke documenten. Donderdag valt in Antwerpen de uitspraak over de mislukte bomaanslag.


Verzet tegen Europa?s wens om ?achterdeurtjes? in software
1 Februari, 12:31 Emerce
Europese regelgevers maken de geesten rijp voor het verplicht stellen van achterdeurtjes in software. Een groep softwarebedrijven verzet zich openlijk tegen de rode loper voor meeluisterende overheden en inlichtingendiensten.


1 Februari, 08:13 De Tijd
31 Januari, 19:48 De Tijd
Biden herstelt allianties op zijn eigen manier, en stelt Europa daarmee voor lastige keuzes
31 Januari, 17:30 HLN.BE
Europese leiders zijn blij met de hernieuwde kans op samenwerking met Biden. Maar ze vrezen ook de ongemakkelijke keuzes die er op hen af komen ? en willen hun onder Trump bevochten ?autonomie? niet zomaar weer opgeven, schrijft de Volkskrant.

Gerelateerde trefwoorden© 2000-2021 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn